Showing posts from September, 2008Show all

"Selamat Hari Raya Aidilfitri" buat kowang sumer.. Moga raya tahun nih bertambah2 meriah buat kowang.. Drive carefully, makan sampai muntah.. tido biar lena. Akhir kata, Mohon maaf andai ada silap dan salah sepanjang …

Malas tul ako cakap berulang2 arr... iskk so dengar sini wahai sekalian rakyat jelata.. "AKO dengan ini mengumumkan selepas solat raya, selepas ziarah kubur, selepas ziarah pak teh, maka akan berangkat la AKO ke kampung uwa…

Buka kat 'LUAR'

Semalam, ako adek beradek ke umah pak teh tuk berbuka. Alhamdulilah, rezeki anak tekak memasing. Di samping nak jenguk uwan ako sekali. Puas dah ako adjust nak bergambar ngan uwan, alih2 kowang tgk, dia sok sibuk nak tengok si AB…

ABIN wif Aunty N.A.N.A

Ako suker bau baby.. W.A.N.G.I! Ako suker pegang baby.. W.A.N.G.I! Ako suker cium baby.. W.A.N.G.I! ishhh bak kata, ako memang suker BABY! Nota Jemari : bila nak dapat baby sendiri nih?

SUMBANGAN

Perjalanan bermula.. Ke suatu tempat yang sudah lama ingin dituju. Akhirnya, berkesempatan juga tiba di sana. Yeah, ini lah tempatnya. Tempat yang menempatkan anak2 yatim. Ako ke sana dengan satu tujuan. Amanat dari arwah bonda …

Klik sana Klik sini.. Terjah sana terjah situ.. Satu blog ke satu blog... Alahaiii mostly dok citer pasal persiapan raya.. Ermm.. AKO??? Tarakk pung! Malas nak pikir. Cuma ada la selai baju n satu kasut.. Tu pun last minit TERbe…

Hari ni hari beramal jariah... Nak tahu apa?? Tunggu entry petang nanti... Insyallah ;-) Nota Jemari : amalan mulia dibulan ramadhan

Lately ni kaki ako slalu je cramp or panggil 'simpul biawak'. Yang tak tahan tu, time2 tgh syiok tido, alih2 je kaki cramp yg amat kat betis ako. Huwaaaaaa meraung arr ako time2 tu jugak. Sape nak tolong pegang kaki ako s…

AKO la tu..

Khas tuk tatapan NAD ... Ni je yg ada.. Yang lelain sumer dalam album.. Malas nak scan.. Yg atas ni pun, ako amek thru kamera henpon. Tak clear sangat.. Still ada cahaya 'flash' tu.. Enjoice ;-) Nota Jemari : kenangan d…

Ako nak hapdet tapi M.A.L.A.S! Ako nak wat entry tapi takde I.D.E.A! Ako nak bercerita tapi hotak B.L.U.R! Sudahnya, ini je yg mampu ako taip.. Salam Lebaran sumer! Huwaaaaa.... ako x coti pung!! Sadis.... Nota Jemari : coti pu…

Aksi baby

Nota Jemari : erkk nak baby jugak laa... :p

DUIT RAYA

Apa tu?? Cuba kowang tgk betul2... Tengok lagi... iskk kasi close up japs.. Ooooo.. duit ghope nyer.. Eh duit sape?? Japsss bukan duit ako, OK! Tu duit baru.. Ye ye tuk raya nanti. Tapi konpom itu bukan ako punya yek.. Bila da…

Balik mcm biasa.. Singgah Petronas bagi si putih 'makan' supaya bertenaga eosk ari.. Singgah pasar ramadhan mencari sesuatu untuk dimakan waktu berbuka.. Sampai agak lewat.. Masuk umah, hurmmm... harumm! Oh baru teringat,…

RENDANG Daging

OK kali ni ako nak ajar kowang masak rendang plak. Ye sungguh senang sahaja. Sebab nya x payah ssh2 nak sediakan bahan. Hanya perlu ini 'pes rendang' sudah memadai. Bagi owang2 mcm ako, rasanya pes ni mmg amat2 la berguna…

Bayar ZAKAT

Tahun ke-2 ako bayar zakat sendiri. Kowang camne plak? Dah bayar zakat? Jangan lambat, rugi diri sendiri! Nota Jemari : sumer nyer sendiri skrg ini..

Kena TAG lagi. Alahaii kali ni dari budak ini pulak.. SO layan kan aje ek... 3 PERKARA - RAMADHAN 1 ) BERIKAN PENDAPAT MENGENAI PASAR RAMADHAN DI KAWASAN ANDA. Alamak tahun ni boleh dikira ngan jari, baru 2 kali je ako peg…

Ucapan raya dari KOWANG!

Kad dari dirfara Duit raya dari Chime Kad dari Along Arman Kad dari Che Mat Kad dari shay Nota Jemari : Baru berkesempatan nak tempek kat sini. TQ sumer! Klu ada yg tertinggal tu kira halal je la ek.. ehhehee...

Kembali bertugas... Adusssss.... x beh nye... huwarghhhh ngantOkss siot!! Nota Jemari : kerja! kerja! kerja!

AKO kah itu??!

Sabtu malam berbuka ngan derang kat Naili's. Dah dekat ngan umah kan, so harus la menjelmakan diri kat tempat kejadian. Kang ada plak yg men lazer2 ngan ako. Mmg nak kena la tu kan. Muahaha... Harus makan dengan seberapa pant…

Sama tak?!

Cuba kowang tgk, sama kan?! Ala patung lam gambar ngan patung kat header ako tuh. Sama, rite? Yeeahh ako cilok kat budak kecik tu punya blog. Sbb dia ada itu patung. Wah, sungguh comei! Setelah dirisik2, patung itu ada TERjual k…

JASM Fastbreak

Salam sumer, Semalam ako berbuka kat Lanai. One of da bos kat sini banjer. Apa motif dia banjer, idok le teman tahu. Maybe niat dier nak beramal jariah di bulan poser ni kot. Btw tengkiu 'Incik Fra n Pn Zarina' for da m…

1) 1st time naik kapal terbang Time kocik2 dulu.. Lebih kurang umur 3 or 4 taun. Yang ako ingat masa pes time naik, dapat makan sedap2 & dapat hadiah banyak2 dalam kapal torobang. muehehe... Agak nya sebab tu la ako teringin…

Deting wif AZA

Arini ako berbuka ngan aza kat Old Town White Coffee, Taman Melati. Last minit plan.. Lagi pun arini mmg ako FREE so otomatik ajakan aza tu ako terima je. Si aza awal2 lagi dah sampai kat situ. Ako sampai lebih kurang jam 6.30 p…

Raya - Part 2

Still in progress... Ako tak sempat nak tolong derang menghias tadi. Lepas satu, satu keje ako kena buat. Naik muak dah weiiii dok menghadap bende alah kat bawah nih dari pagi sampai petang. Seb baek la lunch tadi sempat gak kuar…

Kari yang M.A.S.I.N

Ako kan tengah rajin nak masak. Buka tadi ako makan lain. Yang lauk ini ako masak tuk bersahur esok pagi. Ekceli x tahu nak masak hape. Jenguk dalam fridge, belek sana belek sini, pikir japs then teringin nak masak kari. Erkk... …

McD pun McD laaa...

Memula dah order pizza hut. Soh je delivery ke opis ako. Alih2 6.45 derang call, katanya x dapat nak hantar. Aiyakkk frust le member sowang tuh. Mood jatuh merundum dek x dapat nak makan pizza. Eh bukan ako arr.. itu kawan ako! S…

Raya - Part 1

Tu kat department ako tuh..Tengah bertungkus lumus wat persiapan untuk raya... Kowang camne plak? Ekceli bukan pandai sangat nak mencantekkan department tapi dah disuruh maka terpaksa le ako sahut cabaran tu kan. Agak2 ni masuk d…

No MOOD

Nota Jemari : Do not DISTURB!

Kul 6 pagi jam berbunyi.. Macam biasa ako dah terjaga, alahaiii terlepas lagi bangun sahur. Bangun sekejap then ako sambung tido balik. Tiba2 kedengaran bunyi tipon umah menjerit2 tanpa henti. Erkkk malas nak angkat. Tipon hp pl…

Rezeki 'anak'

Petang tadi ako cakap nak berbuka ngan mcD kan tapi tup2 dapat call dari kakak ako ngajak berbuka sesame. WOW, ok! Yang best tu sbb dia nak banjer ako. Wah, konpom la ako x kan tolak rezeki esp tuk anak tekak ako nih. Muahahahaah…

Arini ako buka sowang lagi.. Senang sket idOp.. hehehe x yah ako nak masak2 tuk 2 biji anak tekak. Memandangkan anak tekak ako yg satu ni mcm mengidam nak makan McD, so haruslah jap agi ako calling2 je mcdelivery tuh.. Yeehaaaa s…

Pertemuan di Kenny Rogers

Plan yg dirancang last minit bersama 'dia'.. Kebetulan ako pun mmg akan berbuka sengsowang, maka deting bersama 'dia telah tercipta buat kali kedua. Thanks for 'belanjer' me this time. 'Dia' masih lag…

The AWARD

Got this from aqies .. Eventhough she's new in my life but she always assume me as her friend and i'm very2 proud to 'tempek' this award to show how much i do care about this friendship. Thanks sis. Nota Jemari : …

Berbuka TIME

Yeah, we UNITED again in front of Linda Onn's Assam Pedas Shop.. Ekceli ako bukan peminat asam pedas.. Maka, ako hanya dapat mmemerhati keseronokkan derang menikmati lauk itu.. Dan sudahnya, ako hanya dapat melantak mi bandun…

GODA Yezzaaa.. kowang pernah layan drama bersiri baru GODA tak? Drama ni ditayangkan kat 8tv. Ekceli ako lupa hari apa.. Ako layan pun kat website 8tv jer sbb tu pun asek terMISS je kan. Citer tentang kehidupan seorang LELAKI. …

WOW, merah tu!!!

WOW, dasyat gilerrr!!!!!... i teruja banget seh... Giler.. mmg ako giler.. MERAH tuh!!! Adussss...... awat la ako jumpa ngan dia ni lambat sangat.. Pape pun, i dah jatuh cinta pandang pertama kat you. Oh tidaakkkkk... harus kah …

TAG dari KASAWARI

Saya dapat Tag ni dari beep beep .. Nak buat tag ni senang dan mudah jerk... Copy dan paste kan ke blog anda pastu, lanjutkan tag ni kepada 5 orang... Pastu kasi mesej pada 5 orang yang dah ditag tadi... Itu jerk... Senangkan..…

Putih bertambah PUTIH

Ye ye mmg gambar menjadi cerita.. So, layannn.. Nota Jemari : makin berseri2 si putih..