Followers

Monday, September 13, 2010

Pizza Hut vs Domino's Pizza

Hari tu kan, lepas jer balik dari kampung, ako sampai KL lebih specific ako sampai kat umah lebih kurang jam 8 malam. Sejak malam raya sampai la raya ke-3 ako bermalam kat umah kakak ako di Taman Rowther, Gombak. So sebabkan terlalu banyak sangat makan rendang/ketupat/lemang maka malam itu kami mahu ubah selera plak. Mahu makan ala-ala western atau lebih specific fast food.

Tekak ako ekceli nak makan KFC tapi sebabkan malas dah nak kuar balik, plak tu KFC takde delivery servis, maka kami beralih arah mengorder Pizza Hut.

Mula tu ako malas nak call, so ako ingat mahu order online saja la. Senang kan sebab dalam masa yang sama kita leh take time nak pilih menu. Dan sebab ako stay kat umah kakak, so dia dalah pertama kali mahu mnegorder delivery pizza hut, maka terpaksa la mendaftar terlebih dahulu nama beliau dalam website pizza itu. Ok fine, xpe la ako daftar akan ajer la. Tapi tak berjaya sebab kononnya website pizza tak dapat nak trace alamat umah kakak ako tu.

So yang tu ok lagi, terus ajer ako mendail 1-300-88-2525 dengan harapan senang sket kan berurusan dengan operator pizza tu sendiri. Dah dapat cakap, pastu operator nak sahkan alamat umah, alih2 dia cakap, "maaf kami tidak membuat pengantaran di kawasan umah anda"... HUH????? Huh??? HUh???????

"eh.. kenapa plak??? Jiran depan umah saya nih, ada je home delivery!!"
"ye ke kak? Tapi memang kami tak hantar kat kawasan perumahan tu?"

OK so skrg ni sape yang nak disalahkan????
Wah menyombong ye ko pizza hut!!!
Takpe takpe, lepas ni jangan harap ako nak makan ko lagi!!
Nama saja sudah ternama, ko pilih2 kawasan plak mahu buat delivery ya..
Huh sudah, ako sudah maj0kss sama ko!!

Terus ako teringat sama Domino's pizza.
Ako masuk website dia. Ako daftar.
Ha senang! Derang ada buat penghantara ke kawasan umah kakak ako tu.
Yang paling best, lepas je setel urusan pemilihan menu dah ko submit, terus dia akan kuar GPS ni. Ini kira kowang punya order tracking la gitu. Senang dan best sebab ko leh tahu, order ko sudah dikesan, lepas tu derang tgh buat persiapan, derang tgh bakar pizza ko, pastu derang akan inform pizza ko tengah dibungkuskan ke dalam kotak, siap sedia untuk dihantar. Even klu derang lambat ko leh tahu, dan hingga lah pizza ko sedang dihantar pun ko leh tahu. Senang kan!! Eeee sangat-sangat suker servis derang ni laa! Impresif!!

Domino's pizza ni ako hanya suka makan pizza jenis thin crust saja.
Memang nyummy!! So klu korang suker thin crust, memang ako suggest makan dominos. Klu thin crust pizza hut, ermmmm sangat menjenkelkan tekak ako..*wah jengkel lagi tu.. hahaha* Cuma klu ko nak makan pizza biasa ako x suggest kowang amek dominos ni sebab kureng sedap sket. hehehe

Pape pun terpulang la pada kesedapan tekak kowang kan. Yang pasti ako tatap akan jadi peminat No.1 Domino's pizza. Nyummyyy.................

Nota Jemari: ..padahal, pizza hut paling dekat adalah Sri Gombak, dan donimos plak kat Giant Batu Caves.. Ermmm....

7 comments:

sonata anak kancil said...

salam...SHRMZB...dah lama tak main order macam ni....he3x...bila tekak terasa nak makan - tapi malas nak kuar - order jugak la nanti !

AKO @ retna said...

hehhhe mmg time malas mmg order je la thru telipon or internet hehe

ElyaElmo said...

cuberlaaa...carlifornia pizza kitchen pulak :D

cha said...

kita suka dominos, tapi mrAbi suka pizza. eh, bkn rmh tu tgh bdr ke? ngape dia takmo hntr? saje tu, mls.

Mr Noble said...

wah! canggihnya domino's pizza ada tracking tuu. org suka pizza hut sebab crust dia tebal. tp kalau tgk tv cite omputih, crust pizza diorang tak tebal pon, nipis2 je :)

AKO @ retna said...

Elmo,
california eh... ok nnt kita try k

ch@,
tak tahu arr nape dia x moh hantar...

mr noble,
kta x suker crust tebal tu yg amek dominos hhee ;)

ros said...

k ros singgah ya retna..