Showing posts from May, 2009Show all

Jemputan mu telah ku terima. Ajakan mu bermain2 di minda. Kesungguhan mu sangat2 ku fahami. Tapi apakan daya ako tak dapat penuhi. Maaf, bukan tak sudi maupun tak ingin. Cuma keadaan yang tidak mengizinkan ako ke sana. Maaf, an…

Malam yang 'GHAIRAH'

Malam yang sepi lagi.. Masih dengan keGHAIRAHan kami bermain. Malam ini betul2 menguji minda masing2. Kali ni kami bermain scrabble pulak. Adusss... Sungguh menguji tahap pemikiran kami. Malah turut menyebabkan juling2 biji mata…

Tag ini ada 3 tasks: 1. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini. 2. Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya. 3. Anda perlu memilih 10 penerima awa…

Cuti sekolah datang lagi. Seronok la kowang ye bila masa ini tiba. Bagi budak2 opkos la seronok sbb inilah saat2 yang mereka nanti2kan. Bagi mak bapak budak pulak, seronok juga sbb masa ni juga la derang boleh amek cuti tahunan t…

Bila kami 'Main' tengah malam

Adehhh tajuk x agak2 kan.. hahhhaa... opocot mak ko, dah dah jangan nak pikir yang bukan2 lak. Takde kena mengena nak 'bunuh setan' atau 'malam jumaat'. Kowang tu bukan bole cakap lain sket, mula kepala hotak sume…

Makan ke melantak?? gurlpp....

Yuhuuuu anibadi home today?? Yeehaaa... Samat malam sumer. Seharian siang tadi ako memang kebizian sket sbb tu tak jenguk sini atau jenguk 'umah' kowang. Ni baru ada masa nak hapdet xtvt tenghari tadi. Lunch tadi ako dan…

Parcel! Parcel!

kring! kring! Helo, cik retnawati? Ye saya. Ada parcel, datang unit mel skrg ye. Ok, terima kasih belezuppp ako ke unit mel. Tapi dalam kepala hotak dok pikir, bila masa plak ako ada order barang online nih? Or takkan la dah …

Sleepy! Sleepy!

Bila pepagi ko dah melantak nasi lemak, harus mata terasa layu, kuyu dan berat semacam je. Tatkala ni satu je bermain2 di kepala ako. TIDO!!! Wadusss sedap nya klu dapat melelapkan mata barang sejam dua.. erk... Nota Jemari : ng…

Ha kowang pernah tengok x rancangan tu? Ako lupa da kat tibi mana tayang rancangan itu. Ok ni ako nak citer. Lunch tadi memula ako dah malas nak kuar. Tapi setelah dipaksa dipujuk rayu oleh kak een , maka kluar jugak la jadi nya…

Renew Lesen

Sebulan lalu ako dah alert diri sendiri yang dapat je gaji bln ni ako mmg kena renew lesen. Lesen itu sudah keMATIan 20 Mei lalu. Pagi tadi kak een cakap lesen dia pun dah mati bulan april. erkk harus tetiba ako teringat lesen ak…

Barang 'terjahan'

Semalam ako lewat sket kuar dari opis.. Ooo ada keje tapi lewat 'sikit' je la pun. Sampai2 je umah mcm biasa mau check surat. Alih2 nampak 'sesuatu'. erkk.... ni sape punya kojer buang 'sampah' lam peti …

Malam yang kecoh

Jam menunjukkan hampir 6.50 petang.. Keadaan masih terang walaupun senja bakal berlabuh.. Macam biasa, selesai saja rutin pulang dari opis, ako akan segera melepak di dalam bilik. Hajat di hati mau menghapdet blog tapi apakan day…

Blogger Boy - Khas tuk kowang para bloggers

“Ini merupakan sebuah lagi drama yang hebat dengan konsep yang segar. Blogger Boy yang menerapkan elemen humor, nakal dan romantik ini akan disiarkan secara eksklusif di 8TV. Jangan ketinggalan untuk menyaksikan drama bersiri h…

Samat petang, Oh ye tadi ako ke blog lovely cousin ako. Baca punya baca, ako baru tahu makcik ako nan sowang itu sudah bikin blog. Aiyakk... oo dia baru saja berjinak2 dalam arena pemBLOGan. Blog dia nanti mostly akan berkisarka…

Nape ek tiap kali ako cakap ako merajuk musti owang x caya? Erkk.... apa, kowang ingat ako x reti merajuk ker? Tapi klu ako dah start merajuk, susah mau pujuk! Dan bila ako merajuk, ko jgn gatal2 nak buat lawak depan ako. Jawab n…

Makan! Makan! Makan!

Ini adalah menu petang semalam ako.. Ater kelaparan sudah bila malas nak bekfes sama lunch. Gara2 MALAS buatkan pewot terasa pedih dan memilukan.. Adusss..... Maka, nak x nak petang semalam terpaksa juga la membuat sesuatu unt…

Terjah! Yeahh... sana sini asek nak menerjah.. Oooo ako sungguh buhsan sudah dengan konsep itu. Rasanya sudah tiada keistimewaannya lagi. Ako harus cari konsep yang baru. Konsep baru? Yeeahh rasa nya konsep itu sudah diprektikka…

Jumaat datang lagi.. Moga hari-hari kowang diberkati.. Selamat Hari Jumaat. Selamat berhujung minggu.. Nota Jemari : nak wat hape ek esok... huhu

Tahniah, AZLIN!!

Hepi besday, LIN!!! Moga jadi ibu dan isteri yang baik. n moga bertambah lagi rezeki awak.. Tahniah atas kelahiran baby "Muhammad Qaliff Umar" pada 20 Mei 2009. Baby awak comei n tembam.. Patut la tembam kan, dia lahi…

Jumpa Doktor Gigi

Ako half day arini. Mau setelkan urusan ngan TNB. Dah alang2 coti, ako ke dentist sekali. Ni pestime la setelah sekian lama ako 'katakan tidak pada dentist'. Gurlpp.... ada debaran disitu bila berada di klinik gigi. Buny…

ermm... erk... gurlpp... alahaii.... huhu.... uhukk... erkk... iskk.... adehh..... x suker!! dusshhh.... dushh... gedebushh..... erkk... arghhhhhhhh... tidakkk!!! kijamm! kijamm...!! p/s: tapi still nak ucapkan tengkiu la pada…

Jerebu vs Swine Flu

Eh ni bukan penutup yg doktor slalu pakai... Ni sebagai langkah keselamatan... Tapi klu dulu iye la ako paham gak nape kena pakai kat opis tapi klu skrg ni pakai.... ermm... mcm x sesuai gitu. Ini kisah sekitar Ogos 2005. Kisa…

Hepi besday 'adek' ayies

Hepi besday buat 'adek' ayies yang ke-4 tahun. Moga jadi anak yang soleh buat Ibu ngan Bapak. Dah besar nanti boleh kawan ngan 'ayies' junior k... hahaha... ayies nak hadiah apa? Pulut kuning?? Oooo senang nya...…

Arghhhhhhhh!!

erk.... arghhhhhhhhhhh!!! sebulan je lagi!!! gurlpp.... tidakkkkkk!!!!! dag dig dug... Nota Jemari : adOOOOiiiii, tensen nya!!

Sana sini Man U... Sana sini AF... alaahaiiii buhsan giler... Dedua ako layan malam tadi... and dedua membuatkan ako tertido awal. Sekian. p/s: klu dah sampai ngantuk dibuatnya, so pepaham sendiri la ye betapa kebuhsanan itu …

TIDAK sangka, suami memendam rasa semata-mata kerana benci pada baju kelawar… Cik Yah suka pergi pasar malam. Bukan kerana malas memasak jadi beli Yong Taufu bagi anak-anak makan tetapi kerana Cik Yah suka membeli tudung dan ba…

name aku Minah aku ade balak name balak aku Mat kitorang dah lame kenal dah lama saling sayang menyayang kalo lepak same2 pon kadang2 dah naik bosan tapi satu hari tu kitorang keluar laa jalan2 macam biase tapi aku terase lain …

Just a wish

untuk adik ako yang kat johor... Ako tahu, konpom ko dapat banyak hadiah. So, ko leh share ngan FIR. muahahahaa.... dan Selamat Hari Jadi buat adik 'kecik' ako yang semakin membesar. Adehh... dengan ucapan, "bila ko…

Kawan A: Eheh encem la cikgu tu! Kawan B: Wah, best nyer klu dier mengajar kat kelas kita.. Kawan A: Aha kan... betul tu, camni baru la semangat nak belajar tu timbul.. Kawan B: Aku suker! Aku suker! Kawan C: Erm... aku nak terai…

Award from CHIK

Tengkiu chik Nota Jemari : owang dah beri, kita simpan

Ako: Nak kurus la.. Mereka: Nak KAWEN ker? Ako: Nak g gym la.. Mereka: sbb nak KAWEN ker? Ako: Tak nak makan nasi.. Mereka: Nak KAWEN ek....? Ako: Nak kempis pewot la.. Mereka: eheh x kan nak KAWEN dah?? Ako: Kena kontrol mak…

Lunch with PENGARAH

Pengarah BARU Konsep BARU Cara BARU Serba serbi BARU.. Kini tiba giliran kami, para EO plak. Lunch bersama PENGARAH. Tarak malu, tarak segan. Sumer mmg kaki makan. Maka, mmg la makan pun berselera saja. Kami berborak.. Kami…

Movie Tamil

Dulu-dulu ako pernah gak layan tengok movie tamil kat wayang. Tu pun sebab diajak oleh kengkawan India ako. Ooo seumur hidup x pernah lak terpikir mau layan tamil kat wayang. Klu kat depan tibi tu maybe adalah kan. Kisahnya sek…