Followers

Saturday, September 25, 2010

Beraya ke Setapak Indah

Beberapa hari tak hapdet cerita...
sambung sket la ye citer pasal raya.
Ahad 19 September lepas, uishh dah hampir seminggu kejadian ini. Kebetulan kedatangan sishoney ke KL, maka kami berpakat mahu beraya ke Setapak indah, umah sape lagi klu bukan che ct dan juga che mat. Ekceli ako sudah beraya dulu ke sana tapi sebab takde segan silu ako datang beraya lagi buat kali kedua. Harap tuan umah tak kisah la ye dengan kedatangan ako yang lebih dari sekali tu. *sengih*

First, ako beraya dengan ABIN.
Excited sungguh ABIN bila sampai kat umah acik CT dan acik mat tu.
Apa taknya, dia terlebih excited nak main tangga.
Tambah plak ada 'kawan-kawan' kecik dekat umah acik CT kan.
Bertambah-tambah la dia excited, berlari sesuka hati kat sana. Harap-harap la tuan umah tak kisah dengan keletah si ABIN yang tak reti duduk diam tu. 

Tengok la tu, siap sempat lagi nak buat spot check kat beranda umah acik mat ya. Ntah apa yang dia sibuk nak cari gak nya...??!! Ooo baru ingat , ntah nape aunty nana ingat umah acik mat ada ikan, tu yg si ABIN cam excited nak tengok ikan agak nya. hehhe... Takpe ABIN, nnt aunty nana suggest soh acik mat bela ikan kaloi eh depan umah dia heheheh... :p

Taadaaaaaaaaaaaaa..... plan yg separuh dirancang oleh bondarock.
Seb baek la tuan umah tak ke mana-mana ahad aritu. Maka kami merancang mernyerbu umah mereka untuk berhari raya. Al-maklum nak serbu umah bujang, cam x sesuai ajer kan. Hahahaha maka umah yang udah berkeluarga aje la yg jadi sasaran kami. 

Klu dah nama ke umah Puan CT, tak lengkap klu tak terhidang macam-macam makanan kan ;-) Rasa nya memang tak kan kelaparan la gitu. Terima kasih la ye kak ct oiii, walau anak dara awak takde kali ni nak membantu tapi dapat la juga kami merasa masakan awak lagi. hehehe.. Jangan serik terima kedatangan kami lagi tau :p

Kedatangan shai memang tak lepas dari membawa sesuatu.
Thanks shai, sedap gak lemang tu, lembut dan lazat!!! 
Bertambah kenyang la kami sumer petang itu. Burlpppppp...............


Tuan umah nih memang tak reti dok diam kan...
Dihidangnya pulak kami dengan minuman petang.
Adusssss naik kembung kami menikmati minuman petang itu sambel menonton drama yang ending ntah pape itu.... aishhhhhhh tension je!!

Pape pun, terima kasih sekali lagi la ye buat kak ct dan che mat kerna sudi menerima kedatangan kami ke teratak 'indah' kalian berdua. Kami sudahi kepulangan kami dengan 'burlppppppppppppppp'... hehehe tanda kami kenyang!! hehehe

Nota Jemari: sedap, lazat, nikmat... 

5 comments:

mya said...

ret, ko nampak kurus ar lately

AKO @ retna said...

mya,
huh kurus??? klu betul alhamdulilah.. tapi iskk..... iskkk

cha said...

abin sangat sesuai dengan Oni, suka memantau rumah orang, suka main tangga, yang pelik tu barang2 cantik bersepah atas meja pun dia tak heran.

Mawar Merah said...

Kenyangnye mkn lemang..

AKO @ retna said...

ch@,
hehhehe nak jd spektor polis kot hahahaha

mawar,
hehehe