Followers

Tuesday, December 30, 2008

ENJOY da HOLIDAY!




Holiday yg menyeronokkan...
Story?
Kasi sabar2 sket yek....
Harus ako memerah hotak tuk buat ayat..

Pape pun, mmg enjoy!!!

Skrg tgh mood MALAS..
Tunggu mood RAJIN datang.

thanks all for da wonderful HOLIDAY!!!

Sekian.

Nota Jemari: aiyo sape mau urut badan gua ni beb???!!!

Thursday, December 25, 2008

Yok gi CUTI!!

I'll be away from 25 December 2008 until 1st January 2009
So, probably this blog will not be updated until further notice.
Thank you.

Nota Jemari: Jom camping!!

Wednesday, December 24, 2008

Makan bersama si kecik??

Tengah dok nak melantak, datang plak budak kecik nih.
Alih2 join duduk sekali ngan ako..
Wahh... alang2 dia peramah, so ako layan borak la ngan dia.

Kowang pasan kentang goreng depan dia tu?
Ha tu dia paksa tukang masak soh buat satu khas tuk dia.
Oh ye budak kecik ni anak tokey kedai itu.

Sebab dia dah dok sebelah ako tiba2 kan, so harus la ako ajak dia begambar sama.
Wahhh... kan main suker lagi dier..
Senyum lebor memanjang..

Nota Jemari: budak2 pun pandai berkawan

Makan MALAM ako

Kali ni jom kita terjah "Kak Long Paradise" pulak...
Konsep sama macam kat Nailis.
Cuma kat sini rileks sket... santai x kelam kabut n crowded mcm kat Nailis.

"Welcome"
Kasi posing depan pintu masuk.
Ako bukan keseorangan.
Dinner ngan DIA.

Sebahagian makanan kami.
Ako paling suker tomyam kat sini. Sedap bagi tekak ako la ye.

Sebelum makan, kita posing2 dulu.

Posing lagi..
Tapi sila jangan nak ngutuk2 eh..
*ni ako jeling kat beep2*

Ala gadis kampung.
Wakakakaa...

Kowang nampak tak tuh??
Ok ok jom kita kasi close up sket mende alah tu..

Ha dah nampak tak??
Plat "jalan-jalan cari makan"
Yup tempat ni pernah jadi bahan Maria Tunku Sabri dalam rancangan itu.
Dah lama dulu..

Last but not least, ako palinggggg suker vanilla shake kat sini.

Sekian.

Nota Jemari: kenyang pastu terus badan kebas2..

Tuesday, December 23, 2008

Yeehaaaa!!

Yeehaaaa kete ako dah diservis siang tadi..
Bagus baguss... si putih sudah 'sihat' 90% cuma tgl nak servis tayar je lagi.
Ako buat major servis so harus la banyak RM yg ako kena kuarkan..
Konpom bertambah2 le demam ako..
Ye ye... ako dah start d.e.m.a.m..

Tunggu next km baru servis lagi..
uhukk uhukk...

Nota Jemari: menanti DIA

Mana satu??






Mana satu yang menarek ek??
Sumer ni ako pernah buat sebagai header n signature masa kat blog lelama dolu...

Ingat nak tempek balik tapi ....

Nota Jemari: mana satu yg menarek ek?

TAK SIHAT kah??!!

Aiyo... ako macam nak demam dah nih..
Tekak dah mula saket..
Ako dah start batuk2 kecik..
Badan pun dah mula rasa x selesa...

hurm....
Hopefully tak berlanjutan..

Nota Jemari: x suker bila rasa x sihat... *sigh*

Monday, December 22, 2008

Nanny Daddy


Pas abesh drama "Addicted Love" aritu, ntv7 tunjuk plak citer nih..
Nice... genre drama ni more kepada family punya story..
Comei tgk budak kecik tuh...

Best... kowang layan la citer cina nih...
10 pm till 11 pm..

Nota Jemari: habit layan citer cina kembali daaaa

Sunday, December 21, 2008

DIA

"hari tak mungkin sentiasa cerah
hati juga takkan sentiasa bercahaya
sesekali beri lah peluang pada hati untuk merasai
betapa emndung juga perlu hadir untuk memberi nikmatnya tersendiri"

Nota Jemari: miss DIA!

Friday, December 19, 2008

AEON Setiawangsa


Arini ako amek half day leave. Saja ngabihkan coti separuh hari tu. Lepas lunch tadi, hantar member gi UIA then terus ke AEON Setiawangsa. Ermmm asek dengar org dok bercerita sana sini ttg JJ yg baru buka tu. Ako aspek sesuatu yg menarek, tertarek & ditarek tapi bagi ako la itu hanya indah kabar dari rupa.

Ako TAK SUKER pegi itu tempat.
Kenapa?
Sbb tak best.

Ako mengharapkan satu tempat yg penuh dengan kedai2 yg menarek.
Tapi yg ada banyak kedai makan, kedai JJ opkos la kan 2 tingkat.
Kedai2 di sekitar sungguh tidak menarek minat ako.

Ako ingat mau cari hadiah kat situ tapi harapan hanya tinggan harapan.
Yang ako nampak hanya lah kedai baju, kedai buku, kedai kasut, kedai stokin, dan banyak kedai makan. Tiada kedai2 yg menjual aksesori atau gift. Contoh mcm Cabin living ker.. shop gift ker.. tak best! tak best!

Pes n last je la ako gi sana.
Even masuk JJ pun ermm.. takde bahagian yg jual hadiah2..

Satu saja yg ako suker pegi JJ itu.
Banyak pilihan baju pompuan..
Yeehaaa best!!!
Muahahahhaaa.....

Adusss tertangguh lagi niat nak beli hadiah.
Cari esok je la.

Nota Jemari: Penat nya jalan sowang2..

Persiapan SEMINGGU lagi

Macam yang kowang sedia maklum, 2008 hampir sampai ke penghujung tahun. Msjbox.com juga tidak ketinggalan untuk menyambut tahun baru bersama rerakan bloggers. Maka, satu event penutup 2008 iaitu Msjbox Holiday telah dirancang sejak awal lagi. Pelbagai persiapan dari segi tempat, kemudahan pengangkutan, acara dan lain2 lagi telah disediakan dengan begitu rapi oleh pihak yg terlibat secara langsung ataupun tidak. Baca kat sini, sini sini.

Itu persiapan dari pihak penganjur. Camne plak persiapan ako tuk bercoti2... Jom kita tengok!

Kete - harus diservis terlebih dahulu TAPI belum sempat mau servis
Tayar - harus di'check' juga TAPI belum ada masa nak gi kedai tayar
Hadiah - kata nya harus bawa 1 hadiah TAPI belum sempat mau beli
Baju - kena pakai baju kaler BIRU & MERAH? TAPI erkk ada ke ek?

Erkk apa lagi ek kena prepare? Jap jap klu tgkkan satu hape pun ako x ready lagi. So, apa yg ako lengah2kan lagi ek? SEMINGGU je lagi... Alamak, ako dah takde masa nih!! Pening...

Nota Jemari: gurllpp.....

Thursday, December 18, 2008

DINNER @ de templer

Janji bertemu di sini.
Bertentang mata kami bertiga..
Pertemuaan yang tidak dirancang.

Pestime ako ke situ.
Restoran Masakan Cina tapi halal.
Lokasi di Tmn Melati.

Pelbagai lauk-pauk diorder.
Ako yang jarang makan malam terpaksa menghabiskan jua makanan2 itu.
Waduhhhhh.. hilang diet ok!

Yang spesel bila nasi diletakkan di dalam bekas itu.
hehhehe pestime ako tgk.. UNIK!
Selalu kat kenduri2 kawen je kita akan nampak..
Jarang restoran akan letak nasi dalam mende tu tuk dihidangkan kat customer..

Aniwei thanks buat mereka sbb membelanja diri ku ini.
Seronok mendengar citer & pengalaman keje2 uncle.
Nampak gaya pasni boleh buat novel la pulak sumer citer2 itu...

Nota Jemari: murah rezeki kamu sekeluarga. AMIN

Wednesday, December 17, 2008

Award form sis moralle

Am i ROCK???
ye ke??
ahhahaa aniwei thanks to sis moralle for da award.

Nak kena tag yg lelain ker?
Aci dak stop sampai sini ajer..

Malas lak nak pas kat owang.
Yang penting kowang punya blog pun ROCK juga...

Nota Jemari: thanks sis ;-)

Drawing TAG from KIKA

Kika soh melukih...
Aiyakkk konpom ako x reti nak lukih..
Disuruhnya melukih kartun..
Oh no no.. ahkak bukan tangan berseni ye adik2...

So bagi x menghampakan adik kika tu, ako lukih la juga..
Tapi bukan le gambar kartun atau owang ye...
Gambar pemandangan ..
Itu saja yg mampu ahkak lukih...


Dah habaq tadi kan, cheq tak reti melukih.
So harus la lukisan itu nampak kebudak2an...
Ohh pedulik hape ako..
Janji ako sudah melunaskan janji buat budak itu...

Kika,
Taadaaa khas tuk tatapan awak yek..

Nota Jemari: takde idea, so layannnn je

Tuesday, December 16, 2008

tak BEST!

Bila rasa x best harus ku bawa diri beradu dulu..
Samat Malam sumer!
Klu umur panjang, klu murah rezeki, klu idop lagi ako.. jumpa lagi la kita esok ari..

Insyallah!!

Nota Jemari: Maaf n assalamualaikum

Monday, December 15, 2008

Lunch Treat @ Restoran Puteri Sg Penchala

Green Ninjas kan dapat no 2 aritu, so our BIG BOSS ngan murah ati banjer la kitrg lunch kat Restoran Puteri Sg Penchala. Ermmm lunch buffet. OK la kot.. Takde la menarek sangat. Maybe sbb tekak ako ni x sesuai kot ngan lauk pauk yg dihidangkan. Opss tapi x sesuai ngan tekak pun laju je ako melantak tadi.. hahahahaa...

Ha... kowang pernah sampai x kat situ??
Best tak?? Kowang try la sendiri yek...
Buffet sampai kul 4 ptg sahaja.
Malam hanya ada ala carte..


OK tengkiu BOSS for da lovely treat tadi..
BOSS ako yang kat tengah2 itu..

Burlpppp kenyang...
Moncit dah pewot ako nih...
erkk...

Nota Jemari: murah rezeki

PRIME or PRESTASI KEJE?!!

Prime dah dapat.. Prime merujuk pretasi keje.
hurmm.. apa yang ako bole kata kan, tahun ini prime ako merundum jatuh terduduk.
aiyakk.. tapi masih lagi boleh bernapas..

Malas mau pikir2 sangat pasal prime.
So pasni harus memasing mau tgu BONUS.
Ermmm alahaii... ada ke ek?

Agak2 cukup x nak setel sumer nyer??
Jangan harap!
Sekian.

Nota Jemari: minggu berdukacita...

Sunday, December 14, 2008

Anakomak vs Viruspadu

Dah lama teringin nak jumpa budak ini.
Akhirnya tercapai gak hajat di hati.
yeeehaaa bila anakomak bertemu viruspadu.

Aiyo mata ahkak x berkelip2 tengok dia.
Lain yg ku sangka, lain yang ku nampak.

Ako suker tengok kulit wajah dia.
Sangat2 la bersih.
Owang nya lembut ajer..
Tutur bicara sangat la halus.

Tinggi, putih, lembut..
Ishh bak kata sumer pakej isteri & ibu mitali ada pada dia.
Patut la en laloque sangat2 suker sama bini dier.
Konpom x cari pompuan lain dah...
muehehe...

Hepi family..
En laloque, VP n nisa yang comei.
Tak lama lagi nisa dapat adik baru.

So, VP jaga kesihatan tu.

Nota Jemari: tengok VP, teringat kawan ako, faiza!

Guest Book CEERA

Baca kat sini k...
Si ceera siap wat guest book tuk para blogger meninggalkan kata2 ucapan selamat untuk dia n ciput. Suker tengok warna merah itu. Teruja sungguh mata ako nak belek mende alah tu dengan lebih dekat.

So, guestbook dah depan mata, tunggu apalagi. Kasi conteng2 sket la dalam itu buku.

Ucapan musti la "Selamat Pengantin Baru".
Takkan ako nak tulih "samat berhoneymoon malam ini"..
wakakakka ada yang buang tebiat gak tu nanti..

Lepas conteng2, kata nya akan dapat hadiah.
Taadaaa... bunga sabun. Comei jer...
So, selesai sudah misi khas tuk ceera n ciput.
Laaayannn kan ajer..
*wink*

Nota Jemari: nakkk kawennn gakkk!! *gurlp*

Selamat Pengantin Baru

Sape tak kenal ngan ceera n ciput. Rata2 bloggers musti kenal sama ini couple. Arini derang kawen. So dijemputnya sumer bloggers datang ke majlis kenduri derang. Nama pun dah dijemput kan so bersepakat le ako ngan mya terjah juga kenduri dak comei itu.

Ini lah ceera. Comei kan!
Ako suker tengok muka dier..
Sweet sesangat. Klu mata ako yg pompuan ni tengok pun dah 'leleh', apatah lagi mata2 jantan kat luar sana. Konpom tido x lena tengok keayuan wajah si ceera nih.

"Kan Mya kan kan.. She so beautiful!"

Opssss tapi dah selamat jadi bini si ciput.
Tahniah wat kowang berdua.

Ceera nampak so sweet..
Ciput nampak encem..

Selamat Pengantin Baru
Ceera & Ciput
Moga kekal bahagia sampai ke anak cucu.

Hope kowang akan hepi2 selalu!

Banyak sungguh kameraman waktu itu. Sampai dah tak tahu nak tgk yg mana satu. Sudah nya gambar memasing sumer tarak tengok kamera yang betul.. Aiyakkkk x suker!!

"sis moralle, tu kak red pun ada sama tu.."

Makan sudah..
Bergambar pun sudah..
Dapat hadiah pun sudah..
So x reti2 nakbalik ker?

Pose ngan mya..
ha yg ni kat umah ako yek, harap maklum.

'bunga telur' daripada family ceera.

Nota Jemari: dah mcm artis plak ko ye, ceera.. *wink*

Treasure Hunt 2008 - Part 2

Malam ada dinner kat Lanai Kijang.
Tema "Animasi Kartun".
Tapi kitrg malas mau ber'dandan' ikut tema.

Kami posing dalam bilik before masuk dewan.
Ida, AKO, Dilla n Mya
Kowang yang poyos... muahahha... *PEACE*

Ako gedik ngan mya di luar bilik.

Melantak sudah.
Melalak sudah.
Keputusan pemenang juga sudah.

Selesai dinner..

Join venture team..
We're the BEST!
Thanks & Congrats sumer..

Yeah we're in da' top 10 list.
Yeeahhaaaa menang juga!!
hadiah berupa cash RM....

Kami kongsi bersama.
Kowang mmg best!
Thanks again.

Nota Jemari: last minit join mmg berbaloi

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers