Followers

Sunday, August 31, 2008

MERDEKA ker??

Bangun pun dah jam 9 pagi..
Bangun je terus on tibi...
erkkk harus tengok tibi dulu..
Tengok parade.. tengok show..
Yeah sbb kengkawan ako dok pulun wat performance kat dataran..
Musti tengok walaupun x nampak pun muka derang lam tibi..

Abesh parade... harus gosok gigi..
Laparr.... jenguk lam fridge..
Wah ada udang, sotong, sayur..
Yeah apa lagi misi mengoreng bihun..

Tang tung tang tung kat dapur, selesai masak.
Makan, tu pun dah jam 12.00 tghari.
Kira bekfes merangkap lunch sekali.
Makan sambel tgk CSI kat channel 711 astro..
Yeah ako cukup minat kat itu laki.. Layan CSI:NY, ok!!

Jam 2 baru tergedek nak mandi. Ala.. bukan ada sesape pun.
Selesai, layan tibi lagi. Private Practise MARATHON.
WOW... suker tau citer tu!
Lapar... erkk biar betul??!!
Call mcD delivery.. nyummy.... makan makan makan..
Makan depan tibi sambel baring2..
Uk uloh, haruslah kowang bayangkan keburukan pangai anak dara sowang ni..
Peduliks hape ako!!!!

BUHSAn ok....

Kesimpulan, ako Merdeka depan tibi...

Nota Jemari: Apa erti MERDEKA nih???

Saturday, August 30, 2008

Kucing oo kucing


Ada sesape minat kucing?
Ako TAK.

Ada sesape nak bela kucing?
Ako TAK NAK.

Ada sesape mau ini kucing?
Ako TAK NAK SIMPAN.

So, klu ada sesape nak, meh la amek kucing2 itu kat umah ako.
Alahaiii sian tau tapi ako bukan pencinta haiwan ye kawan2.
Jadi, klu kowang rasa kowang seorang yg penyayang pada haiwan,
sila la datang & amek sendiri ye.

hehehe...
Seekor IBU kucing,
seekor BAPA kucing,
dan tiga ekor anak-anak kucing.

Cuma,
Ako tak pasti adakah kucing2 itu jinak2 belaka?
Kowang try la tangkap sendiri yek
*wink*

Nota Jemari: ching.... citt citt... citt...miowww

Salam

Salam MERDEKA &
Salam RAMADHAN...

buat sumer

Nota Jemari: merdeka kah kita??

Wednesday, August 27, 2008

Besh nyer!!

Dah la dapat makan kek..
Kali ni kitrg beli 'rasberry cheese'
nyummyyy... tapi rasa cheese yg melampau,
so ako xde la excited sangat nak melantak itu kek..

Tapi yg paling BEST...


tetiba Pengarah ako datang kat ako sambel salam n sambel hulur sampul duit raya...
yeeehaaaa cam taun2 lepas, kitrg tetap akan dapat duit raya daripada BIG BOSS.
Yang best lagi tu, taun ni kasi 'up' sket, dapat le sowang RM200.
Oppsssss hanya EO ke bawah je yg dapat eh...
bluwekk.... hahahaa... *gelak riak*

Tengkiu BOSS!!

Nota Jemari: murah rezeki.. AMIN.

Tuesday, August 26, 2008

AWARD

Thanks masy for da lovely award..

Nota Jemari: blogger friend??!! erm....

JASM Olympic Games 2008

Esok hari bersejarah department ako.
It's sport day.
Tapi bukan le sport yg mcm slalu tu yek..
Ni sport mostly menggunakan otak.

Esok hari perasmian.
Sport day ni akan berlangsung selama 4 bulan.
Tapi jangan risau,
hanya membabitkan waktu lunch atau lepas opis hour sahaja.

Ada 4 group sumer nyer..
berdasarkan warna2 diatas...
Dan ako dalam kategori kumpulan hijau..
So, tunggu...
Sumting interesting about our group??!!

hehehee....


Nota Jemari: excited sungguh department ako nih tau!!

Sunday, August 24, 2008

Makan KFC

Kebetulan ako nak hantar kain ke umah aida@CD.
Mesej si aza n chik.
Seb baek derang tgh FREE.
Dan kebetulan kat umah ako takde air sejak malam tadi.
So, xtvt mengemas, memasak x dapat nak dilakukan.
So harus lah ako bekfes n lunch kat luar.
Jadi, sbb x nak makan sowang2, tu yg ako ajak derang join makan KFC.

Dah lama x jumpa ngan chik.
huhuu keJELESan ako memuncak..
huwaaa kowang, akak pun nak jugak!!!

iskk kena cepat2 gak nih..
*bluwek*

Nota Jemari: jeles jeles jeles...

Saturday, August 23, 2008

Deerland & Kuala Gandah

Arini xtvt meriadah ako adalah ke 'deerland & kuala gandah' kat negeri pahang. Ekceli ni xtvt 'volunteers' tempat opis ako. Beriadah sambel beramal. Tempat ni x yah bayar cuma kita bagi donation je ngan amaun yg x banyak pun. Tapi jangan tanya ako bape ek coz bkn ako yg handle. Ako hanya sbg peserta xtvt sahaja.

Tak yah citer panjang2 la yek... Kowang layan gmbar.. Kadang2 melalui gambar kita dah leh tahu jalan citer. So, enjoy...




Selesai. Aktiviti tengok gajah mandi... mauhahaa... Yang best gi sana, kowang bleh pegang, dekat, bagi makan dan bermesra2 ngan sumer binatang2 itu secara live & esklusif. Beshh woo.. Klu ada peluang, pegi la!

Nota Jemari: sesuai la bawa budak2....

Rosalinda oo Rosalinda

Sebab stuck dalam jam, ako sampai umah dalam kul 7.40 malam. Erkk gurlp... kelam kabut ako bersiap coz janji ngan derang nak jumpa ku 8 malam. Kul 8.10 malam ako dah ready, tetiba pewot 'buat hal' lak. Adussss... x tahan beb. Better ako lepaskan 'hajat' dlu. Kang takut plak x leh nk cencentrate kat 'rosalinda'. wkakakakaka...

Seb baek ujan dah benti. Tapi masih dalam keBASAHan. Sampai kat umah ita, ghopenyer derang sumer dah menunggu kat situ. Nasib la ako bukan yg terakhir yg sampai.. *sambel jeling bonda rock itu* hehehehe :p


"Rosalinda, satu!!"

Wah duduk2 terus order tau! Tak menyempat sungguh. hhahaa..
Biasa la klu dah melepak kat warung makan, ofkos la minda sumer kena fokus kat makanan je beb. Sembang gitu2 je, banyak tertumpu kat makanan itu. Nyummyy sedapp nya n banyak. Erkk eh, giler tul arr ako makan banyak ok seharian semalam! Erkk... tidakkkkkkkkk!!!

Acara WAJIB kat memana, sesi gambar2. Dah macam artis plak tau. Poyo kan, macam le kat opis x jumpa. kah3.. Sakan bergambar. Ye la betul jugak, macam le kita sumer ni satu department. Kat opis pun bukan senang nak dok gather2 kan..kan kan.. So, memang patOt pun kita jadi 'artis' semalam. flash sana flash sini... wah glamer u!

OK ok malas nak tempek banyak2 aksi kowang, just tengok kat sini je k.


~harus lah tempek gambar si pondan ini, kang kowag x caya plak...
jenuh seh, nak amk gambar dier~

Nota Jemari: huwaaaaaaa makan lagi..

Wednesday, August 20, 2008

Dinner@Naili's Place


Hooreyyy akhirnya terlaksana jugak mengidam ako nak dinner kat Nailis tadi. Thanks to kowang yg sudi teman kan ako berbuka poser. Kebetulan sishoney mesej ako semalam inform yg dia akan turun KL arini. Maka, dengan sukati nya ako mengajak si shai n aza tuk join sesame men'dinner'kan diri. Sebabkan last minit plan, jadi x ramai yg dapat ako kontek. Sampai ako terlupa nak mengajak kiki yg sewaktu waktu dulu slalu jadi peneman ako ke mana saja. Sowi dik, kita TERlupa la.. jangan marah eh *wink*

OK malas nak citer pepanjang... KOwang layan je la gambar2 ni k



Thank you sumer... Nanti kita makan2 lagi yek.

Nota Jemari: burlpp... oppsss kenyang alhamdulilah..

Tuesday, August 19, 2008

ATTENTION!!!

See, kowang nampak tak??!!
Kosong kan..
Maksud ako, cuba kowang tgk kat sidebar blog itu, kosong.
Takde pape yg muncul. Adussss...
So, pasni kowang pepaham je la ek, klu tiada balasan kat msjbox.
Bukan x nak reply, bihtu dah sumer item kat sidebar x appear, cane ako nak balas kan.
Cuma ako leh view dari panel msjbox je tuk lihat mesej2 yg kowang dok hantar kat situ.

Nak cakap opis ako block mende alah tu, mustahil lak..
Coz bebdk lain ok je.
Cuma yg ako pasan ada la jgk beberapa blog yg senasib ngan ako..

Pape pun mesej mesej kowang ako hanya bleh reply kat umah je..
SO, tunggu!!

Nota Jemari: banyak bersabar

Sunday, August 17, 2008

Si putih cedera


Si putih telah TERcedera akibat keRAKUSan tuannya.
Huwaaaaa...
walaupun dari pandangan mata kasar hanya lah cedera yg 'ringan'
tapi klu ikutkan rasa hati & pandangan mata halus,
ako pasti si putih mmg cedera parah.
Tanya lah pada penumpang yg lain.
Pelanggaran itu mengerikan..
Cuak...
Gabra..

Hanya mampu tersenyum kelat...

Nota Jemari: klu tercabot, maunyer ako meraOng kat situ jugak!!

Menara KL here i come


Adusssss just reached home.
Penat, ngantOks tapi best!!

Beep beep turun KL ngan anak2 dier. Kebetulan, derang nak gi melawat menaraKL. So, dah alang2 ako pun join la sekali. Sebabkan si Mya dah bermalam kat umah ako malam tadi, so ako hangkut la dier sekali join ke menaraKL itu.

Sesampai je kat sana, ada satu insiden yg x bleh nak dilupakan. So, tempat itu akan jadi kenangan sampai bila2... huhu.. Shai dah sedia menanti kitrg kat sana. HOyeee tengkiu shai sbb sudi banjer kitrg masuk KL Tower n mendapat layanan yg istimewa gitu. Yeehaaaa syiokkkk dapat masuk dewan yg eksklusif itu. Mampu kah??!!! Oh tidaakkk... hehehe....

*ehem... dolu ko lamar si dia camni ker?? bluwekk*

*So, dah melamar harus lah ada sesi bersanding plak kan...*

Amboiii... sakan kowang eh melaram, berposing, menjerit, melompat... hehehe.. mentang2 kita dapat layanan tip top dari budak menara itu.. :p

Kebetulan kat situ ada Terengganu Fest. Sebabkan x makan dari pagi, pewot pun dah mula memainkan 'lagu'. Seb baek la ada nasi dagang yg bleh disantap. Erkk.. makan nasi?? aiyakk konpom berat naik.. huwaaaa....
~nasi dagang ini mahal OK?!! *bagi ako laa..*~

Pewot dah diisi, so musti la ada tenaga kan. Si budak menara itu tlah mendera kitrg berjalan di atas jambatan gantung. Walaupun idok le tinggi mana pun tapi klu silap langkah, mau terpeleot dibuatnya. Licin beb!!


video
~bukti kesungguhan mereka 'mendaki'~

Nota Jemari: Tengkiu sumer *wink*

REUNION?!

Let da pics tell da story...
Thank you frens for brighten my life...
Hope our frenship will begins again,
and remain forever...
Love u all!!

Walaupun x sama macam dulu tapi itu sudah memadai..
Bukan memilih kawan,
Bukan kawan pilih kita..
Hanya
masa & keadaan yg mampu menentukan nya..

Azkam,
Gilerrr ko, dah turun 30 kilo tu...
tabik spring laaa..
toin toin' toin'

Masy,
hehehe... jgn marah eh,
"..dalam gambar nampak tinggi.."
hehheee..tapi kira ok la tu kan..

Sodep & Meera,
mmmuuuuaaaahhhssss kat kowang....
pp kiri, pp kanan, pp kiri balik..
auwww... i like u..
*wink*

Nota Jemari: sakan kowang eh... *bluwek*

Friday, August 15, 2008

Belanga@The Garden

Yeehaa...
Ako ke situ lagi..
Kali ni beramai2...
Saja, muak dah asek kat Sogo je kan.
So, sekali sekala lunch 'jauh' sket.

Nyummy..
Ako suker itu tempat..
Walaupun cam crowded ngan owang, tapi cool aje..

Tempat makan pun selesa..
Nak cuci mata pun aman gak.
Bak kata, sumer nyer perfect la kat situ..

So, kowang, apa lagi, jom gi The Garden..
ehehehe...

See, bukan main hepi lagi derang tu sumer..

Makan ke melantak derang nih... muhahahaha....

Nota Jemari: sekali sekala tukar mood

Wednesday, August 13, 2008

Jalan-jalan MERDEKA

Tak tahu nak citer apa...
Kebetulan, kita kan nak sambut merdeka x lama lagi..
So, harus lah setiap bangunan kat KL ni TERpasang bendera2.. ada kecik, ada besar..
Semangat kemerdekaan..

Lunch semalam, mcm biasa berjalan ke Sogo.
Jalan-jalan cari makan, takde tempat lain, Sogo jgk tempat dituju..
Tak kira tua, muda, besar kecik...
'mak buyong' ni pun x ketinggalan nak berjalan jgk..
Takpe la eksesais selagi TERdaya...

Esok, lusa, tulat, Sogo lagi kah????

Nota Jemari: takde tempat lain ker weii????

Sunday, August 10, 2008

Here HE comes!!


Presenting to you all, this little prince of my sista, "Muqarrabin bin Saleh".
Tergeliat lidah auntie dier nak nyebut nama yg sowang nih.. Adehh...
Aniwei, this little prince is about 3.3kg...
Besar ke?? Erkk... rasa cam biasa je berat baby kan.. Tapi 'degil' nak kuar dari pewot ibu dier.
Dan x pasal2 my sista kena bersalin sacara 'caeser'.

This little prince, masa dilahirkan ada komplikasi sket. Condition my sista masa tu suddenly je darah tinggi dia too high, n baby nyer jantung plak dah berdegup secara normal. That little prince is too weak becoz not enough sugar in his body. Aiyakk.... macam2 hal ko yek... Tapi alhamdulilah, now sumer nyer dah OK.

So, x sabar nak ciOm baby nih...

Nota Jemari: ikut muka sape nih???

Wednesday, August 6, 2008

'lain'-brand

yeehaaaaa akhirnyaaa....

Ako dah lama dok usha this website.. look very interesting especially klu kowang minat nak buat t-shirt, create t-shirt with ur own motto laa.. "Lain-brand" ni mmg lain dari yang lain.

Ako suker, ako tertarek, mcm2 design sampai x tahu nak pilih yg mana satu. Sudahnya, ako amek je wording yg si budak pinky ni pernah ada. Wording dier besh kan... Macam sesuai je tuk ako... Agak2 kowang la kan, klu ako pakai, ada x yg akan muncul $$$$$..... Wah mata duitan betul.. mauhahahaha..... Pape pun, dalam kepala hotak ni dah ready nak tempah lagi satu with my own wording.. jeng jeng jeng.... Tunggu!!!! Ako suker paper beg dier... comei.. ehehe

So, ako dah order, kowang bila lagi??!!

Nota Jemari: tak salah tolong orang melayu..

Tuesday, August 5, 2008

Counting Days

Can't wait to see 'him'
Can't wait to touch 'him'
Can't wait to hold 'him'
Can't wait to kiss 'him'

Goshh.... i'm counting the days until he comes out..

Nota Jemari: camne la rupa dia agak nya...

Sunday, August 3, 2008

Akhirnya...

Pinky jadi milik ako!!

Yeehaaaa...... Plan yg x dirancang. Tgh ako dok melayan DVD F.R.I.E.N.D.S, tup2 dapat sms dari Reen. Bape lama dah nak amek si pinky ni, ada je halangan. Dan tadi, tanpa dirancang, ako n reen BERdeting. Hooraayyyyy akhirnya ako berjaya memiliki pinky secara sah. muahaha.. Tengkiu Reen 4 da lovely prezen 4 my past burfday. Wah, 2 bulan baru ako dapat si pinky ni kan. Aniwei, x kisah la bape lama ko simpan bende alah ni, yg pasti atlast ako dah pun dapat.

"Pssttt.. ako dah tempek dah muka ako kat si pinky tu. Wakakaka... !!"

And thanks again, ako bukan saja dapat si pinky itu, tapi ako dapat hadiah 'mug' juga. Hoittt ako moskel nih, awat gambar kartun?? Ako budak2 lagi ek?? wkakakakaka... aniwei so sweet n comei. I like it!! Tengkiu so much for both prezen k *wink*

Wah, nampak gaya bertambah lagi koleksi bear ako nih.. i suker i suker tau!.. muahhaa*gelak gedik* So, kengkawan jangan nak kutuk2 ok, ako tetap akan menambahkan lagi koleksi teddy ako.. lalalalalaa..

Nota Jemari: Nak cari baju tuk pinky plak..

Saturday, August 2, 2008

Takziah

Dari DIA kita datang
Dari DIA juga la kita kembali..

Al-fatihah buat pakcik sebelah umah ako yg baru je meninggal malam tadi kerna penyakit buah pinggang. Moga roh arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yg soleh & beriman.
AMIN.

Takziah buat mereka sekeluarga.

Nota Jemari: tiada pengganti

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers