Followers

Friday, September 3, 2010

Catatan Ramadhan: Hari ke-23

Dah nak raya eh??
Kejap nya masa..
Bila dah dekat nak raya nih, murah la rezeki sket.
Apa taknya, ramai la yang nak bagi kuih raya free, makanan free.. duit raya free? eh ermm dah 2 tahun x dapat duit raya dari BIG bos... Ye la kan sejak bos bertukar nih. Tapi tak dapat duit, dapat kuih raya pun jadi la kan..

Ini pemberian dari sorang manager kat sini.
Kuih raya plus tupperware.
tapi pemberian ni khas untuk EO ke bawah je la yer.
Thanks kak farina for da gifts.

BAKTI pun tak lepas peluang gak nak bagi bubur lambuk kat sumer umat islam kat bank nih. Memang tetiap tahun akan dapat bubur free. Hehehe tapi ako x suka sangat so ako bagi je la kat kengkawan yang suka. Terima kasih juga kat BAKTI atas pemberian ikhlas itu.

Tahun ni ako masih lagi berpeluang tuk bayar zakat.
Alhamdulilah kaunter zakat ada dibuka di surau kat opis nih.
Senang sket keje ako.
Ye la, ako cari gak kat area sogo tapi tak jumpa pun. Macam tahun-tahun yang lepas klu tak silap, ada la juga kaunter zakat ni dibuka kat sogo tapi tahun ni tak nampak plak. Ke ako yang tak pasan ek? Pape pun, dah selamat la ako menunaikan rukun islam yang ke-4 nih.

Nota Jemari: alhamdulilah..... pada yang belum bayar zakat, masih ada waktu lagi!

No comments: