Followers

Tuesday, March 31, 2009

Mood merundum

Jangan kaco!
Mood tgh jatuh merundum..
Ni sumer gara2 'dia' yg tetiba je meng'hilang'..
huwaaaaaa..........

mencikkk!!
pasni ako keseorangan tiada teman..
nasib nasib...

perhatian, setelah kehilangan 'dia', wat sementara waktu ako akan menyepi seketika..
uhukk uhukk... huwaaaaaaaaaaaaaaaa

Nota Jemari: jangan banyak tanya!!!

Monday, March 30, 2009

Award from TINIE


Tengkiu tinie for da award...

Nota Jemari: dapat 'award' lain kan besh...

Tukang urut

Mencari tukang urut.
Pompuan SAHAJA.
Tujuan mengurut sendi2 tulang temulang di badan.
Sila munculkan diri dengan kadar segera.
Bayaran erkk... bole dirunding..
Lokasi di dalam bilik.

Sekian.

Nota Jemari: ako tgh ke'mabuk'an..

Sunday, March 29, 2009

Dinner@Nailis

Pes of all, ako nak cakap, ako JELES weiii...... sbb kowang sumer sonok2 gi bercoti... huhu...
Sishoney ngan Ju baru balik dari Sarawak..
Shai plak baru balik dari Melaka..
Kowang saja la kan mau kasi ako jeles sbb tu kowang ajak ako dinner kan, kan kan... huh, mencik tau!! Tapi ako x kisah, sbb kowang coti2 kowang x lupa kan ako.. Yeehaaa!!!




Opssss lupa lak nak citer.. Ako dinner ngan derang tadi..
So macam2 kisah menarek la sepanjang percotian derang tuh..
*ahkak mmg jeles, OK!* tapi abaikan.. huhu...
sebab ako dapat hadiah juga dari sana.... yeehaaaa!!!

Dapat kek lapis sarawak, dapat tshirt dari melaka..
Wah, tocheee tocheee kepada yg memberi.
Ingat juga kowang kat ako ye...
*lap air mata*



Tengkiu shai,
Tengkiu lin,
terharu ahkak.... adusss....

Tak tahu nak tulih hape lagi da.. speechless... huhu...
Oh ye "hepi besday to YANA"... Moga cepat mem'besar' k...

Nota Jemari: P.E.R.S.A.H.A.B.A.T.A.N biar jujur ikhlas di hati..

Thursday, March 26, 2009

Sishoney in KL

Kowang baca tajuk, so dah tahu la kan entry ni pasal hape...
Yeezzaaaa sishoney@budak.kecik turun ke Kay Ell.
Sementelaah dia ada kat sini, so kitrg pun buat la perjumpaa mengejut kat Restoran Nasi Lemak Antarabangsa area Danau Kota.



Bersesuaian betul dengan namanya 'ANTARABANGSA', rege nya pun bole tahan antarabangsa jugak. ehehehe... sbb saja nak terai, tu yg berjanji melepak kat situ je. Ako nyebut mengeTEH kan? Sape soh kowang order air warna warni yg lain tu weiii??? muahhaaha....




Jun n Carneyz... kowang bukan yang TERAKHIR...
Kak CT n Che Mat... tengkiu datang walaupun kak CT x sihat n CM pun br je balik dr keje..


Yang ini mmg saja kasi surprise kan!!!
Wah buat pertama kalinya umie mempamerkan owang yg tersayang..
hahahaha so lepas ni leh ajak 'cik abang' join gathering MSJBOX ye...

eheh.... org yg diraikan x de plak gambar kan...
huhuh dah org yg diraikan tu asek 'tembak' sana sini...
Tapi seb baek ada 'penembak' yg lain..
Ada la jugak muka org yg diraikan...

"sishoney, kursus, kursus jugak, dah alang2 smp sana, kasi ENJOY tau!!!"

Nota Jemari: burlpp.....

Baby Irfan

Tengahari semalam, melawat anak opismet yang masuk wad sbb saket 'baby' laa.. Ala.. kahak banyak lam tekak.. Baby kan ssh nak buang.. Tambah plak baby tu demam panas. Sian dia..








Sangat comei bila tgk baby kan...
I like baby... ermm bila nak dapat baby ek...
oppsssss.....


Moga cepat sembuh ye Irfan!!



Nota Jemari: Doa kesihatan yg baik.. AMIN

Wednesday, March 25, 2009

Mustkey in KL

Pagi2 jalan dah jam...
Jam teruk plak tu, tak mcm slalu...
Adusss tapi eh ako x effect pun.. haha kan ako naik LRT.
Ye ye... ako sekadar mendengar dan simpati atas keluhan rerakan yg driving arini. Nasib kowang la kan.... *sengih*

Nape jam??? Ler patot pun ada perhimpunan UMNO ghope nyer kat PWTC.
ermmm bila ada miting UMNO, konpom la sowang member ako ni akan turun KL punya. So, berjanji la ako dan dia tuk berdeting berdua2an malam tadi. Adehhh... ako rasa la kan, setahun sekali baru ako dapat jumpa dia nih.. Tu pun time2 gini la kan.. hahaha "sowi mas, ako belum terdetik agi nak sampai arae tempat lahir ko tuh.. Insyallah maybe satu ari nnt k.."

Sana sini jalan jam.. Fetch dia kat area the mall, then x tahu dah nak ke mana. Last2 ke Sogo je la arah pemanduan ako.


Mana lagi mau makan?? Secret recipe je laa...
Jam pun dah pukul 9.30 malam..
Menu ako salad je arr... sedapp!!


Member ako ni klu bergambar musti TERtutup mata..
Kata nya 'alergic' sama flash..
So, ako OFF kan la flash n terhasil la gambar yg gelap gulita tu sket...
Jadi laa kan..

So, thanks beb! Hahhaa tahun depan ko turun KL lagi, roger ako awal2 sket tau!! Bole ako sediakan karpet merah ke khas tuk ko.. :p

Ako kenal mas ni dah lama, sejak aktif kat forum gempaq.com. Skrg ni forum tu pun dah dibubarkan. Perhatian pada kengkawan seFORUM, sowi la x alert kowang yg mustkey in KL. Lenkali je la kita gather ramai2 lagi k. eheh tetiba rasa windu lak nak gather kat 'lombong'. huwaaa warung nasi lemak tu dah takde lagi ek kat situ?? Aiyo ni ada yg mau ako jejak kasih ngan kowang sumer ni kang... jeng jeng...

~PD.... Aku cabar kau!!!~ hahah windu kat trademark ni weii!!! Mana la kowang sumer menghilang ek???

Nota Jemari: jejak kasih, perlu ker? hurm...

TAG from cek_lala

Layan kan ajer tag-tag ni ok ;-)

1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
"AKO tetap AKO"
Nape ye?? ermm sbb walau banyak onak dan duri dalam alam pemBLOGan ni, walau byk perubahan dalam hidup berBLOG, walau berganti kawan, walau berganti sahabat, ako tahu ako TETAP akan jadi diri ako sendiri.

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://anakomak6.blogspot.com
Klu ako rasa ako perlu jadi diri ako, makne nyer harus la ako kembali ke asal. Link tu adalah link pertama2 kali nya ako pakai dalam dunia pemBLOGan. 'anakomak', nick yg ako akan guna di mana2 saja alam cyber nih.. camne ntah dapat nick tu.. ako pun dah lupa. Yang pasti nick dengan nick tu la ako kenal pelbagai jenis owang dalam alam cyber nih.

3. Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
Laaa.... klu dah terpampang dalam screen monitor kowang, dah tentu la ako gunakan jari jemari untuk menaip di atas keybod.

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
PERNAH!!!
dan ako rasa dah banyak kali ako BUANG, PANGKAH, TUTUP blog2 lama ako. TAk yah la cari, konpom mmg kowang takkan jumpa punya. Dah jadi ARWAH pun.
sbb kadang2 dah rasa BORING, BUHSAN & MUAK hidup dalam alam BLOG. hehehe.. ok tak jawapan ako nih?! hahaha...

5. Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
Cek_Lala?? hurmm ekceli x berapa kenal dier sangat. Ako mula masuk blog dia bila ako slalu nampak kelibat nick dia kat blog si mommy yaya tuh. So terdetik nak menjenguk empunya nama. Dan dari pengamatan ako, cek-Lala ni banyak berceritakan kisah2 kehidupan dia seharian, tak kisah la baik ttg keluarga maupun keje or kawan. "pstt awak, lorr kita baru tau awak ghope nyer dah kawenn..."

6. Senaraikan 5 orang yang akan anda tag
~sis moralle
~NAD
~Angah
~meera
~chubby

Nota Jemari: selesai sudah!

Tuesday, March 24, 2009

Meleleh lagi...

Kan ako selsema...
So ako layan la satu ketul pil...
at pes mmg ok lagi la...
Dah masuk lunch time, mula la kepala ni cam biol sket..
Cam terawang2 gitu...
Ngantokkk.... n x leh dah nak pikir pape...
Dapat bantal terus ako lelap ..

Syiok siot dapat tido...
Dah lalok pun iye gak masa tu..
Mmg tangkap lentok arr ako terbaring tghari tadi..
Seb baek x berdengkur...*eh ako konpom ar takde bunyi2an*
phewww!!!

Kuat sungguh kesan ubat yg seketul itu..
Tadi mcm dah ok.. Skg ni, waktu ini, air kuar lagi...
meleleh je... adehhh x tahan sungguh....

aacccooommmm.... ha kan dah cakap...
huwaaaaaaaaaaaaa

Nota Jemari: jgn la berlanjutan...

Monday, March 23, 2009

Lobang je berair...

AAAcccccoooommmmm.....
sreeettttttttttt.. sreettttttt...
Sowi, hidong ngah x leh nak bernapas ngan betul...
Banyak air2 sedang kluar dari itu lobang...
Nak kena tadah dalam satu baldi...

aaaccooommmmmmmmmmmmm....
eee x suker nyerrr!!!!!

Nota Jemari: ptoiii....

Sunday, March 22, 2009

Merchandise MSJBOX

Amek baju tadi, ghope nyer JUN ada buat barang2 kat bawah ni tuk dijual...
Tak mahal pun... So, ako pun beli la sbb dah alang2 kan..


JUN kata kalender ni limited edition jer...
Rege dalam RM8.
Ako berkenan kat sticker2 yg warna warni tuh..


'Tali gantung' tu rege nya RM5.
Pen tu plak dalam RM2 sebatang.
Murah kan.. Tapi pen tu just ada dakwat hitam SAHAJA.


Ini plak tshirt yg kowang2 sumer ada beli...
Kaler hitam.. RM25 sehelai.


Ini plak kaler MERAH.
Bagi ako, warna merah ini adalah sangat2 terang & menarek..
I like! So pasni bole la 'menjaja' tshirt MJSBOX ini.

Nota Jemari: Moga berjaya! Oh ye mau beli barang2 ini, sila berurusan ngan JUN terus ye

T-shirt MSJBOX is here!

Hoyeeeee t-shirt MSJBOX dah dapat...
Sms Kiki, sms shai... Jom kita terjah umah JUN & Carneyz..

"Tok! tok! Kami datang ni JUN....."

Wah, banyak nya t shirt2 yg kowang order..
Masa kitorang sampai, JUN tgh sibuk men'sorting' baju2 yg nak dipos.
Memang keje keras la BOSS msjbox tuh.
Tapi berbaloi jugak kan JUN!!

Hoyeeee pasni bleh tayang tshirt kat memana...
Jangan malu2 nak pakai.. Kasi promote juga itu 'produk'.






Datang waktu petang kan.. So musti la kena ada minum petang nya jugak.
Carneyz tak baek demam lagi. Sian dier. So shai belikan pisang goreng sama cucur udang.

"Jun oo Jun, ayor teh tu ko yg buat ke carneyz? hehehe"

Pas sesi tolongggggg tengok JUN sorting baju berakhir, baru la kitorang pun pulang ke umah masing2. Ako sempat hantar baju2 ke umah che mat tadi.

Nota Jemari: Hope sumer berpuas ati

Hari Minggu...

Jam 8.30 pagi, bunyi tipon...
Aduss bingit nya.. Jangan harap adik ako nak angkat walaupun tipon adalah berdekatan dengan bilik dia. Bermalas-malasan ako gagahkan juga bangun tuk jawab itu panggilan.. Ako dah agak, klu time2 gini konpom bukan panggilan yg penting untuk ako..

"hoitt bangun arr.... faizzah call!!!"
"nanti aku call dia balik."

eheh... ako ni dah macam budak suruhan dia plak.. ewah2!!!

Jam 9.30 pagi, tipon bunyi lagi..
Alahaaiii malas nya nak bangun!!!
Oooo jiran sebelah tipon nak pulangkan pinggan...

Jam 10.45 pagi, henpon plak bunyi..
Huwarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

"helo helo... ye ye.. ha datang laa.. Ok boleh je!"

Panggilan dari cousin. Dia mau datang umah, ada hal sket.
Alang2 banyak sungguh gangguan di pagi hari minggu, ako bermalas2an bangun juga la.
Cousin sampai lebih kurang jam 11.30 pagi..
Setelkan pape yg patut...

"weii ko tau mana mau cuci kete?"
"tau.. kat area bt muda. Eh ko dah bekfes?"
"Belum.."
"OK, tunggu ako mandi jap n pastu kita g bekfes."

Sampai itu kedai sudah jam 12.00 tghari..
Erkk... opkos la dah takde menu bekfes..
Yang ada sumer lauk-pauk makanan tghari..
Alahaiii takkan nak makan nasi. Seb baek ako ternampak ada soto, laksa, mi kari..
So apa lagi, kami order la bihun soto saja.

Aiyo.. tekak gatal2 pun mau makan makanan berminyak...
erkk... belasah aje arr!!

Oh ye, tujuan asalkan nak hantar cuci kete..
Kedai makan itu bersebelahan ngan tempat car wash.
Hantar kete, pastu kami isi pewot..
Tak yah nak tenggek2 kat itu tempat..

Sekali imbas tgk bangla tu mcm nak curik kete lak..
hahahaha... TERsnap shot mcm itu daaaa..

Abesh cuci, abesh makan, kami pulang..
Sekian citer di pagi hari minggu ako..

Nota Jemari: nak g umah JUN arr... jun oo jun... :p

Macam rasa sesuatu...

Hidong berair..
Tekak cam kesat n gatal2..
Mood mcm merundum..

erkk takkan nak kena selsema..
takkan nak saket tekak..
erkk takkan nak demam??

Oh tidakkkkkkkkkkkkkkkk!!!

Nota Jemari: jangan la saket... huhu..

Saturday, March 21, 2009

Selesai satu peringkat

Alhamdulilah majlis berjalan dengan lancar..
Walaupun agak kelewatan sket tapi sumer nyer selamat.
Ekceli malas mau citer panjang2, gambar pun ako x snap banyak sangat. Mood mcm 'hilang' kejap. Hilang ke mana ntah... huhu.. Cukup la 2 keping ni je sebagai tatapan kowang.

*wink*

Perbincangan oleh wakil pihak lelaki dan pompuan.
Jangan tanya ako butir perbincangan itu. Konpom mmg ako x tau pape pun. Muahhahaha... Abesh dah ako kata tadi ako 'hilang arah' kejap. So, harap maklum la ye!!

Selamat cincin disarung di jari.
Tapi tu bukan jari ako!!

Ini baru jari ako!
Kosong??
Lerr mmg arr kosong...
hape, kowang igt jari ako kena isi pape ker??

Ako x cakap ako nak tunang..
Ako x cakap ako nak kawen..
Ako x cakap majlis tunang ni majlis tunang ako..
bluwekk... kowang2 yg wat spekulasi sendiri2 kan...

Muahahahaha.....
pssttt.... jari ako masih setia menanti 'sesuatu'
pssttt .. jari ako masih 'suci' dari sesuatu...

Bila nak ada 'sesuatu'??
Ooooo itu kowang kena sabar menanti lagi la ek...
lalalalalala...

Nota Jemari: alhamdulilah dah selamat.

Ako makan U.B.A.T????

Ako ni dah la jenis malas nak makan ubat...
Erkk eh bukan malas tapi p.e.n.a.k.o.t nak makan obat..
Kan ako cakap ako saket pinggang..
So Jumaat pagi ako g klinik..
Saket pinggang je pun, tup2 kena makan obat sampai 4 jenis..
Erkkk... perlu ker??!
Adussss....
Tapi nak cepat baik kan, so ako telan la juga..

Air masak ker?
Ha, jangan harap!
Konpom la ako makan obat ngan air yg manis2 sajor..

Ok la tu, asal masuk lam pewot..

Nota Jemari: makan obat pun takot kan... huhu...

Debaran makin terasa

Selesai sudah kenduri doa selamat malam tadi..
Kenduri kecil2an je..

Aniwei tengkiu kiki sebab sudi datang...

Ok debaran semakain terasa...
Dag Dig Dug!!

Nota Jemari: Hope sumer nyer berjalan lancar.. AMIN!!

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers