,

Menanti debaran Lucky Draw

Samat petang sumer,
Setelah 3 hari acara Book Fair dan juga Knowledge Fair kat opis ako ni, so tiba la saat2 yg dinantikan oleh sumer orang. Petang ni akan berlangsung acara penyampaian hadiah dan paling utama ada LUCKY DRAW!!

Ye ye memasing tengah berdebar2 menantikan saat dan detik itu. Tepat jam 4.30 petang nanti, konpom ramai yang akan bertenggek kat auditorium termasuk la ako.

Ni salah satu test yang ako kena buat kat fair itu.
Hasil dari test itu ako adalah jenis owang yang bekerja/memahami secara 'kinesthetic'. Kowang nak tahu makna nya, sila cari dictionary sendiri ye!

Selain itu, ko pegi setiap booth, ko jawab soklan ko dapat cenderahati. Cenderahati sebelah kiri tu, ako rasa kowang pernah tengok. Ala yg mcm item kat msjbox juga. Yang sebelahnya plak, klu ko x tahu, memang nak kena la tu. Botol air!!! Senang, pasni ako akan slalu memastikan tersedia air masak di tepi meja ako ni... *erkk ye ke?!*

Yang ni plak, memula ako pun x paham apa kekdahnya derang bagi. Ghope2nya untuk hilangkan stress tangan ko. Dah penat2 menaip kat keybod, konpom tangan ko penat. So amek mende alah tu, ko ramas2, ko picit2 ko genggam2.. Ala kira satu senaman la juga tu kan... *wink*

Yang ni ako paling suka. Memula ingatkan apa la yg cam bentuk bunger ni. Bila belek punya belek, laaaa ghope nyer highlighter. Wah, cantek!! senang, 4 in 1. Banyak kaler. Tak yah nak bawa banyak2 dalam pensel case. Eheh... ako ada ke pensel case ek? hehehe

So, x sabar dah nak tunggu petang ni. Doakan ako dapat menang Grand lucky draw berupa "Netbook" ACER. Jadi laaa daripada takde... *eheh, netbook ke notebook eh?*

Nota Jemari: mengharap sesangat....
Share:

6 comments:

  1. ohhhh...best ya k.ct suka kalau ada lucky draw :-D agak2 nya ko dapat x ret. nnt kita kongsi sama ehh hehehe

    ReplyDelete
  2. x tahu la dapat ke tak....

    ReplyDelete
  3. so..dpt ke x??

    lega aku dh dpt tenet ni..hahahahaha nnti aku cite..miahahahahahah

    ReplyDelete
  4. muehehehe...
    sian kita, sumer pun mengharapkan itu netbook..sudahnyer tak dpt..

    ret, hiliter tu aku dpt 3..diulang 3!! aku dpt bonus spin, dan dpt jawab semua soklan dia..hikss..

    ReplyDelete
  5. eh chop, nak komen lagi..kita berkongsi learning style yg sama iaitu kinesthetic.

    kinesthetic ialah tenik belajar jenis 'hands-on' atau dlm bahser mudah, kita kena praktik baru boleh paham..sekian

    ReplyDelete
  6. Lin,
    huhu x LUCKY pun, mungkin sbb ako x de 'LAKI' kot.. erkk muahaha

    Tinie,
    Tau xpe.. frust la juga sbb x dapat utu netbook.. huwaaa erkk ko dapat 3????? mana aci weii... eh jap jap aci aci sbb ko rajin menjawab soklan2 itu.. ngeh ngeh...

    pssstt... oo itu eh mksk kinestetik.. hehehe ahkak malas tul nak explain kat sini :p tima kasih 'cikgu Tinie' ... :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.