Followers

Friday, June 17, 2011

Singapore Trip: Orchard Road

Walau masa ni dah rasa saket-saket kaki tapi tetap gagah juga nak berjalan lagi ke Orchard tu.
Tumit ako dah start saket dah masa ni.
Demi kakak nan satu tu , memang kami GAGAH kan juga kaki melangkah. ;p

Tapi before tu derang teringin nak ke Mustapha Mall.
Ermm ye la kan, orang asyik dok sibuk mention nama Mustapha ni.
Mustapa ni macam Mydin kat Msia ni ha.
Cuma beza nya, bangunan Mustapa ni besar dan barang-barang kat situ lagi banyak la dijual.

Tapi yang tak best nya..
Area mustapa ni memang area 'gelap'.
Klu kowang teringin nak g mustapa, sila jangan pegi hari ahad.
Sebab hari ahad adalah hari untuk warga Bangla berkumpul kat situ.
Memang kowang akan rasa dah macam kat negara derang plak.
Terlalu Terlalu ramai umat bangla kat situ.

Dek kerna umat yang terlalu ramai tu, kami tak sanggup nak berada kat situ lelama.
Ghase nya dalam 5 minit je kot lepas tu terus kami blah.

Time ni dah kat orchard dah ni.
Klu pegi situ opkos la xtvt nya menyoping lagi.
Hehehe...

Tapi sebab kami takde duit, maka kami sekadar memerhati orang menyoping je la.
Eh tapi kan, walau ako x menyoping, ada gak yg sudi banjer ako bersoping.
Best la!!

Tadaaa... Dapat juga beli kasut kat sketcher.com
Tengkiu ye pada yang memblanjer saya!!
I Like!

Ekceli rambang mata nak beli yang mana satu.
Last-last amek je la yang macam dalam gambar tuh.
Owang nak banjer, takkan nak tolak, ye tak?! :p

Malu tapi mahu.. auwww.. *blushing


Pernah dengar McCafe?
Adik beradik McDonalds.
Kat situ ada jual iced latte yang sedap!

Pernah kowang tengok mcD kat Msia jual latte?
Takde kan.
Tapi kat sana ada tau!
Marbelesssss!!

Ghase nak beli banyak2 bawa balik Msia.
Hahha tapi tipu la klu bole bawa.
Konpom sampai msia dah tak sedap dah.

Tak abesh shoping lagi.
Selagi belum tuutp kedai, selagi tu sumer kedai nak masuk.
Walau tak beli, tengok-tengok pun jadi la.

Ako ni bukan 'kaki soping'.
Klu takde derang nak menyoping, takde nya ako nak masuk deretan kedai-kedai kat orchard tuh.
Takde nya ako nak masuk butik-butik baju/kasut etc.
Yang pasti tatap hangkut beg SOGO ke hulu ke hilir. 
Muahahah ada gak guna nya beg sogo tu kan.
Gi la cari kat Sogo KL. Murah je beg tu.
Sumer barang-barang yang beli yang derang letak lam plastik je, sumer ako sumbat lam beg sogo tu. Kang klu pegang sket2 konpom ada yang tercicir tu kang.

Kesimpulan nya, berjalan-jalan kat orchard adalah cantek pada tahun baru dan krismas!
Sangat suka suasana di malam tahun baru kat situ.

Nota Jemari: penatt tapi sampai bilik je sempat lagi borak-borak..

2 comments:

mekchu said...

sib baik tak bawak budak kecik.. kalo tak, penat tu double dan jadi triple bila dia mengamuk.. hehehe.. bila shopping x terasa penat.. bila dah balik tu.. pergghhh...

AKO @ retna said...

hahaha betul tu!
masa soping x ingat-ingat..
dah sampai bilik, sumer melepek jer atas katil haha