Showing posts from April, 2011Show all

Minggu ni cuti panjang weiii! Suker la tu... Hahaha sape yg tak suker klu dapat cuti. Tambah-tambah cuti tu lebih sket dari kebiasaan, betul tak?! Ako pun petang ni dah nak start cuti. Esok dah bzi dengan kenduri. Lusa nak…

Filem: SMURFS 3D

Ingat lagi 'Papa Smurf', 'Lazy', 'Greedy', 'Brainy'...?? Ni citer kartun zaman ako kocik-kocik dulu. Ako suker!! Comei je kartun ni. Dengar citer bulan Ogos/September 2011, filem SMURFS akan dita…

SAHIH.. RAILWAY COFFEE KLUANG +VE DNA BABI

Dapat info dari facebook.. So, meh kita share sesame k. Kowang klik gambar dan baca dengan details k. erkk camne plak penggunaan butter yang dekat kluang station yang ada kat area KL ni ek??? Nota Jemari : aduh... ba alif …

Coklat vs Bunga

Dulu ako skolah pompuan. Klu kowang skolah sumer nya pompuan, pasti dapat bayangkan senario yang ako nak kongsi nih. Tapi ako pun x sure la kan klu-klu masa kowang skolah dulu pernah mengalami situasi macam ako dolu-dolu. Nama p…

Filem: Penunggu Istana, best tak?!

Kowang ingat tak lagi ako dulu pernah tengok filem ' haunted changi ?' Kan citer tu citer antu betul. So bila tau orang msia pun ada buat filem macam tu, teringin juga la nak tengok kan. Agak-agak filem ni sama x macam c…

Kosong perpuluhan kosong dua

Slalu ako pakai jenama Jordon atau Colgate. Tetiba teringin plak nak try jenama yang satu ni. Kowang pernah dengar tak? Ala... iklan nya slalu sangat ako dengar kat radio. So sebab nak mencuba sangat maka ako membeli la berus gi…

Baru dapat tahu.. Kawan sebelah saya ni kena masuk spital. Alaaaahhaii............ Moga dia cepat sembuh la ye!! Nota Jemari : ..masih tgu info details

"Biqque's April Lucky Follower"

Jeng jeng jeng..... Sonok plak ek every month join contest puan biqque ni. Apa tak nya, sebab kontest dia SIMPLE dan MUDAH!! hahahaha...ako kan bab-bab senang ni memang laju je la kan. Ok biqque... This month pun i join lagi u…

Bersedekah juga amalan MULIA

Aktiviti minggu lepas. Ako ni ngekor je mereka berdua. Niat mereka mahu bersedekah. Ako pun dah lama x buat xtvt bersedekah ni. Lebih-lebih lagi kat anak-anak yatim. psstt.... klu anak yatim cam ako, ada ke yang sudi nak bersede…

Gotong-royong amalan mulia

Cerita dah basi kisah nyaa... Tapi nak citer juga kat sini.. Kejadian 2 minggu lepas. Lokasi di gombak sana. Gigih kazen mazen ako adakan sesi gotong-royong ni. Ye la kan, sempena kazen yang sowang tu bakal nak nikah ujung mingg…

Crabtree & Evelyn Offer

Kowang pernah dengar tak jenama produk 'crabtree & evelyn'? Produk ni ada jual kat Sogo. Kan skrg ni Sogo tengah buat SALE, so harus la kedai-kedai sekitarnya pun sibuk nak buat SALE juga. Kebetulan crabtree pun a…

Come ON... Chaiyok! Chaiyok! Its a last day for suffering before PAY DAY... Come on baby, u can do it!! Affooooo.... aaaaffffooooooooo..... Moga kecekalan akan berterusan.. Nota Jemari : struggle mode...

Tahniah buat BIG BIG BIG BOS ako sebab jawatannya dilanjutkan ke LIMA tahun lagi!! Tahniah! Tahniah! Moga opis ako bertambah maju dibawah naungan beliau.. Hidup B.N.M !!! Nota Jemari : Harap-harap bertambah lagi BONUS di t…

Restoran Sari Ratu

Tadi lunch tak plan nak melantak pun.. alih-alih tukang drebar bawa kami ke arah desa pandan. Memang tak terpikir pun akan singgah kat kedai tu. Tup tup dah sampai jer depan kedai. Ni la syiok nya klu ada 'drebar' dan ki…

Wow! 50% discount at Pizza Hut

Introducing Pizza Hut’s Wow Savers!  Enjoy great tasting d ishes at even greater prices!  It’s a daily treat you can’t afford to miss.  Visit your nearest Pizza Hut restaurant today! Nota Jemari : jom pizza.....

Saja nak ngetest... Dalam 3 patah perkataan, cuba kowang cerita pasal AKO? Maksudnya, cuba kowang describe tentang siapa ako di mata hati kowang?? Ala.. sesuka je pun... Tapi mana tahu tetiba perkataan-perkataan kowang menar…

Ako bukan PEMENANG

Bukan ako yang menang pun.. Tapi klu ako yang menang, konpom awal-awal dah buka dan lihat isi kandungan.. En Shaizhar , Ko takmoh amek kah hadiah yang ko menang ni? Atau ko mahu bagi je hadiah ni kat ako sebagai jasa tolong s…

Glamer dah mamat ni... Naik mencanak dah pengunjung-pengunjung ke blog dia. Syabas bro!! Dan sebagai menghargai pengunjung blog, dia telah berbesar hati nak bagi hadiah. Hadiah? Perghh ako takmoh ketinggalan gak... Agak-ag…

Petua sakit GIGI dan GUSI??

Saya saket GIGI aka GUSI dari semalam.. So klu saya TERsenyap atau TERbisu, harap maklum. Puas sudah saya gosok GIGI, ingatkan saket tu boleh dikurangkan tapi hampa. Makin bertambah-tambah plak denyutan nadi di GUSI saya. Ad…

Putus Cinta, dapat CUTI?!

Cuba kowang baca artikel kat bawah nih.. WOW, klu lah kat Malaysia buat cuti macam ni, konpom ramai la yang putus cinta sebab gara-gara nak dapat cuti FREE... Nota Jemari : uishh klu setahun sampai soploh kali putus cinta... e…

Coca Cola Can Glasses

Kowang minat COKE? Ako minat sangat-sangat. Dari dulu lagi.. Sebab ianya kaler MERAH gitu.. Kowang leh tengok beberapa koleksi yang ako ada kat sini . Tapi ako bukan la pengumpul barangan COKE yang tegar macam sesetangah ow…

Cepat lah pulang

Bila kawan sebelah takde..... terasa sunyi sepi ... erkk... "aluuu cik sebelah, bila nak balik ni???" erkk ni belom dia pegi untuk 2, 3 tahun... Klu setengah hari dah buhsan, bayangkan klu 3 tahun mendatang... Harus …

Konpom kowang dah baca kisah Amyza Adnan masuk spital gara-gara bulu mata palsu. Ako tak pakai tapi bila baca, seolah ako dapat rasa gak la kesaketan Amyza tu. So lepas ni kowang yang suka pakai bulu mata palsu ni, baik berja…

Ako terbaca tajuk berita ni lam harian metro online. So cam tertarik nak baca lebih lanjut. Bila ako baca, ermm banyak kali tau ako ulang baca tapi asal tajuk dan isi takde kena mengena langsung???? Moskel... Cuba kowang lak ba…

Promosi McD

Nota Jemari : Biar lah gambar saja yang berbicara..

Hantaran: Pemberian buku unik

Ako terbaca artikel ni kat dalam harian metro online. Macam menarik plak nak kongsi ngan kowang sumer. Ye la kan slalu nya owang bagi hantaran ni barang-barang gadget etc. Klu mereka tu kurang mampu nak bagi barang-barang gad…

Dolu-dolu ako suker banjer owang... Nak-nak time besedei ako.. Ye gamaknya patot deme yang banjer ako.. tapi end up awok yang banjer deme. Ah tak kisah la sebab bila kita banjer owang ni, tu nama nya murah rezeki kita. Tapi…

Arini ako poser.. Ala poser ganti.. Merangkap poser nak kurangkan makan.. ( konon nya la ). Dah petang pun kan.. So berpikir-pikir la nak berbuka ngan apa. Dah beli nasi goreng letak telor goreng sama wedges goreng. Pastu…

Pagi gi keje... 5.30 petang dah balik.. Naik lrt dari bandaraya ke stesen sentul. Amek kete, drive ikot DUKE highway.. Paling-paling kurang sampai umah jam 6 petang. Sampai umah, check surat. Buka lampu, buka kipas. Buka tibi ..…

Kawen! Kawen! Kawen! Naik jelak dan muak bila soklan camtu berkumandang kat lobang tinger ako! Arghh..... Klu camni arr... tak koser nak attend memana kenduri.. Lantak, ko nak cakap ako sombong ke.. lupa daratan ke.. …

Bila baby dah pandai POSING

~ baru dalam hari tdo dh pandai posing.. iskh.. iskh ~ Hai... terbaca kat fb MAMA si ABIN. Amboii amboi baby yang satu tu. Kecik-kecik dah pandai posing eh. Tido pun nak kena ada gaya ker?? iskk.. iskk... Ha tu la adik si …

KFC Lunch Treats

Lunch time! Eh tak, ni lunch masa Jumaat aritu. Kan ako gi The Mall kan, tetiba lak terasa nak melantak KFC. Kan sekarang KFC dah ada promosi lunch treat macam McD, Pizza etc. Slalu ternampak iklan ni lam lrt. So saja la nak …

Telur Tiruan

Ekceli ako baru je tau. Memang dah lama tak tengok TV. Tu pun sebab kawan kat sebelah yang bagitau. Tambah kuat bila dapat email berkenaan cerita ni. So jom kita baca k. Telur goreng, telur rebus, atau apa sahaja jenis m…