Showing posts from November, 2008Show all
'ADEK' Ayies Hakimi

Welkam to da world Harris Hakimi Dah besar pun 'adek' ako nih... Kakak: What is ur name? Adek: Ayies Kakak: How old r'u? Adek: 3 yrs old Wah pandai nya 'adek' kakak nih.. Kakak: Ayies dah besar nak jadi ap…

Jumpa baby lagi!

Lepas makan, ke hospital pulak kami. Melawat sahabat yang baru saja dapat baby lagi. Putri Ai'na Farhana nama diberi. Putih berseri itulah si baby. Akhirnya berjaya gak sahabat itu mendapatkan baby pompuan. Hajat dihati sete…

Kenduri kawen

Banyak sungguh kenduri kawen kat area situ tadi. Hampir tersilap kenduri. Seb baek terpampang banner itu. Alhamdulilah selamat gak sampai ke destinasi makan2. Memandangkan pengantin x sampai2, Pewot pun dah kenyang, maka sempat …

Handsfree ..

Dah lama nak membeli ini barang. Sebab nya yg original ntah hilang ke mana. Susah plak bila ada call masuk n ako slalu kena kasi loudspeaker. Tapi bila dah pakai loudspeaker, hurmm harus la cakap pun menjerit2.. Ater.. orang san…

Hang Tuah kat KL

Kowang nak jumpa Hang Tuah? Tak yah gi sampai ke Melaka. Hang Tuah dah sampai KL pun.. Lunch, melantak mi bandung Muar, kata nya la. Tapi ntah ek.. Ako idok le tahu membezakan rasa yg ori.. Ok la, masih boleh ditelan dek anak t…

Makan TIME!

Lunch ke SOGO. Dah lama x ke sana.. WOW, sale giler2... Tapi idok le ako nak membeli. Sedar kemampuan diri. Lunch musti makan. Teringin nak makan spageti. Tapi bila da sampai kat kyros kebab, lain plak yg ako order. 'croissan…

Selamat Pagi, CINTA!

Ako tengok citer ini bersama mommy yaya . Mommy yaya sangat baik ati sbb banjer ako tiket wayang filem itu. Jalan citer sangat ringkas, ringan & konpom mmg sesuai ngan jiwa anak2 remaja. Dah nama pun citer 'cinta remaja&…

Kuiz "KAU TETAP DI HATI"

Aritu abang long ada email ako. Minta promosikan novel terbaru dari alaf21 nih. Baru je dapat novel ni so skrg ni ako tengah gigih menghayati, membaca & meneliti novel tersebut. Dan sempena novel ini jugak, pihak alaf21 tel…

MINTA MAAF!!!

Nape ako tempek gambar2 itu? Sebab nya ako malas nak citer panjang2.. Kete itu harus dibaiki.. Bila kena baiki maka harus memerlukan RM RM.. Dipendekkan citer, ako dah takde mood nak berjoli sakan. Nak berenjoy.. Nak kemungkin…

Tag from LIN

ARAHAN: 1.Ambik gmbr2 barang2(penting)yg ada dlm kete awak.. 2.Ceritakan sedikit,kenapa brg2 tu mesti ada dlm kete awak.. Cermin mata hitam-untuk mengelakkan silau matahari di waktu panas terik... Cermin mata putih-untuk mengel…

Selamat Pengantin Baru

Jemputan kenduri di Shah Alam.. Kenalan MAK ngan ABAH.. Kenalan sepejabat, malah kenalan sejiran sewaktu kami masih kecik.. I tell you, the lauk pauk are so delicious.. Katering Pak engku from www.kuziecatering.com The pemes cat…

Balik kampung

Dah lama x jadi penumpang... Maka, kembali nya ako ke kampung semalam, membuatkan ako terasa MALAS untuk menjadi pemandu. Paksaan telah dibuat di situ iaitu ako jadi penumpang & adik jadi pemandu... Yeehaaaa... sungguh bersen…

Ako pulang ke kampung... Menghadiri kenduri arwah di sana.. Selamat Hari Cuti, sumer.. Nota Jemari : cuti... hurmm

Bekfes TIME

Tepat jam 10.55 pagi... Roti bakar tuk alas pewot... Jemput makan... Nota Jemari : waduhh makin kebizian smp x sempat nk bekfes

Kata nya tag ttg kejujuran.. erkk.. apa yek?! #01; - Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng tag dia. Contohnya aku, ditag oleh Mya . 1. Honest ako cakap, ako suker tgk gaya mommy yaya nih. Coo…

Kalau dibagi peluang dapat bende FREE, mana satu pilihan kowang? Rege dalam RM25 .. Dan ini adalah beberapa wishlist ako yg merangkumi rege tersebut tapi harus lah pilih SATU sahaja.. So, yg mana satu kowang rasa berbaloi? 1. T…

Minum petang, yuk!

Minum MILO anda jadi kuat & sihat! Nota Jemari : jemput minum petang

Lepaking here...

Balik opis tadi ako menyinggah kejap ke umah kak lin iaitu merangkap kakak ako.. Dengar2 citer nyer laki si dia dah membeli satu laptop baru. WAH, harus lah ako mencuba pakai sementara masih 'panas'. Yang best nya melepak…

Treasure Hunt kembali lagi...

Treasure hunt kat opis ako ni kembali lagi.. Wah, excited gak bila dapat tahu tapi apakan daya, tahun ni ako x dapat nak join.. Ada urusan peribadi sket.. 13 Dec 2008 KL-Selangor-KL hurmm... taun ni TH just buat area KL je. Ni …

Al-Fatihah

Hari ni genap 2 tahun pemergian ABAH.. Moga ABAH damai & tenang di sana... Al-Fatihah Kenangan Terindah bersama mu tetap jadi ingatan sampai bila2.. Nota Jemari : windu ABAH!

Nostalgia

Wah... ako dok gelak sakan tgk gambar hitam-putih ini kat FB si Jimmy.. Harus keji tempek gambar lelama ni tau!!! I malu u... wakakkakaa.. x tahan sungguh keayuan ako ms itu.. waduhh... muka skema.. ha ni lagi arr... tgk gambar …

Yuhuu samat petang sumer... Melepak di petang ari ni, tetiba terpikirkan sesuatu... Dan terpikir nak wat entry nih.. Lately ni borak ngan kowang sumer, ako terperasan yg kadang2 kowang ada TERpanggil ako ngan panggilan 'AKO&…

Jam 9.07 am... Lokasi : masih di atas katil... beep beep.. *itu bunyi mesej di henpon ako, harap maklum!* Tertera di skrin mesej dari MAXIS.. Aiyakk... Your total usage of RM1xx.84 has exceeded your limit. Kindly make payment w…

WHAT IF YOUR EX SAID THESE TO YOU??? 1. hi, how are ya? Baik, FULLSTOP! 2.hey! you wanna go to mall? NOP. 3.i love you .. sepi... should i reply? guess NOT. 4.do you want some cookies?? Should i reply again?? erkk NOPE!! 5.…

Tag dari Kak Intan & ........

Ako kena tag work station dari kak Intan & sape ek lagi sowang?? Tak ingat plak.. btw ni ako tempek la ek tempat keje ako.. Jangan kutuk.. Sila abaikan segala kekusutan dalam gambar itu. Ini lah meja ako kat opis.. Hepp ye y…

Puspanita Hi Tea

Semalam petang sepatotnya ako join hi-tea puspanita kat opis nih. Tapi last minit ako x dapat join sebab ada keje yg perlu disetelkan semalam juga. Maka, x dapat le ako nak mempoye2kan diri di petang Jumaat nan indah.. FRUST?? O…

Aktiviti di waktu LUNCH

Malas nak citer pepanjang... Layan je la ek xtvt ako n kengkawan di waktu tengahari.. Jom main UNO! Nota Jemari : lepas gian...

Nasi Lemak takde LEMAK!

Tadi tetiba terbuka peti ais..(ada lak ayat tetiba kan...). Ako nampak ikan bilis.. Lam kepala hotak ms tu teringin nak makan ikan bilis goreng. Selongkar peti ais lagi. Ada telur, timun, kacang, otomatik terdetik lam ati, "…