Eee BAU apa nih??

"eeeee bau apa nih?? Adusss busuknyaa!!!"

Ako dah feel x besh dah bila masuk je umah petang tadi.
Masyallah, busuk nya bau badan sekor2...

Kisah nya camni..
Kowang tahu kan tragedi tanah runtuh kat bukit antarabangsa tu?
Well, kawan adik ako ni stay kat situ. Semalam kan raya, so derang ni baru la balik dari kampung. Nak balik umah, dah x bleh so adik ako yang baik ati offer le member2 dier stay kat umah kitrg. OK, ako ok lagi.. tarak hal asalkan derang x kaco ako cukup.

Dipendekkan citer.. balik je umah petang tadi, buka je pintu, waduhhhh ada satu bau terus menerpa lobang idong ako nih. Nak pengsan dibuatnya. Cukup la sowang je ako masih leh tahan lagi bau tu tapi bila dah tambah lagi 2 owang.. erkk kowang bayang kan je la bau2an semerbak menerawang ke pelusuk umah ako.

eeyurkssss!!
Ako tak suker, OK!

Klu kowang ada anak bujang or kowang yg jantan2 yg pernah dok bujang, musti dapat bayangkan bau2an itu. Oh tidakkkk!! tolong arrr... pelik sungguh arr bau lelaki2 ini. Nak kata x mandi, ishh mmg mandi pun tapi dah nama pun bau badan lelaki.. Adehhh.... ahkak x tahan OK!!! Lenkali kasi spray perfume banyak2 sket. Amboiii klu nak gi deting tu, bukan men lagi satu botol minyak wangi kowang sembur eh.

Ako bukan la nak kata pompuan takde bau tapi iskk bau sang lelaki lagi kuat berbanding pompuan. Nape ek??? Cuba kasi explain sket ..*garu dagu*

Ok berbalik citer pasal bau kat umah ako tadi, sbb dah x bole tahan sangat, so x pasal2 ako kasi bersih cuci mop lap satu umah. Kasi sembur wangi2...

Tapi tolong laaaa... takkan ari2 ako terbau, ari2 ako kena lap mop bersih satu umah weiii!!!???? iskkk... agak2 la kan. Ako bukan nya rajin sangat nak mengemas hari2..

Ingat balik keje tadi nak la bersenang lenang sket tapi bila dah ada bau2an itu, usahkan senang, menyusahkan ako lagi adalah.. huh x suker OK!!

Bukan takat mengemas kat ruang tamu, dalam bilik pun ako kena kemas juga ker?? Ohh ini sudah melampau.. Katil pun ako kena kemas juga...
huwaaaaaaaaaaaaaa.... sungguh kejam anak2 bujang itu.

HAPE???? kowang ingat ako owang gaji kowang ker???
Cissssss!!!!! x suker! x suker!!

Oh begini la nasib diri ku yang malang..
Oh badan..
Oh tangan...
Oh kaki..

sob sob...

Nota Jemari: lega bau dah hilang.. phew!
Share:

9 comments:

  1. ayo klu laki lin bau cenggitu..sure kena tido luar la lin,bkn dia,tp lin lari dulu tau..ceh owang jantan pun x reti jaga bdn,sal tu makwe x lekat ek...

    ReplyDelete
  2. hehehe biasa laaa tapi pelik kan bau org jantan nih.. iskk.. 'semrbak' bau dier..

    adehhh menusuk lobang idong ku..

    ReplyDelete
  3. Am tengah fikir Am ada bau tak hehehe

    Ps: tengak muskil macam mana anakomak kemas rumah sambil ambil pic diri tengah kemah rumah hehehe

    ReplyDelete
  4. ...malang yang berbau..haha..

    ReplyDelete
  5. ehemmmmmm.. dir tak berbau camtu ok.. x caye tanye fara.. dir wangi je tau.. to sis lin, kalau pakwe ucuk memang awek tak melekat, tapi fara dh melekat kat dir 8 tahun tau.. tu maknenye dir wangi kan??? hehe.. tggu nanti air terjun kote tinggi akan ku wangikan.. hehehe

    ReplyDelete
  6. macamne bau nye ye..huahh..huahh..huahh..

    ReplyDelete
  7. AM,
    hehehe cuba pikir camne kejadian itu leh terjadi :p

    aman,
    bau x hilang2 hehe

    dirfara,
    ha kasi spray satu borol perfuem tau :p

    syam,
    erkk camne ek? aiyo....

    ReplyDelete
  8. retna...

    yg ada bau badan tu suruh dorang pakai deodoran dari amway...paling mujarab utk yg ada bau bdn..dan utk yg kuat berpeluh kat ketiak tu jugak...pompuan yg ada problem ni pun boleh pakai jugak...tapi harga dia mahal sket dr biasa...tp berbaloi beli...

    sy mmg alergik pd org yg ada body odour nih...kalu pompuan lagi le teruk!

    ReplyDelete
  9. ok nanti akan ku sampaikan pesanan uncle pada budak2 bujang tu heehhe...

    :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.