Followers

Thursday, March 18, 2010

Persiapan bermula

Semalam kisahnya ako bercoti atas urusan peribadi. Sibuk menguruskan persiapan perkahwinan yang akan berlangsung tak lama lagi. *insyallah*. Disebabkan adik dan kakak ako hanya FREE semalam, maka kami bertiga pun sepakat untuk mencari beberapa barang persiapan bersama. Ke mana lagi kalau bukan ke Nilai 3. Awal pagi sudah menempekkan diri di sana. Cuaca agak panas juga. Owang masih belum ramai. Alhamdulilah senang juga dapat parking.

Sudah agak lama tidak ke situ. Ermmm banyak juga ye kedai2 baru dibuka especially kedai2 akesesori pengantin nih. Perghhhh rambang mata dibuatnya.

Memang banyak pilihan tapi kena la piilh kedai dengan harga yang berpatutat, tak gitu?! Lin oo Lin, ada kedai kaler pepel tapi dek sebabkan khusyuk memilih sampai terlupa nak snappy kedai pepel tu. ehhehe ;-)

Ala biasa la sumer kedai besar2 dah terpampang signbod "NO KAMERA". Abesh camno nak amek gambar2 dalam kedai dan gambar bersoping. Ditambah dok sibuk melayan budak nakal tu, sape lagi klu bukan si ABIN. Owang sibuk memilih dia pun sibuk gak nak raba-raba. Iskkk sudahnya ako soh je kakak ngan adik ako yang buat pilihan. Maklum la derang kan lagi expert dari ako. *wink*

Hasil belian beberapa bahan persiapan. Nak cari MERAH tapi HIJAU nampak lebih bersesuaian. So hentam saja laa. Masa kat kedai tu, macam-macam design hantaran. Sumer nya nampak sangat2 teruja! Nak kaler pepel, nak kaler biru, nak kaler gold. Aisshhhh.... last2 setelah dibincang2, amek je la kaler hijau tu sebab kaler pepel pihak sebelah sana plak dah cop.

Yang paling sibuk sesangat opkos la budak kecik nih. Isskkk... dia pun nak tawen gak ker? hehhehe....

Nota Jemari: baru permulaan sahaja

7 comments:

kenwooi said...

all the best =)

ElyaElmo said...

jgn lupee gi mandi bunga..hikhik hikk

AKO said...

ken,
TQ

Elya,
heheheh kena ek? hehee klu x mandi pun dah wangi kan.. :p

TokNabe said...

Tok tumpang tanyo yo.....sapo yg nak kawen tu?

AKO said...

Isyallah... tunggu ye tok, malu lak nak annouce awal2 kat sini ;-) Moga segala perancangan dan persiapan akan berjalan dengan lancar...

YatT'S said...

kak ret.. tak sabar nih bila tuh..?

AKO said...

insyallah bulan 6 k :)