,

Persiapan bermula

Semalam kisahnya ako bercoti atas urusan peribadi. Sibuk menguruskan persiapan perkahwinan yang akan berlangsung tak lama lagi. *insyallah*. Disebabkan adik dan kakak ako hanya FREE semalam, maka kami bertiga pun sepakat untuk mencari beberapa barang persiapan bersama. Ke mana lagi kalau bukan ke Nilai 3. Awal pagi sudah menempekkan diri di sana. Cuaca agak panas juga. Owang masih belum ramai. Alhamdulilah senang juga dapat parking.

Sudah agak lama tidak ke situ. Ermmm banyak juga ye kedai2 baru dibuka especially kedai2 akesesori pengantin nih. Perghhhh rambang mata dibuatnya.

Memang banyak pilihan tapi kena la piilh kedai dengan harga yang berpatutat, tak gitu?! Lin oo Lin, ada kedai kaler pepel tapi dek sebabkan khusyuk memilih sampai terlupa nak snappy kedai pepel tu. ehhehe ;-)

Ala biasa la sumer kedai besar2 dah terpampang signbod "NO KAMERA". Abesh camno nak amek gambar2 dalam kedai dan gambar bersoping. Ditambah dok sibuk melayan budak nakal tu, sape lagi klu bukan si ABIN. Owang sibuk memilih dia pun sibuk gak nak raba-raba. Iskkk sudahnya ako soh je kakak ngan adik ako yang buat pilihan. Maklum la derang kan lagi expert dari ako. *wink*

Hasil belian beberapa bahan persiapan. Nak cari MERAH tapi HIJAU nampak lebih bersesuaian. So hentam saja laa. Masa kat kedai tu, macam-macam design hantaran. Sumer nya nampak sangat2 teruja! Nak kaler pepel, nak kaler biru, nak kaler gold. Aisshhhh.... last2 setelah dibincang2, amek je la kaler hijau tu sebab kaler pepel pihak sebelah sana plak dah cop.

Yang paling sibuk sesangat opkos la budak kecik nih. Isskkk... dia pun nak tawen gak ker? hehhehe....

Nota Jemari: baru permulaan sahaja
Share:

7 comments:

  1. jgn lupee gi mandi bunga..hikhik hikk

    ReplyDelete
  2. ken,
    TQ

    Elya,
    heheheh kena ek? hehee klu x mandi pun dah wangi kan.. :p

    ReplyDelete
  3. Tok tumpang tanyo yo.....sapo yg nak kawen tu?

    ReplyDelete
  4. Isyallah... tunggu ye tok, malu lak nak annouce awal2 kat sini ;-) Moga segala perancangan dan persiapan akan berjalan dengan lancar...

    ReplyDelete
  5. kak ret.. tak sabar nih bila tuh..?

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.