WHAT, SAMAN?????!

Baru siang tadi terhegeh-hegeh nak check saman. ermm.... last week lagi bebudak opis dok mengecheck tapi masa tu tak terpikir nak check pun sebab konfiden punya pasal kan.

OK fine!

Siang tadi kat opis tergerak plak hati nak check juga.
Ako check thru SMS je.
Terus dapat reply 2 saman.
Diulangi si putih ada 2 SAMAN!!!

gurlpppp.... gelabah.

Details kena check kat email.
Buka email.
1 saman pada tahun 2007. Oh ye saman ni mmg ako pasan dah lama dah hhehe tapi cam malas nak bayar, boleh gitu???? ssyyyhhhh...

Then tgk saman yang kedua pada 25 Disember 2009.
Ok ok ako tahu sebab masa tu kami sumer tgh on da way ke cherating. Dan memang kami pasan ada polis tgh dok menembak kat tepi hway. Awal tahun aritu ada gak check klu-klu kena saman yang itu tapi takde plak. So assume memang takde la kan.

Tapi bila sumer owang dok sibuk-sibuk dengan saman, heh tak pasal-pasal saman tu wujud.

Tapiiiiiiiiiiiiiiii cuba kowang tgk bebetul.
Atas ni ako check saman thru myeg.com.my.
Tengok betul-betul, saman yang ada hanya lah saman pada tahun 2007.
Eh so apa jadi kat saman yang ako terima dari email tadi????
Yang mana satu betul ni?????
Takkan myeg tak hapdet lagi data dalam sistem derang??
Ataupun pihak berkenaan yg sms tu tersilap send sman???

Ok sekarang, betul-betul buat ako konpiussss!
Nak bayar ke tak?

Nota Jemari: Nak percaya yang mana satu ni?????

14 comments:

  1. kak ret, baik terus check kat trafik.g je kat kaunter.boleh check..nanti bayar 1, takut ada 1 lagi.tak pasal2 xleh renew roadtax or drivin license..huhu

    ReplyDelete
  2. tu la tp dah 3 tahun renew so far ok heheh....xpe arr nnt check terus je la kan

    ReplyDelete
  3. hai la encik saman nih...mentang2 la esok gaji..plus bonus pulak lagi...nak suruh Ret guna sket la tu utk byr saman ekekke :D

    ReplyDelete
  4. erin,
    hahahha adehhh bonus kena byr hutang dulu ddaaa.a.. *pengsan!

    ReplyDelete
  5. kitorang gi check kat balai...patu terus bayar masa ada diskaun tu hari...i yg slama ni tak penah ada saman, kena gak rm30...rasanya hubby salah park...pejam mata bayar gak la...dang!

    ReplyDelete
  6. ic ic .. ok arr nnt nk g check arr kat balai terus..

    ReplyDelete
  7. salam...
    ermm better p balai trus.. yg sahih disana..
    mgkin sblm ni nak renew ok.. sbb tu blum jadi saman blacklist kot.. nanti klu da lame sangat tak bayar.. baru jadi blacklist kot.. n roadtax akan sangkut..

    err tumpang tanye.. ni kak retna forum mesra ke

    ReplyDelete
  8. Yan,
    tu arr nanti kita gi balai terus je la..

    btw.. aha laa kita dulu kat forum mesra... ;-)

    ReplyDelete
  9. tunggu surat jek dulu kot...huhuhuh

    * skang ade diskaun bayo saman kan?

    ReplyDelete
  10. salam retna..
    akak pun baru jer tahu ada saman..ttupun sebab nak renew roadtax, bank kasi tau road tax boleh renew 1/2 tahun jer.. kena setel saman dulu..

    ReplyDelete
  11. jeng... jeng.. jeng.. dah byk sgt option cenggitu lak jadi nya.. lupa lak bleh check thru mySMS tu kan.. mana satu nak caye tu?

    ReplyDelete
  12. azira,
    bukan diakuan tu dah tamat ke 2 hari lepas?!

    kak aanas,
    hehehe tu la saya dah 3 thn renew mcm lepas.. ermm pasni kena byr juga la gamaknya takut lak x pasl2 kena blacklist kang..

    mekcu,
    ha tu la x tahu nak caya yg mana satu.. feningggg

    ReplyDelete
  13. huhuhuh... boleh tahan kak ret nih bawak kete...

    ReplyDelete
  14. shay,
    iskkk xde arrr tu kebetulan je laju haha

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com