Showing posts from April, 2009Show all
Hepi Holiday!!

Yeehaaa...... Happy holiday!!! Esok cuti.... yabedabedooooo................... pssttt kowang watpe cuti2 esok?? Nota Jemari : syiokkk coti

Cuti 3 hari nanti, ako akan dilanda kesibukkan... Kesibukkan menghadiri kenduri-kendara, bertemu sedara mara. Waduh, kesibukkan yang akan membuatkan kepala hotak ako runsing tatkala bertemu mereka sumer. Gurlpp.................. …

Mana nak cari part time job ek??? Terasa nak buat part time plak... huuhu..... Nota Jemari : alahaiiii nasib...

Ako LANGGAR Dia

Cuba kowang tgk, ada pape tak kat kete tu?? Macam takde kan... Hakikatnya ako dah langgar kete dia.. Tapi klu tgk betul2 xde calar, xde kemek tapi dia still nak soh ako bayar.. Nak soh ako nayar cash?? minta maaf la.. Ako minta…

Flora Cinta by Min Malik

Flora Cinta - Min Malik Benarkah ini ujian lagi Beombak cuma rasa gundah Dari sanubari Tidak percaya pada sengketa Bisa merubah perjalanan Yang baru bermula Biarkan... mendung berarak lesu Rintik menjadi rindu padamu ( korus …

Adehhh...... bau macam2 lauk... lapar dibuatnya... Mentang2 ako poser arini.. derang mmg saja dengki!!! huwaaaaaa..... Lapar nyaa!! adehh.... tak leh jadi.. ako nak layan tido supaya pewot x rasa lapar.. Nota Jemari : sakan nya…

Coklat Orang Kampung

Di sebalik pendedahan media mengenai pelbagai jenama coklat luar negara menggunakan bahan tidak halal dalam produk mereka, wartawan ADHAM SHADAN melaporkan alternatif jenama coklat Malaysia. Ia bukan sahaja halal, enak bahkan su…

Perokok lebih hina daripada lembu - Nik Aziz

KOTA BHARU - Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (gambar) berkata, umat Islam yang cuba menonjolkan keislaman mereka melalui pakaian jubah dan ketayap tetapi menghisap rokok adalah lebih hina daripada lembu. Nik Aziz ya…

Dah dah... jom tido sumer... muhahahaha ni pun leh jadi entry ek... Lantak arr..... OK gud nite sumer!! Mimpi indah2 tau.. Oh ye malam tadi ako mimpi kowang! Sape kowang?? hahahaa... kowang laa... Mimpi apa ek?? Jap jap ako nak…

Sepetang di SETAPAK INDAH

Pagi semalam tgh sibuk mengemas umah, dapat satu sms dari budak nih . Katanya akan tiba di KL ptg itu juga. Mengajak le diri ku ini ke pesta buku di PWTC. Ako ni kisahnya malas nak berasak2 maka menolak ajakan budak tu ke PWTC. …

Lewat petang itu...

Selesai tgk wayang... Selesai meronda2 di OU... Setel menyoping di IKEA.. Lewat petang itu kami mengisi pewot ke situ... Kota Damansara tempat dituju.. Makan lagi.. Kedai itu sangat special.. Khas untuk owang2 dari utara.…

Sejenak di waktu petang..

Hari ni hari ako bersama para isteri serta ibu... Plan mau tgk wayang.... Kami menuju ke One Utama... Oooo bila ke sana konpom teringat kisah 2 tahun yang lepas... Mula mau layan citer kartun.. Aterr nama pun bawa budak2.. Last2…

Kisah di waktu pagi

Hari ni ako bangun awal... Slalunya klu ari cuti mmg konpom ako akan bangun lewat. Tapi memandangkan ako ada misi bersama si putih, maka harus la pepagi buta ako dah mencelikkan mata. Seawal 7.30 pagi ako dah terpacak depan kedai…

Aktiviti ESOK

Pagi - Kena bangun awal.... Mau hantar si putih tukar 'timing belt' ... erkk dengar2 mahal ek? gurlpp.... * adehh .....* Tghari - Mau pigi Ambank... Kasi setel duit kete... * aiyoo ...* Petang - Mau ke One Utama... Kasi…

Tag form MYA lagi...

Nyatakan usia blog anda? Ermm citer pasal blog nih, panjang kisah nya ni. Ako start berBLOG klu tak silap tahun 2004. Dan BLOG pertama ako adalah http://anakomak.blogdrive.com . Tapi kowang jangan harap dapat baca kisah2 kat blo…

Bila lagi nih??!!

~ gambar sekadar hiasan ~ Eh ako takde citer pape pun.. Bagi kowang yg dah pernah layan gambar kat atas tu dalam blog lelama ako, sila abaikan ajer.. Bagi yg baru nak layan, kowang layan je la k... Sesungguhnya ako tgh takde …

Ngantuk sangat!

Terlalu mengantuk, dari pagi sampai la skrg, menguap x berhenti2. Lantas ako bergerak ke pantry dengan lenggang lenggok nya.. Mencapai sesuatu dari atas lemari... Ako buat susu coklat Anlene la weii... Ako ngantuk... Ako haus.…

Linda DEMAM angkara KASAWARI???

Dengar citer Linda demam. Ermm... adakah disebabkan oleh KASAWARI??? Angkara KASAWARI telah belajar melakukan teknik pernafasan dari 'akar pernafasan'. Angkara tersilap teknik pernafasan, Linda menjadi mangsa keadaan?? O…