,

Cemburu lelaki lebih teruk berbanding pompuan?!

Konpom ada yang dengar topik pepetang kat hot.fm siang tadi..
Alaaa pasal cemburu lelaki lebih teruk berbanding ngan pompuan.
Kowang rasa???
Ermmm bagi ako ada betul nya..

Owang lelaki ni klu dah start cemburu, adusss memang payah nak ber'ubat'.
Silap haribulan kesan cemburu mereka tu, pompuan yang merana dan sengsara.

Owang lelaki ni klu start cemburu mula la nak kongkong segala bagai.
Ntah.. x paham ako dibuatnya.
Yang ko nak cemburu tak tentu pasal apa jadahnya.
Slalu nya klu owang lelaki ni kuat cemburu, sama ada dia tak percaya kat pompuan itu ataupun dia sendiri yang ada buat 'sesuatu' salah then nak tutup kesalahan mula lah nak kongkong then nak marah2 nak soal selidik macam la dia tu polis pencen tak bergaji. Huh??!!!!!

Ako memang tak tahan klu tengok laki ni cemburu.
Naik nyampah dibuatnya.
Tak kira la klu laki tu cemburu kan gepren dia, apatah lagi klu sang suami cemburu kan si isteri. aiyooo sungguh ako tak paham!!!!

Rimas ok!!!

Klu ko buat, takde plak pompuan nak cemburu.
Takde plak pompuan nak kongkong..
Takde plak pompuan nak larang.
Sebab nya kita ni pompuan, gitu???

Eh, zaman dah berubah arr...
Tak salah nak cemburu tapi biar lah berpada-pada eh wahai sang lelaki.

Ala ako pun jenis cemburu gak tapi idok le nak siasat itu ini,
nak kongkomg.. nak buat itu ini tak bole..
nak kuar ngan sesape pun tak bole...
sampai nak jawab tipon pun x bole kan..
muhahahaha eh come on la, tu sumer pangai kebudak2kan je ako ghase.

Cuba la wahai sang lelaki, kowang kasi kurangkan sket sifat cemburu tu.
Cuba kurang kan sket sifat mengongkong.
Eh pompuan pun nak masa keBEBASan juga macam kowang.

Tapi kadang ada betul juga ek pompuan yang KUAT cemburu lagi berbahaya. eee taakoott!!! Jangan ako jenis kuat cemburu buta udah la, minta dijauhkan!

Nota Jemari: ako cemburu tapi ako simpan dalam hati.. AWAS!!
Share:

8 comments:

  1. tapi bukan semua kan? plisss

    ReplyDelete
  2. ye ye bukan sumer...
    hehhee...

    ReplyDelete
  3. Alamak, binasalah kaum lelaki kalau camni.......lama2 boleh dikategorikan salah satu spesis kot.....hahahaha. StayTune

    ReplyDelete
  4. nebular,
    hehhehe itu entry berdasarkan pengalaman sendiri jer.. xde kena mengena ngan sesape ek hehhee :p *peace*

    ReplyDelete
  5. hahahaha. tu la psl. so kalau nk cari psgn, pilih btul2. jgn biarkan diri anda diselubungi cemburu~~~

    ReplyDelete
  6. alynn,
    hahha setuju!!!!
    tapi kdg2 tak cemburu pun xbesh gak cuma biar berpada2 kan ;-)

    ReplyDelete
  7. setuju, laki cemburu sebab dia covering something jugak ahaha..jadi dia takut & over berhati-hati.

    Dan yes, lagi la agree lelaki cemburu sebab tak percaya kat partner dia :D

    eh tapi encik labu tu, langsung xdek perasaan cemburu kene masuk kategori ape?

    ReplyDelete
  8. wanie,

    erkk lelaki yg tak cemburu x best juga kan.. tak thrill

    erkk msk kategori org berIMAN kot hehhe

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.