Showing posts from October, 2009Show all
Apakah MOTIF ayat KURANG AJAR itu??

BAJA Bodoh BATAK HUTANG LA KOPERASI BODOH Alahaaiiiii apakah MOTIF owang2 yang menconteng ayat-ayat macam itu???? Pagi ni ako bangun lewat. So kelam kabut la sket di pagi hari. Kuar je umah, buka je gate, punya la t…

My History The Musical

Errmmmm apa ek nak citer??? Oooo ye ye 21 haribulan sebelas nanti, kitorang ada satu jamuan makan malam (annual dinner) kat KL Convention Centre. Sempena 50 tahun BNM, start dari awal tahun lagi mmg pelbagai acara diadakan kat op…

Jika kamu memancing ikan…… Setelah ikan itu terlekat di mata kail…… Hendaklah kamu mengambil ikan itu…… Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula kedalam air begitu sahaja……. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya…… Ket…

"Happy Besday, BOSS"

Semalam, 28 Oktober 2009, hari jadi bos kat seksyen ako. Memang x plan nak wat majlis pape tapi last minit memasing rasa cam x best plak klu xde acara makan-makan. Maka, plan mengejut pun dibuat bagi meraikan besday gal. Nasib b…

Jalan-jalan dan Makan-makan

Jumaat lepas teman kan derang ke area Jalan TAR. Sowang nak cari baju, sowang nak cari tudung, sowang nak cari kain. Ikutkan ajer la since ako pun xde mende nak cari kan. Amboiii banyak sangat ker derang ni nak borong?? Riso g…

Ke Kuarters KLIA la pulak..

Sabtu baru2 ni ako ke area Kuarters KLIA di Sepang. Sudah lama mau menziarah keluarga ini. Dek macam2 kebizian yang melanda, akhirnya baru lah tercapai jua hasrat melawat rakan arwah mak ngan abah yang dah kami anggap macam kelua…

East MEET West

Dah lama x citer pasal makan-makan. So arini saja la ako nak share makanan yang kitorang melantak pada Selasa yang lepas. Nama kedai adalah "East Meet West" yang terletak di food court Sogo. Klu before ni kitorang kasi …

Kisah tragis ABIN bila..

Senin, 19 Oktober 2009. Ako MC. Kesaketan bulanan melanda. Mula nya mau ke klinik di awal2 pagi tapi masih tiada tenaga mau bangun. Sudah nya jam 10.30 baru dapat jumpa doktor. Paksa rela mama ABIN tolong hantar kan ako ke klini…

Raya @ Puncak Alam dan Rawang

Masih pada ari Sabtu yang sama juga, 17 Oktober 2009. Ako ke Puncak Alam, Shah Alam. Ni adalah kali ke-2 ako menjejakkan kaki ke area situ. Sangat2 fobia sbb takut insiden tersesat 2 tahun lepas berulang kembali. Tapi alhamdulila…

Mood beraya lagi..

Aiyoooo .. ok ok kowang syadapp je ek.. Kasi baca je jgn nak bunyi2 lak kat sini. Pagi sabtu, 17 Oktober 2009. Seawal jam 9 pagi dah bertandang ke umah owang tuk beraya. Jap jap memandangkan umah yang ako pegi tu adalah umah sed…

JASM-JA-JEK-JPS Open House

Jamuan raya tahun ni bukan saja dari department ako. Tapi buat julung2 kalinya diadakan bersama2 dengan 3 lagi department. Ye ye ini sumer berkat idea Pengarah ako tuk adakan jamuan raya beramai2. Nasib baek la mendapat approval…

Bila KAMI bertemu

Suatu petang Lin call. Dia tanya FREE ke idak mlm itu. Kisahnya kawan nan sowang pulang sekejap ker Malaysia. Oooo memandangkan sudah lama x jumpa, maka ako mmg mengFREEkan diri malam itu. Kami melepak di bilik hotel kawan nan s…