Showing posts from November, 2009Show all
Aksi ABIN laa bukan aksi Aunty NANA!!!

Aksi dia tido usah dipertikaikan lagi la yek... Memang ghope gitu ghaye tido nya. Ntah ikot pangai sape la tu kan. Tertonggeng2... iskkk.... ko ni ABIN, mcm2 sungguh 'peel' ko ye. Ha yang ni plak, masa ako kuar ngan d…

"Our Story, The Musical"

Salam, Memandangkan esok ako dah start takde kat opis, so ako tempek beberapa keping gambar buat tatapan kowang sumer. Gambar-gambar untuk persembahan kitorang di malam kemuncak Makan Malam BNM sabtu nanti. Scene 'pesawa…

Tiga tahun sudah berlalu

18 November 2006, masih terngiang2 lagi peristiwa itu di kepala hotak ako. Sehari sebelum itu, ako dan  MAK telah menemani arwah ABAH di IJN petang itu. Ada sedikit pertelingkahan antara ako dan arwah. Hanya disebabkan perkara y…

Hepi Besday, Shai!!

Sabtu, 14 November 2009. Kisahnya pagi itu ako ada latihan teater sampai ke petang tapi sbb kan keMALASan, maka ako datang belah pagi saje. Dan alang2 ada tetamu dari jauh mau turun, maka ako sukarela pi jemput derang kat Pudu. E…

Kisah Jumaat lepas....

Entry tertangguh ... Masa terhad nak hapdet skrg nih. Pape pun, ako try hapdet juga. Masih citer pasal makanan juga kat sini. Plan nya jumaat lepas ako mau mencari sesuatu. Sementara kengkawan yang lain pun ada plan sendiri. M…

Cendol LEMAN DAWI

Selesai urusan pengebumian, kami sepakat mau pulang. Tapi sempat singgah di pekan Rembau untuk makan tengahari. On the way pulang ke KL, kami lalu ikut jalan lama menuju ke Seremban. Hajat di hati nak merasa cendol 'Leman Daw…

DariNYA kita datang, kepadaNYA juga kita kembali

Assalamualaikum, Tepat jam 2.57 pagi, Rabu 11 November 2009, sedang lena menidokan diri, tiba2 deringan bunyi hp bertalu2 membingitkan lobang tinger ako. Ingatkan masih bermimpi, tapi ghope2 nya mmg sungguh henpon sedang berbun…

Keropok 'Amplang' bukan 'Ampang' eh!!

Ada owang baru balik dari Sabah. Setau ako kopok ni mmg glamer kat Sabah. Dan mmg sedap dimakan time2 terasa nak mengunyah... Ha gini la ghope kopok amplang itu.. Nyummm...... Dibuat dari ikan.  Tapi dulu kawan ako yg da…

Tanggal 9 November 1973, Sudah genap 36 tahun perkahwinan mereka. Alhamdulilah mereka dikurniakan 4 orang cahayamata yang sihat2 belaka. Dan untuk sekian kalinya ako BANGGA nak ucapkan, "Selamat Ulangtahun Perkahwinan&q…

Selamat Berhujung Minggu, semua!!

Salam sumer, Arini puas daah ako pikir nak letak entry apa tuk tatapan kowang sumer. Alang2 ako buka buletin kijang kat opis tadi, ada video sesi latihan teater kitorang. Ako dah try test cuba kasi link tu kat adik ako yang dok…

Koleksi Hantaran

Pagi tadi lepas beli bekfes, sempat la singgah kat kedai makcik kat kupang tu.. Tetiba tertarek kat majalan "Koleksi Hantaran Pengantin". Walau macam agak mahal sket tapi sbb dah bole 'swipe' kad, maka langusng…

"Hepi bEsday, LAN"

Salam pagi Selasa, Ye ye citer pasal makan lagi kat department ako. Kata nya nama department pun Jabatan Aku Suker Makan (JASM). muahahahahaa maka mmg konpom la ada je jamuan makan lebih2 lagi bila BOS2 sumer takde kat opis. Bak…

Krispy Kreme

Minum petang jumaat lepas ditaja oleh Kak Farina. Asalnya nak buat makan-makan sempena bos-bos takde kat opis. Last minit para SE sumer kena dengar talk kat auditorium maka makan2 tersebut terpaksa la dicancel. Tapi untuk tidak …