Followers

Thursday, April 2, 2009

Fish Manhattan @ Sogo


Semalam lunch merayap ke Sogo.
Macam biasa la kan.. situ je tempat yg macam wajib dituju.
Teringin nak makan kat sini.

So masuk la kami berdua ke itu kedai makan.
ermm.... belek punya belek menu then kami order air+plus sup yg berharga RM9.90. Air itu adalah boleh refill sebanyak yg boleh.

Kami order hanya 1 air sahaja.
Nak jimat punya pasal tapi kami men'refill' itu air adalah sampai 3 kali.
Sup jagung.. ermm ako tak suker sangat, so kawan tolong abeshkan.

Apa la yg ako suker sangat nih?
Tak sabar nak makan gamak nya...
sebab.....
Kami order set untuk 2 org...
Nyummyyy sangat la banyak!!!
Macam-macam ada...
sotong, udang, ikan, kentang, oyster... iskk.. konpom ilang diet ni weii :p

Ako pedulik hape...
Janji pewot kenyang... sedappp!!!!!

See.... licin ko....
tapi kan ako cakap banyak tadi, so kami pun x abesh sangat la. Sampai naik muak nak menelan saki baki itu makanan... ako adalah FULL stomach!!

Kenyang....
burlpp....

Sekian

Nota Jemari: dah dah... gi wat keje kowang!!

14 comments:

sishoney said...

salam kak ret,

amboi sedapnya makan.yummy.sis belum pernah try kat manhantan ni.xpe.nnt akk leh bajer sis kan *smile*

TiNiE said...

ret,
aku penah gak share itu set ngan mya.
dan kami pun tak larat nak abissskan...

Mat Gebu said...

Arghhh!!!...menci laaaa, semua tu makanan yg membuatkan aku ada "ruam lampinnnn!!!!!!"....Ret, pic yg last tu koo ngantuk ek...sian!!

AKO said...

sishoney,
hahahaha insyallah klu ada rezeki bole aje ;-)

tinie,
tau takpe.. lenkali kena ajak 3 or 4org laa makan itu set kan ;-)

mat,
'ruam lampin'???? erkkk penyakit apakah itu?? :o

psttt bkn ngantuk, ako tgh senak pewot tuh.... :p

chemot said...

erm..segan lak nak cakap.aku penah order set tu dgn member, tp member aku tak mkn. den je sorang habiskan.

buruk lantak betul.kehkeh

CT Delima said...

amboi ret..memang sah2 dah x leh pakai diet2 lagi dah...sure pas ni macam tong ler pinggang tu hahahahaha tapi nak makan bole,kena lah seimbang kan nya,pas makan tu kena makan buahan2 yang banyak okey :-)

AKO said...

chemot,
erkk ko ngabihkan sowang2??? biar betul.. uishh.. larat ko ngabihkan... iskk x muak ker??? :o

kak ct,
erkk... alaahaiiiii belum pape dah kena warning ni..... arghhhhh

Farihah said...

oiii..bestnya korang bersuka ria semasa ketiadaan aku ek..nnt aku keje nak gak mkn mcm tu..huhuhuu :(

Nik Nurehan said...

eeeee sedap nyer!!!! ;) lain kali kena ajak an okeh. keke

AKO said...

Farihah,
eleh dah ko coti camne nak ajak... :p

Ann,
ehhehe klu dekat dah lama ajak tau ;-)

Daknakey said...

adalah sangat lama diriku ini tidak pekena itu menu.. harus kupergi ke medan perjuangan di sogo nanti!

AKO said...

ahahahha sila sila terjah itu sogo beramai2... :p

Mama Shahmi said...

salam kak ret..wah sedapnye..nape nampak kak ret makin slim erk..ape rahsianya..

AKO said...

alamak dik oii... tang mana la yg kurus nya tuh... ni makin 'comei' lagi ada lah.. huwaaaaa :((