Showing posts from June, 2010Show all
FreshLook Illuminate Promotion

Posto! Posto! Erkkk sape pulak yang bagi? Memang tak ingat langsung pasal surat yang satu nih. Bila dibuka, oo baru la teringat. Kisahnya, kawan nan satu nih yang beriyer-iyer soh daftarkan diri tuk promosi tersebut. Promosi …

Park Yong-Ha found DEAD

Actor and singer Park Yong-ha, known for his roles in “Winter Sonata” and “On Air”, was found dead in Seoul NonHyundong on June 30, 2010. The police are currently still investigating but the body was found hanging from a rope o…

Arak HALAL @ Non-alcoholic BEER?!

Kowang pernah minum BEER?? Uisshhh jangan dibuat, HARAM kan!! Kang x pasal-pasal jadi darah daging seumur hidup la ko merana. Tapi kowang pernah dengar ada arak yang boleh diminum oleh orang ISLAM?? Ekceli ako pun x tahu sang…

Gathering PERSAHABATAN

Wah bunyi cam kelasss jer, P.E.R.S.A.H.A.B.A.T.A.N gitu... Kisah bermula bila mana seorang teman dan juga sahabat telah kembali ke pangkal jalan dengan jaya dan selamatnya. Alhamdulilah, AMINNNN. Maka, dengan perasaan gumbira …

Kisahnya Jumaat lepas ako dan murshi bertukar pas atas sebab-sebab tertentu. Maka, isnin iaitu semalam, beliau terlupa pula nak bawa pas keje ako. So, dengan muka suci di pagi hari ako pun menghadap la security untuk mendapatka…

Sweet Treat - pancake?

Kowang tahu apa nih? Pernah makan? Nak cuba rasa? Ha apa kata kowang pegi je kat The garden sebelah Midvalley tu, kat bahagian food court bawah sekali. Kedai kecik-kecik kat bahagian tengah. Cari je kedai nama 'Sweet Treat…

Le Chateau De Puah Restaurant Again

Entry ni memang saja ako tempek menu-menu yang ako melantak di Le Chateau sabtu lepas. Kot-kot lepas ni kowang nak try plak, leh arr pegi jenguk tempat ni k. Ok tak yah citer panjang-panjang. Jom kasi layan makanan-makanan yang…

"Diluah mati emak Ditelan mati bapak" Seb baek emak apak ako dah takdo .. Apa punya masalah arr.. Takde masalah, pi gatai2 cari masalah.. Sudahnya sendiri cari masalah.. Isskkk.... kepala bertambah-tambah pusing…

Status FaceBook

Remove Retnawati Mohd Yusof   Saya dalam proses mengemaskini senarai kawan di FB. Jika anda mendapati tiada lagi dalam list fren saya, jangan marah kerna saya rasakan saya sudah jauh menyimpang dari tujuan sebenar saya berFB. Sa…

Besday Card

Semalam ako masuk keje setelah beberapa hari bercoti. Masuk-masuk jer opis, atas meja atas sekeping kad. Eermm.. sape pula yang nak menjemput makan kenduri ni kan? Ye la, sekarang ni kan sana sini sibuk owang buat kenduri kawen. …

Aktiviti Makan-makan

Salam, Burlpp kenyang nyaaa!! Aduss tambah moncit dah nih.. ishh.. makan pil cit kit tek aun, agak-agak bole keluar balik tak segala isi pewot tadi ek?? Aiyo... Lunch tadi kami melantak together2 kat Secret Recipe, Sogo. Ta…

ASTRO oo ASTRO

Pesanan dari ASTRO, jelaskan bil ASTRO rm37.95 hari ini sebelum PEMOTONGAN. Buat bayaran di Petronas @ cash deposit Public Bank. Hubungi 1-300-82-3838. ermmm aiyak camne la leh tak pasan bil bulan 6 tak berbayar?!! Ni la jadinya…

Bayaran BONUS dari INSURAN?!

Kowang ada insuran? Insuran apa? Nyawa? Penyakit? Hospital? Ermm... ako ni tiap kali aply kredit kad atau mana-mana kad, ada je orang insuran akan call n soh amek insuran derang. Sampai beriyer-iyer penerangan nya tu. Ako ni sila…

'Kecoh Betul' arghhh!!!

Yeehaa angre angre! Welkam back dari alam percotian. Huh, ghase cam malas gitu kan tapi klu x keje kang mana lak nak cekau duit, ye tak?! So, nari harus gagahkan diri tuk semangat datang bekerja. Sabtu kenduri, pastu mmg fla…

Kezutan Besday lagi....

Yuuhuu everybody, Penat lagi? ermmm hilang sudah! Hilang segala penat bila dapat 'kezutan' dari kowang sumer. Alahaii tak sangka dah makin 'matang' ni makin diraikan pulak yer. Alhamdulilah, tu la nama nya rez…

Majlis Perkahwinan - Bertandang

Penat! Alhamdulilah selesai juga akhirnya majlis perkahwinan adik yang satu ini. Letih yang amat. Kaki tangan dah kejung dibuatnya. Lega bila semuanya dah selesai. Tema hijau menjadi pilihan. Bila la tema merah akan muncul…