Followers

Wednesday, December 30, 2009

Fatishah Agro Farm








Balik dari cherating kami sumer ker Tganu plak melawat 'Fatishah Agro Farm'. Seorang petani/pengusaha ladang muda. Alhamdulilah muda-muda lagi dah buat bisnes sendiri. Fatishah Agro Farm ni buat bisnes jual cendawan dan menternak kambeng.

Dalam banyak aksi2 kat atas, nak tergelak tengok gaya en SABAR....
"PEACE" ye bang.... muhahahaa......

Nota Jemari: ntah apa la yg ako merepek... jadi la kang x berhapdet plak....

Camping @ cherating

Pes of all, nak minta maaf la ye kat kengkowang sumer. Citer kali ni tak banyak yang ako nak celoteh sebabnya ketandusan idea, kehilangan mood dan juga kebuhsanan melanda.

Tanggal 25-26 Disember 2009, selamat dah bebudak msjbox bercamping di cherating. Walau banyak insiden-insiden yang x diingini berlaku tapi alhamdulilah sumer nya berjalan dengan lancar. Thanks to kowang yang penat lelah menganjurkan acara tahunan MSJBOX kali ni. Sori bebanyak, percotian kali ni ako kureng ada mood dan feel sket. Rata-rata ako tengok sumer nya sangat2 ENJOY!!


Pantai cherating.... Ako idok le minat sangat bermandi-manda di pantai sekadar mencuci mata, bole laaaaa...


Unggun api ...


Masak-masak dan makan-makan... ermm sedap ker? Sila jangan tanya ako kerna ako tak merasa pun makanan di situ ;-) Tapi sedap la tu ater sumer nyer melantak bagai x hengat2 owang sekeliling.... Melantak sakan ...!!!


Ranting Beach Resort
ermm......... not recommended!!
alahaaaiii......




*ako pasti sumer owang paling suker gambar nih......!! So ako pun nak tempek gak gambar ni kat sini*

ps: leh baca citer2 lain kat derang yang pergi itu camping!!

Nota Jemari: Sekian... kang x hapdet ada plak owang bising.!

Thursday, December 24, 2009

OFFLINE

OFF DUTY until further notice!!
Thank you.

Bekfes Nasi Lemak

Salam pagi khamis buat sumer,
Hari ni terasa agak ke'BERAT'an sket di awal pagi sebab nya kena melantak nasi lemak.
Ooo..... Ni ada lah rentetan atau sambungan makan-makan dari petang semalam.
Last minit plan, memasing nak melantak nasi lemak. Maka harus la memasing membawa pape yang patut bersama-sama.

Dan tugas ako hanya la membawa beberapa biji telur rebus. Phewwww lega!!


Tukang masak nasi. Ye ye kami memasak nasi di opis sahaja. Superb!


Bila sumer nya dah ready, tunggu apa lagi? Melantak time la!!

Nota Jemari: makan makan makan.... nasib badan laaaa

Wednesday, December 23, 2009

Party Eskrem

Makan! Makan! Makan!
Aiyoo.... Ni gara-gara 'KUCING' takde maka 'TIKUS' pun mula la menari-nari keriangan.


Let's PARTY!!!!!
Yeeehaaaa ada owang banjer makan eskrem... Nyummmyyy..
Memang sah arr department ako ni 'Jabatan Aku Suka Makan' (JASM).. iskkk...


Mereka sakan menghayati eskrem memasing.
Bende FREE mmg best je kalau makan... muahhahha


Tengkiu kak farina for da 'party treat'..
Nyummyy sedap, moga murah rezeki lagi.


"udah-udah le budak berdua ni... x abesh2 lagi melantak eskrem ke tu??"

Nota Jemari: Lusa dah camping day!!

Monday, December 21, 2009

Hepi Besday, En BURUNG!!

Mood kena adjust dulu supaya sumer orang hepi.

Plan asal nak terjah umah en burung tapi sebabkan dia dah buat dulu sesi terjahan masa besday Lin aritu maka plan kami bertukar ke plan B plak. Misi hendak buat kejutan di K-Box Sutera Mall tapi plan bertukar lagi atas sebab tiba-tiba berlaku 'tragedi disember'. Misi 'wakanebabe' berlaku di Bukit Indah.


Selamat Hari Jadi buat En Burung!!
Moga usia yang dah bertambah akan membuatkan kita semakin matang.



~sesi menyiapkan kad GIANT untuk beep beep~

Yang pasti misi kami sumer mengenakan en burung BERJAYA juga akhirnya. Syabas sumer!!!
p/s: amacam kami sumer pelakon-pelakon yang HEBAT kan!!! muahahaha...
Nota Jemari: dah tua ghopenya ko ek... heheheh

"Susuk Pocong kah??" gurlppp....

"Jikalau anda boleh tahan nikmati koleksi video peribadiku yang hebat, sila balas Ya. Warning! Hanya untuk umur 18 keatas!" -sms- 0147437102

MOTIF!!??? MOTIF??!! MOTIF??!!!Ko hantar sms berbaur begitu ke henpon ako????!!!! erkk.. Ako tak kenal, alih2 dapat sms dari no yang tak dikenali. Ha klu kowang nak tahu, try ar tipon no tu... Sila Sila... Yang pasti pape yang terjadi atas tanggungan sendiri ye, harap maklum!!

Nota Jemari: Apa kesss plak nih?????

Tragedi 'DISEMBER'

Lokasi: Jalan Persisiran Perling (berdekatan Restoran Makanan Laut Johan)
Tarikh: 19 Disember 2009
Masa: 9.10 malam ke 11.05 malam

Cerita nya begini, plan konon nya mau 'pulang' ke KL malam itu juga. Tapi sebenarnya kami sumer adalah berlakon semata-mata. Alasan nya sebab kami mau buat satu kejutan besday celebration buat seorang teman yang akan menyambut hari jadi menjelang 12 tengah malam pada 20 Disember. Kluar dari Bukit Indah lebih kurang jam 9 malam, itupun setelah dapat isyarat dari orang singapore yang sudah sampai. Lepas pick up orang singapore itu maka kami bertiga pun menuju la ke kedai makan di area Perling untuk mengisi pewot sambel mengisi masa yang terluang sebelum jam 12tengah malam.

Memandangkan tempat parking kete yg selalu adalah penuh maka ntah mcm mana ako mem'parking' la di bahagian tepi kedai di mana lokasi itu agak gelap sedikit. Walau gelap tapi masih banyak juga kete2 yg mem'parking' di situ jua. So dalam hati, mmg tak terpikir kejadian2 buruk akan berlaku.

Borak punya borak, makan-makan, lepak-lepak sambel membincangkan misi yang akan dilaksanakan malam itu. Lebih kurang jam 11 malam, kami sedia untuk beredar dari tempat kejadian. Pada mulanya mmg x syak or perasan pape perubahan pada si putih. Tapi bila tetiba ako terpandangkan sesuatu yang aneh di tepi tingkap driver, gurlpppp terus ako, "alamaakkk.....kete kena pecah!!!"

Ok ok ako cool lagi sebab ako tidak keseorangan di tempat kejadian. Frust mmg la frust!! Dan tak pasal2 beg galas empunya orang singapore sudah lenyap dari bonet kereta. Untuk pengetahuan kowang, dalam kereta mmg ako x letak pape except dalam bonet kete ada lah 2 ketul beg tarik plus 1 beg galas. Mungkin pencuri bongok tu ingat beg galas itu mengandungi laptop. Walau tiada laptop tapi hilang juga la barang2 persendirian orang singapore plus cash SGD271 dan juga buku akaun bank beliau. Minta maaf ye kat awak, x pasal2 barang dia plak yang kena corik...


Camni la keadaan kereta ako di tempat kejadian. Selama hampir 4 tahun ako bersama si putih, ini adalah insiden pertama cermin tingkap ako dipecahkan. huwaaaaaaaaaaaaaaa!!! Ako rasa dilla memahami perasaan dan keadaan ako ketika itu... "Kan beb!!!"


..dan malam itu mood ceria kami bertukar menjadi 'merundum' dek gara2 pencuri bongok!!!!

Nota Jemari: Nak surprise owang lain, diri sendiri kena surprise!! Alahaaiii...

Saturday, December 19, 2009

Selamat Pengantin Baru

Samat malam sume,
Ini la tujuan sebenar ako pulang ke Jay Bee kali ni. Menghadiri jemputan kenduri kawen syaiina. Ekceli ni pestime nak jumpa ngan budak nih. Berdebar-debar pun ada gak... Anyway, thank you ye dik sebab sudi gak menjemput kami sumer makan kenduri.


Dan semestinya la ako ke kenduri bersama mereka.


Wah-wah tersenyum lebar si pengantin baru ye..
Moga kekal ke anak cucu ye....


Akhirnya ketemu jua....

Nota Jemari: adehhhh saket pewott asek makan jer nih.....

Friday, December 18, 2009

Rajin tapi malas.. erkk camne tu ek?

Ako ada banyak mende nak updet kat sini tapi keMALASan ako lebih tinggi mengunung dari keRAJINan ako. Abess camno?

Ako dalam proses mencari 'sesuatu'... Hope 'sesuatu' itu akan tercapai x lama lagi..

Ako teringin mau buat 'sesuatu' tapi ako memerlukan 'seseorang' untuk bersama2 melakukan 'sesuatu' itu. Siapa kah yang sudi bersama2 ako melaksanakan 'sesuatu' itu?

Ako dalam mood bercoti sekarang..


Yang pasti bercoti kali ni asek makan makan makan...
aiyaaakkkkkk....


Bila En dan Puan 'Kasawari' berdua-duaan... auwwww!!


Bila En SABAR pulang, hati Pn Marlin tiada SABAR2 lagi....
opsssss.....

Nota Jemari: ako tengah bercoti di Jay Bee sekarang ni..

Mengapa? Kenapa?

Yuuhuuuu...... burlpppp baru pas melantak kat umah owang Bukit Indah.
Semalam petang before berangkat ke sini, ako kemas2 la sket lemari kat umah tu. Sebab banyak sangat dah baju2 yg tak pakai. So membawa la baju2 tersebut ke Bukit Indah untuk didermakan.


Punya banyak sampai 2 karung plastik hitam plus 1 kotak. Tapi yang jadi tanda tanya sekarang nih....


Awat baju2 dalam lemari tu masih x berubah jer.....
Masih penuh je lagi??
Erkk...... gurlppp kisahnya masih banyak ghope nya baju2 ako nih ye..
Alahaaiiiii...

Nota Jemari: baju baju......

Monday, December 14, 2009

Teater SINBAD, Permata Batu Dewa

Malam tadi sepatutnya bergather2 dengan bebudak muzikal layan tengok teater SINBAD di panggung DBKL. Tapi last minit ako gan Ryna terlewat sampai di tempat kejadian. Maka, tiada la tempat kosong untuk kami berdua. Panggung adalah FULL sampai kena berdiri. Adehh takkan mau berdiri selama 2 jam??? Aiyooo nak mampos kepala lutut ako menggigil x pasal2 kang. Tak sangka panggung itu adalah terlalu kecik untuk membuatkan orang yang agak ramai. Dah nama pun tengok teater FREE. Konpom la orang ramai berpusu2 dan x nak lepaskan peluang menyaksikan sesuatu yang PERCUMA!!

Ako pestime masuk itu panggung. Ermm...


See see.... giler padat dalam panggung!! Kiri kanan dan belakang penuh owang berdiri. Yang ako kureng sket tu, ermm mak bapak yang membawa anak-anak kecik. alahaaiiii.... ok ok first of all, ako nak bagitau cerita SINBAD itu mmg tidak sesuai ditonton oleh budak-budak. Klu ko baca sinopsis pun kita dah bole tahu, jalan cerita adalah sesuai untuk owang2 dewasa sahaja. Nama pun pelakon-pelakon owang2 dewasa. Lain la klu ada pelakon kanak-kanak dalam sesuatu citer. ermm.... *pendapat peribadi ako ye!!*


Satu yang ako x paham, apa motif tengah syiok layan cerita dari satu babak ke satu babak, alih-alih ko selitkan selingan yang ntah apa-apa. *pendapat peribadi ako lagi ye!* Sungguh ku tak mengerti. Ye ye ako paham la sebab nak tukar2 prop dari satu babak ke satu babak tapi alahaaiiii.... ermm cam menyemak je di mata ako. Pastu bila dah abesh selingan, before nak start babak tu ko selitkan pulak muzik. Aiyooo.... iskkk sungguh ako x mengerti. *kan dah cakap tu pendapat peribadi ako!!*

Yang gambar 'pakcik' tu adalah Raja Lawak, YUS. Ok ok sowi la ye bagi peminat2 YUS, bagi ako, tak lawak mana pun apa yang dia cuba persembahkan malam itu. Mungkin mereka2 yang tergelak disebabkan terdapat geli-geleman kat pewot mereka. Bagi ako plak, geli geleman lebih tertumpu kat ketiak ako. wakkakakak...MOTIF?!!


Lakonan Syafinaz sangat mantap!!
Watak jahat mmg bersesuaian dengan diri dia. Menjadi sungguh... Dengan sore dia yang nyaring perghh memang "HIDUP" la watak dia tu. Ako respek!!

Watak jahat bermain dengan ular. erkkk ako geli OK!! Tapi si syafinaz tu selamba jer... Dasat daasatt!!


Puteri Jasmin lakonan Farahwahida. Ermmm agak kaku sedikit.
Sinbad lakonan Aris A. kadir mmg mantap dan bersahaja!!!


Pestime ako tengok teater bangsawan.
Dan macam yang ako cakap awal2 tadi, cerita ni mmg x sesuai ditonton oleh kanak-kanak.


Ekceli ako ngan ryn plan bila si aris kuar je kitorang nak balik. Ater takkan ko nak layan tengok sambel berdiri dari mula sampai abis kan. iskkk Tapi bila kami nak kuar aje, tengok2 ghopenya dah disediakan skrin besar kat luar hall. So apa lagi, kasi layan duduk bawah je la.
Sekian.

Nota Jemari: Overall, ok la dari takde langsung....

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers