Followers

Wednesday, June 22, 2011

REUNION ...

Apa, kowang ingat reunion untuk yang lepas skolah je ker?!!
Aishh.... ni pun kira reunion juga la buat kami.

Dulu kami slalu bersama.
Minat kami sumernya sama.
Keinginan kami juga sama.
Malah, kami suka buat xtvt bersama-sama.

Dulu kami satu department.
Kemudian dari satu department terbahagi plak kepada 3 department.
Sudah serasi bersama.

Tapi bila sorang demi sorang bertukar department, 
bila sorang demi sorang cuti belajar,
bila sorang demi sorang 'membawa' diri *erkkk ada ker ek?

Jadi yang tinggal, hanya la ako, dia dan kamu!

Dah lama tak berjumpa.
Dah lama tak melepak.
Dah lama tak berborak.
Dah lama tak bergurau senda.

Walau mereka dekat depan mata je pun tapi umpama pepatah, 'dekat tapi tatap terasa jauhnya'.

REUNION ni pun sebab saja nak gather-gather sempena besedei ako.
Sorry la ye, kali ni besday gathering, tuan punya besday tengah bankrup.
KLu tak, opkos macam tahun-tahun sudah, pasti dapat makan FREE. ;-)

Katanya dah lama x gather.
Patutnya besday gal dapat hadiah.
Tapi sebab saja suka-suka nak meriahkan majlis, maka dirancangnya sumer ahli kena bawa satu hadiah. 

Bukan,, bukan nak bagi besday gal tapi untuk acara tukar2 hadiah sesame kita.
Ala... hadiah tak kira nilai dan rupa.
Asal ikhlas, itu yang penting!

Lama tak borak konpom la banyak citer.
Dari citer anak dara membawa ke citer mak budak.
Dari kisah anak satu, terus ke cerita anak empat.
Dari kisah zaman bujang, bangkit plak kisah rumah tangga.

Iskk bak kata, macam-macam klasifikasi citer sudah kuar.

Tengok ajer ekpresi muka masing-masing.
Klu dengar citer yang seram dan sedih harus kena siyes.
Bila dibukanya citer lucu, maka tergelak beso la dibuatnya.

Tapi ada juga yang tatap blur dan slow motion.
Hehehhhe jangan marah ye yan...
Walau awak memang slalu ketinggalan memanjang, tapi harap-harap awak tak kecik hati ek ngan gurau kita sumer ;-)

Suka dapat hadiah!
Sape yang tak suka dapat hadiah, betul tak?! :p
Walau nilai tak seberapa, yang penting tanda ingatan dan ikhlas dari kita sumer!

Ako?
Lagi la bertambah-tambah suka klu owang nak bagi hadiah.
Tak kira apa hadiah, tatap rasa hepi.

Tengkiu eh kat kowang.
Ako lupa hadiah tu dari sape.
hehehe... 

Dulu, kini dan selamanya!
Walau kowang dah beranak pinak, sila jangan lupakan friendship yang dah terbina sejak azali lagi ni. hahahaa... Perubahan pasti ada!
Harap persahabatan kita tak berubah dan menten sampai bebila.

Terkini dan akan datang......

Happy Friendship Day!

"Nur oo Nur, derang dah berdua, bertiga berempat, bila lak giliran kita ek?"

Nota Jemari: Cik Nur, ko tunggu ako ke, ako yang kena tunggu ko ek? :p

8 comments:

Farihah said...

nape entry ni sedih??? nape??? bukankah patutnya gumbira??? huwaaaaa =_=

AKO @ retna said...

lorrrr........
cuba ko twist mood tu sket ahahaha..

psstt yg ko pi buka radio Sinar fm sape soh...

ako soh buka radio Hot.fm daaaa :p

AdanyaKauUntukku said...

norshahida pun ada...huhuhu.....

AKO @ retna said...

wajib ada :p
tu belum ako tempek kenangan kat cameron ngan kete kancil dia lagi tuh :p

Farihah said...

oh...silap chanel la..patut sedih...ok2..aku dah bukak hot FM... *kugembira disampingmu...tiap waktu disayangi...* eh..tu bukan lagu sinar ke?? *moskel*

AKO @ retna said...

erkk.....

ko biar betul dengar sinar.fm?
hhahaaha.................

ako yang makin 'matang' pun x layan sinar lagi weiii :-D


adehh..... :p

ch@ said...

suka tengok, gambar pun ala-ala blur zaman dolu2 la kakRet, bestkan?

AKO @ retna said...

hahaha tu nostalgia nama nya..!
Baru ada feel oldies sket :p