Showing posts from March, 2011Show all

Am i ready???? Fuhh...! OK start malam ni dah kena jadi babysitter... Sampai la ahad, insyallah . So wish me luck k! Ermm... nak kena bawa mainan ker? Nak kena beli ceklat ker? Nak kena prepare mental dan fizikal ker? …

Survey TGV

Balik dari sunway lagoon, menyinggah la kejap ke sunway pyramid. Ala bukan jauh mana pun, sebelah menyebelah je kan. Lunch dulu kat situ. Sambel memerhatikan owang yang tengah sonok berICE Skating. Teringin juga nak try tapi…

Sunway Lagoon

Sabtu, ako gi sunway lagoon. Dah lama giler tak jejak kan kaki ke situ. Eh jap jap, ako ada ajak kowang kan! So sila jangan nak marah-marah or nak ngengada cakap ako x ajak ye! Dah sape soh kowang takmoh join kan. Erkk ye y…

Ye ye entri kali ni berbaur luahan hati gitu. Sila jangan amek pedulik bahasa, tuturcara mahupun isi kandungan dalam entri ni. Sekadar meluahkan apa yang terbuku di hati sahaja. Lagipun perlu ke ada yang pedulik atau amek kisah …

Clinique happy in bloom

Ingat tak cerita pasal wangi , masa awal-awal entri bulan aritu? Kan dalam banyak-banyak perfume tu, ako ada mention perfume clinique yang limited edition punya. So kali ni dah kuar balik. Mula excited juga la. Pastu pikir klu …

Sana sini owang dok sibuk citer pasal filem yang satu ni. Dari last week lagi nak tengok tapi tak berkesempatan. So, Jumaat aritu, terhegeh-hegeh ako gi wangsa walk tuk layan filem ' heeiiiibaattt ' ni! Show jam 9.30 mal…

Biqque's March Lucky Follower

Phew.. seb baek tak terlepas!! OK biqque , again, i'll join your ' lucky follower contest !' Yeah. it's March already eh?! Don't wanna missed this contest too. So here i am. psst... aha la that was my school…

Logik tak??

Perihal entry saman kat bawah ni, ako dah check kat website myeg tadi. Check punya check memang betul ako ada 1 saman. OK, fine! Ako belek-belek lagi, aikk saman tu bertarikh 25 Dec 2010. Ako check plak saman yang sebelum ni …

S.A.M.A.N?! Biar Betul ni??!!

TIDAKKKKKK!! Balik opis tadi cam biasa musti nak jenguk-jenguk kat peti surat. Check la kot-kot ada surat ke takde surat arini. Dan hasilnya, berlambak surat eh silap berlambak bil-bil nak kena setel. Gurlpp.... Dalam banyak-b…

Arghhhhhh lama nak hari Jumaat. Gaji weii! Gaji! Poket dah kosong dah ni.. Nari makan megi.. Esok makan biskut.. Tulat minum milo.. Cepat la gajiiiiiii!! Eh Jumaat ek?? Best best nak gi detingg arr... lalalalala.....…

Dok belek-belek friend kat dalam FB, terperasan senarai kengkawan antara nya adalah kekasih-kekasih lama. Eh jap jap x sesuai guna kekasih, kita pakai gelaran "kengkawan lelaki". "kengkawan lelaki" tapi ad…

Restoran Salero Negori

Yuhuu.......... Suka masakan padang dan nogori?? Ako, musti la suka! Memang menepati citarasa anak tekak yang satu ni. Jom, kali ni JJCM bersama anakomak membawa kowang ke Restoran Salero Negori. Eh bukan bukan yang kat Nege…

Kan sekarang Air Asia dah sediakan web check-in kan. So, macam biasa la, ako web check-in terlebih dulu untuk flight pulang ke KL. Ako tak pilih seat. Terima aje seat yang dah dibagi. Ok setel web check-in. Ahad, 20 Mac ako …

Restoran Todak

Samat malam sumer, Kali ni JJCM bersama anakomak membawa kowang ke selatan tanahair iaitu ke Johor Bahru. Kowang suka makan seafood tak? Jom ako bawa kowang makan-makan ke Restoran Todak (Kg Orang Asli) kat area Masai, Johor…

Jumaat, 18 Mac. Lokasi LCCT Sepang. Sambel menantikan kapal yang akan menerbangkan ako ke JB. Sakan berFB melalui henpon. Tup tup terbau sesuatu. Toleh kiri, toleh kanan. Takde pape. Bau dah hilang. Ok, rasa selamat lobang idong…

MilkADeal - Homemade Chocolates from Pandanus

Kowang suka makan coklat? Ako suker! Sangat-sangat dan sangat suker! Klu owang soh pilih antara bunga dan coklat, konpom ako pilih COKLAT!! Tapi ialah, sejak dua menjak ni memang ako dah kurang sket makan coklat. Bukan tak m…