Showing posts from May, 2011Show all
Selamat Pengantin Baru, Ateh!

Selesai sudah majlis kawen si ateh ni.. Penat! Malas nak citer pepanjang, jom la kita tengok gambar2 di hari kejadian je la ye. ~sebelum majlis bermula~ ~debaran menanti~ ~saat dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan sendiri~…

Biqque's May Lucky Follower

Cepat nya dah nak masuk bulan Jun kan... Pejam celik pejam celik, dah nak setengah tahun. Walau 'monthly lucky follower' puan biqque ni terlambat plak untuk bulan Mei, tatap juga dia buat entry untuk  ni di penghujung2 …

Pre-wedding

Majlis nikah malam ni bertemakan 'taman'. Simple dan nampak sweet sangat. Pelamin nikah. Menggunakan 'fresh flowers' keseluruhannya. Walau ako x suker bunga tapi bila tengok bunga-bunga fresh yang banyak camni, …

Tik Tok Tik Tok Arini mau half day... Arini mau nikah.. Silap... Arini mau menghadirkan diri ke majlis pernikahan.. Esok mau ke Taman Metropolitan Kepong plak. Kenduri kawen di sana plak.. Lusa juga ada kenduri kawe…

TING TONG! Barang dah sampai pun!

Tadi siang ako dah mention yang ako ada order barang secara online?! Dan ako mention ako soh dia hantar dalam jam 8-10 malam. Lepas abes je aerodance kat lanai tadi, terus ako berdesup pulang ke umah. Bukan apa, takot plak der…

Soping online @ Doorstep.com.my

Kowang pernah dengar tak iklan kat hot.fm pasal doorstep.com.my ???? Ala soping barang-barang dapur secara online tu. Ako dah lama dah pasang niat nak menyoping kat situ. Tapi asek terlupa je... So, semalam petang tetiba kaw…

Secret Recipe TAK HALAL!?

Kowang tahu tak kek yang dijual kat secret recipe TIDAK HALAL??!! PENEMUAN DNA BABI DALAM BAHAN RAMUAN SYARIKAT PURATOS MALAYSIA SDN BHD Kowang tahu tak siapa SYARIKAT PURATOS?? Syarikat ni adalah salah satu syarikat yang m…

Ako memang tengah takde mood nak BERblog nih... Tak sangka, walau takde citer berhapdet kat sini, tapi masih ada juga yang sudi jengah ke sini ek. Tengkiu la so much!!! Memang, konpom dan sahih, mood menghapdet ako dah hila…

Eh klu tak baca kat blog si Tinie , sahih ako tak tahu pun.. Erk nampak sangat tak mengikuti berita sekeliling.. Gurlpp!! Ok ok, ako ghase konpom ada yang dah tahu kan.. Takpe la meh ako share juga la biter yang satu ni ngan…

Something BIG is BACK!!

Lately ni cam buhsan sket nak menghapdet. Nak share citer pun, takde yang menarik. Nak kongsi info terkini pun macam malas nak tempek. So, ako bagi je la entry mcm kat bawah ni untuk kowang baca. Dengar citer Air Asia nak b…

Konpom kowang sumer ni memang boleh dikatakan 24 jam akan berFB atau berTWEET. Cuba kowang dapatkan majalan mingguan wanita keluaran Mei 2011 yang cover depan adalah Tiz Zaqyah. Bukan, bukan nak citer pasal Tiz Zagyah tapi na…

AWAS!!! Minyak masak tiruan

Rasa nya isu MINYAK TIRUAN ni dah lama... Takpe la meh kita baca dan alert balik k.. ~klik gambar untuk pemBESARan~ Nota Jemari : Lepas ni apa lagi plak yang tiruan ek?

McD's coupon.. again ;)

McD wat promosi lagi weiii!! Apa tunggu lagi. Pi cepat tukarkan kupon ni dan dapat burger FREE! Atau kowang gi kat website dia dan print je kupon ni k. Nota Jemari : Buy 1, get 1 FREE

Salam

Buka email. Bila kowang nampak tajuk email macam ni, "Salam".. tentu kowang tak sabar nak baca kan. Ye la maybe dari kawan lama yang bertanyakan kabar. Tapi buka je email tuk baca, ermm tengok je nama pengirim, te…

Awas! Daging 'lembu' diproses daripada daging KHINZIR

Ako dapat info ni pun dari email. Share ngan kowang, apa salahnya kan. So beware ye kawan-kawan! Just a note for MUSLIM FRIENDS :-) Isu telur tiruan dari negara China pernah hangat baru baru ini. Diam tak diam, negara China y…

Kami ingin memaklumkan bahawa terdapat kekosongan jawatan Konstabel Polis Bantuan di Jabatan Keselamatan, terbuka untuk calon-calon luar yang memenuhi syarat-syarat seperti berikut : Calon lelaki sahaja Lulusan SPM dengan …

YM, FB, Twitter melalui yahoo.mail

Kowang tahu tak? Tak tahu? Meh ako nak kongsi sket. Klu kat opis ako ni nak berYM melalui application YM yang betul-betul, konpom la memang tak boleh kan. So, kita try cari alternatif lain. Kali ni mari kita berYM melalui y…

Tengkiu Mr Jocko

Aritu join contest en jocko ni. Alhamdulilah.. Lucky la juga. Saja suka-suka meramaikan undangan kontest. Terima kasih la ye en jocko  atas hadiah nya tu. Bertambah lagi koleksi keychain yang sedia ada. pstt... ko dah tuka…

Nape satu jari je?

Semalam kan dah citer ako beli inai. So malam tadi saja la nak ngetest. Ako try tempek inai yang tiub. Dan hasilnya..... Aikk satu jari je ker? Iskk kata ngeTEST je kan. Slalu ako suka pakai 2 jari je. Jari ujung ngan jari …

Saya suka jari kaler merah

MERAH ! Opkos, apa saja yang berwarna MERAH , pasti ako suka! Aritu masa kenduri kazen baru-baru ni tak sempat nak memerahkan jari jemari. So, untuk kenduri kazen yang akan datang ni, sure takmoh lepaskan peluang mahu merah-m…