Followers

Sunday, March 14, 2010

Pengalaman pertama terbang di awan biru

Saja nak sharing ngan kowang.
Ako ghase gambar-gambar kat bawah ni dalam tahun 1982 kot. 
Ni nak citer pestime ako terbang di awan biru.

Wah agaknya start dari sini la kot bila cikgu tanya pasal cita-cita je ako musti jawab, "saya nak jadi pramugari". Tapi sudahnya tak kesampaian pun.

Dolu-dolu nak naik kapal torobang kena la berjalan sket. Ala klu skrg pun sama gak kan. Contoh klu ko naik Air Asia. Terang lagi nyata ko kena jalan kaki nak masuk dalam pewot kapal torobang tuh. Ako pun tak ingat tu airport kat mana. Ghase nya cam kat Airport Subang je kot.

Ako tak paham apa motif ako kena bergambar berdiri atas kusi mcm tu??!!

Dah kata pestime kan harus la cam jakun sket. Skodeng2 owang belakang tgh buat hape. Iskkk no gud no gud. 

Dolu-dolu klu budak2 naik kapal torobang musti derang akan bagi sesuatu mcm buku coloring ker. Tapi skrg ni ako x nampak plak budak-budak dapat sesuatu dalam kapal torobang. Ermm.... oh ye, ada kah sebab itu bukan MAS atau AIR ASIA? *no komen*

Ini juga pengalaman pertama ako naik kete kuda. Kat Msia ni mana ek nak cari kete kuda? Kete lembu ako nampak la kat bandar hilir, melaka. *erkkk ada lagi ke kete lembu kat situ ek?*

Yang pasti naik kuda tiruan ni buatkan ako sangat2 gumbira..
Eheh, ako mcm pasan la, muka ABIN mcm muka ako la waktu ni.. ke mata ako je yang pasan mcm tu ek??

Dan ako baru tahu ghope nya ini juga pengalaman pertama ako naik LORI!!!
huh........???!! motip ako naik lori ni ek??

"kak lin oo kak lin, nape kita naik lori ni ek?? Kita kena kidnap ker?"

Nota Jemari: Pengalaman pertama memang sonok!

14 comments:

kenwooi said...

flying on a plane is really fun =)

AKO said...

yeah.. u're right ;) tapi if too long journey, wow kebas buntut hehehe

Sharinginfoz said...

hhmm, memang satu pengalaman yang seronok kan

AKO said...

yup.. hehhehe

CT Delima said...

blom rasa naik piring terbang lagi hahaha. bila mau naik itu burung terbang erk ekekeke. macam gayat jer bila nak naik kapal terbang ni.

muka ko ret x ubah dr dulu sampai sekarang kan, montel gitu hehehe.

AKO said...

kak ct,
hehehhe xpe insyallah one sweet day musti berpeluang punya..

ehemm menten eh muka kita.. mauhaaa... *montel tu kan kiut* haha :-D

ch@ said...

kite naik air asia gi sarawak je ;) pastu dah tak pnh dah :)

AKO said...

ch@,
hehehe xpe ada peluang musti leh naik kapal torobang lain plak k ;-)

Mat Gebu said...

Ret...pic ko nak kuda kojol tu mmg mcm abin ek...tu yg naik lori, sah2 nak pindah rumah kan...masa selak coloring book tu, comeyy nyaa koo...waa, kembang setaman nampak!!!

AKO said...

mat,
wakakaka kan mcm ABIN kan.. so mmg x silap la pandangan mata ako..

hhehehhe weii ako nk pindah mana lak kat indon weii :p

kembang bkn setaman je mat bertaman2 dah ni :-D

echah_syed said...

eh...teringat kerusi kapal yg bermotif bunga bungaan tu.

masih ada colouring book tu tapi versi lain hehe.. :)

gi mane waktu tu.comey kecik2 dah naik kapal.. :)

dedulu kalau jadi paramugari rasa hebat sgt kan tp skrg ni org cakap takde beza dgn waiter/waitress kat hotel.satu diatas awan dan satu dibawah.. :D

yg penting semua keje nak carik duit bukan nak glam.

AKO said...

ma,
hahaha kusi lama kan.. rsnya skrg ad alagi x ek kusi bunga2 camtu?

masih ada lagi ek buku coloring tu?

gi indon ma masa tu..

for me, jadi pramugari sbb dapat melawat negara2 owang... ;) i like!

..nOj.. said...

wah jeles... byk tul gambo masa tecik2 lam kapal kebang... hehehe

AKO said...

noj,
hehehe rezeki dan peluang dtg ms tu ;)

ala mybe noj pun leh bawa baby lepas ni klu ada peluang kan ;-)