Showing posts from 2010Show all
Dah tiba masa

Semalam dia wat hal. Tetiba tak leh nak zip. Adusss.... tersekat-sekat bila zip ditarik. Plak tu alih-alih melopong je kat certain-certain tempat. Ermmm nampak gaya dah tiba masa minta ditukar ganti nih. Dah lama ako pakai walle…

Alaaaaaa...................... Tup tup dapat biter my SE merangkap bos kecik ako nak benti. Adussss.. ngeri plak dengar. Tapi pape pun, hope dia akan dapat better job, better life and better environment! hehe Gonna miss HIM.…

Transtar Coach Bus

Alternatif lain klu nak ke Singapore, ako suggest kowang cuba lah naik coach express, samada Transtar atau pun Aeroline . Banyak dah coach-coach express yang ke Singapura selain dua company yang ako sebut tadi. Terbaru, Company …

Orchard Road at Night

Just sharing, "A night at Orchard" in Christmas Eve mood. Giloss, ramai sungguh orang kat sana. Soping??? Hahahaha takde la, better ko soping kat Msia jer la. Lagi pun, ako bukan nya shopperholic pun. Soping ka…

Terima kasih atas jemputan

Alhamdulilah segalanya berjalan dengan lancar. Selesai sahaja tahlil di surau berdekatan, para jemputan mula memenuhi ruang makan di bawah blok. Inilah sebenar tujuan ako ke JB minggu lepas.  Memenuhi jemputan sahabat nan satu…

I Love Click : My Best Travel Picture Contest!

SIMPLE! SIMPLE! Maka nya, gue join ya mbak biqque .. hehehee Kowang pun leh join. Klik je kat sini k .. Pilihan gambar: Tahun 2002. Destinasi percutian: Cameron Highlands. Kenderaan yang dinaiki: Kancil biru 600cc Muatan: 5 or…

Lau Pa Sat Market

Bersiaran pasal makan lagi k. Masih berada di kota singa. Malam..... Kali ni terjah kawasan warung plak ye. Jom kita ke Lau Pa Sat Market yang terletak di kawasan Raffles Place . Klu kowang naik MRT, sila pastikan turun kat h…

BREEKS Cafe

Jauh perjalanan, luas penghadaman. OK kali ni ako nak bawa kowang makan-makan di negara seberang tambak plak. Mana lagi klu bukan kat Singapura. Kebetulan berjalan-jalan ke sana, bila dah penat harus kelaparan. Kali ni piliha…

Jumpa 'kak limah' ..

Alhamdulilah selamat dah sampai ke destinasi. Tapi kali ni macam ada tak puas ati sket ngan servis AA. Nanti arr citer... Sementara nak tgu tengahari, ako ngan Cik huda berjanji nak jumpa dengan 'kak limah' dulu. So …