Followers

Wednesday, August 10, 2011

Aktiviti bulan puasa bersama geng MSJBOX

Yuuhuu..............
Ye la ye la ako baru nak hapdet ni ha.
Bizi !
Takde idea!
Malas puna iye juga!

AKo try.

Last week ako balik JB..
Wah 'balik' gitu.
Bukan bukan sebenarnya ako 'pegi' JB.
Tu pun sebab nak berbuka puasa ngan derang tu sumer.

Dua serumpun.
Satu benua.
Dua negera.
Bila bersatu.. havoc tak ingat dunia.

Sape kata Malaysia dan Singapura tak boleh bersatu?
KAMIE boleh!!
Duduk semeja, makan sepinggan.
Malah duduk serumah pun takde masalah.

Jumpa derang ni memang setahun 2 kali la.
Sekali poser, sekali raya.
Itupun klu berkesempatan ako 'terbang' ke JB taim raya sok.
Insyallah ;-)

Pas berbuka ada SURPRISE ekceli.
Dah alang-alang sis moralle baru je pindah dari Spore ke JB,
maka memasing sepakat nak adakan surprise tu kat umah sis moralle je.

Owang kata, sambel nyelam minum air.
Sambel buat surprise, sambel ziarah rumah baru dia.

Wah, tengok tu maid dari Sri Lanka, ober tau dari tuan rumah.
Woppssss.... hahaha laarrikkk...
Sori Nad, ai cuma ulang balik kata-kata tuan umah.. :p
Tapi aii tatap suka air tangan AIR ANGGUR u, marbeless!!! hehe


Dok lepak-lepak.
Dok menikmati pemandangan dari atas.
Dok borak-borak.
Dok makan-makan.

Dan tiba la masa yang dinanti-nantikan.


Derang dah ready!

SURPRISE!!!!
Besday boy masuk je rumah terus cam blur-blur gitu.
Terkejut gamak eh kot?!

Happy besday Ammar!!
Memang terkejut budak tu.
Seb baek la semput dia tak datang.
Klu tidak, satu keje plak ramai2 nak kena hangkut bawa gi klinik. hehe

Surprise party ni dirancang atas permintaan ayah besday boy sendiri, siapa lagi klu bukan en burung.
Seronok juga kan ada owang buatkan besday party untuk kita.
So, agak2 taun depan, kowang nak buat party untuk ako juga tak???
lalalalala...............

Dah berbuka sesama.
Dah berparty sesama.
Dah menziarah pun sesama.

Moga persahabatan yang terjalin antara kita akan kekal selamanya!!

Betul kan cakap ako,
sape kata MALAYSIA dan SINGAPURA tak boleh BERSATU?!!
*wink.... 

Nota Jemari: f.r.i.e.n.d.s.f.o.r.e.v.e.r

7 comments:

mekchu said...

ohhh itu lah al-kisah naik coach gi jb-singapore ehhh... balik kampung lah katakan... hehehehe...

AKO@retna said...

hahahaha tu la kisah nyaa.. :p

Shaizhar said...

berapa kali mau ulang...

malaysia dan singapura x boleh bersatu :p

dalam maknanya tue. ha ha ha..

ye la.. ye la. nanti 'kita' gi beraya kat singapura nak?

bak kata perpatah 'sambil menyelam sambil minum air'

Shaizhar said...

Eh silap pulak...

ye malaysia dan singapura PENAH bersatu dan BOLEH bersatu.

bilakah yg di malaysia dan nun di singapura tue nak disatukan? la la la..

lariiiiiiiiiiiiiiik

AKO@retna said...

eh eh.... betul la kan apa yang ako tulih...

issk iskk....

Sis-Lin said...

berapa byk la si shai ni nak komen..balik2 ulang yg sama..hahahahaha

Ye la awak..moga persahabatan kita kekal selamanya....
minggu depan jumpa lagi..dan lagi dan lagi...:)

AKO@retna said...

ye ye lagi dan lagi dan lagi...

tangan dihulur,
salam disambut,
kuatnya ikatan persahabatan,
moga kekal terjalin sampai bebila ;-)