Showing posts from July, 2011Show all
Tudung

Takmoh komen banyak-banyak. Ako pun bukan terror sangat bab-bab agama ni. Tapi sebagai panduan kita bersama. Kowang klik la untuk besarkan gambar tu. Pokok pangkal, hati kita sendiri. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ IMAN ta…

Budak Melayu Mirip Anak 'Mat Salleh'

MOHD. IZMEET (kanan) bersama isterinya, Siti Rubiah mesra dengan anak pertama mereka Puteri Sarah di Kuala Lumpur semalam. Tiada siapa sangka wajah comel seorang anak kecil, Puteri Sarah Mohd. Izmeet Iskandar, 3, yang mempunyai …

Bufet Ramadhan @ Cheng Ho

Salam semua, Kali ni ako promote buffet ramadhan dari Restoran Cheng Ho plak ye. Ada sesape pernah makan kat sini tak? Ok? Hhehehe.... ekceli ako tak pernah lagi try. Dengar-dengar, bersusun orang nak makan kat sini, especially…

Pesta buah-buahan di Putrajaya

Nota Jemari : Konpom macam-macam buah ada. Baru puas nak melantak!

Bini Aku TOMBOY Ke?

Perghhh.....! Baca tajuk je terus ako zassss amek dan gi bayo kat kaunter. Ako ni senang je.. Tengok gambar buku nampak menarik, kasi baca sinopsis sket kat bahagian belakang. Klu sesuai dengan jiwa, terus je sambar. Ni novel t…

Bubur Kacang Durian JASM

Periuk nasi banyak guna nya. Dulu zaman belajar, time-time pose,  piuk nasi la tempat memanaskan lauk-pauk bila time sahur.  Hari ni terbukti lagi, piuk nasi bukan saja tempat nasi dimasak. Malah, ia juga boleh dijadikan tempat …

Duit Syiling Malaysia Siri Ke-3

Hoyeeee duit syiling baru dah kuar!! Tapi yang baru kuar ni untuk kenangan dulu. Yang betul-betul untuk penggunaan, insyallah tahun depan rasa nya baru leh guna. Syiling kali ni lagi kecik dan lagi nipis dari yang sedia ada. …

Akhirnya 'Raja' dalam genggaman!!

Miahahahahaa...... Gelak besarrrr!!!! Muahahahahaa.................................. Akhirnya... Dapat gak ako makan 'raja' segala buah nih. Pheww....  Ye la ye la, kowang dah makan. Nasib ako la baru dapat melantak do…

Hoyeeeee.....!! KRU dah kuar single terbaru derang... Lagu terbaru, "Tiga Kata".. Simple je lirik nya... Lagu dia pun sedap didengar.. Wahai kawan-kawan, Cik Fara & Cik Huda , Sila hayati lagu ni sesama ek... * w…

Setem Upin Ipin terbaik dunia 2010

Saja nak share sesuatu yang ako dapat dari email.. Jom baca! Gambar diambil dari kkkhor.blogspot.com   Koleksi setem khas Upin dan Ipin 'Traditional past time games with Upin & Ipin and friends' keluaran Pos Malaysi…

Filem: Flat 3A & Larry Crowne

Aritu ako tengok wayang. Al-maklum bukan slalu dapat tengok wayang nih. Jumaat ako half day. Terus ke wangsa walk. Beli tiket. Dah alang-alang, ako beli tiket untuk 2 filem sekaligus. Satu tiket untuk filem Flat 3A. Show jam 9…

Welcome to the world

Anak ketiga. Eh silap anak buah ako yang ketiga. Baru je kuar 11 Julai 2011 aritu. Berat 2.8 kilo sahaja. Jantina disahkan LELAKI. Kaedah kuar, adalah dengan cara pembedahan. Tido je kan. Erkk ye ye. Dah nama pun baby kan harus …

BlackBerry PlayBook

Belum abesh lagi citer pasal iPad2, kuar plak citer pasal iPhone4. Itu belum lagi kuar citer pasal blackberry torch la, bold la.. Aisshhh yang pasti sumer-sumer yang owang dok citer sana sini, ako masih belum mampu memilikinya…

Jom Balik Kampung!!

Misi Berjaya! Syabas! Para deligasi telah selamat berkumpul di lokasi kejadian tepat jam 8.30 pagi. Ada juga 'askar-askar' yang tercicir lantas terlewat menyebabkan beberapa acara terpaksa ditunda. Perajurit-perajuri…

Persiapan 'berperang' ke Dusun

Sehari sebelum para perajurit pergi berperang... Jumaat, mendapat pelepasan dari KETUA UNIT. Siap sedia untuk ke lokasi pertempuran. Segala peralatan sudah siap berada di dalam kereta kebal masing-masing. Tepat jam 2 petang,…

Thanks Syasya!

Balik opis semalam, macam biasa la kan musti kena check peti surat dulu. Walau takde surat, tapi dah terbiasa, balik je keje musti nak tengok surat. Check check ada 2 pucuk surat untuk ako. Satu dari public mutual. Satu lagi dar…

Buffet Ramadhan 2011: Hotel Legend

Ramadhan dah nak dekat kan. Tak lama je lagi. Musti ada yang tercari-cari kat mana nak berbuka nanti. So salah satu nya, kowang leh try buffet ramadhan kat Hotel Legend ni. Mostly warga kolumpo ni lebih suka makan di luar sahaj…

AM Krew @ Sogo

EH dia datang la!!! Kat mana? Mana lagi, kat Sogo KL laaa...... Vrrommmmm gegas ke sogo berjalan kaki je pun. Nak tengok dia! Nak sangat tengok dia..... Taaadaaaaa..... hahaha ako nak sangat tengok AG secara LIVE. Akhirnyaaa...…

Dapat 'DURIAN'  dalam dusun je la

Tuan/Puan, Dimaklumkan bahawa Koperasi BNM telah mengeluarkan cek pemulangan lebihan potongan  gaji tuan/puan yang berlaku pada bulan Jun 2011. Sila datang ke Koperasi untuk mengambil cek tuan/puan dengan secepat mungkin . Bagi …