,

Semangat Kemerdekaan


Aritu ako gi beraya umah jiran.
Ala tak jauh mana pun, jiran menyeberang umah jer.
Masa sampai kat umah jiran tu, kebetulan si ABIN tunjuk sesuatu.
Ako pun tengok.
Wah...... cuba kowang tengok gambar kat atas nih..
Semangat MERDEKA masih ada lagi.
Tapi tak heran la kan. Ako pasti memana umah pun akan pacak bendera Malaysia sempena bulan merdeka nih.

Yang menarik pandangan mata ako, bendera yang satu itu. Cuba kowang peratikan betul-betul gambar kat atas nih. Betulkan ada sesuatu yang menarik perhatian.

OK ako kasi close up sket.
Taaadaaaaa....... bendera malaysia juga tapi sudah macam digigit tikus plak. heeheh Tak kisah la. Ini lah baru dikatakan semangat kemerdekaan nih.

Walau bendera tu dah tinggal cam nyawa-nyawa ikan tapi tuan umah tatap bangga nak pacak bendera itu kat laman umah dia. Perghhhh memang betul-betul berjiwa patriotik gitu.

Hidup MALAYSIA... *tetiba kan*

Nota Jemari: Kowang ada??? Ako memang takde.. ngaku nih!
Share:

2 comments:

  1. aku ada tp dlm lemari..dulu2 thn lepas aku gantung tp thn ni xde semangat plk..hehehe
    *ngaku nih..ngeh3x

    ReplyDelete
  2. hahaha ako dah bape tahun x nah gantung lagi dah ehehe

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.