Showing posts from March, 2010Show all

Ako sudah selamat mendarat kat Malaysia awal pagi tadi. Nanti la ye ada masa ako akan hapdet citer-citer dari sana.. Jauh perjalanan luas pandangan.. Yang pasti, x nak ke tempat itu lagi. Cukup merasa sekali... Nota Jemari …

Salam, Mungkin waktu kowang jenguk sini, ako sudah tiada di bumi Malaysia. Ako sudah berada di awan biru. Ako mungkin sudah sampai destinasi yang dituju. Jangan rindu daku. Tunggu kepulangan ako yang penuh dengan cerita. …

Sesak???

Arini tempat opis ako tetiba sesak yang amat. Jalan masuk sudah dipenuhi kereta sepanjang jalan. Oooo baru teringat, kan dari pagi sampai petang ada pelancaran Laporan tahunan. So memang la jalan sesak jer kat opis tadi. ermm....…

Tea TIME!!

Lepas lunch sambung balik keje-keje tadi. Kali ni lagi ramai yang datang menolong. Namun masih lagi belum cukup buku-buku itu siap. Dah penat-penat keje jom kita rehat dulu. Kita rehat sambel makan eskrem plak. Adehhhh baru je …

Makan TIME!

Keje, keje la jugak kan tapi tiba time makan, takkan nak escape kan. Malas nak kuar. Memasing nak siapkan cepat sumer keje-keje tadi. So, kami sumer order mcD saja la. Makanan senang dan cepat.  Tak tahu la bape banyak kami orde…

'DEMAM' Annual Report

Samat malam sumer, Maaf yang amat sebab seharian ni ako kebizian menyetelkan urusan annual report (AR) BNM. Kisahnya, buku AR sudah pun siap dicetak. Dijadikan citer, last minit orang atasan inginkan sesuatu maka mereka yang te…

Buai laju-laju sampai ujung bilik

Nampak tak katil buai tu? Ala yang tengah-tengah empat segi tuh? Ye ye yang ada katil cadar kaler pepel? Haaa.... tingin nak katil buai mcm tu. Agak2 ada tak owang nak belikan untuk ako ek? Buai laju-laju sampai ujung bilik, Ap…

Malam ni ako OFF tau.. OFF dari bertenet. Al-maklum kepala hotal tengah kepening2an. Tambah plak wiken yang lepas 24 hours ngadap 'da RED'. Tambah lagi pagi ni kat opis pun ngadap PC. AdOOiii  mata serta kepala sudah…

1- JENIS LIMAU Contohnya seperti oren,lemon,limau nipis dan limau bali. Kamu cenderung kpd warna2 cerah dan gemarkan sesuatu yg mencabar.Rakan2 kamu pula gemar merujuk sesuatu perkara mahupun masalah kpd kamu.Ini krn kamu se…

Kiri dah ada lampu.. Kanan dah ada lampu Belakang juga dah ada lampu.. Wah terang benderang sekeliling umah. Dah tak takut la camni. Tapi bila TERANG, konpom la bil letrik pun NAIK!! Nota Jemari : adehh......

Eh, what happen? Takde ghase pape pun.. Mana DEBARAN yang ditunggu-tunggu?? Eh, what the hell? Tak best nyaa.... Takde DEBARAN pun... Siap leh tukar channel lain dulu.. Eh, what is this? Tak seperti yang diharapkan. Mu…

SIGS vs SDJ

Anne Jaafar   March 21 at 1:10am retna, hubby anne tanya retna dulu masa sek rendah naik bas pakcik takim ker? Retnawati Mohd Yusof   March 21 at 8:29am alamakk x igt la hhahaa... byk sgt bus yg kita naiik.. eh tp ghase nya cam …

Adusssss buhsan nya petang2 sabtu nih. Seharian menempek je kat umah. Balik2 ngadap tibi, makan, tido. Huh, camne la tumbesaran nak mengecut kan. Lagi mengembang adalah. Sejak aktif berFB nih, setiap hari ada je kengkawan baru n…

Purse dia hilang!

Semalam pagi dapat sms dari MAMA abin. Ghopenyer purse dia sudah hilang. Kisahnya waktu dia nak gi beli bekfes, before kuar dia letak purse atas bonet depan kete sambel pakaikan ABIN kasut. Mungkin terlupa maka dia terus memandu …

Gigil, lapar Pizza Hut

Akhirnya sampai juga bekalan makanan ako tengahari tadi. Gigil tunggu derang bawa itu pizza. Kan dah kata termimpi2 nak makan, last2 dapat juga. Perghhh nikmaatt! Lambat lak derang ni nak kuar sumer nyer dari beg plastik. Ako da…

Nazak dah ni!

Adehh..... lapaar giler!! Ghase dah nazak sungguh tahan lapar nih.. Dah terbayang-bayang pizza dalam kepala hotak... Laaaapaaaarrrrrrrr!! Nota Jemari : ako tunggu owang sbb tu x kuar lunch

Melantak di kedai 1Malaysia

Hari tu ako mengidam sesangat nak makan rendang. Dah terbayang-bayang dalam kepala hotak ghope rendang nya. Tetiba anak tekak ngengada kan nak makan makanan 'berat' sket. Dok pikir2 kat mana la ada kedai yang jual rendang…

Geli dengan bulu-bulu itu....

Aikkk kena bayar kah?? Bukan tadi entrance sudah bayar ker? Seb baek la x mahal nak masuk rabbit park ni cuma RM3 jer. Si ABIN mula2 cam geli-geli gitu. Ekceli dia bukan geli apa, dia dok ghisau pasir batu yang masuk lam kasut d…

LIVE Farmville

Penat jalan kat atas jom kita lepak kat tasik plak. Wei kowang sape kata kat dalam FB je ada farmville. Kat sini pun ada jugak tau. LIVE lagi ako jumpa swan putih dan hitam itu. Ako sebenarnya takot nak dekat2 ngan angsa itu. Se…

Colmar Tropicale Bukit Tinggi

Balik dari Nilai 3 semalam, MAMA si ABIN mengajak la ke Bukit Tinggi. Ok ok seb baek naek kete baru dia. Nak bawa si putih, ngeri lak. Bukan apa takut si putih semput dan semput dan semput mcm tuannya. Ok back to stori, since adi…