Followers

Tuesday, June 30, 2009

adOooiii saket nya!!

Pagi ni bangun pagi terasa sengal2 seluruh badan.
Letih pun ada.. Opssss dah dah jangan nak pikir yg bukan2 plak.. *mana le tahu, kowang tu bkn leh ayat lain sket, konpom hotak tu nak menguning je*

Kisahnya, kakak ako bermalam di umah malam tadi. Hubbynya berkursus ke Melaka semalam dan juga arini. Maka, untuk mengelakkan keSEPIan *cheh!*, kakak ku pun bermalam bersama2 di dalam bilik.

Dipendekkan citer, ekceli dah lama x tido sekatil ngan kakak ako nih.
So malam tadi, ako soh je la dia tido ngan ako dalam bilik itu, di atas katil itu juga.

adOOOiiii .. betapa seksa nya malam tadi. Ako ingat kan ako tido paling lasak, ghope nya kakak ako lagi lasak dari ako. Waduhh makk aiii tido dah x ingat pape dah. Dah mcm wrestling ako rasa. Pulak tu, asek nak menghimpit je ke arah ako.. Adehh rimas weiii!! Siap ada bunyi2an bagai. Huwaaaaaaaaaaaa konpom mmg ako x leh tido!!

Siot je minah ni tau!
Tak pasal2 ako jadi JAGA tgh2 malam..
penatt weii........ penat nak menolak dia, penat nak tutup molot dia yg bising tu.. serba serbi ako rasa penat!! dushh dushh..... dan malam tadi x pasal2 ako hampir je terjatuh katil.

Aduss malam ni pun ako terpaksa berJAGA lagi kah??
tak nak tak nak. Malam ni harus ako paksa dia tido kat bilik lain.
Nak mampos klu ako x tido dek gara2 dengkuran dan kelasakan dia di atas katil.

PENGSAN!!

Nota Jemari: AWAS, ako akan pastikan ako tido nyenyak malam ni!!

Monday, June 29, 2009

Digital Photo Frame - DPF-D72/R

Dapat hadiah lagi!!
HOyee..........
Bagi kowang tgk gambar hadiah dulu.

Nanti baru citer ngan details psal hadiah ni.
Adusss i like it so much!!

Besh....................

Nota Jemari: tunggu..........

Sunday, June 28, 2009

Deting bersama kawan lama

Kan ako dah cakap aritu, xtvt wiken adalah sangat2 padat.
Lepas deting ngan para ibu, malam nya plak ako berdeting ngan kawan lama plak. Sudah lama x jumpa, ada keRINDUan di situ. *poyo!*


Muka sebelum melantak.
Kena gak kontrol senyum walau pewot sudah keLAPARan.
Ooo sbb malas mau jauh2, maka ke Nailis Sentul saja lah.


Kata lapar kan, maka harus lah mengorder sesuatu yang 'berat'.
ermm nyummy... makan makan makan.
Pewot pun tambah moncit.. erkk x shukerr..... aduss!!


Taadaaaaaa...
Ni muka lepas kenyang..
burlpp harus la hepi.
Dah kenyang maaa.... :p

Borak punya borak, x sedar jam dah menunjukkan ke angka 11 malam.
Mata pun dah layu jee.... Dah dah moh la kita balik. Tengkiu sbb banjer ako makan. Sangat sedap! Psstt next time banjer lagi ek.. caabootttttttttttttttt!!

Nota Jemari: ko kisah ke ako makan-makan?!

Deting bersama para IBU

Alkisahnya, petang sabtu semalam berjanji la ako dengan beberapa rakan kelas untuk bertemu. Mau berdeting sempena seorang kawan yang baru sahaja dapat baby. Tempat dituju adalah ke Condo Danau Impian di Taman Desa.

Alhamdulilah akhirnya setelah sekian lama menanti, lahirlah seorang baby boy yg comei sesangat. Adusss geram ako tengok an. Masih ingat entry kawan ako yg baru dapat baby dulu tu? Ha, dapat juga ako melawat dia yang masih lagi dalam waktu berpantang.

Wah wah, tengok tu Qaliff Umar pun nak berposing depan kamera ye sama ngan mummy.

Ako nak le juga menerai mendokong baby itu. Tapi asal aje ako dokong dia melalak. erkk aiyo, apa ke hal nya kan?! Ye la ye la ako tahu arr tangan ako bukan tangan seorang ibu. huwaaaaaaaa nak juga ada baby!!!

Bila kawan ako yg dokong, elok aje itu baby x meragam. Ye la ako mengerti, kawan ku itu adalah seorang ibu beranak dua. huh, mencikkk!! nak juga jadi ibu... bluwekkkkkkkkkk :p

Bergambar kenangan bersama para ibu. Ye ye ako hanya mampu menumpangkan anak kawan ako di atas riba itu. :p

Adusss... memasing dah ada keluarga sendiri. Malas nya mau dengar soklan, "ko bila lagi?" huwaaaaa kowang mmg kijam!!! dushh dush.... Berkumpul bersama mereka ada sahaja cerita ttg skolah, guru atau pun rerakan yg lain. Banyak betul cerita2 terkini yang ako tertinggal. Ntah bila dapat berkumpul beramai2 lagi. Walau jarang bertemu, tapi ingatan dan kenangan bersama sahabat tetap dalam hati sanubari.

FRIENDS FOREVER!!

Nota Jemari: adehh sbb tu ako x suker nak g REUNION. Konpom mereka sumer akan datang berdua.

Friday, June 26, 2009

Gud nite!

Daa..
Mata sudah mengantuk..
Badan terasa penat..
Kepala berdenyut2..

Ok ako mau masuk tido dahulu.
GUd nite sumer!

Esok mau deting.
Esok mau tgk baby.
Esok mau jumpa kawan lama.
Esok byk xtvt perlu ako buat.

Selamat malam..
Have a sweet dream

Nota Jemari: menguap.....

Jom gi Thailand plak

Ye ye its MAKAN time!!!
Jangan banyak molot, ok. Ko baca je laaaa...

Arini bos section ako baek ati mau membelanja kami sumer para EO. Memula sumer plan mau makan di Chillis tapi memandangkan kami kesuntukkan masa, maka sebulat sore memilih hanya melantak ke Sogo sahaja.


Para ahli jamaah.
Yang berbaju ceklat tu lah BOSS kecik ako..
Dr. Norhana nama nya.


Ok jom kita tgk menu dulu.
"Eheh bukan semalam kowang dah booking n order sekali ker?"
"Ye ye terlupa plak kami.. ehhehe"...

Dah dah tak yah ako citer panjang2 lagi. Jom layan gambar2 menu kami tghari tadi.. Nyummyyy!! Konpom memBOLAT aje balik tadi. erkk gurlpp!!


burlpppppppppppp kenyang dah bertambah2 moncit ako rasa nih...
aiyakkkk!! Mati la kena kutuk pasni... adussss..
ok ok syadapppp OK!!
Kowang tengok je, jgn bunyi lebih2..


Thank you kak hana sbb banjer kitorang sumer!!
Nyummyy mmg sedap, melazatkan dan meletop..
burlppp!!

hoitt jgn nak kutuk, dah owang nak banjer, takkan ako nak tolak!!
bluwekkkk :p

Nota Jemari: murah rezeki.. AMIN!

Thursday, June 25, 2009

Bila si putih bertemu si MERAH

Eheh...
Kowang nampak tak?
Kejadian adalah terjadi pada petang semalam.
Dalam keadaan ujan masih lagi turun.

Di suatu simpang itu, ako terpesona.
Ako terpegun..
Ako terpikat..
Ako tertarek..

Ye ye.. dengan tiba2, dengan segera ako mengSNAPPY itu objek.
..tapi nape ek??

Ooo sebab utama adalah dia berwarna MERAH.
..dan dia juga bernama JJP..

Oppsss awak, ye awak yang sedang memandu itu JJP.
Sowi ek saya publish kete awak tanpa permission.
Tapi saya tolong glamerkan kete awak tau kat sini..
*wink*

Ok dah dah, pape pun time kasih ye si MERAH.
Walau saya tempek kat sini secara curik2..
tapi saya puas!
*eheh.. tetiba je kan....*

Nota Jemari: PUTIH vs MERAH..

Perfume SALE!!


Tadi merayap ke Sogo...
Naik la ke tingkat 5..
ermm berlegar ternampak perfume davidoff..
Gilos perfume SALE, murah giler2!!!

Davidoff GAME, davidoff Cool Water klu slalu 50ml dalam RM150++ tapi tadi dengan sebotol 50ml plus lotion tangan baru je RM99.

Itu baru rege perfume brand davidoff..
Klu yang lain, murah jugak rege dalam RM65-RM99.
Klu yang pompuan EDP, yang lelaki EDT.

Oooo gambar yg kat atas tu, ako sangat2 tertarek sebab ia berwarna MERAH.
Nama perfume itu adalah RED!! Rege dalam RM89 sahaja. (klu x silap ako la tadi). Tapi seb baek bau nya idok le sewangi dan semerbak kat lobang idong ako nih.. Erkk tapi x tau la klu kat lobang idong kowang bau itu sangat menarek.

Klu lah ada extra duit, mau nya awal2 ako dah rembat tadi.

Nota Jemari: SALE sampai 5 July 2009

Kak oo Kak, buat apa tu?


Sibuknya mereka.
Ada apa ek?
Apa lah yang derang tgh sibuk2 tu kan?
Iskk.........

Ermm.... nampak gaya derang mcm tengah menORDER tuh.
Tapi untuk apa ye?
Ooo esok ada makan-makan dengan BOS.
Mereka sibuk membooking tempat dan makanan.

Alaahaaiii makan lagi!
Aiyakk............ lotih ahkak...

Nota Jemari: ..tapi owang cakap, rezeki jangan ditolak.. gurlpp!

Wednesday, June 24, 2009

Yok, memacing!!

Tadi lunch, mereka memaksa, ako dipaksa dan akhirnya terpaksa juga membontoti mereka ke Sogo untuk melantak ke sini.

Kami mengORDER set for sharing, "Manhattan platter...." apa ntah nama nya. Yang pasti ko leh makan bukan saja berdua tapi bertiga dan mungkin berempat. Tapi kami TAMAK, takut x mencukupi pewot masing2 lantas mengORDER itu menu untuk 2 set!!


Wah berapi2 ko makanan itu!!
Tapi apa yang berapi2 sangat tu kan???!
Jom kita tengok.


Taadaaaa ini lah menu yang kami berempat makan. Ooo itu baru satu set. Kowang bayangkan je la ada lagi satu set berupa gitu juga. Burlpppp sangat mengenyangkan, OK!

Air sama itu sup kami hanya mengORDER 2 set jugak. Kerna air itu adalah boleh diREFILL!! Dah nama pun makan berKONGSI, maka segala2 nya harus berkongsi.


Amboiii mereka sangat seronok melantak.
Sungguh menyelerakan.
Ako jua begitu.. hehehe
Kowang nak cuba? Sila la.. mmg dijamin mengenyangkan, menyedapkan serta akan menambahkan lagi keBOROIan pewot kowang... hehehehe

tapi AWAS!!!
Rege adalah sangat2 BOLE TAHAN! dengan erti kata lain, adalah MAHAL bagi diri ako yang serba keDAIFan ini.. huhu....


Begini la ghopenyer setelah memasing dalam kekenyangan. Abes sumer nyer dilantak dengan licin. Itu seb baek ada gak saki baki sket2.. Kang klu licin terus, nampak sangat cam kebulur lak. Walhal mmg kebulur pun tadi wakakaka....

Huwaaaaa lepas dah abesh sumer dilantak, baru ada terSEDAR dari mimpi. Adussss tidakk ako malas nak ulang2 cakap. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa x soker!!

Nota Jemari: dush dush kat diri sendiri!! adOOiii....
Posted by Picasa

Menu Lunch

Oh ako tgh kekeringan idea skrg ini.
Sebab dah tak tau nak cerita apa, maka ako nak kongsi je la ngan kowang apa yang ako dan kengkawan melantak tengahari semalam.


Gambar 1
LAKSA JOHOR
Spaghetti in a rich Fish Base Curry Gravy with Aromatic Herbs and Vegetables
RM 4.00

Gambar 2
OLIO e PEPERONCINO
Spaghetti cooked with Olive Oil, Garlic, Dried Red Chili Peppers and Fresh Tomatoes
with prawn RM6.00

Gambar 3
SUMMER MUSHROOM SOUP
Chunky Cream of 3 Mushroom Soup with Fresh Herbs
RM2.50


..dan ini adalah menu baru untuk minggu ini.

~Beef Stroganoff
A popular Russian dish of sauteed pleces of beef with capsicums, mushroom, onion, beef jus and cream with buttered rice
RM8.60

ermm mahal ko, ghope dan rasa adalah ermm so-so sajo.

~Mee Soto Berempah
RM4.30

sebab kan ako x suker makan Mi kuning berkuah, maka bagi ako soto itu adalah tidak menarek. Tapi bagi kowang yang mmg suke sup2 ni, ok la bole la juga nak rekomen klu nak mencuba.

Kesimpulan nya, lately ni asek makan sedap2 je.. huhu....

Nota Jemari: gurlppp....!!

Monday, June 22, 2009

test 1 2 3

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

testing testing...
tok tok.....

adehhhhh.......................

Doyan oo Doyan

Tetiba kete benti....
Ada owang mcm mengidam nak makan doyan.
Dari mula sampai la akhirnya benti juga kat tepi jalan, semata2 mau melantak doyan.. OOoo agak2 laki sape la tu kan.. hehehee


Dia tgh sibuk memilih doyan..
Kami hanya memerhati didalam kete sahaja.
Hujan turun, ko dendiam je dok dalam kete..
Menanti la kami sumer dengan keSABARan....


Mereka kureng mau melantak doyan...
Sorang tgh menahan kesaketan.
Sorang lagi tidak berminat kepada itu 'raja buah'.
Tapi dipaksa juga menelan barang seketul sebiji doyan itu.
dan hasilnya kowang lihat la sendiri muka dia mcm x puas ati..
opssssss ya ampun kak ct.. muahahahaa


Yang mereka, jangan ckp pape la, mmg HANTU DOYAN!!
muahahhahaa.................

burlpppp sendawa, kentut, sumer bau doyan dah nih...
Klu layan gambar2 kat sini je la k..

Nota Jemari: aduss saket pewot makan doyan

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers