Followers

Saturday, February 28, 2009

Majlis sedang berlangsung

Maaf!
Ako STOP sementara waktu.
Di saat ini kami sumer tengah bertahlil..

Harap maklum.

Nota Jemari: al-fatihah

Friday, February 27, 2009

Majlis Tahlil

Assalamualaikum,


Sempena genap setahun pemergian arwah bonda tercinta pada 3 Mac 2009, satu majlis tahlil akan diadakan. Dijemput sumer yang sudi bersama2 membaca yassin untuk arwah. Berikut butir-butir kenduri :-

Tarikh: Sabtu, 28 Februari 2009
Masa : 3 petang (hi-tea)
Lokasi : No. 30 Jalan Pelangi 2, Taman Pelangi, 51100 Sentul, KL (umah ako)
(map klik sini)

Tahlil untuk : arwah ibubapa saya, arwah IBU sodep , arwah IBU shaizhar , arwah bapa sis lin dan juga arwah IBU chemot.

Insyallah, tahlil tersebut akan dipimpin oleh saudara che mat. Klu sempat boleh lah kita solat asar berjamaah. Majlis ini saya buat kecil2an sahaja. Jemput ye pada semua yang sudi datang.

Menu :-
Bihun goreng
Nasi impit + lauk
Laksa
Sate
Ayam goreng
Nugget
Puding Jagung
Teh-o panas
Air kordial
Buah-buahan

*sebarang perubahan akan diberitahu kelak

Nota Jemari: berkat pahala bacaan beramai2...

Layan korean drama lagi

Synopsis

This new drama is about the behind the scenes of TV drama production. It also portrays how the whole production team and performers complete a project in a tight schedule and as well as how actors, actresses, and entertainment agencies handle rumors surrounding them. Jang Ki Joon is a manager who is in charge of the activities of many famous actors and actresses. One of them is Oh Seung Ah who is a rising actress. Lee Kyung Min is a drama PD, Seo Young Eun is a script writer with a young son.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Don't Ask Me About The past

Synopsis

Kwak Sun Young gets into a car accident and develops this ability of detecting a man’s past from his body odors. She divorces her husband when she finds out about his long history of girlfriends. Sun Young then sets up a business where she helps women and even the police track down suspicious men and husbands.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Citer yang pertama ako bagi owang pinjam dulu. Maka terpaksa la layan tengok citer yang ke dua itu.. ermm... mcm menarek.. Jom tengok!

Nota Jemari: dah lama x soping CD

Thursday, February 26, 2009

syiok nya!!!

Eheh ujan la kat luar..
WOW, best nyer!
Sejuk...

KL tgh ujan nih..
tempat2 lain mcm mana ye?
Tup tup tingat kat CM n kak CT...
Wah kan main sonok la mlm ni buat derang..
Sejuk woo... syiok dapat tido peluk dua2 nih..

Tapi ako tetap tido peluk bantal jugak..
Alaaa nak jugak pelok owang....
nak jugakkkkkkkkk!!
huwaaaaaa... kijam nya kowang..
hape gelak2 tu...
cissss.. tunggu la bila dah taim, akan ako buat kowang jeles x hengat2!!

M.E.N.C.I.K.K.K.KK.!!!

Nota Jemari: sape ek yg sudi..

Yuhuuu....

Penat la skrg...
Malas pun iye gak..
ater tu yg nak hapdet blog pun tarak mood..
Idea pun hilang..
Sudahnya nak on9 pun mmg konpom malas.

So, jgn nak harap sebarang citer ye kat sini..
Sampai bila?.
Ntah .. sampai hati ako kembali berbunga kot..
huwaaaaaaaaaa!!!

Nota Jemari: MALAS campur BUHSAN

Sunday, February 22, 2009

Batu Garam


Batu garam...
Ekceli ako x tahu apa fungsi mende alah tu..
Tengok owang beli, kita pun beli..
Adik ako dok promote soh beli..
Then beli je laaa....

Kowang nak?
RM28 sahaja..
Stok pun terhad..
Klu nak, nnt ako tanya tuan punya yg jual itu..

Nota Jemari: resap habuk kot??

Apa yang menarek ttg PGL???

Kan ako dok layan teater tu malam tadi..
Well, kowang nak tau ker komen & pendapat yang JUJUR dari ako??
Karang kowang jugak yg menyesal bila baca komen ikhlas dari ako nih. *awal2 ako warning dulu!*

Ekceli ako malas nak komen lebih...
Meh kowang nilaikan sendiri k..

Ako masuk panggung ngam2 8.30 malam..
Oooo citer masih belum bermula..
Seat ako adalah sangat2 berdekatan ngan pentas.. So mmg jelas la.
OK, ako duduk dengan rileks.. Tengok kiri kanan, oo ada jugak owang2 dari opis ako yang seat berdekatan. Tengok mamat yg duduk selang 2 seat dari aku, "ermm bole tahan, sweet!" sengih dalam hati.

Ok annoucement teater akan bermula.
Dah start....... sampai

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/

separuh babak pertama ako menguap2... mengantuk yang amat.. B.U.H.S.A.N.!!
Ada lawak, derang gelak. Ako diam. "lawak ker?" kata ako dalam ati.. Menguap lagi.
"oooo awat lambat sangat masa berlalu... " berkata lagi dalam ati..

Separuh babak pertama ako rasa kan sangat2 la lambat & lembab!
Masa rehat.. Teman cousin minum di cafe.. Nampak 'Zahim Al-Bakhry' .. oo nampak plak 'Roslan Aziz'.. Masuk dewan semula.. Nampak 'Norman KRU' bersama awek... Oooo ako sangat2 teruja. Seat Norman adalah tidak jauh dari seat ako. *sengih dalam hati*

Babak ke dua bermula..
Ako suka part pengumuman di hadpana istana... Ooo sangat mencuit hati ako sedikit..
Senyum..

Menguap lagi... huwaaarghhh....
Rakan sebelah juga menguap.. cousin juga menguap..
Senikata di tepi kiri dan kanan sungguh mengganggu konsentrasi ako..

oo ye, jangan x percaya, ada certain2 babak ako terlena di buai angin aircon...
Sedap dapat melelapkan mata walau sebarang soploh menet... asyikk!!!

Ako suker part sultan mahmud menyanyi.. oo Lagu sangat M.O.D.E.N!
sempoiiiii gitu!

Walau mata berkali2 mau tutup..
Walau menguap beso berkali2...
Ako gagahkan juga mau layan itu citer sampai abeshh....

Selesai tepat jam 11.45 malam...
Mau amek signature pelakon??
Klu ako dah menguap2 berkali dalam itu dewan, harus ke ako tergedik2 mau snappy2 sana sini n mau turut beratur mendapatkan signature derang?? Tak koser ahkak!!

Terus balik n sempat melantak di Nailis Sentul sebelum masuk beradu..

So, kesimpulan komen dari ako, LU PIKR LA SENDIRI!!! Sekian *wink*

Nota Jemari: simple saja, cuma props n efek2 aje yg canggih!

Saturday, February 21, 2009

Its the Last Day!

Kowang dah tengok, ako pedulik hape..
Arini last day show PGL nih..
Kena plak di malam ari, harus la sumer nyer work-out malam nanti.
So, malam ni ako baru tergedik2 nak pegi layan..
Best ker? hurmm well we will see coz ako xde la excited sangat!

Last minit member ako cancel x dapat nak pegi.
Kelam kabut kontek my little cousin.
Seb baek dia peminat teater yg tegar!
So, malam ni deting berduaan2 sahaja la ngan dia.

Alamakk, guruh sudah berbunyi!
Hujan kah malam ini??
erkk gurlppp....

Nota Jemari: tunggu...

adOOiiiii!!!

Adoiiiii, pinggang ku saket lagi!!!
Dah seminggu pinggang ako saket yg amat..
Tak bole nak duduk kat kusi lama2..
Duduk x sampai soploh menet je dah mula terasa kesakitan...

AdoIiii....
Macam nak patah ako rasa ..
tak tahan tak tahan..
mau jumpa doktor tapi malas nyaa... aiyakkk!!!
tahan lagi sampai rasa dah x leh nak tahan lagi...
iskk...

Nota Jemari: makkkkkkk saket nyaa!!!

Friday, February 20, 2009

Alfi tetap di hati

Layan drama kat tibi 2 skrg nih..
erkk kisah anak laki tunggal ngan sorang ibu yang janda..
Si ibu tergedik2 ada boipren tapi terpaksa sorok2 dari anak teruna dia coz anak teruna sangat2 jeles kat ibu sendiri.

Ooooo kowang pernah tgk ker si anak jeleskan si ibu?
Sampai segala gerak geri si ibu diperatikan...
Layanan si teruma umpana melayan kekasih hati.. sehingga si ibu naik rimas ngan gelagat si anak.. Alahaii sian si ibu, nak gi deting pun kena nyorok2.. lawak lakk... cam budak2 tau!!

Tapi ermm si anak pun tak patut.. melampau2 mengongkong si ibu, jeles tak bertempat.
Alasan si anak sbb dia tunggal n dia x biasa nak kongsi pape ngan owang lain.. Adehh... patut ker?? Klu kowang kat tempat si ibu, apa reaksi kowang?

Wahai anak-anak sekalian, takkan la ngan ibu sendiri pun nak jeles kan... alahaiii!!

Nota Jemari: suker lagu tema drama tu....

Apa yang BESAR, apa yang KECIL??

Aritu kat blog kasawari citer pasal panjang kan...
So ni plak kisah BESAR & KECIL...

Kowang x nak try ker??

Nota Jemari: Apa yang BESAR? apa yang KECIL?

Thursday, February 19, 2009

Sape tu?

eheh.. kowang nampak x mamat tu?
Cuba tengok betul2...
Menonong je dier jalan.
Tak toleh kiri kanan pun..
puas kita lambai2 tapi dia buat 'dek' ajer..
*eheh ye ke ako lambai2 tadi ek?*

Ha ako dah 'aim' baekk punya, baru dia pasan.
Huh... taadaaa..
"awak oo awak, sombong eh! Jalan x pandang2 pun kita.."

"ye la ye la, awak ke sana, saya ke sini, mana nak sama haluan kan!"

"AWAS! Awak sedang diperatikan"

laariikkssssss
muahahhaaa...

Nota Jemari: saja saja

Lunch @ LANAI Kijang

Ekceli dari semalam tergedik2 nak makan kat sini..
Tapi semalam terlepas shuttle van ke situ..
So arini masih tergedik2 jugak nak makan kat situ.
Belum 12.30, kitrg dah terpacak kat lobi.
Tapi iskkk shuttle van nyer plak masih lambat.. hampeh!

Kitorang duduk kat luar. Kata joko, dalam ada aircon kena charge mahal. erkk ye ker? Ako pk ishh takkan la kan.. Ako sama dilla sudah kena klentong sama itu bapak budak.. Caittttt!!!!! Ako x tahu apa motif ako amek gambar bunger tu.. Wal hal ako idok le gemor kat bunger2 nih.. Layan je laaa.....

Ni pun satu lagi.. apa ke hal garfu je nih??? Sudu mana?? hhehee...
Ekceli sajork nak amek gambar tisu yg tertulih "Lanai Kijang"..
Wah sudah ada tisu tersendiri... gud gud.. *apa motif ako ni ek?? ntah...*

Taadaaa..... "Nasi Goreng Lanai". Siyess sangat marbeles bagi 'anak' tekak ako. I Like!! Biasa ker? Nampak biasa2 aje tapi klu tgh lapar harus la nampak menyelerakan, betul tak?!

Ini plak 'Mushroom Soup". Sedapp sedap sedap! Tapi x puas ati itu roti sangat2 ciput tapi betul gak berbaloi la ngan rege nya yg murah itu.

Ini plak "Beriyani Lamb".. sbb lauknya kambeng kan so idok le ako terai. Ater ako bukan peminat daging kambeng. Kang mengEMBEKkkkkk je kojer nyer.... muahahaha.. Yang rege ini adalah sangat mahal sedikit. Sedap? Ntah ek.. member ako cakap cam kureng so ako x leh nak komen lelebih.

"Embun Menitik" .. mauhaahha jgn kowang tanya apa jadah derang bagi nama mcm tu. Itu adalah sago. Kan aritu ako ada mention ako mengidam nak makan sago. Haaa akhirnya tercapai juga. Tarak manis tapi masih sedap kat 'anak' tekak ako. Sago nya masih sejuk gitu, ditambah plak ada eskrem VANILLA! perghhh marbeles!!

"Es Mengunung" .. ekeke memula tengok terpikir lam kepala hotak.. "Apa yg gunung2 ni?" then baca balik isi2 menu itu, oo baru kesedaran timbul. Itu adalah ABC ye anak2 sekalian. ABC itu juga adalah kurang manis. Tapi masih boleh di cuba. AKo takde la excited sangat nak melantak itu 'es mengunung'.. *sendiri sudah ada gunung* . Yang ini bg 'anak' tekak ako, biasa2 ajer..

Ooooo banyak nya ako melantak tengahari tadi...
Adusss... opsss ada owang sudah tegOr, diri sudah makin busat..
Aiyakkk... esok jom aerobik!!!

Nota Jemari: eksesais eksesais!! Klu tak lagi busat.. erkk gurlp..

TULANG kowang KUAT??

Aritu dah terlepas..
Arini ada balik..
Aritu tergedik nak pegi check tapi x sempat..
So bila arini derang datang lagi, harus la ako tak lepaskan peluang lagi!

Opis ako wat promosi FREE 'bone check'. Setel keje di awal pagi, segera ako ke situ. Oh ye ye mmg awal, owang pun tak ramai. Jadi proses check mengecek adalah sangat cepat.

Adakah tulang kowang sangat KUAT??
Kowang pasti?
Jom kita check.

Lepas isi borang, beratur tunggu giliran.

Giliran sudah sampai.
Dag Dig Dug...
berdebar-debarnya hati ..

Sila jangan tanya mesin apakah itu?!
Ako hanya duduk dan letak kaki atas itu mesin.
Camne dia beroperasi, kowang tanya derang sendiri ye..

Ako sabar menanti RESULT!

ehem....
Yeehaaaaa tulang saya sangat KUAT!
Nape? tak percaya kah?
OK kasi close-up sket

Tengok sendiri la ye..
Pasni kena rajin lagi minum susu supaya tulang bertambah2 KUAT!
*pstt susu IBU bole ker ek?*

Derang kasi minum susu FREE.
Syedapppp.... ako sangat2 suker SUSU.
Kowang?

Sebab ako suker susu, so ako telah membeli sepeket susu itu untuk stok minuman pagi & malam. Slurppp..... Kowang minum susu?

Nota Jemari: tulang kowang cukup kalsium tak?

Wednesday, February 18, 2009

Hepi Besday, MAK!

Sekadar ucapan..

Hepi besday, MAK!!!
Moga MAK 'damai' di sana..


Nota Jemari: al-fatihah!

Tuesday, February 17, 2009

Perjumpaan UDA & DARA

Salam,

Kan ako dah ajak tadi.. tu la sape soh x moh hekot... burlppp oppsss kenyang ayor teh tarek lak! Aterr ako dari semalam teringin bebenor tekak ni nak telan ayor teh tarek. So, malam ni mengajok le kamu sumer pegi menge-TEH. Plan asal nak deting ngan aza tapi last menet dia ada urusan keluarga plak. So mengSMS le para uda dan dara yg lain nyer. Seb baek le mereka mengAVAILABLE kan diri memasing malam nih. Dah nama pun menge-TEH kan so harus la ako mengorder TEH tarek. Tempat kejadian adalah di NZ Wangsa Maju sebelah k-4 ye.


Klu dah melepak kat kedai mamak, harus la ako mengidam nak makan mi goreng mamak. Kisahnya, x pasal2 sumer mengorder menu yang sama. Kebetulan malam ini tekak kami ada lah SHERASHI bersama gitu. burlpppp...... kenyang!

"mamak, teh tarek tambah lagi satu!"



Ahli jemaah 'surau' terdiri daripada shai, 'ustaz azkam', JUN tanpa bini, kiki, umie yg setahun menghilang dan opkos arr ako!! Oh ye bini si JUN tak dapat nak join atas sbb kepenatan bekerja. Sudahnya status JUN ibarat 'bujang' kembali. Sesuai banget la tu ngan perjumpaan kami, "perjumpaan UDA & DARA". muahahahahaa....









Kowang caya tak?? Caya la weii.... waduhhh azkam wat unplugged lak kat sana. Berbaju melayu, berkain pelikat. Waduhhhhh... kitrg igt nak hangkut je dia gi mesjid tadi. Dah alang2 bleh dengar ceramah kat surau sekali. heheheh

Macam-macam citer... Kisah sumer nyer berkaitan uda & dara. Perhatian buat para ibu dan bapa, sekadar mampu melihat sahaja. *wink*

Buat uda & dara yg ketinggalan akan perjumpaan ini, jgn risau, nanti kita buat perjumpaan yg lagi gempak. So get ready mengAVAILABLE kan diri masing2.

Nota Jemari: kenyang, ngantuk zzzzzzzz

NGETEH yuk!!

jom ngeteh!
Ini betul2 tarak tipu punya.
klu kowang FREE... jumpa je la kat NZ Wangsa Maju...
Chiow..

Nota Jemari: ako sudah kelaparan

Monday, February 16, 2009

Jom ngeteh!

Ako tengok entry kat bawah nih.. esp tang ayor teh tu..
tetiba tekak terasa nak layan teh tarek..
erkk.. jom ngeteh kowang!!

Nota Jemari: sape sudi?

Alahaiii kakak ako!!

"Hai kowang,
Jom jalan-jalan before puasa ni. Aku nak ajak kowang gi Jakarta-Bandung... bla bla bla....."

Aiyoo kakak ako nih.. tetiba je dapat email ajak gi coti-coti. Dia lupa ker adek dia tu nak kawen ujung taun nih..Harus la kena simpan duit... ishh ishh... oppssss... Dah mana plak ako nak cekau duit tuk bercoti nih. Dia lain la, berdua tarak anak-anak. Tarak banyak kena kuarkan duit. Apa susah laki leh tanggung.. Ako?? erkk eeheh bukan ako sowang je ker?? Ye la ako mmg sowang, tapi ni anak tekak ako ni dah mcm soploh owang tau! Harus gi bercoti mau pakai banyak duit kan kan kan..

ermm.. tapi best gak! Dah lama x gi sana nih. Dok pikir2, kira duit tambang je nih.. Tempat tinggal dah FREE kt sana. Makan minum setakat ayor masak mati berapa la sangat kan klu guna rupiah tu kan kan.. Ha.. ok ok blink blink dah biji mata nih.. Pasni kena simpan duit. Tak leh banjer sesuka ati. Kata nak gi bercoti kan.*wink* kena ikat pewot le nampak gaya nih. Eheh tapi ok gak, ako kan nak diet. Ok konpom ako poser berbulan2 start bulan depan. muahahaha...

Chaiyok! chaiyok!

Nota Jemari: rasa cam dah lama x coti-coti, ye ke?!

Sunday, February 15, 2009

Owang cakap bukan ako cakap!!

Satu ari ako borak2 sama ini budak kecik.
Sungguh seronok berborak ngan dia.
Macam2 citer kami kongsi bersama.
Ohh sungguh ako x jemu bila berborak ngan dia.
Walaupun dia masih 'kecik' bagi ako tapi pandangan dan cara pemikiran dia sangat2 serupa owang dewasa. Malah ako rasa owang dewasa pun sukar berpikir mcm dia.

Dalam seronok berborak, ako cukup tertarek ngan kata2 dia yg ini;
"bila kita cepat terasa, bila kita cepat tersentap, bila kita asek nak marah2, itu tandanya kita sedang berbahagia!"
Ooooo betul ker? Kowang rasa? hahaha... so sweet la budak kecik tu. Aniwei, thanks ye sbb ako rasa lega bila dapat berborak ngan dia.

Nota Jemari: tiada rahsia antara kita

TAG from Diela

Instructions to Write this Hate Letter:

1. Copy the letter:

I don't really know how to tell you this, but ___1___. I think I realized it___2___ ___3___ and I saw you ___4___ ___5___. I'm sure you're ___6___enough to understand ___7___. I'm returning ___8___ to you, but I'll keep___9___ as a memory. You should also know that I ___10___ ___11___ .___12___,-Your name-

2. Fill in the blanks with choices of answers as below.
3. Tag anyone u want!

My Answers:

I don't really know how to tell you this, but our horoscope doesn't match(1). I think I realized it when you put cuffs on me(2) in women's clothing(3). I saw you carve your initials into(4) my pen pal in Ghana(5) I'm sure you're scared(6) enough to understand that Santa doesn't exist(7). I'm returning your ring(8) to you, but I'll keep your mom(9) as a memory. You should also know that I always have felt dirty before(10) our friendship(11). In pain(12), -anakomak-
Answers to be chosen:

1. What's the color of your shirt?
Blue - Our romance is over
Red - Our affair is over
White - I'll join the monastery
Black - I dislike you
Green - Our horoscope doesn't match
Grey - You're a pervert
Yellow - I'm selling myself
Pink - Your nostrils are insulting
Brown - The mafia wants you
No shirt - You're a loser
Other - I'm in love with your sister

2. Which is your birth month?
January - That night
February - Last year
March - When your dwarf bit me
April - When I tripped on sesame seeds
May - First of May
June - When you put cuffs on me
July - When I threw up
August - When I saw the shrunken head
September - When we skinny dipped
October - When I quoted Santa
November - When your dog ran amok
December - When I changed tennis shoes

3. Which food do you prefer?
Tacos - In your apartment
Pizza - In your camping car
Pasta - Outside of Chicago
Hamburgers - Under the bus
Salad - As you ate enchilada
Chicken - In your closet
Kebab - With Paris Hilton
Fish - In women's clothing
Sandwiches - At the Hare Krishna graduation
Lasagna - At the mental hospital
Hot dog - Under a state of trance
None of the above - With George Bush and his wife

4. What's the color of your socks?
Yellow - Hit on
Red - Insult
Black - Ignore
Blue - Knock out
Purple - Pour syrup on
White - Carve your initials into
Grey - Pull the clothes off
Brown - Put leeches on
Orange - Castrate
Pink - Pull the toupee off
Barefoot - Sit on
Other - Drive out

5. What's the color of your underwear?
Black - My best friend
White - My father
Grey - Bill Clinton
Brown - My fart balloon
Purple - My mustard soufflé
Red - Donald Duck
Blue - My avocado plant
Yellow - My penpal in Ghana
Orange - My Kid Rock collection
Pink - Manchester United's goalkeeper
None - My John F. Kennedy-statue
Other - The crazy monk

6. What do you prefer to watch on TV?
Scrubs - Man
O.C. - Emotional
One Tree Hill - Open
Heroes - Frostbitten
Lost - High
House - Scared
Simpsons - Cowardly
The news - Mongolic
Idol- Masochistic
Family Guy - Senile
Top Model - Middle-class
None of the above - Ashamed

7.Your mood right now?
Happy - How awful I've felt
Sad - How boring you are
Bored - That Santa doesn't exist
Angry - That your pimples are at the last stage
Depressed - That we're cousins
Excited - That there is no solution to this
Nervous - The middle-east
Worried - That your Honda sucks
Apathetic - That I did a sex-change
Ashamed - That I'm allergic to your hamster
Cuddly - That I get turned on by garbage men
Overjoyous - That I'm open
Other - That Extreme Home Makeover sucks

8. What's the color of your walls in your bedroom?
White - Your ring
Yellow - Your love letters
Red - Your Darth Vader-poster
Black - Your tame stone
Blue - The couch cushions
Green - The pictures from LA
Orange - Your false teeth
Brown - Your contact book
Grey - Our matching snoopy-bibs
Purple - Your old lottery coupons
Pink - How awful I've felt
Other - Your memories from the military service

9. The first letter of your first name?
A/B - Your photo
C/D - The oil stocks
E/F - Your neighbour Martin
G/H - My virginity
I/J - The results of your blood-sample
K/L - Your left ear
M/N - Your suicide note
O/P - My common sense
Q/R - Your mom
S/T - Your collection of butterflies
U/V - Your criminal record
W/X - David's tricot outfits
Y/Z - Your grades from college

10. The last letter in your last name?
A/B - Hate your guts
C/D - Never will forget
E/F - Always wanted to break
G/H - Never openly mocked
I/J - Always have felt dirty before
K/L - Will tell the authorities about
M/N - Told in my confession today about
O/P - Was interviewed by the Times about
Q/R - Told my psychiatrist about
S/T - Get sick when I think of
U/V - Always will try to forget
W/X - Am better off without
Y/Z - Never liked

11. What do you prefer to drink?
Water- Our friendship
Beer - Senility
Soft drink - A new life as a clone
Soda - The incarnation as an eskimo
Milk - The apartment building
Wine - Cocaine abuse
Cider - A passionate interest for mice
Juice - Oprah Winfrey imitations
Mineral water - Embarrassing rash
Hot chocolate - ?
Eggplant-fetishism
Whisky - To ruin the second world war
Other - To hate the Boston Celtics

12. To which country would you prefer to go on a vacation?
Thailand - Warm regards
USA - Best regards
England - Good luck on your short-term leave from jail
Spain - Go and drown yourself
China - Disgusting regards
Germany - With ease
Japan - Go burn
Greece - Your everlasting enemy
Australia - Greetings to your frog Leonard
Egypt - Feck off now
France - In pain

Ako stop sampai sini ajer la.. Malas lak nak TAG kowang!!

Nota Jemari: SETEL!

Saturday, February 14, 2009

Tak seperti yang dirancang

Kisah nya arini ako dah ada plan baeekkk punya.
Tapi tup tup last menet terpaksa la cancel...
Mencikk tau!!!!

Bila plan sumer x menjadi, harus la rasa x best kan!!
Mood pun tiba-tiba je nak nyorok..
Sudah nya plan malam ni nak layan PGL pun terpaksa la lepaskan..

Owang dah kata x best, x best laa!!!!
Mood ako hilang, ada ko kisah!!!
Ako pedulik hape klu ko terasa...
Sowi ita, last menet ako bagi tiket tu kat kawan ako jer..
Hope ko x kisah ye!!

DO NOT DISTURB!

Nota Jemari: nak layan perasaan sowang2.. jgn kaco!

Friday, February 13, 2009

Gumuk kah???

Kak ct cakap ako dah gumuk???
erkk... gurlpp...
dia cakap lagi pp ako dah 'naik'..
erkk... gurlpp..
nampak gaya ako kena start diet balik..
harus rajin minum air masak je mulai skrg... NO more air kaler2..
iskk... adehh...
Makan pun rasa nya dah x leh makan nasi lagi..
harus ubah balik cara pemakanan ako..

Oooo... NO more NASI??? gurllppp... larat ke pewot ako nih??
Dugaaaannnnnn!!!
Roti??? ye ye malam ni makan roti aje laaa..

"hoittt ingat roti sekeping je tau!!"
"ye la ye laa... owang igt!!"
*adehh laaapaarrr*

tapi mmg pun, berat ku sudah naikk!!! huwaaaaaaaa...

Nota Jemari: harus rajin gi aerobik, gym or joging! Sape nak teman ako gi joging?

Ulangtahun yang ke-50

Yeahhh tahun 2009 ni genap opis ako menyambut ulang tahun yang ke-50. Event yang ako kena gi Mandarin Hotel tu pun sbb sempena ulangtahun 50 opis ako gak. Rata-rata klu kowang msk blog bebdk opis ako, konpom akan tempek entry camni jugak.

Sempena 50 tahun, opis ako ni terlebih 'baik' plak. Masing-masing diberi tiket FREE tgk teater PGL. Kowang minat tgk teater?? Ako? Konpom peminat yang setia. Ahkak mmg suker layan teater dari wayang. Kenapa?? Sbb teater kita bole tgk show secara LIVE. Masa ni la kita bole tgk ekspresi pelakon2 sama ada buat salah ke tidak.. Tapi antara pelakon teater dan filem, ako lebih 'suspek' pelakon teater sbb derang kan berlakon secar LIVE. Harus masa berlakon tu kena bersungguh2.

Nampak duit kat atas tu??
Duit peringatan sempena 50 tahun opis ako.
Waduhhhhh sangat2 la dihargai.
Meh kasi 'close up' sket itu duit.

Ooooo masih x berapa clear.. abaikan..
Sebelah kiri adalah 'silver commemorative coin-proof'.
Sebelah kanan adalah 'nordic gold brilliant uncirculated commemorative coin'.
*jgn tanya ako apa jadah makna coin itu ye*

Harga set for 2 ini adalah RM200 tapi ako dapat FREE. Sebab hape?? sbb opis ako kan TERlebih baik. Ni sumer sempena 50 tahun opis ako le gamak nya.
Memandangkan ako bukan la pengumpul duit yg tegar, maka ako ngan baik ati dah bagi itu duit pada pakcik ini. Sape cakap ako x reti nak hargai. Sebab terlalu menghargai la ako rasa lebih baik duit itu diberi kepada owang2 yg reti nak menghargai sesuatu yg jadi minat mereka.

Memandangkan pakcik itu ada email nak beli duit ini, so dah alang2 ako bagi aje la duit yg ako dapat kepada pakcik itu. Hope pakcik dan makcik itu suker akan hadiah-hadiah yang derang dapat. Pape pun enjoy ye tuk derang!!!

Kowang pun nak??? Haaa... klu ada sesuatu yang FREE yg menepati citarasa kowang, bole ako bagi. Klu takde, takdo la jawab nya ye..

Nota Jemari: ako hargai 'sesuatu' yang lain

Wednesday, February 11, 2009

Dinner oo Dinner

Selesai keje di hari kedua.
Sangat2 rileks sbb ako dah setelkan pada siang hari nya.

Malam, dinner di Biba's Cafe Hotel.
Nyummyy sangat2 la sedap.
Makan berdua2an ngan kak maznah kerna yang lain sedang syiok berdinner di Hotel Hilton.

Makan sepuas2nya.

Sangat sedap dessert itu.
Jangan tanya ako dessert apakah itu.
Ako hanya tahu makan makan dan makan..
Slurppp sedap hingga menjilat sudu.

Teh tarek sangat2 marbeles!!
Puas dapat minum.

burlppp...
sebab asek sangat menikmati dinner, takde nya ako nak snappy2 gambar kat itu malam. Nikmat makan sangat menusuk kalbu.

Nota Jemari: mmg konpom naik kilo!!

Keje oo Keje


Sudah sampai hotel.
Cari bilik seketariat.
Ooo berada di tingkat 2.
Bilik Pinang 2.

Aiyooo... penuh ngan mesin fotostat.
Kertas2.. Laptop sama printer.
Kami mendengar arahan.
hurmm....


Nampak x kertas2 itu?
Kertas2 itu perlu di xerox sebanyak 620 set.
Malam itu sahaja, sudah ada 4 set kertas dari speaker.
Kowang kira, 620X4 =2480 set yang perlu disiapkan pada malam itu jugak.

Dan dek sebab set itu diperlukan keesokkan hari nya, maka kami bersengkang mata menyiapkan itu keje malam tu jugak. Dan kisah nya, keje2 itu SELESAI tepat jam 7 pagi esok nya.. huwaaaaaaaaaaa..... kitorang tak tido OK! tak mandi! so mmg la x dapat nak menikmati bilik air dan katil dengan puas.

Oooo sbb bizi sangat, x sempat pun nak snappy gambar di saat2 genting itu.
Esok nya kepala sudah ting tong.. pewot sudah masuk angin..
bekfes n terus menidokan diri sampai jam 11 pagi.

Nota Jemari: utg nya derang leh claim OT

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers