Showing posts from September, 2011Show all
Memasuki Gerbang Perkahwinan

Ada sowang oficer ni. Dia nak pindah department dah. So, mengemas la memana yang patut. Kemas punya kemas, alih-alih dia murah hati. "Memasuki Gerbang Perkahwinan". Dia bagi ako buku itu. Ermm.... Ok, ako terima deng…

Oh Lola! Marc Jacobs

Ingat entry wangi ni lagi tak? Sekarang ni bertambah lagi arr koleksi wangi ako. Perfume keluaran 2011 baru dari Marc Jacobs. Cop!! Jangan tanya ako Marc Jacobs tu brand apa. Erkk siyes, ni adalah pestime ako mendengo nya. Ye y…

Spring Potato @ Sri Gombak

Malam tadi lepas melepak dan melantak kat rumah che ct, berjanji la plak dengan cik adik ni tuk jumpa. Walau perjanjian perjumpaan nya adalah lain tapi harap cik adik tu kecik hati la ye. Minta maaf banyak2 sebab TERmungkir janj…

Senyum

Senyum! Tak perlu kata apa-apa... Senyum! Burlpppp............. Siyes senyum kekenyangan.. Tengkiu tuan-tuan rumah. Masakan kamu sumer sangat syedap! Kembung segala isi pewot, rasa sudah mau meletop. Tengkiu Farihah ! Tengki…

Punya la PEMALAS!!

Ako ngaku, ako memang kurang rajin sket. Tapi kadang bila nafsu RAJIN ako dah datang, jangan gatal2 ko tegur! Lunch semalam tak tau nak ke mana. Pastu tergerak plak kaki melangkah ke Sogo. Situ je la tempat nak soping2 paling de…

Raya AKO dan MEREKA - part 3

Salam hari selasa ye kengkawan, Nari nak story mori pasal kenduri minggu lepas (sabtu,17 Sep). Kenduri tahlil dan juga makan-makan raya. Lokasi kat rumah kakak ako. Rumah ako memang takde open open dah ye. Tertutup je memanjang …

Raya AKO dan MEREKA - part 2

Salam kengkawan, Revised balik ye perjalanan raya kita... "FAMILY RAYA OUTING" Jumaat (16 September 2011) 10:00-10:45 pagi - Rumah nenek 'Majenah' aka Kak Maznah - pandan ( bekfes time! konpom lama melepak ni…

Tolong AJAR sket!!!

Nak minta tolong jasa baik kowang ni. Ako pasan button page ni. Ako dah add dalam page element ako. Tapi yang jadi masalah nya, ako leh add satu button je. Ako nak add banyak lagi button. So, agak-agak, kowang leh tolong explain…

...soklan sama.. buhsan! Situasi pertama Pakcik: Bila lagi? Ako : senyum Pakteh: Bila lagi? Tak sabar nak makan nasi minyak ni. Pakcik: Ada sorang ni, pak cik rekomen nak? Dia duda kematian bini. Ako : ermmm... senyum…

Raya AKO dan MEREKA - part 1

Aritu ako ada ngadu kat FB, time mood ako nak beraya, takde plak yang jemput datang umah. Tapi bila mood raya ako lari kejap ntah ke mana, ada je la yang sudi mengajak makan. Kejadian ni kebetulan mood raya ako tengah naik menca…

Merdeka Raya JASM-JEK 2011

Bertangguh-tangguh citer nan satu ni. Asek terperuk je dalam draft. Ater mood nak menghapdet cam lari ke mana ntah. Jom la sambung, sementara tengah mood menaik ni kan. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Atas kehendak pengarah-pengarah kami…