Showing posts from January, 2009Show all
Half Day

Jap agi kul ada miting.. Pastu konpom lunch time.. Just nak inform, petang ni ako half day. Cuti pertama yg ako amek bagi tahun 2009. Sekian. Nota Jemari : bila pertama musti ada kali kedua, ketiga

Kowang oo kowang, Jom la kita berkelah sambel main layang2.. Ala x jauh pun.. Kat area selayang je.. Jom laaaa....... Kita wat potluck gitu.. Sorang bawa satu ayor n satu makanan ker...?! Ala x yah bawa makanan berat2 coz kita a…

Gong Xi Fa Cai

Alkisah nya ako terlupa sangat arini ada jamuan CNY tuk department ako. Seb baek la kebetulan arini ako TERpakai baju kaler maroon ala2 merah. Kekdah nya konsep jamuan itu adalah wajib berpakaian MERAH . huhu... Jamuan adalah di…

Sandwich je!!

Ako lapar.. Mau makan.. Masuk dapur.. Nampak roti dan telur.. Malas nak masak2 sakan. So menu paling senang, S.A.N.D.W.I.C.H aje laa.. Tengah lapar, sumer sedap. Tambah plak ada dizert dadih strawberry... Nyummmyy slurrpp... Bu…

Hajimemashite!!

Malas nak citer panjang, ini adalah lunch ako tadi. Makan ramai2 ngan budak2 section ako kat itu kedai. Pestime makan kat situ.. Price adalah reasonable.. Bole cuba lagi.. Kowang yg suker pun bole la try makan kat situ. Lokasi ad…

ABIN dah balik... alaahaaiii sunyi balik umah nih... sepi aje.. dan rutin ako kembali mcm biasa.. b.o.s.a.n! Nota Jemari : h.i.d.u.p.s.e.p.i.s.a.n.g.a.t.m.e.m.b.u.h.s.a.n.k.a.n!!!

26 Jan 09 8tv : 8.30 pm Shop 'til you drop in this snazzy comedy starring Cecilia Cheung as Fong Fong. Fong is a super-Shopaholic who has landed herself into some serious debt. She seeks the help of Choosey (Lau Ching Wan), …

Petang ni ako teringin nak makan sesuatu.. Mcm mengidam plak bunyinya nih.. Ako masuk la blog che mat gebu .. kot2 la boleh cari resepi yang diidam2kan.. ERmmm belek punya belek, wah banyak nya resepi.. Nampak mcm senang je nak …

Terukai segala-galanya, ako pasrah!!

Malam tadi ako ke umah pak teh. Ada hal keluarga yang perlu dibincangkan.. Apakah itu? Mereka sumer sedang sibuk berbincang. Perbincangan yang terlalu hangat. hurmm... Tapi ke mana kah ako menghilang?? Ako tidak berminat ikut s…

Minum petang di Setapak Indah

Petang yang indah berangin sepoi2 bahasa. Tak tahu nak buat hape. Tergerak nak ke kedai ini. Mau makan 'pisang awak' cicah sama kicap. Nyummmyyy... tapi cam x besh klu melantak sowang2. Maka ngan x malu nya, ako terjah aj…

waduhh.. arini kan 25 hb.. Bukan arini ako ada perjumpaan keluarga ngan pakcik dan makcik ako.. hurmm gurlpp... dag dig dug.. Oooo ako terasa debaran.. Apakah itu? Oh ye, ako maybe akan kebzian sepanjang taun nih.. Mungkin ako a…

Proses pembersihan

Kolam ikan itu sudah lama tidak bercuci. So arini ako paksa budak 2 orang itu cucikan kolam ikan. Baguss bagus budak itu. Enjin yg sudah rosak, skrg tidak lagi. Jadi, air terjun kolam itu sudah bole berfungsi lagi. So beep2.. k…

Supper ke dinner?

Pas abesh layan puisi pewot memasing dah berbunyi2. Lapar yang amat. Tu la sombong sangat masa kat laman santai, memasing kontrol keMALUan sendiri, sudah nya kelaparan le jawabnya. Aiyaaakkk!!!! Kata sepakat nak makan kat Kg Baru…

Malam Puisi Keranamu Palestine

Sehari sebelum ' makcik ' ni mesej ako ajak layan artis baca puisi. Aiyo... hehee sudah lama ako x layan dengar owang baca puisi.. * iyer ker?? * Memandangkan ako tarak wat pape, so ako setuju aje pollow 'makcik'…

Sumpitan 'kacang hijau'

Khas tuk kak CT n CM... heheheh pssttt kacang sudah ada... straw juga sudah ada, pstt bila bole belajar menyumpit nih?? muahahaa.... rasa nya beribu2 kacang ada tu.. Konpom pasni musti terror ako menyumpit... wkaakakakaka Nota J…

Al-Fatihah

Dapat berita petang tadi, mamat dalam gambar ni baru je meninggal sbb eksiden. Memasing terkejut sangat coz sabtu yg lepas baru je jumpa ngan dia kat kenduri kawen sorang teman. Tak sangka, ajal maut sumer dah tertulis. Moga ro…

???? : Nana, ni uncle jas r u at ur mum hm tis week end? *Ako yg blur bila baca sms itu* Ako : Salam uncle JAS? Sape ye? ???? : Husband Cik Su jb lah AKO : Erkk jap jap konpius.. Cik Su? Uncle slh no kot ni. Ekceli nk sms no sape…

Time, It Needs Time To Win Back Your Love Again I Will Be There, I Will Be There ... Love, Only Love Can Bring Back Your Love Someday I Will Be There, I Will Be There ... Fight, Baby I Fight To Win Back Your Love Again I Will B…

Sepetang bersama CT DELIMA

Petang tadi ke umah kak CT sekadar menyampaikan hasrat si burung kasawari . Buah nenas yg dibawa khas dari Johor selamat tiba ke tangan kak CT. Ako ni idok le reti nak memasak sangat so 2 biji ako dah bagi kak CT, ada lagi 2 bij…

Chinese New Year

Jom jenguk opis ako jap iskkk ako ghase dah mcm masuk ghumah owang cina jer.. adehh... lorr.... banyak2 limau, tinggal sebiji jer??!!! woittt sape makan limau banyak2 nih weii???? Hepi Chinese New Year buat kowang yg sambut…

sms dipagi ari dari kakak ako; Perjumpaam d umah pak teh d adakan pd hari ahad 25/1. Masa nnt pakteh confirm ngan aku. Sab2 cancel sbb pak teh ada kenduri kat kluang. erkk.. apa kah maksud sms itu?? Perjumpaan apa plak nih? Awa…

Bila KASAWARI bertemu CHE MAT

Khusyuk buat keje, tetiba dapat sms; On YM! * wah arahan nampak! :p* Terus ako on YM jap. Suspen dah nih... Apa la si beep2 ni nak cakap agak nya?! Dag Dis Dug gitu.. Dalam YM; kasawari ( 2:10 PM ) : kasawari ( 2:11 PM ) : …