Followers

Tuesday, September 30, 2008

Salam Lebaran

"Selamat Hari Raya Aidilfitri"
buat kowang sumer..

Moga raya tahun nih bertambah2 meriah buat kowang..
Drive carefully,
makan sampai muntah..
tido biar lena.

Akhir kata,
Mohon maaf andai ada silap dan salah sepanjang aktiviti pem'blog'an ako.

Salam Aidilfitri dari
Retn@ & keluarga.

Nota Jemari: mohon maaf..

Monday, September 29, 2008

PERHATIAN

Malas tul ako cakap berulang2 arr... iskk so dengar sini wahai sekalian rakyat jelata..

"AKO dengan ini mengumumkan selepas solat raya, selepas ziarah kubur, selepas ziarah pak teh, maka akan berangkat la AKO ke kampung uwan di Rembau, Negeri Sembilan. Sekian, harap maklum."

Dah dah pasni jangan nak banyak tanya plak eh...

"AKO akan kembali ke kota metropolitan Kuala Lumpur selepas ziarah menziarah sedara mara di sana pada raya ke-2."

Pasni klu ada yang tanya lagi, SIAP arr kowang!!!!

Nota Jemari: huh!! Tolong jgn nak soh ako wat pape yg berkaitan ngan RAYA!!

Buka kat 'LUAR'

Semalam, ako adek beradek ke umah pak teh tuk berbuka. Alhamdulilah, rezeki anak tekak memasing. Di samping nak jenguk uwan ako sekali. Puas dah ako adjust nak bergambar ngan uwan, alih2 kowang tgk, dia sok sibuk nak tengok si ABIN. Iskkk... Dah la payah nak ada kenangan bergambar ngan uwan nih.

Dah nama pun rezeki kan... Macam-macam ada tapi menu utama semalam ialah nasi ayam. Perghhh.. ako dah la diet nasi tapi malam tadi mmg x tahan godaan sungguh. Klu ikutkan ati mau ako menambah2 makan tapi iskk kena kontrol, kang berat naek, sape wugi?? AKO jugak!!

Ha.. ni la salah sowang pebret cousin ako... Teacher Atih. Baru je grad.. Haaa sama ngan murshi la tuh. heheh... Wowo... dia dah not available. Bukan leh caya bdk kecik nih. Tahu2 je kang dia langkah bendul dari ako.. huwaaaaa tak mohhhh!!

"Hoit Atih, ko jangan nak lawan tokei eh.. Kasi ako n kak jayah lepas dulu tau!" bluwekk...

Nota Jemari: raya dah dekat..

Sunday, September 28, 2008

ABIN wif Aunty N.A.N.A

Ako suker bau baby..
W.A.N.G.I!

Ako suker pegang baby..
W.A.N.G.I!

Ako suker cium baby..
W.A.N.G.I!

ishhh bak kata, ako memang suker BABY!

Nota Jemari: bila nak dapat baby sendiri nih?

SUMBANGAN

Perjalanan bermula..
Ke suatu tempat yang sudah lama ingin dituju.
Akhirnya, berkesempatan juga tiba di sana.

Yeah, ini lah tempatnya.
Tempat yang menempatkan anak2 yatim.
Ako ke sana dengan satu tujuan.
Amanat dari arwah bonda tercinta.
Impian & keinginan beliau dari tahun lepas dan akhirnya..
Hajat MAK terlaksana sudah.
Alhamdulilah.

Moga MAK damai di sana.
AMIN

Nota Jemari: Selesai satu tanggungjawab KAMI

Sonoknya KOWANG

Klik sana Klik sini..
Terjah sana terjah situ..
Satu blog ke satu blog...
Alahaiii mostly dok citer pasal persiapan raya..
Ermm.. AKO???

Tarakk pung!
Malas nak pikir.
Cuma ada la selai baju n satu kasut..
Tu pun last minit TERbeli..

Tak excited pung!
Malas nak beriyer2 sangat.
Bukan ada sape pung nak tengok kita..
Bukan ada sape pun nak beraya sesame..

No rendang No nasi impit No kuah kacang macam biasa!
Klu ada pung takkan sama macam slalu..
Tak beh!

So, jangan nak tanya lelebih pasal persiapan raya AKO!
Tak suker!
Konpom ako malas nak jawab!

Nota Jemari: Layan lagu ni lagi besh!

Sedekah

Hari ni hari beramal jariah...
Nak tahu apa??
Tunggu entry petang nanti...
Insyallah ;-)

Nota Jemari: amalan mulia dibulan ramadhan

Saturday, September 27, 2008

C.R.A.M.P

Lately ni kaki ako slalu je cramp or panggil 'simpul biawak'. Yang tak tahan tu, time2 tgh syiok tido, alih2 je kaki cramp yg amat kat betis ako. Huwaaaaaa meraung arr ako time2 tu jugak. Sape nak tolong pegang kaki ako skrg nih? Klu dulu, musti ako kejutkan MAK. Tahan saket sendirian je la. huhu.. sadis sungguh!

Cramp!
Saket la weiii!!

Nota Jemari: kowang slalu saket tak?

AKO la tu..

Khas tuk tatapan NAD...
Ni je yg ada..
Yang lelain sumer dalam album..
Malas nak scan..
Yg atas ni pun, ako amek thru kamera henpon.
Tak clear sangat..
Still ada cahaya 'flash' tu..

Enjoice ;-)

Nota Jemari: kenangan dolu-dolu

Tarak IDEA

Ako nak hapdet tapi M.A.L.A.S!
Ako nak wat entry tapi takde I.D.E.A!
Ako nak bercerita tapi hotak B.L.U.R!
Sudahnya, ini je yg mampu ako taip..

Salam Lebaran sumer!
Huwaaaaa.... ako x coti pung!!
Sadis....

Nota Jemari: coti pun x de makne..

Thursday, September 25, 2008

Aksi baby



video

Nota Jemari: erkk nak baby jugak laa... :p

DUIT RAYA

Apa tu??
Cuba kowang tgk betul2...
Tengok lagi...
iskk kasi close up japs..

Ooooo.. duit ghope nyer..
Eh duit sape?? Japsss bukan duit ako, OK!
Tu duit baru.. Ye ye tuk raya nanti.
Tapi konpom itu bukan ako punya yek..

Bila dah banyak sangat tgk duit, rasa busuk lak bau duit nih..
eee yurkss... uwekkk.. nak muntah.
Oppsss iskk ako OK ako OK..
Hepp... ee siyes pening dah ni bau duit yg terlampau.

So, kowang dah tukar duit raya ker?
Jangan lupa bagi ako yek..
lalalalalalalalalaaa

Nota Jemari: best nyer dapat duit raya!

Wednesday, September 24, 2008

Harum semerbak..

Balik mcm biasa..
Singgah Petronas bagi si putih 'makan' supaya bertenaga eosk ari..
Singgah pasar ramadhan mencari sesuatu untuk dimakan waktu berbuka..
Sampai agak lewat..
Masuk umah, hurmmm... harumm!
Oh baru teringat, ada baby ghope nyer!

Yeahh anak buah ako yg sowang dah balik...
Harus lah bau2an bedak baby satu rumah 2, 3 minggu nih.
Ako suker.. Tapi belum bani nak pegang baby.
NGERI!

hehehe... Lagipun baby asek menyusu jer..
Erkk.. kang ako pegang dier nak susu, camne??
Wakkaaka....

Bagi baby sesuaikan dulu kat tempat baru..
Asek minum susu tapi x moh tido..
Kadang2 terdengar tangisan baby.
Adusss harus biasa2 kan lah..

Nota Jemari: ngeri mimpi baby

Tuesday, September 23, 2008

RENDANG Daging

OK kali ni ako nak ajar kowang masak rendang plak. Ye sungguh senang sahaja. Sebab nya x payah ssh2 nak sediakan bahan. Hanya perlu ini 'pes rendang' sudah memadai. Bagi owang2 mcm ako, rasanya pes ni mmg amat2 la berguna.
Nak tahu mana ako dapat 'pes' itu? Oh mari ako promote ini budak.. Ye ye ako tertarek nak cuba masak rendang melalui dier. Klu kowang nak, kowang leh dapatkan dari Puan Zura ini ye. Tak mahal, just RM6.50 je satu bekas plastik tu. "Erkk... zura, ada lagi ke pes rendang ko tuh?"

Cara-cara memasak:-
1. Rebus daging, kasi empuk sket.. or klu nk buat ayam, kasi goreng ayam dulu ye
2. Masuukan pes ke dalam kuali, sambel panaskan kuali itu.
3. Tambah air, lagi banyak lagi pekat itu rendang. So terpulang kepekatan nya
4. Last sekali, masukkan daging yg dah empuk tadi.
5. Kacau sehingga masak.

Taaddaaa.. ha kan dah jadi. Cuba la rasa. Oppsss nyummyy!! Akhirnya ako dah pandai buat rendang daging. muhahahahaa..

Nota Jemari: sumer nyer senang skrg ni

Bayar ZAKAT

Tahun ke-2 ako bayar zakat sendiri.
Kowang camne plak?
Dah bayar zakat?
Jangan lambat, rugi diri sendiri!

Nota Jemari: sumer nyer sendiri skrg ini..

Tag dari DEE

Kena TAG lagi. Alahaii kali ni dari budak ini pulak.. SO layan kan aje ek...

3 PERKARA - RAMADHAN

1 ) BERIKAN PENDAPAT MENGENAI PASAR RAMADHAN DI KAWASAN ANDA.
Alamak tahun ni boleh dikira ngan jari, baru 2 kali je ako pegi pasar ramadhan. Rasanya sama je kot cam tahun2 lepas. Ada kuih-muih, lauk-pauk, air beraneka warna.. ishh mmg mcm2 la ada. Cuma sediakan duit aje kat situ.

2) APA YANG ANDA SUKA DI DALAM BULAN RAMADHAN YANG TIADA DI DALAM BULAN LAIN.
SUKA??? erkkk suker ke ek? Rasa mcm TERpaksa je nih. muahahhaa.. Bangun awal2 pagi sebelum subuh. Laaa opkos la tuk bersahur tapi tahun ni lagi sekali, boleh dikira bape kali je ako bangun sahur weii... Lagi satu, boleh tgk mcm2 juadah ada dijual taim2 bln poser nih.

3) SIAPA ANDA DI DALAM BULAN RAMADHAN INI
Rajin MASAK!! Tapi rasa nya mcm TERpaksa jugak tu…muahhahahaa.. kang x masak, x makan lak adek ako yg sowang tuh.


3 PERKARA-SYAWAL

1)KEUTAMAAN PERSIAPAN SYAWAL UNTUK…
Ermmm... taun ni xde persiapan sangat pun. Takde apa yg nak diutamakan sbb org2 UTAMA pun dah xde lagi.. uwaaaaa..... *x beh la soklan nih*

2)DENGAN SUASANA EKONOMI SEKARANG, ADAKAH IANYA AKAN MENJEJASKAN SYAWAL ANDA??
ADA!!!!! huwaaaaa...... Gaji sudah abesh... BONUS pun hampir2 habesh jugak nih.. No No duit tu bukan tuk raya tapi tuk bayar segala hutang piutang. Huwaaaaa... konpom pas raya ako poser balik nih.. Iskk.....

3) VISI SELEPAS SYAWAL?
Nak KURUS!!!!…
sbb konom ms raya sok, makan banyak.. gurlpp..

Nota Jemari: OK Dee, akak dah jwb TAG ni...

Ucapan raya dari KOWANG!

Kad dari dirfara

Duit raya dari Chime

Kad dari Along Arman

Kad dari Che Mat

Kad dari shay

Nota Jemari: Baru berkesempatan nak tempek kat sini. TQ sumer! Klu ada yg tertinggal tu kira halal je la ek.. ehhehee...

KEJE daaaa

Kembali bertugas...
Adusssss.... x beh nye...

huwarghhhh ngantOkss siot!!

Nota Jemari: kerja! kerja! kerja!

Monday, September 22, 2008

AKO kah itu??!

Sabtu malam berbuka ngan derang kat Naili's. Dah dekat ngan umah kan, so harus la menjelmakan diri kat tempat kejadian. Kang ada plak yg men lazer2 ngan ako. Mmg nak kena la tu kan. Muahaha... Harus makan dengan seberapa pantas yg bole gara2 dok berkejar ke KL Sentral malam itu jugak. Sowi yek adik2, abang2, kakak2 sbb ako x leh nak lelama kat situ. Maybe next time kita leh lepak sama2 lagi.

Ha musti ada yg dok tertanya2 kan?! Wakakaa.. Ala rileks arr ako saja wat kijer giler. Dah lama x wat keje kejar mengejar nih. Thanks to Dilla sbb bersusah payah menghantar ako ke KL Sentral. "Beb, nnt ako banjer IMAN eskrem eh.."

Nota to Sahrulia--->Hoit Sahrul, jgn nak gedik2 men nyorok2 lak ye. Seb baek ako baek ati x tempek muka ko kat sini.. jeng jeng.... *bluwek*

Dah lama x naik ketapi. Dari jam 9.30 malam sampai la ke 5.45 pagi. Erkk..
Sahur sekadar air susu & sekeping roti perisa vanilla. Itu pun cukup menyelerakan asalkan bersama 'vanilla'. hahaha....

Ada satu insiden yg x bleh nk dilupakan. Dek tak tertahan nak membuang ayor, maka jam 2.30 pagi ako terjaga. Meluru terus ke ujung koc mencari toilet. Nampak pintu dah terbuka terus meluru masuk sambel lam kepala hotak dok pk, "eh awat toilet ni len mcm ek?". Selesai segala hajat kecik, kuar je toilet baru terperasan. "Laaaaa, camne leh salah masuk toilet nih?!" Adusss seb baek la penumpang len tgh asek dibuai mimpi.

Hoitt beep beep, ko jgn nak ngutuk ako!! Ala bukan salah ako pun. Bangun tido tengah malam buta harus la mamai kan. Iskkk tobat la x moh dah masuk jamban lelaki. Erkk.. ngeri!! muahahahaha......

Ok ok.. ekceli tujuan ako terbang ke JB semalam sbb nak jumpa ngan derang ni la. Yeehaaa my besfrensssss!!! Puas ati n berbaloi akhirnya dapat gak jumpa derang lagi. Reen, Fara, huda n baby Daniel, i lap u all laaaa!!! hehehe...

Jumpa kowang lagi taim raya nanti.
"Huda, don't forget our planning tau!"

Anak MELAYU pantang dicabar!!!
hoit beep beep... pasni x yah nak ngutuk2 ako.. Ko cabar, ako sahut!!
Muahhahaa.... tengok apa dah jadi..

SURPRISE!!!!
Terkejut beruk ko ek.. wkakakaka sayang xde muka ko yg terkejut tuh. *bluwek* Klu ada konpom awal2 lagi ako dah tempek kat sini.

Ok to ALL bloggers in JB n Spore, thanks. Pes time jumpa u all, rasa cam dah lama kenal. Dats y people say Southern people are nice & friendly. Tak gitu?! Hoitt ako dah puji kasi up sket mark tuk ako.. kah3..

To SINGLE gals n boys,
Cayaaa la u all.. gerek seh!! Sonok lepak borak2 ngan kowang. Jangan sombong2 tau pasni. Ahkak kowang ni kadang2 klu dia TERajin, ada la dia kat lam blog kowang tu. Tapi klu xde pun, dont worry, ahkak kowang ni musti jenguk cuma x sempat tgl jejak jer.. *wink*

To owang2 yg dah KAWEN,
Sowi ek, tak sempat nak ramas mesra ngan u all.. Sila kecuali kan si beep beep eh... Dia ngan Linda, ako dah TERober ramas... eh silap silap wkakakaka.... Lin n family, sbb awak comei sgt sampai terkelu lidah kita tau!! Zam, aiyoo... harus pasni ako berkelakuan BAIK aje depan ko ek... wakakakaa... Sok nak kawen, jgn lupa jemput tau!!

Overall, tengkiu SUMER!
S.U.R.P.R.I.S.E

Nota Jemari: Menjadi kezutan AKO..

Saturday, September 20, 2008

Sama tak?!

Cuba kowang tgk, sama kan?! Ala patung lam gambar ngan patung kat header ako tuh. Sama, rite? Yeeahh ako cilok kat budak kecik tu punya blog. Sbb dia ada itu patung. Wah, sungguh comei! Setelah dirisik2, patung itu ada TERjual kat area One Utama. Ok ok harus ako gis erbu OU n sambar itu patung tapi kan erkk rege nya boleh tahan juga. RM50 ok.. Gurlppp perghhh... harus ako minta someone tolong belikan nih. SO anyone nak tolong belikan tak? muahahaaa..

Yna,
Thanks eh sbb awak la kita teruja sesangat nak dapatkan patung itu. Tapi kan farihah cakap patung itu ada TERjual kat Sogo. Erkk ye ke? Awat ako x pasan ek? Ada sesape pasan ke patung ni kat Sogo?? Let me know, plsss!

Nota Jemari: tambah koleksi lagi? erm...

JASM Fastbreak

Salam sumer,

Semalam ako berbuka kat Lanai. One of da bos kat sini banjer. Apa motif dia banjer, idok le teman tahu. Maybe niat dier nak beramal jariah di bulan poser ni kot. Btw tengkiu 'Incik Fra n Pn Zarina' for da makan2. Banyak giler makanan kat situ tapi pewot ako x leh nak makan banyak2. Semalam tu pun rasa dah FULL sesangat. Sedap... yeah i really like the SOTO!!! Perghh sape la yg bleh wat soto camtu ms raya nanti ek?? Ni yg nak pujuk kak majenah soh wat soto camtu nih.. muhahahaa....

Lanai?! Ermm... nice place la nak lepak2 tapi bila gi sana terasa ok mcm pegi 'tempat owang'. Padahal BNM punya jugak tuh... Iskk... maybe pelerja2 kat situ kebanyakkan nya bkn bank staff so terasa la keganjalan nya di situ. Friendly??? ermmm mcm tak jer.. tapi bdk yg serve kat cafe tu mmg friendly n tip top la servis derang. Layanan mesra gitu. Wakakakaa... ke sebab ako join 'mak-mak owang' yg kecoh itu?! Erkk.... oppsssss ya ampun 'kakak2 sekalian'.. muahahaha.. Eh betul pe... ako ngan murshi je yg solo molo, kan murshi kan kan kan... lalalalalala...

Ako paling suker melantak eskrem. Apa taknya vanilla is my pebret... Nyummyy!! Seb baek la pewot dah senak masa tu, klu tak mau nyer ako menambah lagi satu mangkuk eskrem sama itu Air Batu Campur. Perghhhhh sedappppp n marbeles!!

Ha cuba kowang tgk.. Kan dah cakap sumer nyer 'mak2 owang jer...'. Opppsssss kang ada lak yg meroyan kang. muahhahahaa... Makan makan selagi termampu. Pewot ako dah mengecut arr weii so x leh nak makan terlalu banyak skrg nih. Bagus jugak mcm tuh kan. Aiyakkkk harus kecutkan lagi ruang pewot nih.
Bila owang banjer, mmg sedap kan?! So pasni ada sesape nak banjer ako lagi?? muahahaha.. "pstttt ada sesape nak banjer ako malam nih??...*bluwek*"

Nota Jemari: rezeki 'anak tekak' ako... alhamdulilah

Friday, September 19, 2008

TAG from DIR

1) 1st time naik kapal terbang
Time kocik2 dulu.. Lebih kurang umur 3 or 4 taun. Yang ako ingat masa pes time naik, dapat makan sedap2 & dapat hadiah banyak2 dalam kapal torobang. muehehe... Agak nya sebab tu la ako teringin nak jadi pramugari kot. lalalalalalaa

2)1st time beranak
erkk kawen pun belom, camno nak beranak?!!!

3)1st time gi overseas
Gi Indonesia ngan MAK, ABAH n kakak. Kan ako cakap tadi time kocik2 naik kapal torobang tu sbb nak terbang ke obersee la.

4)1st time duduk jauh dari family
Pas SPM, tu pun sebab dapat sambung study kat IPM Melaka. Sonok beb!! Rasa dunia ana yg punya. Yeehaaa, really enjoice!!!

5)1st time keje
Tahun 1999, pestime keje n tetap keje kat tempat yg sama sampai la skrg.

6)1st time rasa diri gemuk
2, 3 taun ako keje. Tu pun sbb ako frust bercinta.. Makan banyak sbb nak hilangkan stress... Sudahnya, berat ako mendadak naik sampai 60kg.. Gilo tul!!

7)1st time bercinte
Masa time skolah bleh kira tak?? Ala ok la kan.. nama pun CINTA monyet. Ada la jugak perkataan C.I.N.T.A tu.. hehehehe... gataii tau, kocik2 mak bapak soh belajar, ako gi bercinta plak.. eee gedik tul taim tuh.

8)1st time rase diri cantik
Kowang agak2??! Lu pikir la sendiri eh :p

9)1st time masuk cinema
Darjah 4 ngan family. Itu pun sebab layan citer 'Abang 92'

10)1st time admitted in hospital
Erkk.. so far tak pernah lagi. And minta dijauhkan. AMIN

11)pilihan hati
ermm.... kena pikir dulu *wink*

Nota Jemari: OK, SETEL!

Thursday, September 18, 2008

Deting wif AZA

Arini ako berbuka ngan aza kat Old Town White Coffee, Taman Melati. Last minit plan.. Lagi pun arini mmg ako FREE so otomatik ajakan aza tu ako terima je. Si aza awal2 lagi dah sampai kat situ. Ako sampai lebih kurang jam 6.30 pm. Mak datukkk punya la payah nak cari parking. Puas depan belakang ako tawaf satu area tu. Last2 ako dapat parking kat satu sudut nih.
Ekceli ngeri gak nak park kat situ tapi memandangkan mmg dah takde parking lain, maka terpaksa le ako gamble gak. Tawakal je la beb!!
Tengok la jauh kan si putih ako tinggalkan. Iskk.. terpasak la berkorban apa saja demi sesuap roti. Pewot lagi penting untuk diisi.
Kowang percaya tak ako berbuka ngan sekeping roti ajer tadi? Percaya la weiii... Sebab kan ako kena diet!! Adusss.... aza berbuka ngan nasi lemak tapi sape plak yg makan bihun tomyam itu?? Ada kemoskelan di sini rasa nya... iskk.. Cuba teka, itu sape punya??

Thank you aza sebab banjer kita tadi. Walau pun hanya sekeping roti, itu sudah memadai. Len kali bole banjer lagi. muahhhaa...

Nota Jemari: makan makan makan...

Raya - Part 2

Still in progress...
Ako tak sempat nak tolong derang menghias tadi. Lepas satu, satu keje ako kena buat. Naik muak dah weiiii dok menghadap bende alah kat bawah nih dari pagi sampai petang. Seb baek la lunch tadi sempat gak kuar merayap ke jalan TAR. Thanks la kat kowang yg bertungkus lumus menganyam ketupat itu. Nak harap kan ako, mmg x reti la yek. Sekadar dapat melihat dari kejauhan kebizian kowang. Hopefully esok ako tak bz la yek.
Ini terminal bloomberg. Ye ye bagi yang x pernah tgk, meh tgk bende ni puas2. Keje ako lately ni banyak cari data2 kat sini. Dan ako jugak banyak cari news economy & seumpama dengannya kat situ. Dan jugak, klu ako takde kat tempat, makne nyer kowang boleh la cari ako kat itu tempat. Gerenti ada la muka ako kat sana. Duduk menghadap bende alah tu lelama mmg buat owang buhsan. Tambah buhsan klu apa yg kita cari tak jumpa2 kat dalam itu bloomberg.

Minta2 la esok ako x bizi.. Jeles tul tgk derang yg x bape bz sangat. Ako pun nak camtu jugakk..!!!

Nota Jemari: raya nak dekat dah eh...

Wednesday, September 17, 2008

Kari yang M.A.S.I.N

Ako kan tengah rajin nak masak. Buka tadi ako makan lain. Yang lauk ini ako masak tuk bersahur esok pagi. Ekceli x tahu nak masak hape. Jenguk dalam fridge, belek sana belek sini, pikir japs then teringin nak masak kari. Erkk... tapi ntah mcm mana ako bleh TERlupa cara2 nak masak kari sudahnya kari itu jadi sebegitu ghope. Kan ako dah cakap, ako terlupa n TERexcited nak masak, so tak pasal2 adik ako cakap kari itu TERLALU masin. Waduhh... ye ye saya masak mmg saya x kan rasa dulu. Muhahahaa... nasib la adik ako yg makan bukan owang lain.

Ya ampun, memang konpom MASIN!
Ako sendiri pun x lalu nak melantak itu kari.
Erkkk camne nak adjust balik nih???
Ah takpe la, ako soh je la dia makan kentang n ayam sahaja.

Walaupun x menjadi tapi ako dah cuba. *wink*
Hoittt jgn nak ngutuk lelebih eh...
Ye la ye la ako kan budak baru belajar memasak.


"Kak nor oo kak nor, esok kita amek kelas memasak ngan akak je la ek" lalalaa....


Nota Jemari: atlis ako dah mencuba

McD pun McD laaa...

Memula dah order pizza hut. Soh je delivery ke opis ako. Alih2 6.45 derang call, katanya x dapat nak hantar. Aiyakkk frust le member sowang tuh. Mood jatuh merundum dek x dapat nak makan pizza. Eh bukan ako arr.. itu kawan ako! Setelkan sket keje, sambel pikir nak makan apa. Last2 decide berjalan kaki menuju ke Sogo. McD je la dengan harapan tak ramai le owang.

Sesampai je kat sana, erkk adussss penuh! Niat nak makan je kat sana. Sebabkan dah takde tempat nak melepak, so kitrg decide just take away je la mcD itu. On the way balik opis, buka time. Seteguk air sebagai pembuka poser.

Jejak kaki kat opis, terus gi solat dulu. Then, baru la dengan aman nya kami menikmati hidangan mcD memasing. Nyummyy... slurpp... burlppp.. oppss..
Kenyang dah, dan kitrg pun dengan bersemangat meneruskan keje yg terbengkalai itu.

Minggu ni minggu ako makan fast food. Dan kowang jangan heran klu tetiba berat ako naik mendadak. Erkkk tidakkkkkkk!!!!!!

Nota Jemari: jom joging!

Tuesday, September 16, 2008

Raya - Part 1

Tu kat department ako tuh..Tengah bertungkus lumus wat persiapan untuk raya... Kowang camne plak? Ekceli bukan pandai sangat nak mencantekkan department tapi dah disuruh maka terpaksa le ako sahut cabaran tu kan. Agak2 ni masuk dalam PRIME tak? lalalallaa....

Hari ni ako stayback.. Tu la gara2 nak siapkan mende alah tu. Tapi gerenti x siap sepenuhnya la kan. Selagi x setel, pening pala hotak ako dok mikir pasal mende tu. Jadi harus la ako setelkan cepat2.

Eh.. musti ako stayback sampai waktu berbuka ni.. aiyakkk so kowang rasa apa patut ako makan tuk berbuka nanti ek??? Fast FOOD?? erkk tidakkk.... tunggu2 la dulu, berat pun dah naik 0.3 kilo gara2 makan KFC semalam.. uishh... x moh x moh!!

Any ideas?

Nota Jemari: tido pun termimpi2 deco ni tau!!

Monday, September 15, 2008

No MOOD


Nota Jemari: Do not DISTURB!

Sunday, September 14, 2008

Hari yang .....

Kul 6 pagi jam berbunyi.. Macam biasa ako dah terjaga, alahaiii terlepas lagi bangun sahur. Bangun sekejap then ako sambung tido balik.

Tiba2 kedengaran bunyi tipon umah menjerit2 tanpa henti. Erkkk malas nak angkat. Tipon hp plak menjerit. Otomatik terbangun, ye ye ghope nyer kakak ako dok dah ada depan pintu gate. Aiyakkk hape la dia buat pepagi buta datang sini nih...?? Oh ye ye baru ako igt, semalam ada pesan soh dia beli sedikit barang keperluan dapur. Kedengaran bebelan dia.. adussss ako pekak kan aje tinger nih, eh bkn mmg dah pekak ker?! wkakkaa... Setel simpan sumer barang2 itu, ako menyegarkan diri. Cuci muka, gosok gigi, mandi? erkk tunggu dl la ek.

Awal lagi nih, apa yg ako kena buat ek? Ha kemas umah! OH yeah, kerajinan ako tetiba je datang. Kemas umah, basuh baju n tengok tibi. Buhsan!

Masuk bilik, tengok PC, erkk buhsan jugak! On dvd, layan friends... erkk buhsan lagi! Sudah nya, nampak katil, pok pok bantal.. ermmm selesa dan terus berlayar ke amerika bersama si dia... Iye iye ako tertido sampai ke jam 4 petang! OK ok ako tahu bughok bebenor pangai nya tu tapi nak buat camno, mmg ako x sedar langsung. Alih2 terjaga n tengok jam dah pukul 4. erkk ku ingat kan 4 pagi, sahur time ghope nyer 4 petang, buka poser time!! Aiyakkk... seb baek takde owang. ishhh.. tetiba guruh berdentum, kilat menyambung... HUJAN?! katil? erkk oh tidakkkk!! Ako takkan kembali ke katil semula. Mandi n sesiap. Hujan turun dengan lebat. Adussss... niat nak mengorder mcD harus lah dipadam kan ajer. Kesian plak kang bdk delivery tu mengantor mcd dalam kebasahan.

Ermm.. so nak buka apa arini? Duduk bertafakur sekejap. Bahan2 nak masak lauk ada tapi beras nya sudah abeshh.. Adusss camne leh terlupa nak gi beli nih? Oh baru igt mmg pagi td niat nk ke GIANT tuk membeli keperluan lain, tapi sbbkan dah tertido smp ke petang, harus lah sumer plan tertangguh. Selongkar lemari, ada bihun. Erm... bihun pun bihun laa. Maka, operasi memasak bihun goreng pun bermula.

Ada sejam lagi nak berbuka. On tibi.. yeah 'desperate housewife season 3 marathon'.. Laaayann...

Allahu akhbar! Allahu akhbar!
bismillahirohmanirohim...
nyumm nyumm...
burlppp... kekenyangan...

Dan sekarang, kembali ngan operasi menghadap PC. Tido? erkkk... kowang rasa perlu ke ako tido malam ni??? theee thee..

Nota Jemari: ako yang sengal...

Saturday, September 13, 2008

Rezeki 'anak'

Petang tadi ako cakap nak berbuka ngan mcD kan tapi tup2 dapat call dari kakak ako ngajak berbuka sesame. WOW, ok! Yang best tu sbb dia nak banjer ako. Wah, konpom la ako x kan tolak rezeki esp tuk anak tekak ako nih. Muahahahaaha... besh besh tambah besh dia nak banjer kat Hotel Legend. Harus lah mcd mcd ni ako tolak tepi dulu.

Buffet style, so kowang paham2 je la ek nak kena makan banyak. Klu idak wat rugi je bayor mahal2. Dan ako ni bkn la kuat melantak sangat. Makan yg cam lam gambar tu je dah wat pewot ako sebu. Rasa penuh sesangat. Sebabkan awal2 kakak ako dah pesan soh makan bayak, erkkk nak x nak ako paksa gak la pewot ako menerima apa jua makanan. Sudahnya balik umah, pewot ako saket sesangat. Aiyakkkk.... tobat takmoh makan banyak2 lagi.
Yeah, waktu ini ako sudah dalam kekenyangan yang amat. So, esok je la ako berbuka ngan McD. lalalalalalaaaa..

Nota Jemari: burllpp oppssss..

McDelivery

Arini ako buka sowang lagi..
Senang sket idOp..
hehehe x yah ako nak masak2 tuk 2 biji anak tekak.
Memandangkan anak tekak ako yg satu ni mcm mengidam nak makan McD, so haruslah jap agi ako calling2 je mcdelivery tuh.. Yeehaaaa senang nya idop.

Yeay Yeay nak makan mcD!!
nyummyy... erkk oppssss semalam ayam, arini burger. gurlppp hilang diet ako camni..
Adusss konpom naik sekilo. TIDAKKKKKKKKKKKKKKK!!

Tapi kan ako pedulik hape. Time2 camni arr lagi elok ako layan anak tekak ako weii.. muahahaha... 1300-13-1300 <------- jgn lupa no nih!! *wink*

Nota Jemari: kowang lak buka apa arini?

Friday, September 12, 2008

Pertemuan di Kenny Rogers

Plan yg dirancang last minit bersama 'dia'..
Kebetulan ako pun mmg akan berbuka sengsowang, maka deting bersama 'dia telah tercipta buat kali kedua. Thanks for 'belanjer' me this time.

'Dia' masih lagi ada malu ngan ako. Dan maybe ada jugak rasa kekok tapi kitrg tetap ber'mesra' mcm owang lain. Kitrg mula mengenali hati budi memasing. Walaupun b4 ni ako dah tahu serba sedikit tentang famili 'dia' tapi apa salahnya kami bersembang lagi ttg keluarga memasing.

'Dia' x suker coffee.. Ako pun x suker kopi..
'Dia' suker aiskrim, n ako pun paling suker aiskrem perisa vanilla.

'Dia' seorang yg rajin..
'Dia' baru 6 bulan sambung belajar balik..
Yeah, 'Dia' berada di KL saja.
Bebila ako leh deting lagi ngan 'dia'.
Alangkah indahnya tapi ako paham life seorang student.
Pasti kebizian 'dia' ngan study menyukarkan kami tuk berdeting lagi.

It's OK, maybe one sweet day
when u've a leisure time, then we will meet again.
Don't worry, i'll wait for you!
*wink*

Nota Jemari: perlu keBEBASan dalam berkawan...

The AWARD

Got this from aqies..
Eventhough she's new in my life but she always assume me as her friend and i'm very2 proud to 'tempek' this award to show how much i do care about this friendship. Thanks sis.

Nota Jemari: kawan pegi, kawan datang..

Thursday, September 11, 2008

Berbuka TIME

Yeah, we UNITED again in front of Linda Onn's Assam Pedas Shop..
Ekceli ako bukan peminat asam pedas..
Maka, ako hanya dapat mmemerhati keseronokkan derang menikmati lauk itu..
Dan sudahnya, ako hanya dapat melantak mi bandung ala2 rasa mi udang..
tu kata derang la ek... *wink*

So, how d u think? Murah ke mahal?
OK la not bad...
Memula nampak cam 'ciput' jer tapi tengok derang makan,
perghhhh sungguh mengenyangkan tali pewot ako..
muehehehhee....

Note to azkam, ehemm.... prektis doa NIKAH ker? muehehehe...
Takpe takpe kitrg akan turut meng AMIN kan tuk kowang berdua..

Bila kami disatukan..
Gosip... cerita...skandal...
Memasing punya cerita yang hampir serupa...
It's DIET story tale..

And this is the prove for our DIET story..
Percaya laa... dia dah kurus banyak..
Jeles seh!!! Nak jugak mengecikkan mana2 tempat yg perlu dikecikkan..
Wanna know how? Just give him a call *wink*

FULL PICS

Nota Jemari: gumbira tgk perubahan kengkawan

Wednesday, September 10, 2008

Sape GODA sape ni?

GODA

Yezzaaa.. kowang pernah layan drama bersiri baru GODA tak? Drama ni ditayangkan kat 8tv. Ekceli ako lupa hari apa.. Ako layan pun kat website 8tv jer sbb tu pun asek terMISS je kan. Citer tentang kehidupan seorang LELAKI. YUp... mostly tentang lelaki!! Ekceli citer ni secara x langsung mengambarkan sifat sbenar segelinting kaum ADAM. Interesting.. klu kowang lom sempat layan lagi, pasni jgn lepaskan peluang k. Banyak mesej yg leh kowang jadi kan panduan..(statement tu ako refer tuk kaum HAWA ye)...

Memandangkan sponsor iklan ni syampu CLEAR, so opkos la citer ni derang nak kaitkan sket2 pasal rambut berminyak, kelemumur n sewaktu dengannya. Tengok citer kena pokus tau.. Kena paham isi penting & mesej yg nak disampaikan.

Genre citer ni takde la terlalu siyes.. Rileks n santai je. So tak yah nak stress just enjoy da story. So, guys out there, watch out! Banyak isu2 tentang lelaki yg pompuan patut tahu.

Part yg paling ako suker;
scene kat atas bumbung..
part yg adila n borhan men layang2...
auww... besh nyerr...

Lagi satu scene;
kedai buat kasut..
so sweet si boipren buatkan kasut khas tuk gf dier

SO romantik la dat 2 scenes.... Refer kat Episod 4, part ending..

Jom layan GODA

Nota Jemari: Perlu mengGODA ker?

Tuesday, September 9, 2008

WOW, merah tu!!!

WOW, dasyat gilerrr!!!!!...
i teruja banget seh...
Giler.. mmg ako giler.. MERAH tuh!!!
Adussss...... awat la ako jumpa ngan dia ni lambat sangat..
Pape pun, i dah jatuh cinta pandang pertama kat you.

Oh tidaakkkkk... harus kah ako menduakan di putih?
Oh ako pasrah..

Adussss reez, mau pengsan akak dah nih... Tak tahan dah nih.. Harus someone menahan napsu gelora muda ako ni weii.... Help me!!!!

Nota Jemari: blink blink biji mata ako tgk si merah..

TAG dari KASAWARI


Saya dapat Tag ni dari beep beep..

Nak buat tag ni senang dan mudah jerk... Copy dan paste kan ke blog anda pastu, lanjutkan tag ni kepada 5 orang... Pastu kasi mesej pada 5 orang yang dah ditag tadi... Itu jerk... Senangkan... AKO dah jawap tag nih, 5 orang tu adalah... erkk perlu ker ek??? Ye la ye la ako send kat kowang :p

1) puteri ezza
2) angriani
3) erni
4) niza
5) azura

Nota Jemari: selamat berbuka

Monday, September 8, 2008

Putih bertambah PUTIH


Ye ye mmg gambar menjadi cerita.. So, layannn..

Nota Jemari: makin berseri2 si putih..

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers