Showing posts from July, 2010Show all
10 Tahun Perkhidmatan

Salam petang Jumaat, Bersiaran langsung dari Lanai Kijang BNM. Waktu berehat seketika sebelum meneruskan latihan terakhir kejap lagi. Kowang ingat tak lagi entry pasal pemilihan barangan dari opis ako sempena genap soploh t…

Makan Malam bersama...

Kad dah dapat jumaat lepas. Excited ko nak pegi annual dinner opis ako sabtu nih. Ishhh ako excited sbb nak buah show kan malam tu. Tapi erkk gigil pun ada juga. Ye la kan, takut malam tu nanti mengelabah plak nak perform. Show …

Hitam itu sedap!!

Lelong! Lelong! Uishh sana sini dah banyak owang mula menjual untuk persiapan raya. Dan ramai juga yang dah sibuk membeli itu dan ini. Ako pun ikut juga derang membeli tapi kami menyoping bukan untuk raya cuma mencari sesuatu …

Restoran Makanan Cina Muslim

Ako tak tahu pun kedai ni wujud. Klu tak dek kerna adik nan satu yang kasi tau, konpom sampai ke sudah ako memang tak tahu pun ada kedai cina muslim kat area KL nih. So sebagai nak cover perasaan tak tahu ako, adik nan satu pun m…

Eeeeee teringat topik pagi kat hot.fm pagi tadi. Ye laaa pasal, "bila marah sangat apa yang kowang buat?" Tapi ako idok le sampai nak buat pape kan. Ater ako kan pompuan suci jiwa raga nyaa... Muahahaha.. Kisahnya c…

Eh dah nak raya kah???? Oh tidak... poser lagi 2 minggu je kan. Apa persiapan kowang yer? Ako? ermm... erkk gurlpp... Siyes memang takde plan pape pun. Raya serupa tak raya, sama ajer. Tengok kiri kanan, kengkawan dah sibu…

Beginilah nasib....

Memalam buta dok merenung nasib nan satu. Dibawah cahaya lampu neon di tepi jalan, bertenggek seorang gadis sambel memerhati keadaan yang sunyi sepi di situ... Memikirkan apakah nasib yang bakal dihadapi malam itu?! Ku tengok ka…

Adusss lepas satu, satu masalah datang... Erkk yang satu ni masalah juga kah?? Eh musti la kan, tanpa yang satu ni konpom sumer bende tak bole nak buat. Sepatutnya gaji kat opis ako ni dapat hari Jumaat lepas. Ok la memang e…

arghhhhhh damn!!! Dia buat hal lagi!! Malam tadi lepas abis latihan lebih kurang jam 8:30 malam, sejurus ako kuar saja dari pintu gate besar opis ako, sejurus ako menjawab panggilan tipon dari sorang opismet, sejurus ako mengera…

Exchange Link BLOG

Just a little note... Kowang pasan tak kat bahagian bawah blog ako ni ada follower/exchange link?? Well, klu kowang berbesar hati dan senang hati, letak lak link kowang kat ruangan 'exchange link ' tu yek. Nak add foll…

Bila kepenatan pasti kita mahukan rehat yang cukup... Bila keletihan pasti kita perlukan rehat yang cukup.. Bila kelesuan pasti kita handakkan rehat yang cukup... Dan yang pasti bila kita letih, lesu, dan penat kita sebenarnya…

Penat! Penat! Penat! Sampai umah je dah jam 10 malam... Memang tak tgk tibi dah, pas mandi terus jer beradu dalam bilik. Tapi yang buat kepala hotak ni penat bila, badan dah letih mata pula tak mahu pejam. Adusss... so tet…

Mom liked to make breakfast food for dinner every now and then. And I remember one night in particular when she had made breakfast after a long, hard day at work. That evening, mom placed a plate of eggs, sausage and extremely bu…

Persiapan Dinner

Alohaaa~ Jeng jeng jeng... Ako tak citer lagi kan kisah nan satu nih. Tersebut cerita, ini last minit punya cerita.. Niat di hati pada mula nya memang malas nak join sebab ianya berupa tarian. Sedangkan kesukaan ako lebih t…

Lunch time!

Makan! Makan! Makan! Startnya dari sorang saja yang hanya bawa ikan bilis goreng sambal. Pastu masak nasi putih kat opis. Yang lelain apa lagi, bila aroma nasi sedang masak terbau-bau di udara, maka memasing pun terus turun ke k…

Hampir setiap pagi ako mendengar HOT.fm bersama si putih. Dan sempat juga melayan topik panas pagi tadi. Topik berkenaan 'status di facebook'. Ako pasti rata-rata kowang yang mendengar hot.fm pasti perasan kisah facebo…

Pagi kuar umah macam biasa jam 7.30. Macam biasa juga drive ke opis dengan memandu si putih. Dah memang terbiasa akan melalui Jalan Sentul terutama sekali di hadapan pasar sentul. Hari-hari memang jalan di situ tak lari dek ke…

Cluedo

Yuuhuu Kowang ingat lagi tak cerita ako menembak jumaat lepas? Kan ako beriyer2 men tembak-tembak semata-mata nak dapatkan hadiah berupa voucher MPH. Maka atas usaha gigih kami, kami berjaya la juga mendapatkan voucher yang b…

Coti-coti wiken dua hari lepas memang dok layan tibi je la memanjang. Nak kuar, uishh memang malas yang amat. So nak tak nak memang kena ngadap tibi je la kan. Layan arr astro channel 702. Ada movie omputih tajuk lupa lak. Tap…

Kenapa? Kenapa? Kenapa? Why? Why? Why? Dari jumaat lepas ako nak loading gambar masuk ke blogger nih tapi tak lepas-lepas.. Katanya 'server rejected' ... Aiyoo... apasal ek? Nak kata album gambar dalam picasa dah pe…

K-Fair 2010 "Discover the Values in You"

Tiga hari berturut-turut, bermula 14hb Julai hingga lah 16hb Julai, kat opis ako ni diadakan satu event yang dipanggil "K-FAIR" yang bermaksud 'knowledge fair'..erkk ye ker? Muahahhaa.. Pape je la yang penting d…

Recognition Award

Makan dah abesssss..... Kita citer pasal award plak k... Kat opis ako ni, setiap jabatan akan diwajibkan me rasuah eh silap, diwajibkan bagi 'award' kat pekerja-pekerja. Macam mana pilihan award dibuat bergantung la p…

Farewell Party

Burlpp... Kekenyangan.... Citer dua hari lepas.. Makan-makan FREE kat opis ako nih. Eeee klu nama pun FREE, konpom la memasing senyum melebor je kan. Bersempena dengan perpisahan mereka sumer meninggalkan department sekaligu…

Dulu monitor, sekarang TV pulak..

Yuhuuu.... Kat opis ako ni sana sini dok sibuk cari 'COP'.. Ye la nak dapat lucky draw la katakan.. Tapi citer pasal tu ako hold dulu. Kena kasi kumpul maklumat dan isi-isi penting, baru syiok nak share ngan kowang. Da…

Assalamualaikum Kejayaan Sepanyol menjuarai Piala Dunia 2010 awal pagi kelmarin menjadikan sotong kurita bernama Paul semakin popular mengalahkan bintang bola sepak yang berjuang bermati-matian di padang untuk meraih kemenanga…

Email dari Admin unit, Dear all, Please be informed that we will be having our Departmental Recognition Award and Farewell ceremony for our colleagues, today, as per details below. Venue : 12B "Dining Area" Agen…

Lunch... Operasi mencuci gambar dan cari frame.. Operasi sempena event lunch esok.. Operasi makan-makan PERCUMA.. Biasa... memang slalu operasi macam ni last minit punya... Biasa... yang jadi mangsa, paham-paham sendiri je…

Sejak seminggu ako x bertenet kat umah ni memang tetiap malam ako tido awal. Nak layan rancangan kat tibi, ermm kekadang takde yang berkenan di hati. Klu ada pun, ako layan arr tibi hingga jam 10 malam sahaja. Lepas tu konpom …

Dua tiga malam akhir-akhir ni ako berpeluang pulang dengan menaiki lrt. Itu pun gara-gara si putih terlantar di 'spital area sri rampai. Dah lama rasa nya pulang dengan lrt nih.. Berhenti di stesen sentul timur iaitu hent…

Ada seorang teman bagi tahu, blogging ni membuang masa. Ako pikir, " ermm ye ker?" Tapi bagi ako, terpulang pada individu tu sendiri.. Blogging bagi ako bukan membuang masa tapi mengurangkan semak di benak kelapa. …

malam semalam; sms dari dia: watpe? tiada balasan dari ako................. malam tadi; sms dari dia: yuuhuuu .... balasan dari ako: Sori hp x leh call out, pinjam hp adik. sms dari dia: bagi no tip0n umah balasan dari ak…

alahaiii anak0mak ~ Malam, jam lebih kurang 8 malam.. Seluk henbeg, ha jumpa pun 20 sen.. Gigih genggam d0ploh sen sambel jalan menuju ker lrt bandaraya.. Berdebar-debar gak semasa melalui jambatan di waktu malam tapi selama…

Hukum lukisan inai

Sekadar berkongsi .. Nota Jemari : sharing is caring

Wahai SEPUPU-SEPUPU ku....

Ditujukan khas buat sepupu nan satu... cik Zaharah,,, Ako malas nak citer pepanjang, ko baca je la ye.. :p Nota Jemari : sumber dari harian metro.

Selamat Hari Raya

Bekfes semalam, bukan seperti hari-hari biasa di sini. Kami ke cafe dan sangat excited bila tiba-tiba ternampak menu lain dari yang lain di situ. Memang susah nak dapat menu sebegitu di cafe kami. Maka, dengan semangat hendak mel…

Watermark lagi

Petang sumer, Kena hapdet cecepat nih. Kat umah dah x leh nak online, so pepaham je la ye.. Ok ni nak citer pasal watermark. Ala yang ako tempah baru-baru ni kat whitey mommy . Saja-saja la kan nak kongsi-kongsi ngan kowang p…

~alahaaii anak0mak..:. Eh, mana pigi komen-komen dari kowang??? Rasanya ada la 2, 3 komen yang ako dah reply tapi tak appear pun. Ha sudah, takkan ko pun maj0ks sebab ako maj0k ngan streamyx???? Aiyooo blogger oo blogger...…

Lepas 'kaki', 'badan' pulak saket

alahaaaiii anak0mak~ ermmm.. malam tadi awak giler ako masuk bilik membuta. Jam 8.30 malam memang dah selamat ako bermimpi indah.. Tapi tup tup jam 3.30 pagi ako terjaga. Ye la kan, dah cukup 6 jam ako tido. Bila dah terjaga, b…