Followers

Wednesday, June 30, 2010

FreshLook Illuminate Promotion

Posto!
Posto!

Erkkk sape pulak yang bagi? Memang tak ingat langsung pasal surat yang satu nih. Bila dibuka, oo baru la teringat. Kisahnya, kawan nan satu nih yang beriyer-iyer soh daftarkan diri tuk promosi tersebut. Promosi contact lense gitu. Aritu kawan masuk kat website ni dan isi pape yang patut pastu arini dapat la sepasang 'mata' baru.



Alamak jangan ditanya ako pape pasal 'mata' nih. Ako bukan nya reti sangat pasal bende-bende melakat dalam mata nih. Pape pun, ako memang suker tengok 'mata' nih tapi nak pakai, ermm erkk cam x sesuai la kan.

Hope kawan ako tu suka la ye dapat pakai 'mata' baru.

Nota Jemari: Sape lagi tak tolong kawan kalau bukan kawan tu sendiri...

Park Yong-Ha found DEAD

Actor and singer Park Yong-ha, known for his roles in “Winter Sonata” and “On Air”, was found dead in Seoul NonHyundong on June 30, 2010.

The police are currently still investigating but the body was found hanging from a rope or an object similar to it, indicating that he most likely hung himself. The reasons for his death are unknown and a will hasn’t been found. But many speculate that his father’s battle with stomach cancer, business troubles after setting up his own management company, and his own 14 year old battle with insomnia may have been reasons for his passing.

The Hallyu star, especially beloved by fans in Japan, was going to make a comeback to television this fall in a new drama titled “Love Song” with Yoon Eun-hye. It is very sad and unfortunate that fans will not be able to see the talented star perform in the future ever again.

Rest in peace, Park Yong-ha.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oh tidakkkk... ako sangat suker tengok dia.
Adehh lepas ni musti rindu nak tengok muka dia yang comei dalam senyuman...

Nota Jemari: source from http://popseoul.com/2010/06/30/park-yong-ha-found-dead/

Tuesday, June 29, 2010

Arak HALAL @ Non-alcoholic BEER?!

Kowang pernah minum BEER??
Uisshhh jangan dibuat, HARAM kan!!
Kang x pasal-pasal jadi darah daging seumur hidup la ko merana.
Tapi kowang pernah dengar ada arak yang boleh diminum oleh orang ISLAM??
Ekceli ako pun x tahu sangat pasal ni sumer hingga lah sorang opismet bawa balik 3 ketul botol arak ke opis tadi. Uishh jap jap kang ada plak yang salah sangka.

Kononnya arak ni adalah jenis yang 'non-alcoholic'.
Kowang pernah dengar MIHAS? Singkatan bagi Malaysian International HALAL Showcase yang selalu diadakan di MATRADE KL. So baru-baru ni ada berlangsungnya showcase tersebut dan arak HALAL ni memang kowang akan jumpa kat sana. Maka, opismet nan sowang ni membeli la untuk dirasai oleh kami di opis.

Ha camni la ghope arak HALAL tersebut.
Ada perasa stobery, anggur dan epal.

Kalau tak silap ako, arak HALAL ni datangnya dari negara Iran.
Ishhh masa kat opis tadi, bila buka je peti ais, mahunya tak terkejut alih-alih ko ternampak botol arak dalam tu kan. Mula ingatkan bebudak cina kat opis ako yang punya. Adehh tapi mmg nak kena la kan, kat opis ko nak minum arak. 

Then bila peratikan betul-betul, baru arr pasan itu ghopenya arak HALAL yang boleh diminum.

Klu kowang, agak-agak kowang sanggup tak nak minum??

Ko tengok!!!
Beriyer2 opismet ako minum.

Erkk psstt ako try juga tapi ya ampun ee yurkkksss rasanya erkk ada sedikit payau, masam manis... Dan yang pasti bukan citarasa anak tekak ako la ye!!

Pheww, atlist mencuba la juga.
Mabuk?? Dushh dushh nak mampos!!
Alhamdulilah masih waras lagi.

ps: Ghase macam air sparkling pun ada juga..

Nota Jemari: Member cakap, mungkin akan dipasarkan di Carrefour tak lama lagi.

Gathering PERSAHABATAN

Wah bunyi cam kelasss jer, P.E.R.S.A.H.A.B.A.T.A.N gitu...
Kisah bermula bila mana seorang teman dan juga sahabat telah kembali ke pangkal jalan dengan jaya dan selamatnya. Alhamdulilah, AMINNNN.

Maka, dengan perasaan gumbira kami berpakat untuk meraikan kepulangan teman nan satu. Dan secret recipe sogo menjadi pilihan untuk bertemu. Niat dihati mahu berkumpul di restoran stimbot di situ (oo sekarang ni sudah tidak wujud lagi itu kedai), bagi mengimbau kembali nostalgia keREMAJAan kami tapi apakan daya.

Antara menu-menu yang mereka makan:-

Carribean seabass - RM17.50
Fish & Chip @ Green Curry @ Spageti meatball plus Air - RM15/set
Japanese Soba - RM13.50

Lapan tahun dulu, Oktober 2002..
Buat pertama kali dan ako ghase macam terakhir kali jer, kami dapat berkumpul together-gether meraikan hari keREMAJAan, keSOLOan serta keDARAan (bak kata kak een) masing-masing.

Mungkin kah peristiwa bersejarah kami akan dapat diulang kembali???

Dan lihat lah mereka sekarang.
Ohh masing-masing sudah hilang keSOLOan dan keREMAJAan.
Dapatkah kowang lihat betapa perubahan telah berlaku diantara kita??

Kenapa tetiba ako rindu plak kegiatan kita yang dulu?

Ija n shida, ingat x kita ke umbai jam 8 malam hari Jumaat semata-mata hanya mahu melantak ikan bakar? Dan jam 1 pagi kita pulang semula ke KL dan kemudian kita terus ke genting untuk bersokaria? Ohh sangat seronok alam REMAJA dan SOLO ketika itu kan?!! "Syyyhhhh jangan kasi tahu laki-laki kowang, kang x pasal-pasal tak boleh berpoya-poya dah lepas nih".. hahaha

Cik noorium, masih ingat kah dikau saat-saat kita bercengkerama di atas bukit cameron? Dan buat pertama kalinya ketika itu ko memperkenalkan kepada kami air blink blink??!! hehehe

Yan, kenapa tekak ako macam terbayang-bayang nak makan sushi buatan air tangan ko ek? lalala

Buat cik sri siantan.. (muahah abesh la ko, melekat arr nama tu lepas nih), welkam to da group! Nampak gaya segala xtvt berpoya-poya ako boleh lakukan dengan ko jer la ye lepas ni.

Buat adik n kakak, masih ingatkah percotian di Sabah dan juga Langkawi?? So, bila mahu ulang sekali lagi?? Pape pun, welkam back shida!!
Tahniah yan sebab bakal timang cahayamata ketiga!!
Dan buat cik noorium dan cik Sri siantan, sabar menanti, mana tahu rezeki kowang akan muncul tak lama lagi?!! *wink*
Akhir sekali, buat farihah dan kak een, ghase nya cam ako x sabar-sabar nak tunggu baby kowang yang ke-empat plak ..

Muahahah... lalala

Nota Jemari: yuuhuu awakkk!! Kita tunggu awak tau!! *wink*

Security yang POYO!!

Kisahnya Jumaat lepas ako dan murshi bertukar pas atas sebab-sebab tertentu.
Maka, isnin iaitu semalam, beliau terlupa pula nak bawa pas keje ako.
So, dengan muka suci di pagi hari ako pun menghadap la security untuk mendapatkan pas sementara.
Dijadikan cerita, security di pagi hari itu adalah berseorangan tanpa uniform. Ermmm tak pasti plak sebab dia preggy or sebab alasan lain.

Dengan muka dan hati yang suci bersih, ako ingin mendaftar diri seperti biasa untuk mendapatkan pas sementara di kaunter. Akan tetapi layanan yang sepatutnya kami dapat tidak seperti selalu.

Patut kah seorang security atau lebih sesuai penjaga opis bersikap sambil lewa ketika berhadapan dengan 'tetamu' mahupun staff opis itu sendiri?

Patut kah seorang security bermuka 'cengil' ketika bertanyakan soklan?

Patutkah seorang security bersikap kurang sopan terhadap pekerja lain?

Dan, patutkah seorang security berlagak sombong dan POYO hanya kerna mereka ada 'kuasa' di situ??

"Eh elo budak kecik, klu ako bawa pas kerja, takde la pepagi buta ako ngadap kaunter semata-mata mahu dpatkan pas sementara?!!"

"Dan.. walau ko nak tahu status id ako yang agak lain dari yang lain pun, tak payah arr ko buat muka yang bughok bebenor ako tengok haisshh... Klu ko mmg tengah preggy skrg ni pun, ha elok sangat la tu, kang x pasal-pasal terkenan lak muka anak ko tengok muka ako yg comei ini.. miahahahaha.... "

"Walau bukan ako sorang yang tak bawa pas kerja, bole tak ko jangan nak buat muka cengil ko bertanyakan soklan bodoh di pagi hari kepada mereka yang lain????... "

Siap ko ye, lepas ni klu pangai ko masih x berubah gak, tahu arr ako mahu kasi report sama BOS besaq ko!!!!!

Nota Jemari: Tak pasal-pasal hilang mood baik di pagi hari semalam.

Monday, June 28, 2010

Sweet Treat - pancake?

Kowang tahu apa nih?
Pernah makan?
Nak cuba rasa?
Ha apa kata kowang pegi je kat The garden sebelah Midvalley tu, kat bahagian food court bawah sekali. Kedai kecik-kecik kat bahagian tengah. Cari je kedai nama 'Sweet Treat - Pancake'.

Jap ako pun konpius, pancake ke ek nama dia nih?
Klu tak silap dia tulih pancake ker ako yang silap pandang kan??
Aiyo nak promote tapi tak tahu nama, ishh sengal tul ar ako nih.
Pape pun memang sedap!!
Yang ini perasa mangga. Harga nya dalam RM8 

Yang ini pulak perasa durian. Harga nya RM10 untuk 6 ketul.
Tapi klu kowang nak rasa-rasa je dulu, kowang leh ar amek utk 2 ketul sahaja.

Dalam inti nya ada la durian disaluti dengan whipped cream.

Begitu juga mangga disaluti juga dengan whipped cream.
So rasa nya bagi anak tekak ako adalah manis-manis lemak gitu.

Maaf, jangan ditanya asal nama pancake. Sebab ako pun macam blur-blur. Ghase-ghase ako kat kedai tulih pancake. Ke ako yang rabun ek??

Nota Jemari: selagi boleh makan.. gumuk sudah tapi ada juga yang kata sudah kurus.. aiyo tang mana yang dah kempis ni??? Ako keKONPIUSan..

Le Chateau De Puah Restaurant Again

Entry ni memang saja ako tempek menu-menu yang ako melantak di Le Chateau sabtu lepas.
Kot-kot lepas ni kowang nak try plak, leh arr pegi jenguk tempat ni k.
Ok tak yah citer panjang-panjang. Jom kasi layan makanan-makanan yang dimakan tempoh hari.

Dah macam air 'traffic light' pula kaler nya. heheh

Kaler merah/oren - Sourplum RM3.80
Kaler kuning - Fresh Orange RM4.00
Kaler hijau - Fresh Apple RM4.00

Ice Peach Tea - RM3.50

Ice Lemon Tea - RM3.00

Agak kurang pada anak tekak ako. Mungkin kekurangan dari segi gula. Heheh ye ye memang ako order lemon tea so harus la rasa masam-masam sket kan tapi mengikut citarasa tekak ako, ianya macam tawar sedikit.

Lamb Chop - RM15.50

Spageti Meatball - RM9.50

Mushroom Soup - RM6.50

Oh yang ini juga macam kurang menyelerakan anak tekak ako.
Dan mushroom nya pun ada sket 'lain macam' rasa nya heheh.
Tapi klu kowang suka rasa mushroom macam dalam tin campbell, maybe sesuai arr kot untuk cuba masakan yang satu ini.

Bubur Daging - RM6.50

Sedap, nyummyy!!
Ditambah plak dengan cili kicap, maka bertambah-tambah lah menyelerakan.
Cukup perasa, pedas dan memang nikmat bila dimakan.

Mihun Goreng - RM6.50

Ako memang suggest kowang try mihun/mi goreng. Itupun klu kowang nak makan light-light. Memang sedap!! Ako memang suka cara masakan mihun nih sebab ako kurang sket klu mahu makan mihun/mi goreng yang kebasahan gitu.

Pau Rendang Daging - RM2.50

Yang ni ako tak rekomen sebab kurang menyedapkan anak tekak ako.
Tapi mungkin kowang boleh cuba pau perasa yang lain plak yer.

Permata Hijau - RM8.50

Ku ingatkan apa la jenis makanan ini. Wow, nama agak unik gitu.
Bila ditanya, ooo ianya ada lah seketul timun yang dipotong bulat kemudian diletakkan tuna dan udang di tengah-tengah nya. Ermm rekomen untuk mereka yang mahu berdiet. Sesuai sangat-sangat. Kira macam ko makan ulan-ulaman la gitu.

Tauhu Bakar - RM4.50

Potato Boat - RM7.50

Yang ini pun ako rekomen kowang cuba.
Sedap giler!! Opsss mengikut anak tekak dan selera ako, memang sangat-sangat memuaskan hati. Kira potato boat ni adalah kentang rebus gitu. So kira memang makanan sihat la kan! So rekomen untuk mereka yang mahu makan light-light dan berdiet.

Chicken Chop - RM12.50

Ice Cream Cake - RM6.50/slice

Dim Sum - RM3.50

Dan yang paling ako suker sebab ada Dim Sum.
Memang susah nak cari kedai melayu yang jual dim sum.
So pada kowang yang tingin nak makan, boleh la cuba makan kedai ni ye.
Harga dim sum bergantung pada jenis. Harga antara RM3.50-RM4.50

Menu lain-lain kowang leh check kat sini.

CONTACT DETAILS:

Lot 2381,Jalan Puah,Kampung Puah,
3rd Mile Jalan Gombak,53000
Kuala Lumpur, Malaysia
Tel:03-4024-0787
Hp:012-212-6331,016-212-6331
Fax:03-6189-5721
http://www.lechateaudepuah.com/



Nota Jemari: Reez tanya, awat suka makan situ? Jawapan ako, "sebab selesa dan rileks". Ita tanya, kat situ ada dim sum? Jawapan ako, "ADA dan memang sedap!!"

Thursday, June 24, 2010

Yapedaa, lain yang minta, lain yang dapat

"Diluah mati emak
Ditelan mati bapak"

Seb baek emak apak ako dah takdo..

Apa punya masalah arr..
Takde masalah, pi gatai2 cari masalah..
Sudahnya sendiri cari masalah..
Isskkk.... kepala bertambah-tambah pusing..

Klu tahu dari awal jadi macam ni, baik la ako dok dendiam ajer.
Ater, bila ako berdiam diri, dipaksa plak kita ikut serta.
Sudahnya bila sama-sama ikut 'berjuang', ermm x pasal-pasal lain pulak jadi nya.
Hampa, bukan seperti yang diharap.
Harapan dan semangat hancur berderai...

Oh kawan,
kowang la pembakar semangat ako!!
Terima kasih daun keladi,
esok lusa kowang tolong lagi, ye! :p

Disclaimer: kisah berkaitan hal pejabat

Nota Jemari: nak demam, nak pitam, nak pengsan

Wednesday, June 23, 2010

Status FaceBook

Retnawati Mohd Yusof

Retnawati Mohd Yusof Saya dalam proses mengemaskini senarai kawan di FB. Jika anda mendapati tiada lagi dalam list fren saya, jangan marah kerna saya rasakan saya sudah jauh menyimpang dari tujuan sebenar saya berFB. Saya berFB adalah ingin mencari kengkawan lama yang sudah terputus hubungan lebih-lebih lagi kengkawan sekolah saya. Maka, bagi anda yang menjadi kawan opis saya, kawan pemBLOGan saya, harap maklum! Anda sumer masih saya jumpa di opis dan juga arena pemBLOGan, oleh itu anda mungkin akan saya lucutkan dari senarai saya di FB. Perlu diingat kan di sini, tiada unsur-unsur kebencian yang saya cuba cetuskan cuma saya rasa saya hanya perlukan ruang bersama kengkawan skolah dan kengkawan rapat sahaja. Moga tiada yang berkecil hati dengan kenyataan ini dan harap dapat menghormati pilihan yang saya buat. Dan yang pasti kengkawan opis saya dan juga kengkawan BLOG, anda sumer masih boleh mengikuti kisah harian saya di http://anakomak6.blogspot.com/. Sekian, terima kasih! *peace no war*



anakomak6.blogspot.com

Salam sumer kengkawan BLOG,

Ok malas dah nak citer panjang-panjang.
Memang ako tengah mengemaskini friend list dalam FB ako.
Bila dipikir-pikir balik tujuan ako berdaftar dengan FB hanya lah ingin mencari kengkawan lama yang dah terputus hubungan. Atau kengkawan yang jauh di mata yang ako sudah lost contact. Lebih specific lagi, kengkawan OPIS dan kengkawan yang di depan mata, awal2 ako cakap memang ako akan kluarkan dari senarai FB frens ako.

Seperti status ako sekarang, memang tiada unsur-unsur kebencian, permusuhan hatta menjauhkan diri dari kengkawan sumer. Cuma ako rasa sudah masa nya ako berbalik pada niat asal ako berFB. Bagi kowang yang sudah tiada dalam senarai kawan, kowang masih boleh mengikuti kisah harian ako di sini.

So pasni, buat kengkawan OPIS, pape mesej atau keperluan, kita berEMAIL or berSAMETIME saja la ye. Akhir kata, jangan ada benci! Peace no WAR!!

Nota Jemari: Ako suka kawan tapi kadang-kadang ako perlukan PRIVASI ;-)

Besday Card

Semalam ako masuk keje setelah beberapa hari bercoti.
Masuk-masuk jer opis, atas meja atas sekeping kad.
Eermm.. sape pula yang nak menjemput makan kenduri ni kan?
Ye la, sekarang ni kan sana sini sibuk owang buat kenduri kawen.

Ooooo suspen, birthday card ghope nya!!
Tapi dari siapa ek?
Suspen nyaa.. erkk gurlppp!

Gurlpppp!!
Gurlppp!
Telan air liur banyak-banyak.

"Thanks PENGARAH for da lovely wish and birthday card"

Sekian.

Nota Jemari: ..harapkan 'sesuatu' dari 'seseorang' tapi ermm tak mungkin kot!!

Aktiviti Makan-makan

Salam,

Burlpp kenyang nyaaa!!
Aduss tambah moncit dah nih.. ishh.. makan pil cit kit tek aun, agak-agak bole keluar balik tak segala isi pewot tadi ek?? Aiyo...

Lunch tadi kami melantak together2 kat Secret Recipe, Sogo.
Takde special ocassion, sesajo mahu makan bersama-sama.
Ala, kira besday gal membanjer kengkawan sejiwa nya.
Kawan bertkar ganti kan?!
Harap kawan nan berdua itu tatap dihati.. *chewah*

Kak een, Sri, Murshi dan Farihah,
Tak kira apa jua, ako sayang kowang sumer arhh!! *wink*

Macam-macam makanan yang kami order.
Menu kat secret recipe, takkan kowang tak tahu kan?!
Mana-mana sama ajer cuma kali nih kami cuba sesuatu yang jarang kami makan.

Dan akhir kata, terima lah kasih dan sayang hasil suapan dari seorang kakak yang bernama nazreen A. wahab. hehehe....

Ucapan khas buat kengkawan:- Sumer nya sudah SETEL, so pasni wahai kakak dan adik ako, sila jangan bercakar ayam. Nanti ako banjer kowang makan kuih cakar ayam. Tapi susah nak dapat sekarang ni, yang ada pun bulu ayam. ermm....

"Ketika sahabat menjadi seteru, ketika sahabat meninggalkan kita, ketika sahabat semakin menjauh.. sedarlah itu proses menuju kematangan"...
(Lin, ako pinjam ayat ko ni ek! TQ mmuaacchh)
 
Nota Jemari: Klu kowang masam-masam muka, nanti ako x de kawan nak senyum sokmo!! Tak pasal-pasal ako yang bertambah sengal!!! iskk.....

ASTRO oo ASTRO

Pesanan dari ASTRO, jelaskan bil ASTRO rm37.95 hari ini sebelum PEMOTONGAN. Buat bayaran di Petronas @ cash deposit Public Bank. Hubungi 1-300-82-3838.

ermmm aiyak camne la leh tak pasan bil bulan 6 tak berbayar?!! Ni la jadinya klu bil dihantar bukan ke alamat yang sepatutnya. Nasib baik la baru sebulan ajer. Klu berbulan-bulan, ermm mmg konpom ako malas dah nak pakai astro. muahahha...

Tapi memang tak sangka plak, adik ako yang x bayar berbulan-bulan pun takde plak kena potong ASTRO nya.. Ishh ni yang moskel sesangat nih. Apa kes plak ako baru sebulan tapi terus dah kena block. Pulak tu, bil ako bukan nya banyak mana klu nak dibandingkan dengan bil adik ako tuh. Ooooo ASTRO memang pilih kasih eh?!! Tak suker tak suker!!

Hari ni ako masih tak bayar bil lagi. Tunggu ujung bulan jer ar eh. So, sementara takde tibi ni, baik kita layan bertenet jer kat umah.

"psstt awak, tolong bayarkan bil saya bole tak? lalalala"

Nota Jemari: Bil apa lagi tak bayar ni ek?

Tuesday, June 22, 2010

Bayaran BONUS dari INSURAN?!

Kowang ada insuran?
Insuran apa? Nyawa? Penyakit? Hospital?
Ermm... ako ni tiap kali aply kredit kad atau mana-mana kad, ada je orang insuran akan call n soh amek insuran derang. Sampai beriyer-iyer penerangan nya tu. Ako ni silap haribulan bukan ingat pun insuran apa yang ako dah amek. Tahu-tahu ajer dah ada potongan kat kredit kad ako. Seb baek la potongan nya idok le banyak, ada yang hanya rm22, rm45 bergantung arr pada polisi insuran yang ako aply aritu.

Sedar tak sedar ghasenya dah 3 tahun la kot insuran nan satu ni ako amek.
Tetiba dapat surat dari MSIG insuran. Ermm tak terpikir akan dapat 'durian runtuh'.
Buka je surat, wah syiok nyaaaa, murah rezeki besday ako le gamaknya ni kan.
Dapat BONUS sempena ulangtahun 3 kali polisi ako bersama mereka.
Yeehaaaa ako suker!!!! 

Tapi kan siyes ako tak tahu plak before ni mana-mana insuran ada bagi bonus kat pemegang-pemegang polisi derang kan?!! Ke ako yang tak tahu ek? Pape pun memang nak terima kasih la kat MSIG atas bonus yang kira meriah gitu buat ako.

Nampak gaya ako kena sentiasa bersama mu lagi 3 tahun arr.. muahahaha

Nota Jemari: Agak-agak insuran yang lain ada bonus tak ek? *bonus kena bayar hutang daa*

'Kecoh Betul' arghhh!!!

Yeehaa angre angre!
Welkam back dari alam percotian.
Huh, ghase cam malas gitu kan tapi klu x keje kang mana lak nak cekau duit, ye tak?!
So, nari harus gagahkan diri tuk semangat datang bekerja.

Sabtu kenduri, pastu mmg flat arr, penat giler!!
Tapi ahad bole plak bersokaria kejap.
Ala bukan buat hape pun, just releks kan kepala hotak jer.
Kowang ingat tak lagi family day department ako yang lepas?
Then ako dapat tiket wayang FREE khas tuk orang-orang SINGLE?
Maka, ahad yang lepas berpeluang la ako nak menggunakan tiket tersebut.
Tiket nya dari GSC, jadi ke Midvalley saja ye arah tujuan menonton wayang.

Niat di hati mau layan filem 'Lagenda Budak Setan' (LBS) tapi memang setan betul arr. Ghamai pulak umat manusia di ketika itu. Padahal, ako sampai kat sana bukan la waktu tengahari atau petang tapi di waktu pagi ye kawan-kawan. Punya la ghase nak menjerit jer tengok orang yang terlalu ramai siap beratur mahu tengok wayang juga. Aduhhhh ni bukan nya boleh rileks tapi menambahkan lagi tension dan stress ada lah!!

Ok ok sebab hati gedik2 gak nak tengok wayang, so nak tak nak kena la beratur juga kan.
Tengah-tengah beratur, ada annoucement dari GSC. Pada yang nak beli tiket-tiket wayang (sesetengah filem je) boleh la beli kat kaunter Gold Class. Memandangkan filem LBS ada dalam senarai maka ako pun terus ajer ke kaunter gold class.

Seribu kali sayang, waktu tayangan yang ada tidak menepati citarasa ako.
Nak layan filem yang lain, ermm macam x berminat. Sudahnya tak pasal-pasal terpaksa juga la beli tiket tuk filem 'Kecoh Betul'. adussss memang bongok betul arr tengok citer nih!!!!

Ha memang sesuai arr dengan tajuk filem tu, kecoh betul!!!
Ntah pape jer jalan citer nyaa...
Ako ghase cam nak menangis layan filem ni.
Adehhhh sengal, citer paling terhape-hape jer.
Makin serabut kepala hotak ako dibuatnya!!!

Ako tak cakap ako tak layan filem melayu cuma ermmm tak tahu la nak komen camne.
Kecoh! Kecoh! Kecoh!
Yang pasti memang rata-rata penonton adalah orang MELAYU sesajo dalam panggung tu.
Eeee tak paham ako nape musti layan filem nih???!!!
@#$$$%$%%* arghhhhhhh tension weiiii!!

Frust arr tak dapat tengok LBS!! huwaaaaaa, walau ada yang cakap tak best, ako tatap nak ghase dan lihat sendiri kehebatan filem tu.

Nota Jemari"filem yang paling lucu?" erkk lucu kah? Konpius jap

Monday, June 21, 2010

Kezutan Besday lagi....

Yuuhuu everybody,
Penat lagi? ermmm hilang sudah!
Hilang segala penat bila dapat 'kezutan' dari kowang sumer.
Alahaii tak sangka dah makin 'matang' ni makin diraikan pulak yer.
Alhamdulilah, tu la nama nya rezeki kan.

Masih berkisahkan besday ako yang jatuh pada 19 Jun baru-baru ni.
Memang takde la celebrate sesangat kan sebab kebetulan jatuh pada majlis kenduri adik ako.
Walau tak celebrate tapi tatap ada ingatan dari kengkawan sumer.
Terima kasih la banyak-banyak yer.
Ucapan tahniah, ucapan besday, ucapan panjang umur, murah rezeki dan yang pasti konpom ada ucapan cepat jodoh. Aminnnnnnnnn, moga-moga cepat la jodoh ako pasni kan.. *wink*

Ok tak payah nak citer pepanjang kan, ni ako nak citer pada sabtu lepas bersamaan 19 Jun 2010, sempena dengan besday ako yang ker 32 tahun, sudi la kengkawan memberikan tanda ingatan kepada ako. Kiranya besday prezen la gitu kan.

Ceklat kat atas nih adalah pemberian kakak dan abang ipar ako. Waduh-waduh kok tahun ni memasing mahu mengemukkan ako???? Gurlppp, jenuh la wei nak ngabihkan ceklat-ceklat tu sumer. Pape pun, tengkiu bebanyak. Bak omputih kata, terima kasih daun kelad, tahun depan boleh bagi lagi. hahaha

Kenduri baru-baru nih, tak sangka uncel deri dan kak nor sekeluarga sudi bertandang ke umah ako. Ye la sape tak bangga kan novelis terkenal sudi mampir ke teratak 'buruk' ku itu. Dan yang paling ako terharu lagi, uncel deri sekeluarga siap bagi hadiah sempena besday ako tempoh hari. Wah sudah la before ni derang pernah bagi jam tangan kat ako. Alahaaiiii i malu u... Tapi i tatap berterima kasih atas segala pemberian dari mereka berdua. psstt dulu jam tangan, kali ni jam dinding plak, hehhe kasi up sket la ye :p

Ermm akak nan satu ni cakap tak dapat nak menghadirkan diri ke majlis kenduri tempoh hari. So sebagai nak 'cover line' *wah cover lagi tu hahha* beliau sekeluarga siap belikan ako beg tangan sebagai hadiah harijadi. Ehemmm.... tochee ye buat kak ct sekeluarga. Katanya dibeli di Midvalley, psstt kat kedai 'BONITA' ye hhehehhe. Tapi kan ok la mula-mula tengok beg ni ingatkan pakai camtu jer tapi tapi kan...

Bila alih-alih kita nampak ada tali panjang, pulak tu bila kita pasang macam dalam gambar, erkk kita dah pening!!! Aiyaakk cane lak nak pakai beg guna tali panjang tu? Macam ada sket pelik la kan. Dan akhirnya kita sudah tahu camne nak guna tali yang panjang untuk dijadikan handbag. wink wink.. psstt kebetulan kita x sengaja terpegi midvalley semalam...

Memang unik laaa... Tengkiu ye!!!

Yang ini pulak hadiah dari sepupu ku yang sangat kusayangi.. chewahh kasi bodek sket hahahaha... Thanks jayah for da lovely mug. Aiyoooo lembu kah?? Awat tak bagi kuda?;p Kan ako tahun kuda weiiiii :-D

So tahun depan kita celebrate besday ko plak yer...
Tapi ako ghase tahun depan cam nak ajak ko makan nasi minyak la sesamo... hahahhaa
Agak-agak ko, kita nak soh sape 'banjer' ek nasi minyak tu? :p

Terima kasih sekali lagi buat sumer yang masih sudi mengingati hari beranak 'anakomak' nan satu ini. Moga-moga segala doa dan ucapan korang, akan menjadi realiti dan nyata. AMINNNNNNNNNNNNNNn!!

Nota Jemari: Ghase cam kurang satu hadiah laa.. ermm *garu dagu*

Saturday, June 19, 2010

Majlis Perkahwinan - Bertandang

Penat!
Alhamdulilah selesai juga akhirnya majlis perkahwinan adik yang satu ini.
Letih yang amat. Kaki tangan dah kejung dibuatnya.
Lega bila semuanya dah selesai.

Tema hijau menjadi pilihan.
Bila la tema merah akan muncul ek? :p

Thanks to kak een, kak zie, ija, shida dan keluarga derang sebab sudi datang memeriahkan majlis :-)
Alamak takde plak gambar ija ngan shida.. Pape pun hope pasni kita leh wat gathering balik tau. pstt kowang shida pun dah masuk keje balik mgu depan.. *wink*

Thanks to Jun, Karni dan shai atas kesudian melantak siang tadi. Tak lupa juga buat kak norz sekeluarga. Akhirnya sudi juga akak sampai ke umah saya.. Buat uncle deri, amboii lama tak dengar citer-citer uncle hehhe.. bz ker tuh :p

Kek kawen ako tempah dari cik Aishah aka Chik. Sedap ok kek dia, chocolate moist!! *mampos la mengemuk je dah nih* Pada kowang yang nak try tempah, boleh la contact aishah sendiri 013-6366616 or bioleh view kat website kek dia. Tengok kek, adehh naik muak dibuatnya. Dari semalam sampai ini hari asek menghadap kek jer. 

Last but not least, Selamat Pengantin Baru buat Firdaus & Faizah.

Nota Jemari: Next pelisss........

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers