,

Balik kampung

Dah lama x jadi penumpang...
Maka, kembali nya ako ke kampung semalam, membuatkan ako terasa MALAS untuk menjadi pemandu. Paksaan telah dibuat di situ iaitu ako jadi penumpang & adik jadi pemandu... Yeehaaaa... sungguh bersenang lenang ako di kusi belakang.. Nyenyak ketidoran sampai le destinasi. Perghhhh.. sekali sekala dapat menikmati kesenangan!!


On d way balik ke KL, menyinggah le sebentar untuk menikmati air kelapa..
Terpandangkan ini botol.
Aiyo... botol apa kah itu??
Oooo... itulah botol air minuman org2 kampung...
Ye ye.. ako x tahu jenama apa tapi tertulis kat situ "Long Chan Trading Co", maka kami mengelarkan air itu "air bergas Long Chan"..

Sedap kah?
Rasa air bergas mcm yg kita slalu minum itu..

Kat kampung kowang ada tak air camtu?

Nota Jemari: kat kg, mcm2 bende pelik kita leh jumpa..
Share:

6 comments:

  1. kat kg aku orang panggil air lime minit (minit tu kene baca 1 harakat je..)ntah...aku pun blasah je...tapi kalo kena ngan kacang cap tangan...perrggghhh....

    ReplyDelete
  2. 2 tahun lepas adik beli berpeti2 air gas long chan ni masa raya ..ehehe botol masih ada kat kg> ais krim soda dia sedappp..:)

    ReplyDelete
  3. o klu kt johor ni x jumpa lg..tp kt yong peng tu kg atok ada,tp jenama lain la ret..ntah ape namanye...

    ReplyDelete
  4. aamz,
    eehhe sedap gak kan minum air kampung nih..

    kak zue,
    aha betul tu kak.. sedap sangat kan.. letak ais perghhhh nikmat di waktu panas terik ;)

    sis lin,
    tu la lin.. tu sbb air tuk org2 kat kampung je.. hehehee...

    ReplyDelete
  5. dah lame x pkena air botol mcm ni..dulu harganye klau x silap dalam 50sen je..sekarang dah berape ye..?biasa patik pkena perisa soda..rse sodappppppp.. :p

    ReplyDelete
  6. Syam,
    nyummyyy sedap nyaaaa....
    aha ek dl murah je.. skrg nih erkk bape ek aritu kita bayar? lupa lak ehhe

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.