Followers

Monday, August 31, 2009

Saket gusi??!!

Samat malam,

Adussss berdenyut2 je lam molot ako nih.
Bila poser rasa x sedap je kat bahagian ujung gigi kat dalam belah kiri.
erm.... check punya check adehh ghope nyer gusi ako saket.
huwaaaaaaaaaaaaaa... dalam bolan poser plak dia nak saket gusi.
erkk nak tumbuh gigi bongsu kah??? eh jap jap, gigi bongsu ako bukan dah tumbuh ker??

adehh.... x tahan sungguh!!
Memang dah bengkak gusi kat bahagian dalam tuh.
adussss time2 camni plak dia nak wat hal.

Ako jolok2, ako gesel2, ako raba2, takde plak gigi baru nak tumbuh.
aiyo, asal ek tetiba gusi ako leh saket nih??

Nota Jemari: bila poser, molot kering, tambah saket lagi la...

Salam MERDEKA

Puisi untuk kamu sumer,

MERDEKA!

MERDEKA!

MERDEKA!

MERDEKA!

MERDEKA!

Sekian.

Nota Jemari: bangga jadi anak MALAYSIA!

Sunday, August 30, 2009

Happy Birthday, ABIN

Besday ABIN memang dah lepas, 7 Ogos 20009.
Tapi saja la adik ako mau celebrate besday ABIN malam tadi.
Dah kebetulan ramai yang ada kat tempat kejadian.

"happy birthday to you
happy birthday to you
happppy birthday to ABINnnnnn
happy birthday to you!"

Bukan main suka lagi budak kecik ni tau!!
Tak sabar2 nak tiup lilin tu.
Siap nak panjat2 meja tu.
ishh... ABIN oiii sopan la sket, tu ada anak dara dok perati je tuh :p

Pape pun, moga panjang umur, cepat besar dan yang penting cepat jalan!
Nanti aunty nana leh bawa ABIN jalan2 ronda dengan si putih.

Nota Jemari: Tahniah buat cousin ako, SARA yang baru je bersalin baby boy 24 Ogos aritu..

Berbuka puasa bersama COUSINS

Semalam petang kami sumer berkumpul kat umah kakak ako. Saja kitorang ramai2 berbuka kat sana. Kirakan gathering sepupu sepapat la semalam tu. Memasing pakat bawa makanan. So sebab tu ako masak rendang daging semalam. Nak dihidang untuk berbuka la gamaknya.

Dek sebuk menolong kat dapur, mmg x sempat la nak snap gambar lelebih.

Ini tok bond. Ala yang pakai topi merah tuh. Sibuk dia membakar ayam bersama si GG.


Yang lelain jangan cakap la kan.
Memasing sibuk melantak.
Ye ye ini sumer cousins ako bersama anak memasing.
Tunggu anak ako je lom kuar lagi.

Macam biasa la, bila dah berkumpul ramai2 mcm tu, banyak la gosip2 yang dibincangkan. Oppssss bolan poser pun nak bergosip2 kan. huhu.... Ala mmg biasa la kan bila ramai2 dah berkumpul harus la kuar macam2 kisah.

Yo cousins,
ghayo nanti jom balik kampung ghamai2...
Jangan lupo kek den pulak...
Kang den bakar keto sowang2 :p


Dah kenyang melantak musti la ada sesi bergambar.
Ha posing cik Jah, cik da, cik tan, cik yoi....
sape lagi, sila sila posing sakan yek...

Ini lah cousin-cousin ako. Ada lagi ni yang x dapat nak datang.
psstt kowang, ingat tak zaman masa kecik2 dulu???
Ingat tak masa kita main superman2??
Ingat tak masa kita dok jalan sekeliling kampung kutp duit raya?
Ingat tak kenangan kita posing kat tangga umah wan?

hahahaha harus la memasing kena ingat balik kenangan2 masa kecik weii!!

dan taadaaa... ni la cousins ako yang masih single mingle...
psstt ehemm bila kowang nak tamat zaman bujang cam 'kakak2 n abang2' kita tu ek? :p

Teacher ateh,
Ko tunggu ako ngan kak jayah kawen dulu, baru ko leh soh boipren ko masuk meminang tau!! *mati la, berjanggut ko nak tunggu kitorang ehhehe*

Jayah,
Cepat2 la ko cari calon sowang.
Ko dapat je, ako pun musti dapat sowang.
Ko kawen je, ako pun musti leh kawen gak. hehee....
psstt kena sehati sejiwa nih...

Ustazah Nurul,
weii ako moskel camne ko leh dapat title ustazah ni?? Ustazah brutal la ko ni. Abesh la anak2 murid ko keje kan. isskk... psstt kasi 'lembut' sket ar baru ada owang nak takel ko :p

Seronok gak kan sekali sekala berkumpul camni.
Agak2 bila leh gather2 lagi kan?!!
Tunggu raya kah??

"psstt time raya, bole kah??"

Nota Jemari: bila jumpa derang, riuh sekampung..

Rendang instant spesel 'RETNA'

Salam sumer,

Semalam petang ako amek 'pes' yang dipesan dari zura. Beli daging. So bila dah lengkap sumer nya, tunggu apa lagi, sesi memasak pun bermula.

Memula harus la kasi potong2 daging itu. erkk banyak gak ek sekilo tu. Jenuh nak kerat2 dia jadi kecik.

Dah siap basuh, jom kita panas kan minyak atas kuali.

Pastu masukkan 'pes' rendang yang ako beli tadi ke dalam kuali. Satu bekas tu bersamaan dengan sekilo daging/seekor ayam.

Kemudian masukkan daging. Kacau hingga sebati. Kacau hingga betul2 masak.

Taadaaaa..... dah siap!

Kan senang je nak buat. Rendang spesel 'RETNA'.
Jemput makan kengkawan.

Nota Jemari: sape kata buat rendang tu susah *wink*

Saturday, August 29, 2009

Soping raya untuk ABIN

Salam untuk kengkawan aunty nana,

Semalam lunch aunty nana ke jln TAR tuk soping baju dan songkok raya untuk ABIN. Hoyeee taun ni ABIN akan beraya dengan baju raya baru!! Musti ABIN nampak encem kan?! hehehe hep ABIN x leh tunjuk baju raya dulu nnt tak surprise laa...

Songkok tu kawan aunty nana yang bagi. Time kasih aunty een. Nanti bole bagi ABIN lagi kan... heehhehe.....Amacam, comei tak ABIN pakai songkok??? Agak2 ABIN leh dapat awek tak?

Amboi2.... kecik2 dah pandai eh..
Tunggu dah besar baru cari awek la ABIN oii...

OK ok Selamat berposer sumer. Hari ni ABIN nak balik Johor dah.
Kita jumpa hari raya nnati ye...
Taaa daaaa.. babai sumer!!

Nota Jemari: musti windu budak nakal ni nanti

Friday, August 28, 2009

..bila ABIN masuk dapur




"Mama oo mama, tengah buat apa tu? ABIN nak tolong bole?"

Alaahaii budak nakal tu, semalam petang ako tolong adik ako masak kat dapur. Alih2 tengok budak cinonet tu dok peratikan kitrg kat tepi pintu. Elok je dia dok situ dendiam. Mula ako x pasan sbb syp je, tak bunyi pape pun. Tup tup tengok ada byg2 kat tepi pintu, terus ako snap gambar dia.

Dia pun cam blur2 je tetiba ada cahaya kena kat muka dia.
"Wah ABIN ni cam artis eh...".. agaknya tu la yg dia ckp lam ati dia kan.

Sebab geram sangat, ako pun dokong dia. Sudahnya terpaksa kasi dia makan. Suap masuk molot dia, pastu suap masok lam molot ako juga. erkk gurlppp syyyyyyyyyyyy :p Sudahnya cam ako lak yg lelebih melantak petang semalam. burlpp opssss !!

Nota Jemari: ala kowang pun melantak sama kan...

Thursday, August 27, 2009

'Bumblebee' Face Off


Macam-macam la derang ni..
Ni la gara2 minat sangat kat kartun transformer tuh.
Nak beli untuk anak tapi bapak nya dah pakai dulu..

ishh...

Nota Jemari: minat kartun smurf..

Biskut raya untuk dijual

Ada sesape mau beli ini biskut??
Tatak mahal.....

Memandangkan biskut ni cam payah nak buat, so ni rege yang bakal dijual.

Soploh ketul bersamaan dengan soploh hengget.

Rege tu dah berpatutan dah tu.

Sila sila wat tempahan mulai sekarang.
Insyallah untuk mengelakkan batalnya poser kita, maka tempahan akan sampai selepas saja solat semayang hari raya aidilfitri.

Selamat mengORDER!

Nota Jemari: sakan ko yek!!

Wednesday, August 26, 2009

RED eye

Mata MERAH?
Dari semalam...
Puncanya klu x silap habuk masuk mata.
ako garuk...
Sudahnya sampai arini masih merah lagi.

ermm nape ek?
Saket mata kah?

Klu esok masih merah, terpaksa la g klinik.

Nota Jemari: best klu dapat MC nih hehe

Lunch time, burlpp oppss!!


Lunch time!
Apa lagi, makan daaaa....
oppsssss..... sape x poser tuh? Sape? Sape??
erkk.....

Dah x poser..
Dah x bekfes..
Dah x reti2 nak melantak?!
So dari pewot menahan kesaketan lagi, baek la pewot tu diisi dengan sesuatu yang berpaedah.

psstttt.... jangan marah haaaaaa...... :p

Nota Jemari: bismillahirohmanirohim.. syoh syoh sape soh dok melepak kat sini *bluwek*

The Loaf


Ini kisah ari Senin yang lepas...
Emergency, ako ke Pavillion waktu lunch.
Bukan untuk melantak apatah lagi untuk menyoping.
tapi untuk mencari 'sesuatu' buat gabenor..

Mereka menuju ke 'The Loaf'.
Kowang tau tak kedai tu adalah kepunyaan Dr. M?
ermm.... nampak mcm menarek.


Macam2 jenis perasa kek...
Macam2 jenis roti...
Nyummyy....

Siap ada buffet ramadhan tapi mahal gilosss.. RM68++
Nak mampos makan roti smp rege camtu..
Idok le termampu dan terlarat.




Sampel kotak.
Macam2 jenis kotak tuk dibuat hadiah.
Mamat itu sangat bagus PR nya..
Dilayan nya kami 100% lengkap.
Tatak sombong.. bagus bagus, pekerja dedikasi. Nanti soh Dr. M kasi up bonus ye!

Oh ye, arini besday G*b*n*r....


dan... hepi besday!!!

Nota Jemari: pstt jom makan

Tuesday, August 25, 2009

Alahaii..penat nya dia


Penat soping ye tadi, ABIN.
ehehehhe sian dia..
Tu la lepas ni nak soping kena make sure ABIN x buhsan la yek..

tido... ako pun rasa mcm nak tido juga la

p/s: selagi ABIN ada, citer pasal ABIN je la yang ako akan tempek kat sini.

Nota Jemari: krohh.. krohh...

ABIN soping lagi??!!

Ako cuti tadi..
Saket pewot..
Lunch tadi mama ABIN ajak teman g GIANT jap..
Seb baek pewot dah ok sket. Klu idak mmg malas ako nak kuar.


Tengok la tu, macam2 aksi dia buat..
Bukan senang nak soh dia duduk lam troli tu.
Memula ok laa.... Lama sket je dia dah buhsan.


Mama oo mama,
mama nak soping apa ni??
Penat la ABIN tunggu...


..... buhsan daaaaaaaa...

Nota Jemari: pandai nya dia buat muka ye..

Sunday, August 23, 2009

Yok, soping dengan ABIN

Samat petang kengkawan...
ermm.. ako malas mau citer kisah sahur dan berbuka ari pertama. Sangat sadis!! Arini ari kedua berposer. Sangat bersemangat. Cuma kali ni ako plan mau kurangkan makan nasi! Sahur dan berbuka kena makan selain NASI! Yeah yeah moga berjaya!!

Oh ye, ABIN dah ada kat sini. Tengah malam tadi dia sampai. Ni pagi tadi mama ABIN ajak pegi soping. So aunty nana kena temankan ABIN menyoping la ni ek?!! *kowang tgk muka berlagak dia tu muahhaha*

Mama ABIN ajak soping kat Jusco Setiawangsa.

Ok, ABIN dah ready nak soping ni!!
Panas plak, nasib baek ABIN pakai topi. hehehe




Penat betul tengok mama ABIN menyoping.
Kowang tengok je la muka budak nakal tu yg tengah keBORINGan.
Aksi ABIN melayan BUHSAN...
aksi kangkang dia x yah dipertikaikan lagi la kan...
Ako rasa tu dah jadi trademark dia kot.. muahaha.... *mampos ako kena keji ngan MAK ngan APAK abin*

Hari kedua berposer...
Arini ako berbuka bersama adik-beradik yang lain..
Alhamdulilah..

p/s: masa on da way nak ke Jusco, dalam kete, alih2 ako TERamek chewing gum stroberi terus masuk lam molot. erkk... seb baek sedar awal yang ako POSER daaa... Klu idak, selamat le mengunyah stroberi.. nyumm....

Nota Jemari: haus nya ... huhu

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers