Showing posts from October, 2010Show all
Mukadimah: Final Gadis Melayu

First season dulu pernah la juga layan...... Then second season ako layan la kejap walau tak sepenuhnya... Season ketiga ni, ha langsung tak terlayan apatah lagi tertengok. Tapi............ Malam ni tak pasal-pasal ako akan laya…

Malam sunyi tanpa ..

Ako ada satu habit la skrg nih.. Baru ako pasan.. Klu dulu time-time ada internet, tak heran la kan klu tetiap malam leh ngadap laptop sebelum tido. Tapi bila internet sudah ilek , ako tatap juga akan ngadap laptop. Cuma yang be…

Happy Birthday, Boss!

Semalam ako MC. Jadi tak tahu lah perancangan mereka nak nyambut besday bos arini. So pagi ni sampai2 je opis mereka sibuk buat preparation pape yang patut. Oh takde la prepare apa sangat pun. Cuma jamuan makan-makan sahaja. Mac…

Wanita kahwin diri sendiri

TAIPEI - Seorang wanita, Chen Wei-yih mengambil keputusan untuk berkahwin dengan diri sendiri selepas dia tidak berminat dengan lelaki yang ditemuinya, lapor sebuah akhbar semalam. Dia turut menerima tekanan sosial kerana masih …

Amazing Race Asia - Season 2

Khamis lepas ako berpeluang layan citer nih... EH citer ker? Program realiti la kiranya kan.. Astro ni memang suka kan buat program-program macam ni tapi amazing race ni bukan ker tajaan channel AXN?? ee pape je laa ye..... S…

Program realiti Mari Menari

Kowang tahu tak program astro yang baru ni, "Mari Menari"? First of all, tak terpikir dek akal ako nak join derang malam tu bertenggek kat studio astro. Tapi memang thank you la kat si Janet atas pelawaan dia, ako pua…

Kopi 20 sen???

Percaya tak ada kopi yang boleh diminum dengan harga 20 sen secawan?? Siyes, memula kami pun tak caya tapi setelah mencuba, pasti memang secawan kopi itu hanya berharga 20 sen sahaja. Unbelievable!! Masa kat melaka tempoh hari…

Melaka, bandaraya bersejarah ..

Selamat datang ke Melaka. Check out je dari hotel terus kami rancang tuk jenjalan kat bandaraya melaka nih. Destinasi opkos la kat area bandar hilir sana. Dah situ je tempat utama para pelancong akan 'bertenggek' kan. S…

Melaka Dalam Sejarah

Siang bertreasure hunt.... Malam nya pulak menghadiri dinner kat Hotel Renaissance, Melaka. Tema malam itu adalah 'Melaka dalam Sejarah'. Mula nya ako malas plak nak sewa-sewa baju nih... Nak bergaya sakan ke hape.. Tapi…