Showing posts from February, 2011Show all
Biqque's February Lucky Follower

Hi biqque ! Again, i wanna be your lucky follower for February. January tak lucky, hopefully February will be my lucky month. So, biqque, konpom i join ur contest ni ya. As per last month, i copy je balik gambar kat atas tu. …

Cicak oo Cicak

Dah beberapa hari ako pasan binatang yang sekor ni. Ye la kan, sebab dia dok melekat kat dinding atas bumbung bilik ako. Betul2 plak menghadap katil. Mula tu macam ako buat dek je la. Sebab ako tgk dia statik je kat situ. So ako…

Kursus kawen, erkk sah lagi tak?

Tetiba nak tanya, kursus kawen 5 tahun lepas. Erkk masih boleh pakai lagi tak sijil tu ek? Ye la mana la tahu, kan skrg ni dengar-dengar kursus kawen kena ada qiamulail laa. Macam lagi strict dan advance isi kandungan kursus kaw…

BEBUDAK MELAYU SEKARANG Bebudak Sekolah Melayu Sekarang, Melangkah Ke Sekolah Tangan Berpegang Bukan Tangan Ibu Ayah Tapi Kekasih Hati "Sekarang" Dalam Kelas Cikgu Mengajar Kepala Melayang-Layang Plan Masa Weekend Nak …

Kalau mimpi GIGI PATAH... erkk apa maksudnya ye??? Ngeri lak bila tertido senja tadi, alih-alih jam 8 malam terjaga dek gara-gara mimpi gigi patah kesemuanya. Gurlpp.. Terus bangun dan teringat lom solat maghrib tadi. Persoal…

T.G.I.F

Hepi wiken sumer :-) Nota Jemari : tido! makan! tido! makan!

Babysitter

Camne nak jadi baby sitter eh? Susah tak? Nak kena buat preparation tak? Bagi komen sket.. Kisahnya camni. Nanti insyallah bulan 3 nanti adik ako, ala MAMA si ABIN tu nak bersalin. So, sementara dia beranak kat spital sok,…

Universal Studios Singapore To Reopen Battlestar Galactica

Game utama yang dinanti-nantikan kat Universal Studio Singapore telah pun dibuka semula pada 21 Februari 2011. Wah, ni yang tak sabar nak pegi USS lagi nih. Opkos arr excited nak naik roller coaster yang satu ni. So agak-agak b…

BIG SALE: 1,000,000 seats up for grab now! Nota Jemari : Nak gi holiday! Nak gi holiday!

Cekodok Megi Goreng

Ok ok macam pelik je kan?!! Mau tak pelik! Pestime ako dengor pasal cekodok megi ni masa baca resepi dari blog  Mat gebu . Sajo nak try tapi kan tapi kan... Ermm ako dah buat baru terhegeh-hegeh nak belek resepi . Maka, has…

. .rentetan dari kisah filem 'no strings attached' .. Dulu ako suka chatting... Skrg? Sekarang klu chatting, hai hai bai bai je la. Tapi bila dok sowang-sowang, rasa sunyi dan sepi. Masa ni la chatting adalah ubat …

Minum susu jadi sihat dan kuat

Dah makan nasi goreng tadi. Tu pun share ngan kak een. Tapi tatap nak mengunyah lagi. Teringat Jumaat aritu ada beli susu kotak sama orea. Memang memula niat nak bawa balik umah. Nak menikmati orea cicah susu kat umah jer. …

No Strings Attached

Klasifikasi movie: 18SX Awal-awal memang dah mention 18SX so tak yah nak cakap tu citer lucah ke hape. Konpom la ada tunjuk adegan-adegan yang tak sesuai untuk bebudak tengok. Dan klu kowang tak suker, so tak yah gatal-gatal nak…

Budak Tembam di Kristal Height 2

Kan dah bagitau tadi nak gi cari budak tembam. Petang-petang, panas terik disulami angin sepoi-sepoi bahasa, akhirnya berjaya juga menjejaki budak tembam di Kristal Height 2, Sri Gombak. Jangan tersilap, Kristal Height berwarna …

Jalan-jalan cari Budak Tembam

Ok, petang ni misi mencari budak tembam! Moga saya berjaya bertemu dengan budak sebelah bear kaler pepel itu. Nota Jemari : takot silap pegang plak kang.. :p

KL-JB, macam Sentul-Chow Kit

Sabtu lepas ako balik JB. Ekceli ada urusan tapi last minit urusan terpaksa dibatalkan. Klu dah ke JB, macam biasa la kan melepak kat Bukit Indah ajer la. Dek sebab urusan terbatal maka mereka yang lain pun buat la planning i…

Seoul Garden, Korean BBQ & Steamboat Restaurant

Gi JB aritu jalan-jalan kat shoping complex baru nama KSL City. Wahai owang-owang JB, tahu tak kat mana? Ala yang depan Holiday Plaza tu. Ekceli kuar aritu sebab ada date sama teacher Huda. Kebetulan dah ada kat KSL maka ako m…

KRU , live at Hot.fm

Kowang peminat radio hot fm? Klu minat konpom tetiap pagi musti dengar siaran kat situ kan. Kowang peminat kumpulan KRU? So klu minat konpom ada dengat temubual KRU kat radio hot fm pagi tadi kan. Yeeahhh dedua nya ako mina…

Bagi DVD, dapat CEKLAT

Dah lama dah dia pinjam.. Banyak pulak tu. Ye ye dia memang suker amek banyak-banyak. Ako pun suker sebab dia salah sorang peminjam yang setia. Ala, dulu-dulu kan ako suker betul buat koleksi cerita-cerita korea. Sekali bel…

..."bila kita ingat kat dia, dia akan ingat kat kita balik sebab tu dia datang jumpa kita.." petikan dari filem Hantu Kak Limah Balik Rumah. Dan masih terngiang-ngiang dialog tu hingga kini.... Dan sebab dialog tu a…

Cerita ghaye Cina

Kejadian semalam petang. Lokasi kejadian kat cafe opis. Event sempena sambutan ghaye cina. Membabitkan 5 buah department. Makanan: 100% superb Show: 20% jer sebab sumer tak ready (sound system etc) MC: 45% jer sebab micr…

Hukum Ucapan Takziah

Terbaca status kawan ako ni. Tertarik dengan statement beliau. "..makruh ucapan takziah 3 hari selepas jenazah dikebumikan.." Maka mengoogle la ako mencari kepastian. Dan terjumpa info yang satu ni. So, mari kita…

CNY Celebration

..... sedang melantak di cafe sempena CNY celebration... Nota Jemari : oo tidakk... sorang sorang pergi tinggalkan ako!

Selamat Pagi, sumer!!

Jam 7:10 pagi , sedang berada di awan biru. Moga perjalanan pergi dan balik selamat. Ala tak jauh ke mana pun. Cam balik 'kampung' je gitu. Hahahaha... Ye ye Johor Bahru ibarat umah kedua buat ako. Nanti kita cerita-cer…

Teringin dan Mengidam, erkk ada beza tak?

TETIBA ghase nak makan. TETIBA ghase nak telan cekodok cicah sambal. Maka terhasil laa masakan kat bawah nih. Bila dodok sengsowang, camni la makanan yang boleh dimakan dan dimasak sendiri. Nak masak lelebih yang 'berat&#…