Showing posts from September, 2009Show all
Raya@BNM

Selamat Hari Raya buat sumer warga opis ako. Semalam adalah hari bersokaria, hari beraya untuk sumer bebudak opis ako. KLu dah nama pun beraya musti la ada acara makan-makan. Dan semestinya bermacam2 makanan ada tersedia. Tapi ma…

Untuk memenuhi keperluan tenaga kerja bagi mengisi kekosongan pekerja yang telah meninggalkan syarikat dan juga untuk memastikan kakitangan yang mencukupi bagi operasi penerbangan dan ketibaan pesawat baru dengan itu syarikat aka…

Raya@Shah Alam

Salam raya lagi.. Ini raya malam jumaat lepas. Ako dan cousin melepak ke shah alam. Ekceli ako x tau plak yang kakak ako awal2 lagi dah wat permintaan mau makan western dekat itu umah. Sesampai jer kat sana, wah kitorang cam terk…

ABIN nak gi beraya

Assalamualaikum.... Aritu, satu petang itu ako tinggal berdua dengan abin. Mak apak eh kuar kejap ada urusan. Waktu itu abin sedang nyenyak dibuai mimpi. Jam menunjukkan pukul 5.30 petang. Tetiba kedengaran satu tangisan dari da…

Saya isi pewot dulu, ye!!

Lapar! Lapar! ooo patut la dah lunch time. Harus la kena melantak dulu before balik ke KL. Tengok budak kecik nih... Dah x sabar2 nak melantak. Sabar abin oiii.... x lari makanan tu sumer. Kan kitorang melepak tepi pantai ta…

Tengok, dia dah CERIA balik....!!

Pagi tu kan dia ketakutan dek insiden 'lemas' kejap tuh. Memang mood dia cam down la sket kan. So tuk kembalikan mood dia seperti biasa, kena la pandai mainkan peranan. Katanya bibik si dia kan. Sebelum balik, kitorang me…

ABIN LEMAS!!!

Hari kedua kat PD... gi mandi laut lagi tapi ako x join berenang sama. Ater ako lihat ombak sangat2 la memBESAR. erkk ngeri weii.... ako doa jgn la ada tsunami berlaku time tu. choiiii minta dijauhkan. Bila dah lihat ombak yang b…

'Burung Kasawari' di pantai PD???

* entry b4 ni terpaksa ditangguh atas sebab meloading yang sangat2 melembab .. Lama eh kowang tunggu sambungan entry raya ako? muahhahaha saja kasi lambat2 sket. Bak kata si shai, biar kowang LEMAS sama dengan entry mandi manda …

Mandi laut

*ok akhirnya dapat gak publish entry ni...* Tadikan ABIN mandi kolam dulu. Saja mau test sama ada ABIN takut air ke tak. So far dia ok tu yang terus bawa dia ke pantai pulak. Memula cam pelik sket la, ye la kan air pantai kan ad…

Jom kita mandi

Jom, sape nak hekot ABIN mandi??? Yeehhaaa ABIN x sabar nak naik 'kete merah' nih. Tunggu ye nanti ABIN tunjuk 'kete merah'. Aunty nana yang belikan. Muahahaha mama cakap mcm owang pompuan amek kaler MERAH. ehhehe…

Cerita Raya ketiga

Raya ketiga pulak...... Lepas check-out dari Sri Malaysia Seremban, kitorang terus ke Tampin pulak beraya ke umah Pak Ngah ako. Kat sini ako tunggu ABIN sampai dari Johor. Amboiiii kan main lasak budak nakal tu skrg nih. Dah mak…