,

Aktiviti bulan puasa bersama geng MSJBOX

Yuuhuu..............
Ye la ye la ako baru nak hapdet ni ha.
Bizi !
Takde idea!
Malas puna iye juga!

AKo try.

Last week ako balik JB..
Wah 'balik' gitu.
Bukan bukan sebenarnya ako 'pegi' JB.
Tu pun sebab nak berbuka puasa ngan derang tu sumer.

Dua serumpun.
Satu benua.
Dua negera.
Bila bersatu.. havoc tak ingat dunia.

Sape kata Malaysia dan Singapura tak boleh bersatu?
KAMIE boleh!!
Duduk semeja, makan sepinggan.
Malah duduk serumah pun takde masalah.

Jumpa derang ni memang setahun 2 kali la.
Sekali poser, sekali raya.
Itupun klu berkesempatan ako 'terbang' ke JB taim raya sok.
Insyallah ;-)

Pas berbuka ada SURPRISE ekceli.
Dah alang-alang sis moralle baru je pindah dari Spore ke JB,
maka memasing sepakat nak adakan surprise tu kat umah sis moralle je.

Owang kata, sambel nyelam minum air.
Sambel buat surprise, sambel ziarah rumah baru dia.

Wah, tengok tu maid dari Sri Lanka, ober tau dari tuan rumah.
Woppssss.... hahaha laarrikkk...
Sori Nad, ai cuma ulang balik kata-kata tuan umah.. :p
Tapi aii tatap suka air tangan AIR ANGGUR u, marbeless!!! hehe


Dok lepak-lepak.
Dok menikmati pemandangan dari atas.
Dok borak-borak.
Dok makan-makan.

Dan tiba la masa yang dinanti-nantikan.


Derang dah ready!

SURPRISE!!!!
Besday boy masuk je rumah terus cam blur-blur gitu.
Terkejut gamak eh kot?!

Happy besday Ammar!!
Memang terkejut budak tu.
Seb baek la semput dia tak datang.
Klu tidak, satu keje plak ramai2 nak kena hangkut bawa gi klinik. hehe

Surprise party ni dirancang atas permintaan ayah besday boy sendiri, siapa lagi klu bukan en burung.
Seronok juga kan ada owang buatkan besday party untuk kita.
So, agak2 taun depan, kowang nak buat party untuk ako juga tak???
lalalalala...............

Dah berbuka sesama.
Dah berparty sesama.
Dah menziarah pun sesama.

Moga persahabatan yang terjalin antara kita akan kekal selamanya!!

Betul kan cakap ako,
sape kata MALAYSIA dan SINGAPURA tak boleh BERSATU?!!
*wink.... 

Nota Jemari: f.r.i.e.n.d.s.f.o.r.e.v.e.r
Share:

7 comments:

  1. ohhh itu lah al-kisah naik coach gi jb-singapore ehhh... balik kampung lah katakan... hehehehe...

    ReplyDelete
  2. berapa kali mau ulang...

    malaysia dan singapura x boleh bersatu :p

    dalam maknanya tue. ha ha ha..

    ye la.. ye la. nanti 'kita' gi beraya kat singapura nak?

    bak kata perpatah 'sambil menyelam sambil minum air'

    ReplyDelete
  3. Eh silap pulak...

    ye malaysia dan singapura PENAH bersatu dan BOLEH bersatu.

    bilakah yg di malaysia dan nun di singapura tue nak disatukan? la la la..

    lariiiiiiiiiiiiiiik

    ReplyDelete
  4. eh eh.... betul la kan apa yang ako tulih...

    issk iskk....

    ReplyDelete
  5. berapa byk la si shai ni nak komen..balik2 ulang yg sama..hahahahaha

    Ye la awak..moga persahabatan kita kekal selamanya....
    minggu depan jumpa lagi..dan lagi dan lagi...:)

    ReplyDelete
  6. ye ye lagi dan lagi dan lagi...

    tangan dihulur,
    salam disambut,
    kuatnya ikatan persahabatan,
    moga kekal terjalin sampai bebila ;-)

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.