Showing posts from October, 2008Show all
Depression, Are you?

According to the statistics, men are less likely to suffer from depression than women. However, these figures must be considered in light of the fact that men are less likely to admit to depression. Moreover, some studies have su…

"In conjunction with the Bank \'s 50th Anniversary celebration, the Management is offering complimentary tickets for the theatre performance of PGL - The Musical ( Season 3 ), to be held at Istana Budaya in February 2009…

Slalu tak macam nih... Slalu mmg ako balik, konpom sengsowang je kat umah.. Tak rasa pape. Baru je ni ha macam2 bunyi plak yg kedengaran.. Aiyakkk... "bunyik apa plak nih??" Suspen tau!! Eeeee tak sumernyer!! Tinjau …

Raya @ Kondominium Sri Hijau

Sms Abg AM .. Kasi info mau terjah umah dier plak. Dah alang2 kitrg kat area Kajang, so mmg dah dekat la ke umah abg AM tu. Dah lama x jumpa. Last kitrg gi umah abg AM rasa nya 2 tahun lepas kot, kan?! Pastu abg AM pun sunyi sepi…

DeepaRaya

Dapat jemputan.. eh silap silap dia menjemput, ke umah kakak sbb ada open house raya & deepavali. Langkah kanan.. Memula ramai gak yg nak follow tapi last minit hanya kami berempat saja yg berjaya mengagahkan diri ke jamuan d…

Bekfes wif BOSS Msjbox

Amboiii pepagi lagi si JUN n Carneyz dah wat TERJAHan kat umah ako. Ciss!! Seb baek la ako baru je bangun tido, dapat je sms dari derang nak datang umah, zasss ako bangun terus gi mandi. Ishhh saja la tu kan nak TERJAH ako pepagi…

Adussss... ada sesape nak ajak gi supper tak ini malam?? LAPAR weiii!!!! Adehh..... Nota Jemari : x besh nak makan sowang2

3 Dara Sunti BERAYA

Tak planning pun.. Takde apa nak buat... Maka, segera berkontek ngan KIKI n UMIE .. TERJAHan dibuat terus ke umah CHIK .. Uisshhh anak dara yg sowang tu tgh menidokan diri.. Aiyakk... opss jap jap ako terjah bukan sebarang terja…

AKO terjah aje!

Kowang pasan tak gambar nih?? Ala... ada aritu dia wat entry pasal nak gantung gambar dia yg besor itu... Muahahhaa... Ye ye secara tak sengaja ako TERJAH aje umah derang. Oppssss ya ampun kak CT n Che Mat sbb terjahan itu tidak …

MSJBOX Open House 2008

Gi umah kakak ako dulu kat Tmn Rowther.. Harus la kan, kang x pasal2 dia x ngaku adik lak. Ishhh... Hangkut kiki dari kul 1 pm sampai kul 3.30 ptg. Thanks KIKI sbb temankan akak ;-) Sbb dah janji ngan derang nak gi MSJBOX Open Ho…

Kat mana eh boleh wat personal loan??? Adussss gilo tul arr financial ako skrg nih... Mau ako minta kat ALONG je nih.. huwaaaaaa tolongggg!!!! Dua tiga menjak ni maybe mood ako jatuh merundum.. So jangan harap ako akan bertapa l…

Thanks ANN

Ako slalu jenguk satu blog online shop nih... Pemiliknya nama Ann.. Ako suker tgk baju2 kat situ tapi nak memakai nya idok le kan sbb style baju2 tu bkn taste ako. Cuma suka suki je belek2 baju tu sumer. Kebetulan ada satu baju …

Idong asek berair je dr siang tadi... Tekak dah mula rasa x selesa... Kepala dah pening2.. Takut melarat, maka cecepat ako telan beberapa ketul pil ubat.. Tapi memandangkan ako x suker makan obat, jadi obat itu ako telan ngan ai…

PatOt arr bengong!!

Patot arr ako bengong, owang sebelah ako takde... Adusss... ako keseorangan... Makan x lalu.. Keje x de mood.. Kisahnya kawan se'borak'an takde ghope nyer.. iskk... Dan memandangkan kawan sumer takde, ni la kojer ako d…

Tengah usaha nak cari idea tapi sepatah haram tak kunjung tiba.. Tengah malas nak menjenguk kowang, mood hilang entah ke mana.. Hasilnya, ako hanya melepak menghadap PC sambel belek muka sendiri... Nota Jemari : ako tengah bengo…

JASM's FAMILY

Keluarga besar JASM... Kenangan Terindah 2008 khas buat warga departmet ako.. Nota Jemari : saja kongsi ngan kowang

kePENATan

Gara-gara sakan beraya wiken aritu, tambah plak x cukup rehat, maka tak pasal2 semalam ako leh terlena lam kete di parking LRT Sentul. Adusss... mmg dasar penat sesangat. Ngantok tak hengat dunia dah. So, kebetulan mmg skrg ako …

"CICO untuk SHIERO"

First of all nak minta maaf bebanyak kat kowang yang mengajak ako ke umah terbuka kowang. Tapi kisah nya ako tak nyempat nak menyinggah akibat kebizian merantau ke serata kolumpo wiken aritu. Dan yang pasti, ako kebizian mencari…

Adusss banyak nyer ako dapat jemputan beraya tuk hari Sabtu nih... Klu ako dapat menyempatkan diri menyinggah ke umah kowang, isnyallah la yek.. Klu x sampai tu makna nyer masa ako mmg terhad la tuh... Eh bukan x sudi cuma mana y…

Raya - Last Part

Alhamdulilah, akhirnya berakhir sudah perancangan sambutan jamuan raya kat department ako tuk tahun ni. SELESAI! Tak yah pening2 lagi nak pikir pasal raya. FULLSTOP! Siang tadi kat opis ada jamuan raya. Nama pun jamuan kan, so h…

Tumpang Gumbira

Ini kawan ako.. Kawan satu sekolah.. Bukan takat satu sekolah, malah satu kelas. Kitrg makin rapat bila memasing dah berpindah ke KL. Dia dah kawen.. Ye ye jangan ada ati nak ngorat dia lagi. Agak lama jugak dia sudah berkawen. …

Esok adalah hari terbuka department ako.. Nama je 'terbuka' tapi hanya owang2 tertentu je dijemput ke jamuan raya tuh.. Tetamu KHAS, opkos arr 'org kuat' tempat ako bekerja.. Klu ako berpeluang tangkap gambar dia,…

Before TIDO

Lately ni ako mmg payah nak lelapkan mata.. Walau menguap beribu2 kali pun, bila kepala dah kat bantal, mata masih terkebil2... Susah nak tido.. So, tuk kasi ako betul2 letih & senang tido, ako layan solitare dl... Ako suker…

C.U.C.I

Eh apa derang buat nih??? Iskkk... x senonoh tul... Baik ako sergah ... hEP...wat hape tuh?? Dah dah... kowang jangan lelebih... Pssstt ako nak join gak... Kowang wat hape nih??? Laaaaa... layan citer CUCI ghope nyer... OK ok jo…

Jimat ker?

Tiket Parking = RM3.00 sehari Tambang LRT Sentul ke Bandaraya = RM1.40 sehala Tambang LRT Bandaraya ke Sentul = RM1.40 sehala Minyak = RM50 seminggu ~~~~~~~~~~~~~ Parking Metro = RM21.50 sehari Minyak = RM50 untuk 3 hari ~~~~~…

Entri SPESEL

Ekceli banyak sangat owang bertanya.. Sebab dah alang2 si chime ni tempek komen pasal mende alah ni kan.. So, ako buat la entry khas pasal nih... Ok ye, pada yang x tahu tuh, ni ako nak habaq mai sket.. Ye ye ako dah selamat men…

Adusssss malas nya nak kuarr!! Tapi harus kuar jugak... bukan bukan... saya bukan nak pi beraya... saya harus ke situ.. ye ye harus eh bak kata lain WAJIB!!! ermmm aluu anibadi nak tolong hantar kan tak?? aiyakk... Nota Jemari…

Hepi besday NAD!!

Baru kenal TAPI rasa macam dah lama.. Baru je jumpa TAPI rasa macam dah selalu jumpa.. Baru je bermesra TAPI rasa macam asek sangat kita beramas mesra.. NADHIRAH, auww.. rasa x sesuai.. NAD is better.. * bluwek * Hepi besday N…

Aritu dapat email dari aza... TAPI tak buka.. Then tadi TERklik blog kak combi.. TERnampak satu entry.. Nah tetiba tertarek.. MENCUBA tak salah kan.. SO ako pun mengKLIK button itu.. Yeah, it's just FREE !! So let's grab…

"Antara CINTA & untuk MEMILIKI , tak sama...."!!! hurmm.... rupa nya lain eh.. Ingat sama je.. TAPI.. Apa perbezaan nya ye?? Nota Jemari : Siapa JODOH kita ye?

Minta maaf pada sumer.. Saya kebizian yang TERamat2 sangat sekarang ini. Keje yang bertimbun2 tak putus2 dari pagi membawa ke patang, membuatkan saya tiada masa tuk bersinggah2 ke blog anda sumer. Ditanbah plak MOOD yang tak mene…

Boleh tak...

Boleh tak kowang jangan citer pasal raya kat sini? Tengkiu! Nota Jemari : hurm...

1) kawan TU bkn mcm main FUTSAL. Mula-mula kejar.. Dah dapat sepak.. 2) kawan TU bkn mcm main SKATE. Mula-mula gosok..lepas TU pijak... 3) kawan TU bkn mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap.. Dah dapat tendang.. 4) kawan TU bknnya…

Salam sumer, Selepas program BLOG tempoh hari kat RTM 1, banyak feedback yang ako dapat samada kat msjbox msjbox or thru email. Tengkiu bebanyak kat kowang yang menyokong msjbox.com. Ekceli ada gak beberapa email yang ako dapat …

BEST nyer kowang... alaahaii... *sigh* Sana sini masih terasa kemeriahan beraya.. BEST nyer kowang.. Sana sini masih dapat menikmati suasana beraya.. BEST nyer kowang.. Alahaaii... Nota Jemari : takde mood

AKO masuk TIBI?!

~bersama Datuk Chamil Wariya~ Muahahahaa.. Percaya la wahai rakan2 sekalian.. Seumur hidup ako dapat join program tibi secara LIVE!! Tu pun berkat peluang yang diberi oleh rakan blogger jugak. Tengkiu la kat EN Budin sebab klu b…

Suasana raya bagi ako dah x sama macam dulu.. Dulu kemeriahan masih lagi terasa walau ABAH sudah tiada.. Tapi kini, hilang sudah kemeriahan & keceriaan tuk berhari raya. Takde makne bagi ako tuk beraya sakan. Dulu, rumah ako…

Hari ni genap 7 bulan pemergian BONDA. Sekejap je ako rasa. Masih terngiang2 sore MAK menahan saket. Tak sanggup rasa nya nak mengingati saat2 terakhir itu. Pilu..! Yeah.. ako tidak cukup kuat untuk bercerita.. MAK pergi tanpa k…

Lagi-lagi R.A.Y.A

Mana nak tido lagi.. akhirnya bermalam la kami di A-Famosa Resort.. Raya di hari ke-2. Check out terus selepas bekfes.. Sempat berposing di luar Cowboy town.. Mungkin kah akan kembali lagi ke situ? Ako yang tgh keBUHSANan.. Lay…

Ooo Balik Kampung

"Perjalanan jauh tak ku rasa kerna hati melonjak sama ingin berjumpa sanak saudara yang selalu bermain di mata"... Yeehaaaa ako n cousin ngah on da way pulang ke kampung.. Ako malas nak drive maka ako menumpang kas…

Assalamualaikum

Salam raya dari kami, MAK, ABAH! Pagi raya kunjungan ke situ.. Yassin dibaca.. Moga bersemadi kedua-duanya di sana; hanya ucapan & salam pengganti diri.. S.E.L.A.M.A.T H.A.R.I R.A.Y.A MAK, ABAH! Kami tetap ingat pada kalia…

yeay Yeay ari ini ari raya... Wake up SUMER!!! Pakai baju baru... Kasut baru... spray wangi2... & siap minta duit raya... opssss muahhaah... Maaf2an sesame keluarga.. Mohon ampun & maaf kiranya ada... Solat raya kita be…