Showing posts from August, 2010Show all

Salam, Kali ni bersiaran dari selatan tanahair. Alhamdulilah plan ke singapura semalam telah selamat terlaksana. Walau ada rintangan di pagi semalam sebelum bertolak, namun akhirnya berjaya juga ako atasi. Seharian sabtu di k…

Selangor cuti, KL sesak???!!!!

Adat laaa.. Tambah-tambah sekarang ni kan tengah bulan ramadhan. So, bila dah ada cuti memasing amek peluang la gi soping kan?! Selangor kan arini cuti sempena nuzul al-quran. Maka harus, wajib orang-orang yang kat selangor a…

Hepi besday BIG BIG BIG BOSSS

Sambutan besday bulan poser... Pape pun Happy belated Birthday to my BIG BIG BIG BOSS kat atas tu.. Memang setiap kali besday beliau department ako ni musti akan bagi sesuatu. Ini dikira bodek kah??? muahahahha no komen la ye.…

Catatan Ramadhan: Hari Ketujuhbelas

Salam sumer, Ini lah kuih raya pertama untuk ako. Bukan beli sendiri apatah lagi nak membuatnya. Ini adalah kuih raya pemberian bos kecik. Alhamdulilah memang tetiap tahun beliau akan memberikan kuih tart atau kuih almond londo…

Alaaa.... orang gomen pun dapat tau duit saguhati RM500... Kita?? Ala takkan duit raya tuk kita takde tahun ni, boss???? huwaaaaaa meraung tak berlagu la gamaknya camni.. Teruss jatuh mood nak beraya.. Oiii macam la ko beraya…

Akhirnyaa...... "LEX BLACK" berada dalam genggaman!

Harta baru ako! Yeehaaa................... walau bukan jenis yang diidamkan tapi ini pun sudah cukup berbaloi dan mengembirakan hati ako. Sangat-sangat suka!! Ekceli berkenan yang kaler merah tapi rege adalah mahal dan bila dah…

Catatan Ramadhan: Hari Kelimabelas & Enambelas

Salam 1Malaysia! Kali ni ako nak citer pasal projek ramadhan. Sudah 2 tahun menyepi dan akhirnya tahun ni ia kembali lagi. Projek ramadhan membuat popia. Ala, ako gerenti kowang pun pasti reti dan tahu camne nak buat kan?! Senan…

Pejam celik pejam celik, hampir setengah bulan dah ye kita ni berpuasa. Alhamdulilah. Hari ke-14. Apa ye catatan untuk hari ini? Oh ye, 24-26 Ogos ni, KOOP kat opis ako ni buat promosi bazaar ramadhan. Opkos bazaar yang ini…

Bazaar Jalan TAR

Selamat berbuka kengkawan....... burlpppp.......... kenyang sudah!!! hehehe... Jumaat lepas kami bertiga bersemangan mahu meninjau-ninjau di persekitaran jalan TAR. Biasa la kan bila tiba je musim perayaan macam ni, banyak la g…

Catatan Ramadhan: Hari Keduabelas & Tigabelas

Salam petang senin, Ahad ako kat umah ajer.. Coti-coti wiken ni memang konpom la ako bangun lewat. Iskkk apa nak jadi ntah. Ater klu bangun awal pun bukan leh buat pape pun?!! Erkk.... aiyo punya la berlambak keje-keje yang …

Pejam celik pejam celik dah sebelas hari ghopenya kita berpuasa ya... Alhamdulilah.... Sabtu, hari cuti. Maka bersemangat untuk memasak. Menu arini, ikan bawal sweet sour, sayur kobis goreng, ayam goreng instant dan juga kar…

Tak bangun sahur lagi! OK kali ni memang liat yang amat. Nape ye seminggu ni cam malas nya nak bangun??? Tapi nasib baik la siang harinya tak rasa lapar dan penat. Alhamdulilah. Hari ni cam CARGAS sket. Hari ni Jumaat so m…

Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will lie under the stars and listen to your heartbeat, or  will stay awake just to watch you sleep... wait for the boy  who pref…

Bersiaran lagi.... Ntah nape sejak 2 menjak ni ako malas betul nak bangun sahur.. Puas la adik ako ketuk pintu kejutkan ako bangun. Nyahut mmg ako nyahut masa dia panggil tapi pastu zzZZZZZzz.. ako terus kan ajer tido ku itu.…

Sejuk mata memandang

Melepak di lanai sementara menunggu kan yang lelain untuk berbuka bersama-sama. Memang dah plan mahu berehat sambel menikmati suasana kat sini. Nyaman!! Sungguh kalau soh melepak lelama pun ako tak kisah. Apatah lagi klu so…

AIR ASIA, sila jawab!!

Aiyooooooo??!!! Gurlppppp tercekik ako bila tengok figure dari webiste air asia nih!!! Ako saja la kan masuk-masuk kat website air asia dan saja-saja la juga ako pilih destinasi yang simple jer. Dalam malaysia je pun. Ni dah bebe…

Apa ya catatan untuk hari nih??? Oh rasa macam sama je rutin bulan puasa nih... Bersahur dan berbuka... berterawikh??? erkk ye ye ako ngaku ako tidak berterawikh sudah hampir 2 tahun. Sejak arwah MAK takde, ermm ako jarang dah …

Haritu berbuka kan... Tengah asyik mengunyah alih-alih tergigit bibir. OK la sekali tak rasa saket sangat... Kunyah lagi.. Oucchhhh tergigit lagi.. Yang buat saket tu sebab tergigit kat tempat yang sama!! Dan sampai l…

Sudah hampir seminggu kita berpuasa ya. Semalam buat pertama kali berbuka ngan adik dan adik ipar. Memandangkan pestime kan nak berbuka sesame, maka macam-macam la pulak hidangan di atas meja. Aiyooo padahal ako bukan nya buka …

KUALA LUMPUR 19 Julai – Kalau tahun ini sambutan Hari Kebangsaan diadakan pada bulan puasa, tetapi pada tahun depan, sambutan Hari Kemerdekaan negara itu akan diadakan serentak dengan Hari Raya Aidilfitri. Menurut Jadual Hari …

Tarikh Hari Raya Aidilfitri adalah sentiasa tetap dan sama mengikut kalendar Hijrah. Namun begitu tarikhnya sentiasa berubah mengikut kalendar Masihi kerana kalendar Hijrah adalah mengikut peredaran bulan manakala kalendar Masihi…

Salam, Pepagi dah buat hilang mood. Ingat pagi ni nak kuar umah awal. Tapi malang tak berbau. Lagi sekali tayar si putih pancit daaaaa.... Adusssss..... memang dari bersemangat nak gi keje terus hilang mood. Umah ako ni n…

Contest "Pencarian Tetamu"

Salam malam puasa ke-lima, Ok ok takmoh citer pepanjang k.\ Terbaca kat FB kak norz tentang contest yang satu ni. Kowang kenal tak novelis Norzailina Nordin atau chef Norzailina? Personaliti tv yang sering muncul kat majalah m…

Salam ramadhan hari yang kelima, Lepas sahur tadi, lepas subuh tadi, ako terlelap. Bangun-bangun je dah jam 2:50 petang!! Gurlpp..... aiyoooooo!! Terus terpikir nak masak apa untuk berbuka nanti. Adussss bukan senang nak m…

Salam, Masuk hari yang ke-empat kita berpuasa. Terlepas bangun sahur.. Padahal jam menjerit-jerit kat tepi tinger tapi bila dok pikirkan arini ari cuti maka kemalasan untuk bangun adalah sangat-sangat tinggi. Sudahnya, memang…

Bazaar Ramadhan Puspanita

Salam petang Jumaat, Yaahooooo esok cuti!!! aiyo tapi poser time cuti adalah sangat azab.. Konpom ako membuta je esok nanti. Nak citer sket pasal aktiviti kat opis ako bulan poser nih. Bazaar ramadhan anjuran Puspanita. Ekce…

Catatan Ramadhan: Hari Ketiga

Assalamualaikum..... Sudah hari ketiga kita berpuasa ya.. Alhamdulilah.... Dan macam biasa juga memang minggu ni ako akan berpuasa, bersahur hatta berbuka sorang-sorang. Tapi ako tak kisah pun. Ye la bersahur, berbuka sorang-sor…

Siap sudah membeli makanan untuk berbuka petang nanti! Simple aje deh... Laksa Johor... Rojak mamak... Nasi putih + Rendang daging (sah-sah yang ni ako simpan untuk sahur esok).. Nak soh ako masak? Ermmm takde la nak mas…

Sogo oo Sogo

Lunch tak tahu ekceli nak ke mana... So merayap la ke Sogo kejap. Kebetulan ada mahu membeli pape yang patut. Terus ke bahagian supermarket. Amek itu, amek ini... Ermm... x sangka plak sampai RM50 kena bayar. Aiyooo.. mahal nya …

KUALA LUMPUR, 11 Ogos (Bernama) -- Lebih 40,000  pekerja bank akan menerima 'durian runtuh' antara RM3,700 dan RM12,000 sebagai bayaran tunggakan hasil rundingan perjanjian bersama (CA) di antara Kesatuan Kebangsaan Peker…

Aiyo.... Pepagi dah ngantuk. Menguap-nguap ako dari tadi.. Ni la bahana , tak pernah-pernah awal2 makan nasi sangat.. Alih-alih makan plak pagi nih, ha amek ko.. Tahan ngantuk je la di awal pagi.. Berat sungguh mata nih.. …

Salam untuk hari yang kedua. Alhamdulilah masih ada rezeki dan panjang umur untuk berpuasa lagi tahun ni. Sahur masih lagi keseorangan. Hari ni ako makan nasi dan sambal telur. Berat sket dari semalam. Bukan leh makan banya…

Malam tadi, dok layan FB terbaca la kat status novelis ahadiat akashah tentang drama Budak Setan nih. Katanya akan disiarkan jam 10:30 malam kat astro prima. Harus la ako menanti dengan sabar untuk melihat sendiri drama yang diad…

Last week, ako tingin sangat nak tengok wayang... So cecepat ako masuk website TGV dan terus booking tiket. Setel tapi alih-alih kena bayar RM60. Huh??? Ok gilos apo tengok wayang sampai enam poloh hengget!!! Pastu belek pun…

Besday Party Mengejut!

Wei blackout ker?????? Baru nak menyuapkan puding roti ke dalam mulut, alih-alih gelap je tempat tu. Gurllpp..... Memasing buat muka blur padahal.... Tup tup kat pintu masuk nampak ada belon. Hahah tu dia si shaz dan Aemiey dok…

Assalamualaikum, Hari ni 11 Ogos 2010 bersamaan 1 Ramadhan 1431H. Hari ni sekali lagi umat Islam mula berpuasa. Dan hari ini juga segala setan dan hantu dah masuk 'lokap'. Hari pertama bersahur.. Memandangkan sengs…

Appreciation Day

~Para 'artis' dan krew-krew yang terlibat semasa show dinner tempoh hari~ Appreciation Day untuk kami, diadakan di Lanai Kijang jam 6pm pada hari semalam, 9 Ogos 2010 Semalam, kami diraikan! Yeay... sangat terasa diharg…

Kalau esok confirm poser, ermm agak2 ako kena sahur apa ya esok? Situasi: ~ Sengsorang je kat umah ~ Bila dah sengsorang konpom cam malas nak bangun tapi WAJIB sebab kang kelaparan plak waktu siang esoknya ~ Nak masak, ermm …

Baju Raya dah SIAP??

Assalamualaikum, Insyallah klu takde aral rasanya esok kita dah mula berposer kan?! So, dikesempatan ini ako nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak buat kowang sumer pengunjung blog ini. Moga ramadhan kali ni akan me…

Roboh baju itu!!!

Muahahahaa.. Memang ghase nak guling-guling dok gelak kat situ. Tapi iskkk harus kena kontrol lobang idong gak kan. Kang dari nak gelak kan orang, tak pasal-pasal orang plak gelakkan kita Mana tak nak gelak kowang oiii... …