Showing posts from February, 2010Show all
Lihat lah keindahan!!

Pas kenduri kami buat satu misi iaitu mahu bergambar sakan bersama sawah padi. Tapi sila lah jangan salahkan kami jika gambar2 adalah tidak menepati citarasa kowang. Kami bergambar semampu yang boleh ajo. Nak gambar betul2 kat te…

Selamat Pengantin Baru, Umi & Azmie

Plan nya malam tadi mau bekfes sesame tup tup Dilla cakap mahu ke kenduri kawen kat Tanjung Karang. Dan kebetulan Sri plak ada mengajak ako tuk follow dia ke kenduri yang sama. Maka, plan bekfes bertukar menjadi lunch. Jemputan …

Style apa lak ni???

Adehh nak tergelak bila tadi ako tengok gambar si ABIN ni. MAMA si ABIN baru je load kat dalam FB dia. Wakkaakkaa..... nak kata gaya owang kaya tengah senang lenang, ermm ada la sket kot. Gaya tengah pikir camne nak tambah lagi …

Bila peminat-peminat bertemu

Dah lama x bersua ngan derang. Last jumpa tahun 2005 . Masa tu memang memasing giat berkecimpung dlam arena drama dan perfileman KOREA. hhaahaahha Bila ingat2 balik zaman tu memang dasat sungguh! Apatak nya memasing sangat teruj…

Si pompuan dah umur 33 tahun.. Lelaki TUA seorang yang berpangkat dan berharta. Boss kepada si pompuan. Lelaki TUA seorang yang teliti. Bak kata seorang yang cerewet. Lelaki MUDA baru berumur 27 tahun. Seorang anak hartawa…

"ITADAKIMASU" - Jom makan!!

Lunch semalam, lepas teman kak een soping hadiah kawen, melangkah lah kami ke tingkat 6. Kesuntukkan masa maka kami terus saja menuju ke Restoran Jepun kat Sogo. Verangan tak dapat pegi Jepun, makan kat kedai jepun pun jadi la ka…

TERSAMA la pulak...

Jalan-jalan lunch, on the way kat jambatan, terserempak ngan empunya kaki. Tak kenal pun tapi apa yang menarik, derang pakai kasut sebiji sama. Maksud ako dedua pakai kasut yang sama. Ako kejar.. Mereka makin laju, ako tatap ke…

Alhamdulilah baru je lepas masak. Simple-simple ajer. Sebabkan last minit punya permintaan maka hidangan pun ala-ala last minit juga la kan. Check punya check, ada ikan tenggir seketul, ada kobis, kacang boncis so apa lagi kasi g…

Baru sedar umur dah makin MATANG!!

Al-kisah, semalam kan ako gi check tulang. So kena la isi borang dulu. Maka mengisi la pape yang patut. Tak banyak pun, dah dia soh isi nama ngan umur sahaja. Tak pikir panjang, ako isi je la ruang yang dia tandakan tu. Abesh sa…

Respond from Nuffnang Sdn Bhd

Kisahnya, sejak ako pakai layout mcm kat bawah ni, tetiba langsung x kuar iklan nuffnang kat blog ako. Maka, menjadi kemoskelan lah kepada hati pewot dan juga tekak ako. Kerna menjadi lumrah seorang blogger yang telah mendaftar …

Celebration CNY 2010

Lunch tadi ada makan-makan sempena nyambut ghaye cina. Bukan takat owang cina je yang dapat makan malah sumer owang pun dapat gak melantak makanan cina tadi. Celebration kali ni berlainan dengan tahun2 yang lepas. Kali ni kita n…