Followers

Wednesday, July 30, 2008

Nuffnang gift IDEAs Contest

I noticed about nuffnang gift ideas contest and it really makes me interest to enter this contest. So, just wanna give reward to myself, so i would like to give MYSELF this kind of watch or maybe this one or maybe any from the list here, because I'm the collectors. I love to have more and variety of watch for my collections.


Nota Jemari: Kowang pun join la sama...

AKO x kenal ko!!!

Ishh... x suker tul arr...
Ako dah cakap ko salah no.
Ako dah cakap ako x kenal ko.
Ako dah cakap ako x kenal pun si BALQIS tuh.

SO, x yah la ko dok htr mesej tanya sape ako kan..
Iskk.. sowi la malas ako nak layan.
Sekali ako cakap silap, silap la.
Lagi mau tanya ako pompuan ke laki.
Takde ms ako nak layan.

Sowi la yek, klu ko jenis nak cari kawan ngan cara camni,
minta maaf la, ko silap owang ok!
Tak kisah kowang nak cakap ako sombong ke, berlagak ke..
yg pasti klu ako x kenal, x koser ahkak nak layan!

FULLSTOP

Nota Jemari: nak ako tempek no ko kat sini ker??? huh!!!!

Tuesday, July 29, 2008

R.O.S

Wah... Tak sangka dah membiak..
Yeah, ako beli bunga ros ni tahun lepas *klu x silap*
Ekceli arwah MAK yang nak 'jaga' bunga nih.
Harap kan ako mmg takde la...
Ako kan x suker bunger2 ni...
Esp R.O.S, bau dier busuk hehehe...

Tapi.. tak sangka ms awal2 'bela' tak menjadi sangat.
Alih2 bebaru ni ako pasan, awat mcm dah banyak lak bunger ni mengembang.
Uishhh...

Ita & Yanin,
Bunger ako 'menjadi' la weii...

Nota Jemari: subur...

Sunday, July 27, 2008

Watchaaaaa


No matter what
No matter where
No matter how
I'm watching you!

So, watch out u out there!!
Waaaachaaaaaa........

Nota Jemari: cari mana mata ako?! ehehe

Rindu datang lagi..

Ako windu saat itu..
Yeahh ako windu xtvt itu..
Ako windu ako yang dulu..
Ako windu sumer nyer.

Ako windu nak kembali lagi..
Ako windu ke tempat itu..
Masih ada waktu kah untuk ako kembali lagi..
Hanya masa & keadaan dapat menentukan.

Insyallah

Nota Jemari: rindu datang bertamu

Saturday, July 26, 2008

My Bear

Semalam lunch kat sogo. Jalan2, n kebetulan kak een nak beli hadiah besday tuk diri sendiri. So dah alang2 sampai sana, ako pun jalan2 ke babies department. Ehem.. ehemm.. tertarek n ako pun TERbeli la baju baby mcm lam gambar itu. Sbb ada gambar bear kat baju itu n ako rasa sungguh sesuai. Rege bleh tahan gak. Siyes, ako mmg x pasan tang rege tuh sampai la 'aunty farihah' n 'aunty een' tegur, "mahal nyer baju 'baby' ko nih?!" erkk.. eehehehee hanya mampu tersengih je la.. Nak wat camne, hati dah berkenan.

Ok ok, balik umah harus la x menyempat2 nak rehat. Hati dah tergedik2 nak pakaikan 'baby' baju itu. Wah, sesuai sesuai.. yeehaaaa... n hasilnya, lihat laaa taadaaaa...

Hi, my name is 'My BEAR'

Comei kan...??!!! Muahahhaaa... apa kowang igt ako x de 'baby' ker? Ni lah 'baby' baru ako. Cute tau! Tambah cute bila tgk dia dah pakai baju. Hehhee.. so 'my bear' dah x bogel lagi.. Dia dah x malu lagi. So, pasni ako dah bleh bawa dia g jenjalan sama.

Besh besh... hoitt jgn gelak jgn gelak, kang ako sunat kowang sowang2 kang. Wakakakaa.. buang tebiat kah?? kah3... tidaaakkkk... tebiat je yg tgh buang ako. :-D

Thank you kat kawan ako yg bagi 'my bear' ini. Ada guna nya tau bear nih.. lalalala...

~bear & ako~
Nota tuk kawan: pasni ko kena bg mama & papa bear plak *wink*

"psstt beep beep, klu shiero pakai baju... ermm" *bluwek*

Nota Jemari: pengubat windu di kala sunyi *wink*

Friday, July 25, 2008

Facebook

Anyone??
Klu ada, and interested, just add me ok

anakomak6@gmail.com

Nota Jemari: nothing spesel

Thursday, July 24, 2008

Jam lagi

Kesinambungan entri ako pasal jam.
Saja nak kongsi ngan kowang sumer.
Ekceli ni je jam yg tinggal dalam simpanan ako.
Ada yg dah kena curik dek pencurik jahanam...
Jam yg kena curik tu plak sumer nyer jam2 kesayangan ako.
huwaaaaa... ako frust!!

OK la jom layan gambar2 jam ako.

Gambar 1 > jam-jam lama ako yg dah 'mampOs' dek bateri.
Gambar 2 > jam gegelang yg ada
Gambar 3 > satu2 nya jam AIR ASIA yg tinggal, satu lagi dah kena curik..
Gambar 4 > jam yg palilng ako SUKA pakai sampai skrg

Jam-jam koleksi terbaru ako. Murah2 je sumer jam tu tapi ako tetap suker.

Jam ni spesel tau. I like it! Tengkiu to uncle deri n kak noz for dis lovely watch. psstt kasi jam ada makna tau. TIME is precious. *wink*

Pape pun jam yang paling ako suker, of coz la jam GUESS nih.
SUker sampai takot nak pakai sebarangan.
Klu tercalar or TERretak, ha sape mau jawab.
huwaaa ako x sanggup.
Pasni ako tetap akan tambahkan lagi koleksi jam2 ako.
hehehhe.... erkkk "psstt boleh kan?!"

Nota Jemari: MASA itu EMAS

Jam oo Jam

Aritu ako gi KLCC..
Sempat la kejap jenguk kat satu gerai ni.
Gerai tu jual jam2 tangan mcm2 bentuk.
Ekceli dari dulu ako ni memang penggemar kumpul jam tangan.
Tak kisah la murah ke mahal ke, asal nampak menarek kat pandangan mata, ako sambar je.
So, tadi niat di hati nak la jgk sambar barang satu dua jam kat situ.
Murah beb, offer buy 2 RM55 ada RM60 ada, RM35 pun ada..
Cantek2 plak design jam2 tu sumer.
TAPI.. kawan baik ako ni dengan tangkas & pantas menghalang niat suci murni ako tu.
Alasan nya, ako kan kena berjimat!!
Erkk... gurllppp... alaamakk cane leh terlupa nih..
Iskk.. tahu dek org tu, abesh ako.. *sambel jeling org sana tu, wink*

Ye la ye la..
AKo tahu, ako kena berjimat cermat.
Jangan boros berbelanja sesuka ati.
Tapi gurlpp... klu TERbelanja cane ek?
hehhe... Adusss.. hati meronta2 tergedik2 kat jam2 itu.
Dek sbb teruja sesangat sampai lupa nak snap gambar jam2 itu.

Citer pasal jam ni, hari ni ako pakai jam kaler pink.
OK ok ako bkn la penggemar kaler pink cuma klu dah berkenan ako sambar je.


Kowang nampak tak? Ako baru je pasan ni, jam itu sudah retak. Erkk... huwaaaa..... cane leh retak n calar nih?? Adusss.... x suker tul arr!! Penat ako jaga dia siang dan malam. erkk.. tipu la kan. wakkakaa... tapi tapi retak itu bagaikan retak juga hati ku ini.. Chewahh poyos!!

Nota Jemari: bukan rege jadi ukuran

Hepi Besday!

Hepi besday KAK EEN!!
psstt yg ke bape ek?
Hehehee... moga bahagia selalu.
Jangan riso, kita berdua tetap 'awets muda' *wink*

Wah, dapat prezen dari BOSS eh...


Aksi-aksi besday gal..
Excited sungguh dier yek...

Nota Jemari: tambah satu angka lagi *bluwek*

Wednesday, July 23, 2008

WOW, Lomantik nya!!

Ako dah lama x layan citer cindelela. Ntah nape malam tadi bole TERlayan la sampai abesh. Well, makin menarek plak citer tu. Tapi rasa nya mcm dah nak abesh je ni, betul x?! Ermm... dalam banyak2 scene semalam ako TERsuker kat dialog si haidar ni..

"jodoh..x kisah la 3 hari ke 3 jam ke.. klu dah jodoh, kawen jugak"

Auww.... i terkesima, ok!
WOW, so lomantikkk itu dialog. He really likes cindelela. Wish i can hear dat dialog from him. Wakakka poyo tau! Tapi dah x besh la kan klu men tiru2 dialog. Let it comes from da bottom of his heart. Perghhhhh cairrr.....
Eh scene malam tu, mmg feel lomantik arr...
Kowang x rasa ker? Tak rasa eh?? Tak rasa x pe arr... Tapi ako rasa sesangat. Ishh... malu i. Seb baek x nangis bagai tgk scene tuh. Pape pun, ako bkn la peminat tengku haidar maupun husen mentibong tapi ako peminat scene2 yg menawan ati. Auww... i like it!!
Satu lagi scene yg besh... hahaha
Haidar : psstt ciOm leh?
Zoe : Leh, meh arr cni..
Haidar : sengih....
Zoe : Panggggg.... ha amek ko!!
wakakakkaka.... Lawak ok.. What, tak lawak ke? Tak kisah la, yg pasti hati ako tergedik2 gelak sakan tgk scene itu. muahahhahaa...

Nota Jemari: TQ FREN, for da jokes last nite *wink*

B.U.H.S.A.N

hoittt!!! Pandai ko eh, taim ako coti ko boring, taim ko lak coti, takkan ako x boring kan!!
huwaaaaaaaaa.... gilosss buhsan xde kawan nak bergusip2...
*jeling meja kosong sebelah ako nih*

Ako yg keseorangan!!

Nota Jemari: arghhhhhhhhhhhhhh x beh nyer!!

Monday, July 21, 2008

Kain oo Kain

Hahaha saja mmg nak tiru entry kak een pun... *bluwek*
Lately ni ramai plak yg sudi bagi ako kain tuk buat baju.. Thanks a lot la kat derang..
Ada 2 helai dalam proses menjadi baju kurung.
Dan kat bawah ni ada lagi 4 helai yg masih dok tersusun rapi atas katil.
Erkk... x tahu bila nak dihantar kat tailor.
Baju Raya?? ermm perlu ker? Rasa mcm x perlu je nak berbaju baru raya nanti.
Bukan meriah pun... :-(

~Kain ni drp Kak Lin. Dia import dari vietnam kot klu x silap ako..~

~Kain ni drp Kak Een, import dari Bandung kan?!~

~Kain ni dari Fara, of coz la import dari Jay Bee~

~Kain ni dari Angah.. hehe import dari India kot..~

Coz cuba kowang tgk, ni kain saree tau.. siap ada kain tuk wat blouse.. fuyoo..
erkk... agak2 kain wat blouse tu ako nak wat hape ek?
hehehehe...*wink*

Pape pun, thanks to ALL

Nota Jemari
: Thank you

Sunday, July 20, 2008

Bukan kali PERTAMA


klik to enlarge

Masuk facebook aritu. Ex-opismet menyapa kat situ. Borak2...ermm... mencik tul ngan soklan yg berulang kali... ermm..

Nota Jemari: Alahaii sape la yg 'bawa molOt' ni?? Bila masa lak ako kawen?? huhu..

Saturday, July 19, 2008

Thank you

Hari ni 19 Julai.
Hari ni genap umur ako 30 taun 1 bulan.
Sekejap je masa berlalu..

Murah rezeki, bila dah makin 'matang' ni banyak plak dapat hadiah. Thanks to kengkawan sumer yang tak putus2 mendoakan kesejahteraan diri ako. Saaaayaaangg kowang! Kowang tahu sape diri kowang k *wink*

Just for info k, ekceli malas dah nak hapdet blog nih tapi tgk mood la ok. Klu mood nak menulis tu datang, insyallah ada lah entry2 teraru ako tempek kat sini. Klu takde baru tu, pepaham je la ek.

Salam windu khas buat kowang yg pernah sewaktu waktu dulu jadi kawan, sahabat & teman buat insan bernama R.E.T.N.A.WA.T.I.

Nota Jemari: biar masa menentukan

Hari Ramah Mesra

'Sihat Ceria Bahagia'
Itu lah tema hari ramah mesra Puspanita tahun ini.
Macam yg ako alert kowang pagi tadi, seawal kul 7 pagi ako dah terpacak kat opis. Berkumpul ramai2 kat sana, then kitrg naik van menuju ke Pusat Latihan BSN, Bangi.

Event start lambat. Biasa la kan klu dok menunggu VIP datang, mana de nyer yg cepat & tepat. hehehe... Ok, kita mula dengan senamrobik. Yeehaaaa... gambar bersenam harus lah minta kat Janet nanti. Konpom mcm2 ghope & ghaye. muahhahaaa... i malu u.. auwww.... *wink*

Pastu acara sukaneka. Tak pueh ati tul.. Nak buek camno, main punya main satu hadiah pun B*M tarak menang. wakakaka.. Dah pengadil pun x adil camne kita nak menang kan. iskk.. xpe xpe xde rezeki.

Pastu poco2 kontest. Congrats kat derang yg perform. At last B*M dapat gak tempat ke-3. Juara dimenangi oleh LHDN (klu x silap ako la yek).


Kowang nampak AC Mizal ngan bini dier nih?
Well, derang jadi pengadil tuk kontest poco2 tuh. Gilerrr havoc riuh satu dewan. Wakkaka kasi malu diri sendiri aje tau!! Tapi poco2 mmg kelakar & kecoh. Apa tak nya, lagu2 tarian perghhh bergegar jiwa raga. muahhaha... Sape yg tgk paham la beb situasi kat sana.

Ok ok berbalik pada dak AC nih. Giler kowang, ako tertarek sungguh kat kete dier. Sporty tu beb.. Yg paling menarek pandangan mata ako ni, plet kete dier tuh. Plet Johor tuh.. wkakka... JKT 44.
muahhahaha Ni klu terjumpa tgh jalan mau ako serang kete nih.. wkakakaa...

Lucky ker ako??? hehehhe btw, dapat le jugak lucky draw. Dapat towel kaler 'pink'. Erkkk.. Ni sesuai tuk owang2 yg minat pink nih.. *sambel jeling kat owang tu*

And last sekali, dapat door gift kipas nih. Comei ok... heehe... Memang berbaloi pihak penganjur bagi kipas nih. Coz ada guna nya ms kat sana tadi.

Nota Jemari: penat tapi puas!

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers