Followers

Monday, October 25, 2010

Kopi 20 sen???

Percaya tak ada kopi yang boleh diminum dengan harga 20 sen secawan??
Siyes, memula kami pun tak caya tapi setelah mencuba, pasti memang secawan kopi itu hanya berharga 20 sen sahaja. Unbelievable!!

Masa kat melaka tempoh hari, tengah jenjalan, tekak plak haus. Penat kepanasan maka ternampak satu iklan kat satu kedai ni. Sangat menarik minat memasing untuk mencuba. Walau teragak2 tapi kami masuk juga ke dalam kedai itu.

Macam tak caya jer ada ker skrg ni orang akan jual rege secawan kopi dengan 20 sen sahaja???? So untuk memastikan kesahihan harga itu, kami cuba masuk dan order bukan secawan tapi 2 cawan.

Masa ni memasing dah ready sebelah duit 20 sen, dan sebelah lagi RM .. kot-kot la tetiba rege nya bukan 20 sen kan, so atlis dah ready sesiap duit extra nya tu.

Ako haus so ako order cendol. Perghhh sejuk tekak lepas dapat minum ais yang banyak itu. Lega! Tapi jangan lak kowang ingat cendol ni rege nya 20 sen gak. Iskkk harus la mahal sket rege nya kan.


Dah siap makan, so ready nak bayar.
Memasing dah hitung2 macam x logik kan rege secawan kopi hanya 20 sen jer.
Tapi bila dapat je bil, yaa memang konpom betul!!
Secawan hanya 20 sen!!
Muahahaaha mula lepas tu memasing macam nak order lagi sewacan kan.
Pape pun, bagus juga kan promosi kedai tu. Klu kat KL agak2 kowang bole dapat ker rege macam tu??

Nota Jemari: Kenyang .. macam tak caya tapi percaya lah!

4 comments:

cha said...

ala-ala oldtown ye kakRet.

AKO @ retna said...

ye la kot.. ehhehe mmg old jugak laaa :p

mekchu said...

uwaaahhh.. murah betul tu.. tp jgn dah murah kat kopi, up kat cendol pulak... itu semua potong tang corner tuh

AKO @ retna said...

mekcu,
yang murah mmg kopi je pung...

tang makanan lain rege cam biasa arr hehehe

so klu just nk melepak minum kopi je, agak berbaloi la kan :-D