Showing posts from July, 2009Show all
Ako yang TERlebih 'pandai'

Malam tadi, ako tengok kolam ikan kat umah ako tu dah kekurangan air. So, sebab TERlebih 'pandai' ako pun penuhkan la kolam itu dengan air yang banyak. Tanpa melihat terlebih dahulu sama ada anti-klorin masih ada lagi ke …

Menanti debaran Lucky Draw

Samat petang sumer, Setelah 3 hari acara Book Fair dan juga Knowledge Fair kat opis ako ni, so tiba la saat2 yg dinantikan oleh sumer orang. Petang ni akan berlangsung acara penyampaian hadiah dan paling utama ada LUCKY DRAW!! Y…

Salam, Arini ako nak citer pasal facebook @ FB. Erm... masa awal2 pendaftaran mende alah ni, ako excited la juga. Apa tak nya, selain frenster, kat FB juga la ramainya kengkawan skolah ako bertenggek dan melepak. Sebab mende yan…

Aku Mahu Saiz S

Kat opis ni ada book fair. Dari semalam sampai la esok. Sangat2 murah coz dapat 50% diskaun. Dalam banyak2 buku yang ako belek, tup2 terminat, tertarek membeli buku seperti di dalam gambar. So, skrg ni tengah gigih membaca isi k…

Sepetang bersama 'bakal' abang speaky punya MAMA

Aiyo, tajuk tak agak2, panjang giler! Muahahahaa.... abaikan. Semalam petang ako menyinggah sebentar ke umah bakal 'abg speaky' punya MAMA mertua. Kowang paham tak? ala buat2 paham aje la ye. Menyinggah ke situ atas urus…

Roti Naan Cheeseezzzzzzzz

Kowang pernah makan roti naan dalam ada cheese? Aiyo, ako adalah pestime melantak itu roti cenggitu. Ermm, oh ye lepas kami selesai berGHAIRAH, memasing kelaparan dbuatnya. So Murshi mengajak kami melantak di satu sudut di depa…

Aksi 'GHAIRAH' mereka

Salam, Malas mau citer panjang2... Kowang layan je aksi-aksi 'GHAIRAH' mereka malam tadi.... perhhhh, syiok!!! Amboiiii si kecik dua orang tu bukan main suka lagi main. Mereka mmg terlalu 'GHAIRAH' dan asyik ber…

Jom 'MAIN'!!

Malam tadi, ako melepak bersama mereka ke Superbowl Flamingo, Ampang. Hajat memula mau tengok wayang tapi last minit memasing tukar haluan terus berpakat jumpa kat situ. Tuesday, kan slalu owang cakap 'ladies nite'. Ooo i…

ABIN demam

Sian budak nakal ni, demam plak. Baru tahu dari mama dia, dia demam panas. Demam rindu kot. Apa tak nya, mama dia takde seminggu. Abin kena tinggal kat umah atok ngan nenek kat Kluang. Sah la tu demam kena tinggal... ehehhe... …

Ouchhh!!

Dalam beberapa ari ni ako pasan tumit ako saket sesangat. Tak tahu la sebab apa. Memula ako ingatkan mungkin silap pijak atau silap tido kot. eh apa kena mengena tido ngan tumit eh?? Aiyaakkkk..... Owang kata, kita leh tahu peny…

Kalau tak dak 8 petanda di bawah ni, cepat-cepat cabut, jangan buang masa, ramai lagi dok ada, cari lain. Time is expensive. Yang dah kawin pun boleh lah di jadi kan rujukan.... Ako dapat dari email, saja share ngan kowang. Betul…

Bulan ramadhan bakal tiba... Poser yang lepas kowang dah abesh ganti ke belum? Ako ada lagi 5 ari... gurlpp! Aiyo, harus gigih nak kena ganti 5 hari berturut2 nih.. ERkk mampu kah? Dengan godaan yang banyak, moga2 godaan tu sumer…

Menu diet

Salam kawan-kawan, Dah petang2 mcm ni tetiba rasa lapar pulak. Tapi hajat di hati x nak la makan yg berat2. So, meh kita tengok menu diet ako petang ni. Kowang pernah pegi Sogo? Kowang pernah makan kat food court Sogo? Ha klu pe…

Salam, Jangan banyak tanya.... Ye ye ako kembali ke pangkal jalan.. Memandangkan template sebelum ni cam ada sesuatu yg 'kurang', maka ako ambik keputusan tuk kembali kepada yg asal. Puas sudah ako cari 'kekurangan&#…

Takziah!

Tengah syiok layan MELODI tadi, alih2 tibi jadi cam lam gambar tu. Erkk.. aiyo memula tu terkejut gak. Mana tak nya tetiba je siaran hilang. Pikir punya pikir baru teringat ghopenyer bil ASTRO x bayar lagi. Ermm... alahaaiiii. B…

Pagi... Ako dah tercongok depan kedai servis EON. Pung pang pung pang x pasal2 melayang RM500++... gurlpp!! Tu baru minor servis.. Ako budget bila wat minor servis, takde la sampai RM200. Tapi nak wat camne dah lama benor ghope n…

Tengkiu, Ijad!

Hajat dia untuk membelanjer kak een sepotong kek. Maka, mereka menuju la ke cafe petang itu. Nasib mereka agak baik, tinggal 3 ketul kek saja lagi di situ. Mereka tak tunggu, terus saja membeli kek-kek tersebut. Tercapai jua …

Makan di Kg Baru

Tengahari tadi melantak ke Kg Baru. Memandangkan ako muak mau makan nasi campur, maka ako mengORDER mi goreng dengan harapan ia menambahkan selera makan ako. Tapi sangat kecewa kerna mi goreng itu dimasak seperti memakan kue teo…

Happy Besday, Kak Een!

Kak een , Banyak yang kita pernah lalui bersama.. Moga persahabatan ini akan kekal selama2nya!!!! FRIENDS FOREVER.... SELAMAT HARI JADI dengan ucapan tambahan; "bila nak tambah baby boy lagi?" eheehhee Nota Je…