Followers

Monday, August 15, 2011

Senandung Sutera

Masa ako tengah menaip dan menghapdet entry ni, ako sedang berada di dalam ketapi Senandung Sutera dari JB menuju ke KL.

Niat nak naik ketapi dan nak pilih coach katil.
So beli la online dari website ktmb.
Yang tinggal katil jenis yang dalam kabin.
Sebab ako tengok gambar, yang ako pilih ni katilnya mcm kecik dan x cantek tapi rege sikit punya mahal. Katil yang biasa tu sudah penuh, so beli la juga jenis yang x cantek tapi mahal tu.

Dah print, check detail, ternampak dia tulis ada sediakan makanan.
Ok, ini sudah bagus.

So check-in je dalam ketapi terus ako cari coach M5.
Ako macam blur kejap.
Ghope nya ako pilih coach yang first class gitu.
Satu bilik untuk 2 orang.

Sempit sket la bilik nya.
Katil pun kecik je, ngam2 satu badan ako.
Silap haribulan klu tido atas, ada yang terjatuh ni.

Yang best ada tibi.
Ako budget 1 movie je la derang tayangkan.
Dah ako godek-godek, memang takde button tuk tukar channel lain pun.
Laayan je la.

On tibi ada la dia tayangkan ntah movie apa ntah.
Dan masa ako menaip ni, alih-alih tibi tu dah abesh rancangan dan terus gelap je.
Nasib arr........

Ada toilet sendiri.
Tapi ya ampun, hancing yang amat.!!!
Dah tak pasal-pasal ako terpaksa sembur perfume ako sendiri.
Ini pun masih ada lagi saki baki bau hancing nya tu.

Bukan takde air tapi aisshh ntah laaa...
Rasanya pihak KTM kena check la betul2.
Kata bilik privasi, so toiletnya pun klu bole kasi cuci bersih-bersih la sket ye.

Ye ye memang dia ada serve makanan.
Budak yang hantar makanan tu siap pesan soh kunci pintu bilik.
Since ako dok sengsorang je kan.
Memang ako berdoa jangan la ada orang dok sebilik ngan ako.
Klu pompuan, takpe la juga..
Buatnya sebilik ngan lelaki... arghhh haru weii!!

Derang ada bagi sabun, berus gigi, ubat gigi tapi erkkk sebab sumer tu dalam satu beg poncot, so bila ako buka dan nak kuarkan barang2 tu sumer, aiyo penuh semut. eeee geli la weiii.. terus ako buang!!
Aduhaiii,, kot iye pun bende FREE, kasi check la betul2 sket.

Towel yang dia bagi ni, ako rasa masih panas lagi.
So ako budget derang cuci and steril kan la ye.
Tapi takde la ako nak pakai kan.
Takut gak.. hehehe...

Ermmm... ako rasa klu ko ada geng, ok la pilih cabin bilik ni..
Klu sorang-sorang macam ako, macam tak best plak..
Ye la, yang tak best nya klu tak pasal-pasal dapat sebilik ngan orang lelaki yang kita tak kenal.
Tak sanggup weiiiii!!

So harap-harap pihak ktmb akan perbaiki la mana-mana yang kurang.
Nama first class cabin.
So kasi cantek-cantek dan bagi perkhidmatan atau layanan yang superb la sket ye :-)

Nota Jemari: ok la nak tido, ngantuk. Sampai KL je terus nak gi keje.

14 comments:

Sis-Lin said...

Alahai hai..indah khabar dr rupa le ni...huhuhu..

btw..alhamdulilah..selamat juga sampai yek..:)

thankx 4 everything ok!

AKO @ retna said...

ye ye tapi ok la selesa tido sengsorang lam bilik tu..
hehehe

thanks kat awak juga :)

ch@ said...

isk, nama best 1st class. tapiii kenapa service nya terbalik pula? agaknya mmg takde org naik yg 1st class so dia tak take care sgt la.

AKO @ retna said...

tu la cuma yg syiok nya dia privasi la sket... nak terbongkang tido, nak berdengkur ker, takde sape nampak or dengar hahaha

mekchu said...

ri tu bas.. ini ketapi pulak.. betul ke tu boleh tido tu? tak risau ke nanti ada orang masuk.. hahaha..

habis lah parfume kesayangan.. rugi.. rugi..

AKO @ retna said...

mekcu,
heheheh sebab dah kunci bilik tu so tak la risau cuma terjaga2 setiap kali ketapi benti kat stesen tertentu hehehe...

perfume?
tu laa.. adus nak wat camne dari kena bau hancing baik la korban kan sket perfume tu kan kan ;)

AdanyaKauUntukku said...

boleh yek book online
asal ila ari tu tak bleh
asik kong je dia nyer website

AKO @ retna said...

hehhe bole...
kena usaha..
maybe masa ila nak book website under construction kot...

senang book online, tiket terus print. Tak yah nak beratur pepanjang kat kaunter KTM

AdanyaKauUntukku said...

cenggitu kekdahnya....

sbb ila ingat ari tu Shahrul ada booked online..

tup tup bila ila nak booked....
chehhh
dah lah nak tgk date pun tak boleh masa tuuuu

AKO @ retna said...

ila,
takpe next time cuba lagi k hehe ;-)
rasanya kena login dl baru senang sket nak tengok date available..

tapi booking online kena 2 hari b4 departure date ;)

puan nina said...

teringinnye nak nek keretapi...

AKO @ retna said...

Puan nina,
try la gi memana..
balik kg ker? heheh

puan nina said...

heheh..dulu mak kata kite pernah naik masa kecik2..huhu tak ingat langsung dah!!dok kat jb nek ketapi smp Kedah,kematu tak montot?haha

AKO @ retna said...

nina,
tapi skrg ni dah ok sket kot klu naik ketapi... takde la lama sangat..

mcm JB-KL..
sama je jarak masa klu naik kete ;)